Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Pumpa

- - - - -

• Please log in to reply
491 replies to this topic

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts

Ilyet használ-e valaki?

Feltöltött kép

az enyém egyel elõbbi kiadás, de u.ilyen..
7 bár körül tudtam vele nyomni o.útiba..
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Egész évben egy ilyet hurcoltam magammal, igaz csak két defektem volt, akkor szépen felfújta a kereket. 2.5-3 bar-nál többre nem használtam nem tudom mi a maximum amit ki lehet belõle préselni.
Egyszer elmerültem vele egy hatalmas bûzös dagonyába, úgy, hogy belekötött a sár, kimostam és utána is mûködött.

Már rájöttem, az ideális biciklipumpa olyan mint az ideális nõ: kicsi, könnyû, megbízható, és szépen teszi a dolgát. Keresni lehet ugyan, de megtalálni... :o

Nem tudod esetleg egy országúti bringán letesztelni, hogy mennyit bír? Eddig úgy tudtam, hogy egy méter magas és kocka fejü.

ZsZs

ZsZs

vendég

• fórumtag
  • 61 posts
Egész évben egy ilyet hurcoltam magammal, igaz csak két defektem volt, akkor szépen felfújta a kereket. 2.5-3 bar-nál többre nem használtam nem tudom mi a maximum amit ki lehet belõle préselni.
Egyszer elmerültem vele egy hatalmas bûzös dagonyába, úgy, hogy belekötött a sár, kimostam és utána is mûködött.

Már rájöttem, az ideális biciklipumpa olyan mint az ideális nõ: kicsi, könnyû, megbízható, és szépen teszi a dolgát. Keresni lehet ugyan, de megtalálni... :o

Ilyet használ-e valaki?

Feltöltött kép

daniel.jozsef

daniel.jozsef

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 posts
Amúgy elképesztõ hogy álló pumpában is milyen különbségek vannak...

A hetekben vettem álló pumpát, direkt úgy kértem hogy 6-8 bart bírjon. Az elsõ választásom egy BBB-re esett, pedig a kézipumpa alkalmatlanságából tanulhattam volna. Na most egyrészt rossz volt, és az 5 baros kerék visszafújt a pumpába, úgy feljött a karja, hogy azt hittem rosszul látok... (A boltos szerint ez nem jellemzõ a márkára, kifogtam egy selejtet.) ...másrészt viszont, ami szerintem már nem a konkrét pumpa, hanem a konstukció hibája, 6 bar felett már a teljes testsúlyom sem volt elegendõ egy töltetnyi levegõ kerékbe küldésére.

Visszavittem, és szerencsére becserélték, mivel valóban szar volt a szelepe. Ettõl függetlenül nem volt kedvem tovább kísérletezni a márkával, és vettem helyette 3500 forint ráfizetéssel egy Blackburnt. A kettõt össze se lehet hasonlítani. A virsligumit, amibe a BBB-vel alig bírtam 6 bart beleizzadni (mialatt folyamatosan attól rettegtem hogy vagy én kapok gerincficamot, vagy a pumpa hullik darabokra), erõlködés nélkül nyomtam fel 8 barra, pár pillanat alatt.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
SKS nekem is eltört ugyanott pár használat után.

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 posts
Miután az SKS pumpám szelepbefogó része egy hónapja kitört tõbõl, kicsit körülnéztem és beruháztam a már itt is említett Lezyne Pressure Drive-ba. Mivel nem vagyok grammániás:), a nagyobb, vagyis medium verziót vettem, ami 101g és az adatlapja szerint 8.3 barig használható.
Ez a harmadik kézipumpám eddig, és messze a legjobb minõségében és használhatóságában egyaránt. Persze nem olcsó, hatezer valahányszáz volt az ára.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Ilyet használ-e valaki?

Feltöltött kép

iMaty

iMaty

vendég

• fórumtag
  • 154 posts
http://www.zefal.com....php?key=840001

Nekem valami ilyen van. Nem volt olcsó, de elégedett vagyok vele. A külseje ugyan már nem szép, de még fúj :) A takaró gumileffentyû sajnos leszakadt róla, és kijött az ütközõgumi is, emiatt idegesítõen kopog használat közben, de ez a használati értékébõl nem von le. A kulacstartó alá rögzíthetõ tartóban nekem nagy tempónál, rossz úton le szokott csúszni a pumpa, szóval terepezni nem vinném így.

Ami mégjobb megoldás, az a vázpumpa. Brutálisan gyors! Hátránya, hogy egy kulacstartód marad :(
- egy bolygó, két kerék -

hemp

hemp

vendég

• fórumtag
  • 193 posts
http://www.evobike.h...es/cyclaire.php

Én a rapidot használom, nekem bevált, biztos, hogy a plus-t venném, ha outiznék.
stumpjumpa

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Nekem egy SKS Wese van, ez kifejezetten csak országúti, nagy nyomást produkál, de én is sokat szívok az elgörbült/eltört szelepekkel. Én pont most gondolkodom egy olyan megoldáson, hogy autószelepes pumpa, szelepátalakítóval és így nem sérül a szelep, viszont még nem találtam olyat, ami elég nagy nyomást bírna.

daniel.jozsef

daniel.jozsef

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 posts
Geh...

Vettem egy BBB Windgun pumpát, amilyet a szerelési tippek cikkben is ajánlanak... Nagyon szépen összerakott, klassz masina, viszont vagy én vagyok totál hülye, vagy egy kicsit problémás a szelepe.

