Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Szikla- és hegymászás, túrák gyaloghintóval

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
938 hozzászólás a témában

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Mászóút van, mégpedig a Lomnici nyereg felõl a kis patak mentén,fel a gerincen.Kb 3-as,4-es.Nem reklámozzák,mert csak hegymászó igazolvánnyal lehet menni.De Erának van:)
Üdv:Thy

Mellon

Mellon

törzsvendég

• fórumtag
  • 697 hozzászólás
Nem véletlen, hogy csak retúr jegyet lehet venni a csúcsra, és nem maradhatsz fent...
Mászni ha engedik lehet, de gyalog útról nincs tudomásom, bár lehet, hogy csak nem reklámozzák :-\

A gerincen talán fel lehet menni oldalról közvetlenül a csúcs alá.

Lomnici csúcs
Lomnici csúcs tiszta idõben by Muci

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Ajajajajaj!
Lomnici csúcsra felvonóval???????
Majd nyáron gyalog!
Úgy fair:)

Mellon

Mellon

törzsvendég

• fórumtag
  • 697 hozzászólás
Nem iszom meg a söröd ne félj! Vagy mégis ::)
:P ;)
Van barna Saris és Steiger (nem'tom hogy írják???) is meg egy csomó világos. Válogathatsz is.
A Saris a nevével ellentétben állítólag jobb mint a Steiger ;D
Költözés elött még lesz idõd valamikor? Írjál mailt, vagy hívj fel.
vagy Erához nem jösz partyzni a jövõ héten?

OFF én beszéltem!

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
:D :D :D ahhh.beszépmárarra...
soká lesz még május... de lesz! 8)

Mellon: üzletelünk vmikor? ::)

Mellon

Mellon

törzsvendég

• fórumtag
  • 697 hozzászólás

Nati: Pedig ahogy az Zsolt képeibõl is látszik, gyönyörû hely a Tátra.
http://mucivision.freeweb.hu/

Nekem sajnos nem lettek ilyen jó képeim, eben részben az is közrejátszik, hogy az egyetlen valódi kirándulásunk (Lomnici csúcs alatt) elején lemerült az aksi, és szomorúan tapasztaltam, hogy a másik szettet lenthagytam az autóban... :-X
Itt egyébként a csúcsra nem jutottunk fel, mert délben már csak 1/2 5-re adtak volna sorszámot a felsõ lanovkára. Ez egyébként 350SK-t kostálét volna, ezért felvisznek van 5 perced, hogy szétnézzél és le is kell jönnöd a felvonóval :(.
Rádásul akkor már ködben volt a csúcs, így semmit sem láttunk volna. Oda felmenni csak hétköznap és minnél korábban érdemes, ha tiszta az ég. Ha sorszámot kapsz csak, akkor lehet, hogy felhõbe kerül a csúcs mire felérsz.

A Csorba tónál jóval hidegebb volt, íy ott nem is kirándultunk csak szétnéztünk egy kicsit. Csináltam jó pár havas képet, ott már minden fehér volt.
Utólag látom, hogy szinte mindegyik képnél ferdén tartottam a gépet :-[ (Nagyon hideg volt, és nem vittem sapkát, otthonfelejtettem brr)

Csorba tó

Szlovákokhoz érdemes menni, mert szinte bárhová beülhetsz egy teára, ebédre sörre, míg Ausztriában ugyan ez q... drága. (kb 4x árakkal lehet számolni, bár a minõség is jobb egy kicsit, vagy inkább igényesebbnek mondható az osztrák vendéglátás) És télen azért jól esik túra után beülni meleget enni-inni.
Közelebb is van, még a benzin is olcsóbb.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
A Schneebergen mi most voltunk fent bringával.3óra alatt jutottunk fel 1800-ra ahol a vasút vége van.Amikor a gyalogút kimegy a sziklára,akkor irány tovább a sínek között.Mi is ott mentünk, át az alagutakon(na jó az azért cinkes volt).1300ig simán föl lehetett tekerni,onnan a hó miatt vittük vállon a bringát.De lefelé végig gurultunk.Hát fönt néztek ránk egy fejjel az biztos:)
Üdv:Thy

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás

Innen még 300 m a csúcs, de az idõ oda fent olyan volt, mintha nem is a földön lennénk. Szó szerint a felhõkben álltunk

Ez az egyik ok, amiért én nagyon szeretek magashegységekbe járni.....

de mondjátok meg, hát nem gyönyörû az ilyen??

ti hogy vagytok ezzel?

