Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Hátitatyó - kell-e, ha igen milyen (márka), mekkora?

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
794 hozzászólás a témában

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.021 hozzászólás
24literes...
és frankó :)

chester

chester

vendég

• fórumtag
  • 50 hozzászólás
Ha valaki tuti hátizsákot akar az DEUTER-t vegyen! Utána belátja, hogy a többi zsák mind ipari hulladék. Nekem egysuperbike om van, ami 20 literes, és ez nekem pont jó túrázni. Egyébként a Tengerszemben most 16 rugóért megkapod az L es méretet, ami asszem 22literes! Ezeken a zsákokon minden extrát megtalálsz.

dirtboy

dirtboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 240 hozzászólás
Nekem egy FOX tatyim van
meg vagyok vele elégedve minden belefér amire szükségem van...
dirtboy

BoGar

BoGar

vendég

• fórumtag
  • 175 hozzászólás
Nekem Deuter Cross 2000-em van. Nagyon meg vagyok vele elégedve, sok minden belefér, hétköznap is ezzel járok munkába.

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.147 hozzászólás
Aha, én is jó táskának tartom már így ránézésre is, megnyerte a boltban a tetszésemet. Én a pecázásaimhoz olyan 30-40l-es táskára gondoltam, nemtom hogy az most sok vagy kevés, agy éppen elég... Majd nyáron veszek talán ha lesz rá lé.....asszem el kõ menni dolgozni... :) Egyébként nem tudja valaki hogy a Caprine Revenge vázon minek van 3db menetes lyuk? Van 2 ugye a papucsnál, és 1 a támvillák felett. Oda passzol a csomagtartó? Jaj de hülye vagyok, há van nekem csomagtartóm, felpróbálom rá...és felmegy rá. ;)

vendég__*

vendég__*
  • vendég
ericcartmen:
Én is Observe táskát használtam tavaj nyáron egy több mint 2 hetes horvát túrához. Ebbõl következõen ez "kicsit" nagyobb volt, mint amilyen az 1-2 napos túrákhoz kell, de minõségben gondolom nincs nagy különbség az Observe táskák között... Szóval a lényeg, h kapott hideget, meleget, esõt (havat ;D ) a táska, de bírta a nagy részét. Egyedül az esõvel nem tudott megbírkózni, ugyanis viszonylag hamar átázik!
Viszont ami elõnyére válik, h a varratoknak nem lett semmi baja. Ezalatt azt értsd, h 3 részbõl áll a táska, és mindhármat külön-külön kell felkötni a csomagtartóra. Mi (a haverom is ezt használt) minden nap este levettük, reggel felraktuk, de nem szakadtak ki a fülek.

Így tehát bárkinek ajánlom a táskát, csak impregnálni kell.

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.147 hozzászólás
Bocs emberek hogy így belevágok a hátitatyó témába, de lenne pár kérdésem. Nemtom hogy szoktatok-e használni csomagtartóra rakható túratáskát. Ezekrõl mik a véleményetek? Vannak elég sok féle méretben. Kb hány literes tatyó jó egy-két napos túrákra? Úgy hogy beleférjen a horgászcucc ;D ;), pulcsi, kaja+pia...stb. Én láttam boltban egy egész jól kinézõ ilyen táskát, de nemtom pontosan milyen márka volt. Olyan 6e ft volt, és megvan a neve: Observe (de nem 100% :-\). Egyáltalán melyik fajta táskát ajánljátok, hátit, vagy a csomagtartósat? Köfike!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
Én egy Deuter Racer X Air-re pályázok, és a hozzá való vízhordóval együtt. A vizestasakok komaptibilisek gyártótól függetlenül? (mondjuk vehetek bele Camelbak szütyõt? Tudom, ez rossz példa, mert ötször olyan drága, de más nem jutott eszembe... ja de -> Zéfal ez pl: belemegy?)

pitzu

pitzu

vendég

• fórumtag
  • 62 hozzászólás
Én egy Laken õvtáskára pájázok. Az nincsen leárazva az X-factorban?

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
Még régebben többen írtátok, hogy vettetek RP Bano30at.
Ezekkel a táskákkal kapcsolatban mik a tapasztalataitok?
Köszi... Bruce

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
A múlt héten vettem egy Protest-et, merevítõs, hátizzadásmentesítõ hálós, derékban is rögzíthetõs, nem túl nagy, viszon kicsi, az alapszerelékek (gumik, pumpa, szerszámok, óvszer, pótbugyi, tartalék szuper-t) pont belefér, nagyon ronda fekete/zöld/fehér színû.
A csúcs, hogy az XFactorban vettem 5900-ért!!!!!!, féláron, vannak akciók nézzetek be!

