Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Szikla- és hegymászás, túrák gyaloghintóval

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
938 hozzászólás a témában

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
így igaz :-)

most meg egy másik fórumról idéznék:
Néhány nem hegymászó szösszenete hegymászókról:

"A hegymászók azok, akiknek más munkájuk nincs, csak sziklákon csimpaszkodnak, és nyakukat törik. Én hegymászó sose voltam és sose leszek, amíg élek, és nem is bánom meg, mert rendes ember ilyen hülyeségekbe nem bocsátkozik bele. Csak próbálja meg a fiam. Összetöröm a bordáit."

Ambróz Muftovic erdész, Velke Gasparice 43

"Többek közt hazudnak! A lanovkánál dolgozom. A múltkor a rendes embereken kívül két hegymászó is felszállt. Alighogy elindultunk, egymás közt fennhangon beszéltek egy valamilyen, természetesen kitalált alpesi tragédiáról, ahol állítólag a felvonónak kiesett az alja, és csak azok menekültek meg, akik éppen a kapaszkodót fogták. Természetesen a lanovkánk utasai között verekedés tört ki a fogantyúkért, egész úton görcsösen kapaszkodtak, majd gyalog jöttek le."

Jan K. Kiss lanovka-kezelõ, Mokosovce nad Bystrou

"Viszonyom a hegymászókhoz pozitív. A Magas-Tátrában az idei üdülésem során megismertem néhány hegymászót és hegyivezetõt, és kijelenthetem, hogy mindnyájan erõs, kitartó és technikailag nagyon jól felszerelt sportolók."

Éva Mária Volna hajadon, rajzolónõ Komárom

"A hegymászás lehet, hogy szép dolog, nem tudom, de azt biztosan tudom, hogy a hegymászók elviselhetetlen emberek. Jön belõlük vagy húsz a házba, mindent maguk fõznek, nálam csak cigarettát és sört vásárolnak. A borostás, nem túlságosan lélekemelõ pofájuk és lerongyolódott kinézetük nem egy vendégemet rémítette már meg. Nagy elõszeretettel szórakoznak a normális, illemtudó vendégek, sõt, a deviza-vendégek rovására. Semmilyen haszon nincs belõlük, csak a disznóság, amit a bakancsaikon az étterembe behordanak. Ezért javaslom, hogy tiltsák meg a hegymászók elszállásolását a turistaházakban és hegyi szállodákban, morális, esztétikai, akkumulációs okokból."

Felix Mária Tatransky gondnok, Bal-Tátrafüred

"Meg kellene szüntetni, hogy be legyen tiltva!!! Mik voltak neki szülei, ha engedtek neki mászni. Arrestálni kellene õt magukkal együtt!"

Elemer F. Kerekes káplános, Biele Rosolovce 97

"Azt se bánnám, ha hegymászó lenne a férjem, mert normális férfival biztosan unatkoznék."

Klotilda Beatova diák, Kassa

"Hogy mi a véleményem a hegymászásról? Elmegy. Van itt éppen két hegymászónk. Aranyos fiúk! Az utolsó hetekben egy expedíciót szerveztek Dobogókõre. Engem is bevettek a tervükbe, mint magashegyi serpát. Már kétszer megpróbáltak kidobni engem a negyedik emeleti ablakból, mert úgymond az expedíció indulásáig feltétlenül meg kell tanulnom esni. Erõnek erejével a nyakamra bekötõcsomót akartak kötni, állítólag ezt az alapvetõ csomót ismernem kell. Az osztályon gyûjtik az expedíció élelmiszerét. Az ágyakon, az ágyak alatt, a mosdóban, a lavórban, egyszerûen mindenhol mustáros palacsintát lehet találni. A felkészülés keretében már harmadik napja a tetõn bivakolnak, a kéményhez kikötve. A palacsintákat a fehérnemûs kosárban húzzák fel. Én ugyan otthagynám õket akár karácsonyig is, de ma felhúzták és kikötötték a fõnõvért is, és a kéményre a következõ jelszót írták: "A szebb, örömteljesebb bivakokért!" Így hát épp a tûzoltókat hívom, hogy szedjék le õket. De mondom, aranyos fiúk ezek a hegymászók."

Dr. Bernard Leopold Mihula, ideggyógyintézeti fõorvos

És még:
http://www.alpinizm....bajo/index.html

:cool2:

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

dit

dit

törzsvendég

• fórumtag
  • 441 hozzászólás
burce:kösziii! holtáig tanul az ember,igaz? :D
"Soha ne félj kimondani azt, amirõl egész lelkeddel tudod, hogy igaz." Márai Sándor

www.szaguldoviragok.hu

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
hát amit az a két weboldal ír, csak annyit tudok/sejtek én is a feljutásról. oxigén nélkül persze, hogy nem menne, megfelelõ akklimatizációval is csak úgy, ha nagyon lassan emelkednek. szerintem :-)

baky is írta, hogy: érdekes kérdés, hogy ez jó-e, vagy nem; egyrészt könnyebb lesz a balesteknél a mentés, másrészt elképzelhetõ, hogy sorba kell majd állni a csúcsnál, mert a helikopterrel érkezõ milliomosokat elõre kell engedni ... szóval segíthet a mentésben, de nem csak erre lehet felhasználni.

