Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Szikla- és hegymászás, túrák gyaloghintóval

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
938 hozzászólás a témában

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás
Itt lehet tanulni is, úgy értem van oktató, alapfelszerelés, hogy ne kelljen egybõl beruházni valamibe, ami lehet, hogy nem is tetszik meg, vagy nem fekszik..

Aha, patagónia.. Hova is tettem a bankszámla kivonatomat.. :D

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Itt van még néhány hely:
http://www.bigwalls....case/index.html
http://www.bigwalls....eWeb/index.html

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Elvileg két hely van csak Pesten ahova érdemes menni, ugye?
A Mountex a Vácin és az Excelsior a Gellért térnél, nem?

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Mountex mászofal Váci út
Cerro Torre, és Cerro Mascara patagónia:)

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
télen boulder helyeken, nyáron franciabánya, oszoly és tsai

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás
Ha már elõkerült a téma.. :) Hol lehet ilyet elkezdeni?
Én még gyerekkoromban barlangásztam, jó érzés volt, bánom, hogy nem folytattam. De ezt kipróbálnám, ha nem is ilyen "állat" módjára.. :)

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
úgy látom ez körbejárja a világot:)ma 3 helyrõl kaptam meg:)

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Ide tartozik: http://media.putfile.com/dan_osman

Megyünk valahova mászni? :D

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
szentlélketõl még javaslom Mária forrást, bõvizû s a látó kövek mellett visz el utatok. Asszem, kék jelzés, szentlélketõl kb 10-15 perc gyalog, át az aszfaltúton, s máris látókövek. onnan meg miskolc télleg nem nagy trükk, vissza Szentlélek felé, s ómassa, vagy,, vagy ,mindegy csak kelet felé :-)

Susnyás Ted

Susnyás Ted

vendég

• fórumtag
  • 162 hozzászólás
Útvonal: Szilvásvárad - Szalajka-völgy - Istállós-kõ - Cserepes-kõ - Õserdõ - Tar-kõ - Három-kõ - Nagy-mezõ - Bánkút - Bálvány - Szentlélek..onnan meg improvizálunk...szökellülnk párat a sziklákon és már Miskolcon is vagyunk. :D
Aludni nem fogunk, az olyan snassz. Éjjel nyársonsütés és menetelés...ha esik, ha fúj! :)
"Take my hand and walk down the path of forgiveness..."

dori

dori

törzsvendég

• fórumtag
  • 306 hozzászólás

Ja, a Tódi az szuper, fõleg -20 fokban, amikor "okos" emberkék nem vágnak fát, s mindent eltüzelnek...;)

Ja, ja, idõnként a vendégkönyvet is elégetik egyesek, de már találtam matekfüzetet is a gyújtós között... :) Velem még nem fordult elõ, hogy ne lett volna fa a házban, meg persze pótoltam is, amit elhasználtam.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Ja, a Tódi az szuper, fõleg -20 fokban, amikor "okos" emberkék nem vágnak fát, s mindent eltüzelnek...;)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

dori

dori

törzsvendég

• fórumtag
  • 306 hozzászólás
Bükkben szállásnak legjobb a Hotel Toldi, másik nagy kedvencem a Hotel Cserepeskõ, ott a legjobb a fûtés... :D

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás

a váci úti montex... nem csípom õket kifejezetten, számomra õk olyanok, mint a merida a bringázásban :-) (bár az elsõ emeleten levõ szõke hölgy/lány nagyon csinos :-))... na de nem ez a lényeg (lehet érdekel: sensor rövid ujjú 3.5, moira hosszú, garbós, zippes 6, a boráros közeli mountexben pedig hh 7e...)

A fene, észre sem vettem, hogy válaszoltál.. Köszönöm.. A lányos résszel együtt.. ;)

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
Menjetek az országos kéken, az nagyjából bemutatja a hegység jellemzõit /kövek, ahogy tanult kollegám emlitette.., Nagy mezõ, karsztformákkal, stb.../
Eger-Miskolc, vagy fordítva nem rossz, de Bemehetek Szilvásra is, onnan fel a sárgán egész Bánkutig...vagy, ha sok a kraft, fel a zöldön /szalajkavölgy végébõl, istállóskõre /legmagasabb csúcs, én kihagynám, nem látványos, fákkal benõtt/s jöhetnek sorban a kövek..
Bánkut mindenképp utbaesik egy bükköt átszelõ túrán, a közelében- 1,5km z+ -érdemes megnézni a Bálványt /petõfi kilátó 2. legmagasabb csúcs, pöpec, nemrég felujított kilátóval/
szállást nem gond se Egerben, se Miskolcon szerezni /eger picit huzósabb ált./
de én fentalvósat javasolnék, ha jól felvagytok szerszámozva.
jó utat, s gyertek:

http://ttt.tr.hu/nap...tura.php?id=441

ez elég jó muri.
idén bicajjal megyek, jihhhá!!
:-)

Susnyás Ted

Susnyás Ted

vendég

• fórumtag
  • 162 hozzászólás
Tûzgyújtási tilalom van ilyenkor arrafele?

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás

Hol szerezted be õket? Ha nem számít itt nagy reklámnak.. :)

a váci úti montex... nem csípom õket kifejezetten, számomra õk olyanok, mint a merida a bringázásban :-) (bár az elsõ emeleten levõ szõke hölgy/lány nagyon csinos :-))... na de nem ez a lényeg (lehet érdekel: sensor rövid ujjú 3.5, moira hosszú, garbós, zippes 6, a boráros közeli mountexben pedig hh 7e...)

SusnyásTed:
Szilvásvárad - Szalajka völgy ****, csak sok a túrista
Nagymezõ, Nagymezõ és Bánkút közti rész, Tar-kõ, Õserdõ, Háromkõ *****
Szentlélek ****, Látó-kövek ***** (Mária-forrás...), Létrástetõi "mezõ", Vesszõs-völgy ***ésfél, Fehérkõ *****, illetve Eger mellett a Nagy-Eged (illetve innen észek felé vezetõ ösvény)

ezek talán a legismertebb, legpopulárisabb helyek, de szinte bármerre mentek, nem fogtok csalódni... (különösen így õsszel)

de majd jön savanyúgabi (remélem :)), és õ jobban megmondja hogy mi hol merre hány lépés...

Jó utat, szép idõt!

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

Susnyás Ted

Susnyás Ted

vendég

• fórumtag
  • 162 hozzászólás
Sziasztok!
Egy kis segítség kéne.
Néhány volt oszttársamnak akarok egy baromihosszú, ultrafárasztó de emellett iszonyat szép gyalogtúrát szervezni a Bükkbe, de sajna nem vagyok túl ismerõs arrafele... Vki sorolja fel léci a Bükk leglátványosabb csúcsait, völgyeit, akármit, amit mindenképpen érdemes útbaejteni.
Kösszencs!

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás

köszönöm a véleményeket!

próbáltam hh-t, de az nem volt annyira testreszabott (nekem...), így vettem egy moira-t, mint hosszúujjú és kicsit vastagabbat (egy árban voltak..), és egy senzor rövidet (azért senzor, mert most "akcijós"...) kíváncsi vagyok mennyire lesznek jók!

Hol szerezted be õket? Ha nem számít itt nagy reklámnak.. :)

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
köszönöm a véleményeket!

próbáltam hh-t, de az nem volt annyira testreszabott (nekem...), így vettem egy moira-t, mint hosszúujjú és kicsit vastagabbat (egy árban voltak..), és egy senzor rövidet (azért senzor, mert most "akcijós"...) kíváncsi vagyok mennyire lesznek jók!

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"