olaf

olaf

törzsvendég

• fórumtag
  • 718 hozzászólás
Én a hátimat egy nyíregyi cégnél vettem Biztos ismeritek Himalaya Ráadásul egyedi kívánságokat is teljesítenek

zo-lee

zo-lee

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 hozzászólás
nekem egy CYTEC hatizsakom van. felebe kerül, mint egy deuter, nagyobb, camelback-nek a hely kidolgozva, es az aljabol elö lehet varazsolni 1 elenk sarga "esökabatot" amit alulrol rahuzol es oldat/fent rapatentolsz, hogy a cucc szaraz maradjon. amugy a dizajn is tuti. tavaj nyaron nyomattam vele 1-2 turat es kenyelmes is.
...csak egy baj van vele :(
asszem csak az osztrakoknal lehet kapni az intersport/sports expers boltokban.
...de nem vagyok benne biztos. legalabb is itthon meg nem lattam.

gorgo

gorgo

törzsvendég

• fórumtag
  • 649 hozzászólás
Nekem is Deuterem van(Biker) és csudijó egy tatyó,csak egy baja van hogy kicsi az én számomra :'(.Egy 2 vagy több napos túrára szinte alig férek bele,de egyébként ilyen egy napos dolgokat simán be lehet vállalni vele ,fõleg azért is mert van benne italtasak.
Nincsen valakinek valami véleménye a D.Trans Alpinerõl  ??? ??? ???

left

left

vendég

• fórumtag
  • 170 hozzászólás
Hello Emberek!
Nemrég igen kedvezõ áron hozzá jutottam egy Deuter Superbike S-hez. A tapasztalatok: a fullface bukóm is simán belefért a bukó tartóba, eddigi életem legnagyobb esését is gond nélkül türte. Az alá izzadásról nem tudok semmit mondani, mert gerincvédõben voltam. Igényes kidolgozás, praktikus ötletek.

Warhog_Goa

Warhog_Goa

vendég

• fórumtag
  • 194 hozzászólás
thommey: na stimmel, majnem eltaláltam... ;D monnyuk nem is tünik rossznak az ára mer végülis kapsz tartájt is meg egy siráj tatyót, és a 28lityibe azér fér cucc renedesen.

Gabo

Gabo

törzsvendég

• fórumtag
  • 255 hozzászólás
Erõsen gondolkodom rajta, hogy a Deuter Superbike S-met össze fogom házasítani egy Camelbak tartály rendszerrel. Akkor kb. ugyan azt kapom, mint a Camelbak fenti csúcsmodellje és talán kicsit olcsóbban is megúszom. (Lévén a zsák már megvan.) Több vizet és kényelmesebben tudnék magammal vinni egy-egy hosszabb túrára. Nem kellene azon filoznom, hogy az utcai csapnál lévõ víz ivóvíz-e. Ismeretlen területen pedig nem kell arra hagyatkoznom, hogy találok-e mûködõ csapot. Ráadásul a palacktartóban lévõ kulaccsal szemben erre nehezebben tud sár, pór kerülni, így még dagonyázás esetén is maradna fertõzés veszély nélkül iható vizem. A menet közbeni folyadékpótlás is kényelmesebb és gyorsabb lenne. Valószínûleg kicsit sûrûbben is kerítenék rá sort.
Az egyetlen dolog ami visszatart, az ára. :-/ Bár ha bejön a jóidõ, akkor lehet, hogy nem sokáig fogok tépelõdni rajta...

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
A Probike-nál 22000ft
3liter folyadék fér bele,meg 5 liter egyéb cucc.Üresen 0.7kg
Üdv:Thommey
Leon:Ez még közel nem a csúcsmodell.Ez a csúcs:
Feltöltött kép
120dolcsi 3+28liter,1.2kg üresen

Warhog_Goa

Warhog_Goa

vendég

• fórumtag
  • 194 hozzászólás
ez nem véletlenül a camelbak csúcsmodellje? az amibe még 25 vagy 30liter rakhato pluszba? mer akkor ez van a tenderszem katalogusában(mos nemtom megnézni mer akko biztire irnám), ha igen akkor ez biza kökemény 30(HARMINC) rugó... monnyuk ennyi suskájér biztos nem rossz...

minimal

minimal

vendég

• fórumtag
  • 93 hozzászólás
bruce: nekem ugyan nincs ilyenem, de azért mert bõven 10 felett jár az ára... :( szóval szerintem mocskos drága, mert ha meggondolod, egy csomó más zsákba bele tudod rakni az ivókádat, van neki hely csinyálva...és azokat még másra is tudod használni, nem csak cangázni. meg ez nem egy nagy zsák, pl. egy polár már nem fér bele, és hát nem csak napsütésben megy a ember tekerni, ha meg mégis az lesz belõle, hát hová teszi a cuccát?  ??? ;D
magát ezt a hátonivást tök jónak tartom, majd eccer ki szeretném próbálni, az egyik ismerõsömnek van ilyen 'palackja' nekem meg lesz kompatibilis hátitatyóm  ;D :D azért szuper, mert nem a bringád, hanem a hátad lesz nehezebb a vízzel, ami tök jó, mert aktív tömeg, ha pl. nyeregbõl kiállva tekersz felfelé. meg több víz fér bele, ami tök jó, ha az összes forrás kiapadt és nyár van és kániQla.