Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Hátitatyó - kell-e, ha igen milyen (márka), mekkora?

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
794 hozzászólás a témában

repuloszonyeg

repuloszonyeg

vendég

• fórumtag
  • 92 hozzászólás

olyat kell keresni szerintem, aminek viszonylag merev, kiemelkedõ függõleges bordái vannak, és hálós pántja, amivel a hátadra veszed
melegben ezzel is izzad az ember, de sokkal jobban levegõzik a hátad, mint egy utcai táskánál, ami teljesen rádsimul és semmi levegõt nem enged járni

Egyetértek, ilyen zsákot kb lehet kapni 5rugóér, és még egy A/4es mappa is belefér :) Én nyár elején még a régi tatonkával nyomtam, de mint a bányaló úgynéztem ki utána... Vettem 5ér az Overlandban egy Outwell-t vagy mit, ezalá is simán be lehet izzadni, de azért télleg van különbség a két tatyó közt, meg a tatonkánál kellett legalább 3 óra h megszáradjon a hátulja, Outwell-nél meg kb negyedóra, és tökszáraz.
" Azt a
sátrat könnyen észre fogjátok venni, van rajta álcaháló. :D "

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás

Lehet amúgy, hogy nekem erõsebb a bõrlégzésem

Hmmmm. Kétéltû vagy?

uromastyx

uromastyx

vendég

• fórumtag
  • 146 hozzászólás
Ja ja ez a hálós van a Deuternek is, valószínûleg hatékonyabb, mint a csatornás megoldás. Lehet h én is veszek ilyet. Most a hervisben láttam egy Mammutot ami igencsak jó márka, asszem 13-ért.

Blasius78

Blasius78

vendég

• fórumtag
  • 46 hozzászólás
Köszi, akkor elnézek az Árkádba, ott- ha jól emlékszem- Hervis és tengerszem üzlet is van.

velõ

velõ

vendég

• fórumtag
  • 90 hozzászólás
ilyen RP zsákok kaphatóak asszem Hervisben is, hasonló áron...vagy akcióban akár olcsóbban is.10 literes, az kb az a méret, ami Neked kell...mountex, tengerszem boltokban nagyobb a választék persze, de egy pár ezressel drágábbak is a táskák...bár sztem így is jobban megéri onnan vásárolni...
"you're born with a brain, then you can fucking use it instead of letting others use it for you..."
január 22 - Theogonia

Blasius78

Blasius78

vendég

• fórumtag
  • 46 hozzászólás
Végülis a Ridebikeban láttam olyan bringás hátizsákot, aminek van egy -a viselõje hátával érintkezõ - hálós része és egy homorú, a hálótól 2 centire lévõ kemény hátrésze. Így elvileg a háló fekszik fel az ember hátára, és a benne tárolt holmit viszont a kemény anyag megtartja. Ez nagyon tetszett nekem, annyira nem is volt drága, viszont a szélessége nem volt valami nagy, szvsz egy 2 centi vastag, szabvány A4-es mappát már nem nagyon tudnék belegyömöszölni, pedig az fontos lenne.

Lehet amúgy, hogy nekem erõsebb a bõrlégzésem, de ma a hátamra teljesen felfekvõ hátizsákommal (amiben kb. 2 kilónyi cucc volt csak) tekerve néha úgy éreztem, hogy nem kapok annyira levegõt, mint egy szál pólóban tekerve. Ráadásul hülyén mutat a pólómon a négyzet alakú vizes folt, ami ráadásul rövid úton kifakítja a polót ott. (a gatyám fenékrésze már láthatóan fakóbb 2 hónap alatt a sok izzadtságtól:(

Ezért fontos lenne egy jó bringás hátizsák.

Nem tud valaki legalább egy üzletet, ahol nagy a választék ilyenekbõl?

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
olyat kell keresni szerintem, aminek viszonylag merev, kiemelkedõ függõleges bordái vannak, és hálós pántja, amivel a hátadra veszed
melegben ezzel is izzad az ember, de sokkal jobban levegõzik a hátad, mint egy utcai táskánál, ami teljesen rádsimul és semmi levegõt nem enged járni

velõ

velõ

vendég

• fórumtag
  • 90 hozzászólás
hát nemtom srácok, jó lenne, ha megírná más is a véleményét, de sztem erre a hipperszuppertekknológiájú hátrészre ne alapozzátok azt, hogy nem fogtok megizzadni...nekem egy deuter cross bike-om van, 04-es, nemtom milyen hátrendszere van a 2 közül, de izzadás ellen nem ér semmit...lehet, hogy elvileg mehetne a kis csatornákon a levegõ, de gyakorlatban fix h nem...nagyon erõs, praktikus, szép, legnagyobb elõnye, hogy iszonyatos kényelmes, marha jól fel lehet feszíteni a hátadra stb, de ez az izzadásgátlás nem mûködik...nálam...
"you're born with a brain, then you can fucking use it instead of letting others use it for you..."
január 22 - Theogonia