Konkrétan kioldott állapotban is olyan szoros, hogy alig bírtam rányomni a szelepre. Ennek két kellemetlen következménye lett - az egyik, hogy nem nyomtam rá eléggé, mikor már azt hittem rajta van rendesen, és így nem tudtam fújni a kereket, a másik, hogy leszedéskor viszont megbillent a kezemben és gyönyörûen tõbõl letörte a Presta szelep tûjét.

(Tanulópénz: Egy belsõcsere.)

Nem nyugodtam bele hogy 4000ért egy fost vettem, szóval a hátsó keréknél már óvatosabban, de megpróbáltam hogy hogy is megy ez. Rányomtam mint az eszelõs, rákattintottam a rögzítõt. Igen ám, de az outi kereket 6-ra kéne nyomni, ez meg már 5,5-nél meg se mozdult (épp annyi volt a kerékben, és rá akartam volna fújni).
Na mondom hogy helyben rohadna meg, rögzítõ kiold, erre alig bírtam leszedni a szeleprõl úgy rágyógyult. Szerencse hogy ezúttal a Presta nyakát nem vitte magával, mert semmi kedvem nem volt a hátsó kereket levenni.

Ilyen outi nyomásokat (6-8 bar) milyen felszereléssel lehet megbízhatóan kezelni? A nagy talpas pumpa oké, viszont kéne valami amit magammal tudok hordani.

szakacsze

szakacsze

újonc

• fórumtag
  • 7 posts

Üdv.

-Szerintem nem jó.:chin:

-A dunlop szelep a harmadik szelep tipus,arra a tipusra nem hizsem hogy jó lenne ez a pumpa.

-Szerintem a legolcsóbb ha inkább veszel egy autó(én inkább ezt javasolnám) vagy szingó szelepes belsõt.:chin:

Itt
azt írja h "Szingó szelep. Külön hozzávaló pumpa kell, de az tudja a normál szelepet is fújni"
Tehát akkor elvileg jó a dunlopra is, ami azért valószínû mert a szingó(presta) feje kissebb mint a dunlopé, ha arra rá lehet szorítani akkor a dunlopra is rá kell menjen elméletileg.
Vki fújt már normál dunlop szelepet szingós pumpával ?

Esetleg Airboy jó a dunlophoz ?
Vettem autós belsõt, de nem az én kerómról van szó hanem egy rokonéról akivel néha tekerünk, és egyelõre ragaszkodik a dunlopos belsõhoz hiába mondtam h szar, idegesít már amikor azt mondja túra közbe h fújjak bele, de nem hordok átalakítót sosem mert csak elveszne, meg az is idegesítõ h ha túl keményre fújja otthon akkor nem lehet belõle kiereszteni, hanem csak 0-ra.

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 posts

Olyan kézi pumpát keresek amivel átalakító nélkül lehet fújni a hagyományos(dunlop) szelepet is.
Kinéztem egy CB-t, ezt, azt írják h autó+szingóhoz jó. Jó dunlophoz is ?

Üdv.

-Szerintem nem jó.:chin:

-A dunlop szelep a harmadik szelep tipus,arra a tipusra nem hizsem hogy jó lenne ez a pumpa.

-Szerintem a legolcsóbb ha inkább veszel egy autó(én inkább ezt javasolnám) vagy szingó szelepes belsõt.:chin:
TREK bike-on szebb az élet!!:cool2:

szakacsze

szakacsze

újonc

• fórumtag
  • 7 posts
Olyan kézi pumpát keresek amivel átalakító nélkül lehet fújni a hagyományos(dunlop) szelepet is.
Kinéztem egy CB-t, ezt, azt írják h autó+szingóhoz jó. Jó dunlophoz is ?

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
Egy 16g-os patronnal mennyire lehet felfújni egy 23-as országúti külsõt?

Hurka

Hurka

törzsvendég

• fórumtag
  • 279 posts
Én ezt rendeltem a múltkor csak kintrõl, de itthon is elérhetõ (nemtom mennyiért):
http://www.lezyne.hu/PressureDrive.htm
Ebbõl is a small-t. Hátul a zsebben kényelmesen elfér, nem lóg ki. Nem kell mereven a szelephez görcsösen tartani. Nem illan el a levegõ a csatlakoztatáskor. Szép, és 93g. Jó a fogása. Nincs összehasonlítási alapom, hogy mennyit fúj egy nyomással, s nem is érdekel, mert nekem tök mindegy, az a fontos hogy luft kerüljön a kerékbe stabilan
Eddig ez a kedvencen. Kérdés persze, majd meddig bírja, bár idén még nem kaptam defektet, s csak ráfújkálni szoktam a latex belsõre.
Amiket utáltam: volt valami SKF (már az elején meggyûlöltem) majd egy Crank Brothers ami beszart 2 év alatt.

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 posts

Igazából gumi függõ, egy normális 2,1es külsõt nem fújják fel 2-2,2 fölé.

Üdv.

-Nekem Zefal CO-s pumám is van én a 16g-os patronnal kõkeményre tudtam fújni a 2,2-es gumit,de nekem a Zefal nem igazán vált be lehet hogy veszek egy SKS-t(is).
TREK bike-on szebb az élet!!:cool2:

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Én tök jól elvagyok a 60-80 grammos pumpákkal amúgy.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts
Az szép. Akkor tényleg a hagyományos pumpa a nyerõbb a belsõs gumiknál. Köszi!

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Áhhá, így már értem. És ez sem nyomja fel 2 fölé, vagy patronja válogatja?

Igazából gumi függõ, egy normális 2,1es külsõt nem fújják fel 2-2,2 fölé.

A sebesség mindent megold.