SeeLee

SeeLee

vendég

• fórumtag
  • 90 hozzászólás
Tavaly a Lori barátommal voltunk a Schneebergen, igaz bringával. ;D
Agusztusban voltunk ott, de az északi részt, akkor is hó borította. Isssssszonyat jól nézett ki. A feljutás bringával szívás, mert csak a Salamander vasút megy fel a hegyre, de drága kb. 17 EURO és csak gyalogosok használhatják. Így mi szépen elkeztünk feltekerni. kb. 1100 m-ig ez ment is, de onnan már csak túrázó út ment feljebb, amin még gyalog is kapaszkodni kell helyenként, nem még bringát cipelni háton.
Azt hiszem mindent elmondok az útról azzal, hogy 5 óra alatt tudtunk csak fel jutni és akkor sem a csúcsra. Ott azt mondták nem sûrûn látni bringást fent, már ha felszenvedi magát oda vki. Az 1800 m-ig jutottunk este 6-ra (Salamander vasút végállomásáig). Innen még 300 m a csúcs, de az idõ oda fent olyan volt, mintha nem is a földön lennénk. Szó szerint a felhõkben álltunk és 2 m-nél nem láttunk messzebb. Vissza kellett indulnunk, mert a hegytõl még haza is kellett tekernünk Sopronba. 20 perc alatt jöttünk le 1800 m-rõl a hegy lábához.
5 óra, 20 percért, de nagyon megérte. ;D
Most már kíváncsi vagyok vajon milyen lehet a Dolomitok 3000-es hegyei és lejtõi.
Bocsi, hogy a túrázós részbe bringás élményt írtam. Érdemes felemenni és nagyon ajánlom mindenkinek.

ui.: Innivalót mindenki vigyen magával, mert a hegyen csak pénzért van, még a sima csapvízet sem adják ingyen. ;)

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás

Thommey: ha oda esetleg nem kell sok spec. felszerelés és tudás, és elviselnél engem (nem is olyan nehéz azt... ;D ;)), akkor én is szívesen csatlakoznék egy Schneeberghez!... De a Tátrát sem felejtem! ;)

era

era

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.531 hozzászólás
OK! Ezek a képek muci gyönyörûek. Mikor megyünk a hegyekbe újra?

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Mivel tegnap megint szopatott a tár, így az alpokban készült képek is késnek:(
Menjünk télen a Schneeberg É-i falára!!!!!!!!

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás

Ja, kifelejtettem: tömeges izgatás 1-tõl 3 évig terjedõ szabadságvesztéssel büntethetõ! Képeket ennek tudatában kérem felrakni!! >:( >:( ;) :-*

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
Azt a leborult szivarvégét!! :o :o :o

Nagyon szép képek, gyöngyörû lehetett! ::) :-\ :'(

Esetleg ha egyszer lenne hely egy a Tátrába tartó autóban, szóljatok pls! ;) ::)

De szeretném megnézni/kipróbálni a téli Tátrát! Vagy akár mást hegységet is! Pl vissza a Júliai-Alpokba.... aaaahhhhh

Na jó, most már fél 5 körül ideje lenne felkelni, és nem kéne ennyit ábrándoznom, álmodoznom ;D ;D

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
áááááááááááááááááááááááááááááá... :'( :'( :'(

bors

bors

vendég

• fórumtag
  • 202 hozzászólás
Nati: Pedig ahogy az Zsolt képeibõl is látszik, gyönyörû hely a Tátra.
http://mucivision.freeweb.hu/

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
Nati: ami késik... ;) nem múlik!
Jövõre májusban szlovák pari... nyáron, vagy õsszel jinkább tátra! legalábbis ami részemrõl tervben van ;)

lehet készülni... 8)