uromastyx

uromastyx

vendég

• fórumtag
  • 146 hozzászólás
Nemtom, én is ezen gondolkodom, hogy egy Deuter hátszellõzõs modellt válasszak vagy varrassak egy egyvállas mini futárzsákot, ami csak kis részét fedi a hátamnak. Munkába járáshoz kéne...

Blasius78

Blasius78

vendég

• fórumtag
  • 46 hozzászólás
Hali, tud valaki ajánlani 5-10 ezer Ft körül olyan bringás hátizsákot, aminek a hátrészétõl nem izzad meg az ember, és belefér egy nagyobb U lakat, és egy A4-es mappa? (sisaktartó, itató, meg más feature nem fontos)

Ha igen, hol érdemes keresni ilyet?

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
3 liter elég lesz, persze, csak eddig mindenhol 1.5 - 2 litereseket találtam. Camelbak-et csekkolom, köszi

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás

direkt bicós asszem 3 liter, camelbak...de asszem magashegyi mászók használnak nagyobbakat is, nézz utána! (bár 3 liternek elégnek kell lennie mindenhez)...

A Deuter is csak 3 literig "gyárt".. Ha jól láttam, akkor ezek mennek a hegymászós tatyókba is..

velõ

velõ

vendég

• fórumtag
  • 90 hozzászólás

Mekkora a legnagyobb kapható ivószatyor?

direkt bicós asszem 3 liter, camelbak...de asszem magashegyi mászók használnak nagyobbakat is, nézz utána! (bár 3 liternek elégnek kell lennie mindenhez)...
január 22 - Theogonia

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Mekkora a legnagyobb kapható ivószatyor?

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

gsuveg

gsuveg

vendég

• fórumtag
  • 244 hozzászólás
kinn a hervisben 19€ (5400huf) egy hasonló itató, mint a decathlonban. De bármilyen mez van, gerolsteiner, csc, discovery chanel minden :) a minden erõs, mert sárga és pöttyös a két lényeg nincs :(

velõ

velõ

vendég

• fórumtag
  • 90 hozzászólás
belevágtam, mûködik, királyság...kösz a tippet!
január 22 - Theogonia

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
én kipróbáltam, nekem nem lett semmi baja. borotvaéles svájci bicskával nagyon finoman vágtam, de figyelni kell, mert nagyon könnyen vágódik a gumija... de itt is van Budaörsön 200-300 hufért ilyen szopóka.

velõ

velõ

vendég

• fórumtag
  • 90 hozzászólás

Nekem a Dechatlonos "tevepúppal" csak az a bajom, hogy a szopókáján nagyon kicsi a rés, amin keresztül a folyadék jön(nne) és ha nagyon szomjas vagyok és nagyot szívnék rajta, éppen csak csordogál vmi. Ezért mindig lekapom a szopókát és a csövön szívom a lét.

Szerintetek ki lehetne késsel szélesíteni a rést?

igyál gyakrabban, és nem leszel nagyon szomjas...:)

nemtom, de ha kipróbálod, akkor oszd meg velünk légyszi az eredményt! amúgy sokat nem veszthetsz vele, lehet venni Decathlonban (legalábbis a dunakesziben) 2-300 jómagyar forintért ilyen kis szopókát külön...
január 22 - Theogonia

gsuveg

gsuveg

vendég

• fórumtag
  • 244 hozzászólás
köszi a képeket. Jó lesz ez.

Grolsch

Grolsch

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.323 hozzászólás
Nekem a Dechatlonos "tevepúppal" csak az a bajom, hogy a szopókáján nagyon kicsi a rés, amin keresztül a folyadék jön(nne) és ha nagyon szomjas vagyok és nagyot szívnék rajta, éppen csak csordogál vmi. Ezért mindig lekapom a szopókát és a csövön szívom a lét.

Szerintetek ki lehetne késsel szélesíteni a rést?

Ja meg a Dechatlonban lehet kapni "zsákszárító" keretett. Meg csõpucolót. Piros pont érte. Hamarosan én is beszerzek egyet, mert a csövem mindig bepenészesedik, mert nem tudom rendesen kitisztítani...
Legyél te is szerencse csomag! :icon_bigg