Jelentkezz be Regisztrálj

Szikla- és hegymászás, túrák gyaloghintóval
Írta 2003. november 21. - 14:00

Írta 2003. november 21. - 13:57

Írta 2003. november 21. - 13:56

Írta 2003. november 21. - 13:53

::szállás:podlesok::
*8fõs faházak
*villanykonvektorok
*tusoló:wc
*társalgó
*ágynemû
*cca:1500-1000Ft/fõ/éj (létszámtól függõen)
*felét elõre ki kell fizetni!

amúgy februárban lezárjuk a jelentkezést, és akkor kiszámolom hogy mennyi az annyi, és akkor fogok tudni összeget mondani... a felét azért kell majd elõre fizetni, mert így tudjuk lefoglalni a házat elõre...
ez átutalással fog történni...
péef... 8)
Írta 2003. november 21. - 13:51

azt tudod hogy mikor kéne s mennyit ?? ??
Írta 2003. november 21. - 13:49

Írta 2003. november 21. - 12:42

::memo::
::slovensky raj:2004:05:13-16::
*Ors
*Nati
*ZED
*Dawn
*Charon
*Thommey
*Era
*babyface
*baliba + 2
*Mellon
?Ano
?sopron + 1
?Rás
?pixel
?sittesgyerek
*Györgyi
*Paraferee
::szállás:podlesok::
*8fõs faházak
*villanykonvektorok
*tusoló:wc
*társalgó
*ágynemû
*cca:1500-1000Ft/fõ/éj (létszámtól függõen)
*felét elõre ki kell fizetni!
::túra lehetõségek::
*Suha Bela_Klastorisko
*Hernád-áttörése_Tomasovsky-kilátó
*Sokol-vgy
...
::utazás::
*saját autókkal
*vagy kisbusszal
::jelentkezési határidõ::
*február vége
:

Írta 2003. november 15. - 00:28

Írta 2003. november 14. - 17:49

Akkor már inkább a Keleti-Kárpátok... ott sem hiszem, hogy sok szabályozás van, de még ha rajta is kapnak vmin, egy üveg piával már el is intézted...De mondjuk ezért jó az Alpokba menni, mert ott nincsennek agyonszabályozva a dolgok.Meg hát nincsen is messzebb mint a Tátra.

Lens:
Tyû, ez aztán egy szép hely!! Merre van ez pontosan? Jól sejtem, hogy Kanada környékén? Ja és nem ér ilyen nyálfakasztó történeteket írni!! (na persze ez csak "vicc", írjál még ilyeneket lécci!!

A linket az az igazság, hogy loptam.... :

De szívesen mennék ezekre a vetítésekre :

Írta 2003. november 14. - 15:54

Írta 2003. november 14. - 15:43

Sziasztok!
Nagyon sokan várjátok már a közelgõ diavetítéses elõadásainkat. Ezúttal három vetítés idõpontját tesszük közzé, a többi várhatóan január és március közt lesz.
November 19. szerda, 19:00 óra
1. Nepál -- Everest régió (Nádai László)
2. Peru -- Inka-ösvény (Nádai László)
November 26. szerda, 19:00 óra
1. Nepál -- Annapurna alaptábor (Ollé Attila)
2. Via ferrata utak a Dolomitokban és klettersteig túrák a Rax-Alpokban (Tassy Márk)
3. Montenegró (fotóstúra, kalandnyaralás és országjárás) (Tassy Márk és Ollé Attila)
December 8. hétfõ, 19:00 óra
1. Szlovénia (fotóstúra, országjárás és klettersteig) (Tassy Márk és Czinke István)
2. Izlandi országjárás és hosszú hétvége (Cseh Gergõ Bendegúz és Tassy Márk)
3. Jordánia (Terleth Mátyás)
Az elõadások természetesen ingyenesek. Mindenkit sok szeretettel várunk!
Helyszín: Vista rendezvényterem, Paulay E. u. 7-9.
Üdv: a Baraka csapata
Írta 2003. november 04. - 09:13