dit

dit

törzsvendég

• fórumtag
  • 441 hozzászólás
burce: akkor most hogy sikerült? egyébként akkor sem lehetne embereket ledobálni a csúcsra oxigénpótlás nélkül,nem? csak a mentésben segíthetne,de ezt is kétlem...
"Soha ne félj kimondani azt, amirõl egész lelkeddel tudod, hogy igaz." Márai Sándor

www.szaguldoviragok.hu

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
Era: a véleményem az, hogy ilyenkor (!) nagyon (!) sajnálom, hogy nem bp-i vagyok.. :-\

Dit: itt az a csoda, hogy helikopter fel tudott menni! eddig nem volt ilyen.. (hiába pörgeti a szárnyait, a kevés levegõ miatt nem tud "megkapaszkodni")

dit

dit

törzsvendég

• fórumtag
  • 441 hozzászólás

már rég volt, de nagyon érdekes:
2005. május 14-én egy francia helikopter szállt le a Föld legmagasabb csúcsán;
érdekes kérdés, hogy ez jó-e, vagy nem; egyrészt könnyebb lesz a balesteknél a mentés, másrészt elképzelhetõ, hogy sorba kell majd állni a csúcsnál, mert a helikopterrel érkezõ milliomosokat elõre kell engedni ...

bõvebben angolul:
at everestnews.com
at mounteverest.net

gondolom oxigén maszkban :chin: mintha hallottunk volna már valamit az akklimatizációs túrákról... :D

www.szaguldoviragok.hu

era

era

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.531 hozzászólás
Itt is megemlítem, ahogy a Bringás lányokban is, nehogy lemaradjon valaki:
"Sziasztok!

Mit szolnátok mondjuk pénteken egy (kötél nélküli ) mászó sütögetéshez?

Hátha elszállnak addigra az esõ felhõk és a Francia bányában (a Fenyõgyöngyénél) elõ kaphatnánk nyársainkat egy kis mászás utáni szalonna meg miegyéb sütéséhez!

Vélemények?"

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
az igen...

mondjuk szerintem aki nagyon gazdag volt és nagyon fel akart menni, az eddig is megtehette. szerintem így inkább a kevésbé gazdagok kerülnek elõnybe, mert egy helikopterútról van szó, és nem sok serpáról, sok táborról és sok napról.

de akkor is ehhh :-\

baky

baky

vendég

• fórumtag
  • 117 hozzászólás
már rég volt, de nagyon érdekes:
2005. május 14-én egy francia helikopter szállt le a Föld legmagasabb csúcsán;
érdekes kérdés, hogy ez jó-e, vagy nem; egyrészt könnyebb lesz a balesteknél a mentés, másrészt elképzelhetõ, hogy sorba kell majd állni a csúcsnál, mert a helikopterrel érkezõ milliomosokat elõre kell engedni ...

bõvebben angolul:
at everestnews.com
at mounteverest.net

:mypage:

Tíz féle ember létezik a világon: egyik ismeri a kettes számrendszert, a másik nem.

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
Én pedig megpróbálom a hétvégén kiírni mindenkiét, és gazdáikhoz juttatni a korongokat :)

PARAFEREE.HU # bakancsos és kerékpáros túrák

era

era

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.531 hozzászólás
Paul képei is felkerültek: http://pix.bikemag.h...paradicsom2005/

era

era

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.531 hozzászólás
Era képei a Szlovák Pari túráról: http://pix.bikemag.h...zlovakpari2005/

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
sajna YO és brádá lemondta... :(

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Charon + Dawn checking in

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
Szlovákparisok:
aki még nem volt Nálunk gödöllõn, és jön szombaton a képnézegetõscsereberéssztrapacskás délutánra annak kep.tar.hu/paraferi -> myself albumban terkep.jpg

valamint Györgyi lelkemre kötötte, hogy mondjam el:
4 körülre várunk Mindenkit!

:)

eddig bejelentkezettek:
Zita+Mellon
Era+Paul und child :) majd a macskákat kicsukjuk
Pixel
YOci und brádá?

Marci: sajnálom :( majd legközelebb pótolunk :)

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.686 hozzászólás
Sajna nekem úgy néz ki, hogy nem tudok menni.:-(((((((((
99.9% ,hogy vidékre kell utaznom.
De lélekben ott leszek.
És 1 kicsit még a SlovákPariban.
A haverom elolvasta a beszámolód Para, és nagyon-nagyon tetszett neki. Szerintem is frankó stilusban irsz.
üdv:MARCI
Marci

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
roger that

era

era

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.531 hozzászólás
Era + Paul + Gergõ :)
Gergõ Paul 7 éves kisfia.

4-re megpróbálunk ott lenni, de nehéz lesz, mert Paul takarítja a Crosskovácsi maraton pályáját.
Igyekszünk.
CD-t, képeket viszünk.

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
Szlovákparisok:
aki még nem volt Nálunk gödöllõn, és jön szombaton a képnézegetõscsereberéssztrapacskás délutánra annak kep.tar.hu/paraferi -> myself albumban terkep.jpg

valamint Györgyi lelkemre kötötte, hogy mondjam el:
4 körülre várunk Mindenkit!

:)

eddig bejelentkezettek:
Zita+Mellon
Era+Paul
Pixel
Marton
YOci

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
igen, ott vannak :-)

MÁS:

Jún 18 (ugye rákóczi tt) után nem sokkal (idõpont elõreláthatólag mind1) szeretnék a Magas Tátrába menni egy szép trekking túrára, kb 1 hétre. Lenne kedve valakinek csatlakozni?