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Én még sosem túráztam a Tátrában! :-\ Biztosan nagyon szép lehet. Egyszer mindenképp meg kellene már néznem.

era

era

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.531 hozzászólás
Bors! Ez gyönyörû út lehetett.. ::) És jó nehéz is. Téli Tátra.. Hát jó nagy erõpróba lenne nekem, azt hiszem..

bors

bors

vendég

• fórumtag
  • 202 hozzászólás
Hasonlóan Mellonhoz, mi is Szlovákiában töltöttük az elmúlt négy napot. Eredetileg csak ketten mentünk volna, de szerda délutánra megtelt az autó, így Tomival, Pterrel és a nem fórumos Danival jó hangulatban indultunk csütörtök reggel a Magas-Tátra felé. Koradélután érkeztünk, és mivel aznap csak a Zöld-tavi házhoz akartunk feltúrázni, Poprádon beugrottunk egy hegymászó boltba. Már itt érzékeltük, hogy a hõmérséklet egy csöppet alacsonyabb, mint a Magyarországon megszokott.
Kb. két óra alatt értünk fel a házhoz, köszönhetõen nehéz hátizsákjainknak (már megint nem sikerült csak a legszükségesebbeket hozni) és a rendkívül csúszós útnak. Fent ugyanis igazi téli körülmények fogadtak bennünket, azaz hó, hideg és jég. A Zöld-tó teljesen be volt fagyva. Este nagyot kajáltunk a hozottakból, hogy némileg csökkentsük táskáink méretét és ismerkedtünk a ház többi lakóival.
Reggel elbúcsúztunk Ptertõl és Danitól, mert õk a ház körüli sziklafalakat és fagyott vízeséseket jöttek mászni. Mivel az utak igen jegesek voltak és nem volt hágóvasunk másnap úgy döntöttünk, a Kõpataki-tavat nem a Morgás-hágón át közelítjük meg. Mint késõbb kiderült, ez jó döntés volt, mert mások csak egy jeges bobpályához tudták hasonlítani a hágóra fel- és levezetõ utakat. Így lecsúszkáltunk a kék jelzésig és ezen a jelzésen mentünk fel az Encián turistaházig. Ez az út is nagyon nehéz volt, mivel felfelé is nagyon figyelni kellett minden lépésre, hogy el ne essünk a csúszós, síkos sziklákon. Áldottuk magunkat, hogy a túrabotjainkat magunkkal hoztuk. Sok eséstõl kímélt meg minket és nagy biztonságérzetet adott. Az Enciántól a Zamkovszki menedékházat érintve ereszkedtünk le, majd kis pihenés után a Hosszú-tavi menedékház, avagy a Rablóház felé indultunk. Az út 2,5 óra volt. Az idõjárás itt még téliesebbé vált - -12 fok fogadott bennünket. Szerintem ez a leghangulatosabb tátrai ház - hatalmas cserépkályhával fûtenek és az asztalokon petróleumlámpák világítanak. Itt egy jó hangulatú debreceni csapattal ismerkedtünk össze, meghúztuk a szilvapálinkájukat az ijedtségre és a Zöld-tavi házból ismert túrázókkal megbeszéltük az aznapi élményeket. Õk a Téry ház - Vörös-torony-hágó útvonalon keresztül jöttek a Rablóházba, ami nagyon nehéz útvonalnak bizonyult. Szombaton a Szilézia ház volt a célunk, de nem a Lengyel-nyergen keresztül, a már említett csúszós utak miatt. Tamás Tarjankától egy laza ’szintutat’ tervezett, ami ugyan igen szép panorámaút volt de szintútnak jóindulattal sem lehet nevezni. Rövid idõ alatt felmásztunk 1750-re, majd néhány le-fel után értünk az 1670-en, csodálatos sziklafalak között fekvõ nem túl szép Sziléziai-házat, ahol az éjszakát töltöttük. Vasárnapra már csak a lefelé út volt hátra, mivel nem akartunk túl késõn hazaérni.
Nagyon szép volt ez a pár nap, csodálatos idõt fogtunk ki, és kellemesen átmozgattuk punnyadt tagjainkat. Menjetek Szlovákiába, mert 1. szép, 2. olcsó, 3. közel van.