Jaj, haj, olvasva beszámolóitokat elõjöttek a régi emlékek, amikor pár ezer méteres hegyeket másztam. Egyik kedvenem a Mt. Rundle (2500M), ahonnan egyik legszebb panoráma van a Banff nemzeti parkra. Kétszer jártam ott. Egyik alkalommal nyáron, másik alkalommal télen. Mindettõ hatalmas élményzuhatag volt számomra. Ray barátommal egyszer csináltunk egy si-túrát: fogtuk a nagy hátizsákjainkat, a sátrat és elmentünk a Kananaski hegyekbe 3 napos sátortúrára. A kocsit egy kis parkolóban hagytuk, mi pedig nekivágtunk a mély hónak. Olyan gyönyörû helyeken jártunk, hogy még a fájdalom ellenére (többször megfagyott teljesen a kezem és nagyon fájt közben, utána) is ájuldoztam a szépségektõl: érintetlen, behavazott hegyek közt sieltünk, magas fenyveserdõk között. Ha a sirõl leléptem, akár mellig is süllyedhettem a mély hóba. Ezért pisilni is silécrõl pisiltem. ;D Cuccainkat egy völgyben tettük le, és onnan jártunk ki napos túrákra. Sajnos akkor még (95-97-ben) nem voltak digi gépeink, igy csak sima fotóim vannak. Ám a hegyekrõl egy kis izelitõt azért láthattok itt: http://community.web...82910okqNuyfpBf
Ott töltöttem életem leghidegebb éjszakáját is: éjjel arra ébredtem fel a sátorban, hogy irtóra fázok, bármit is csinálok. Hát nem csoda: -20fok volt a hegyekben!
Írta 2003. november 04. - 08:37

Írta 2003. november 03. - 23:10

azt tudtam, hogy csak igazolvánnyal lehet menni a Lomnici csúcsra, viszont az igazolványos ember még akárhány "civil" mászót is felvihet? semmi limit?
Nagyon-nagyon szép képek találhatók meg itt:
http://www.horolezec.cz/
...hátha vkit érdekel :

Írta 2003. november 03. - 08:47

Írta 2003. október 29. - 21:15

Amikor a gyalogút kimegy a sziklára,akkor irány tovább a sínek között.Mi is ott mentünk, át az alagutakon(na jó az azért cinkes volt).1300ig simán föl lehetett tekerni,onnan a hó miatt vittük vállon a bringát.De lefelé végig gurultunk.
Vmi legelõn is át kellett vágni asszem, ez kb 1100m-nél volt, onnan többnyire csak toltam.
Mi csak 1 részen mertünk a síneken menni, inkább kikerültük az alagutakat. Lefele viszont már a sínek között jöttünk le.
A fénykép nem adja vissza azt az érzést, de majd rakok fel párat.
A RAX-ra azt mondják még kövesebb, de több út megy fel és jobban járhatóak. Jövõre azt is megkéne nézni, de oda már autóval megyünk.
Írta 2003. október 29. - 16:32

Ja, és akkor a poprádi Grand Hotel fa-tárolójában aludtak, vagy hol, most õszi szünet környékén meg szakmai konferencián volt, és szintén a Grand Hotelben aludt, csak most ezüst evõeszközök voltak a reggelihez...
vendég_Charon_*
Írta 2003. október 29. - 15:42

Mászóút van, mégpedig a Lomnici nyereg felõl a kis patak mentén,fel a gerincen.Kb 3-as,4-es.Nem reklámozzák,mert csak hegymászó igazolvánnyal lehet menni.De Erának van:)
Üdv:Thy
Thommey, most görcsbe rándultam az ujjaim... meg a lábujjaim is... mászhatnékom van....
(a könnyvvel meg haladok: már a cipõfûzõmet is Boulinra kötöm. ;D

http://www.trekking.hu/csomok.html
Írta 2003. október 29. - 15:37

Írta 2003. október 29. - 15:28