Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Hátitatyó - kell-e, ha igen milyen (márka), mekkora?

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
794 hozzászólás a témában

Aty22

Aty22

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Vaude zsákokat ajánlom Neked, én már rég használom õket, nagyon jók!
Nézz körül itt:

http://www.vaude.de/....hbs/outdoor/en

Nekem kis zsákom a Vaude Hyper Air 14+3 van, elvileg 2l-es ivózsák megy bele, de belefér a CamelBak 3l-es ivózsákja, ugyan kicsit passzentos, de elfér... :)
van még egy fölösleges Deuter AC Lite 15 is, az nekem nem vált be... kicsinek tûnik, mármint nem a belsõ része, hanem úgy egyébként a kialakítása nem olyan jó nekem... abba is belefér 3l-es ivózsák. Aztán jó még az RP Bike 20 is, de nem tudom belefér-e a 3l-es zsák, S. Oposszum biztosan meg tudja mondani, Õ nemrég vett egy ilyet. :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
3l ivótartály+ 10-15l tárolókapacitású hátizsákot keresek, eddig a camelbak mule-t, blowfish-t, és a deuter hydro exp 8-at néztem, ezeken kívül ötletek?

A sebesség mindent megold.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
hehe :)
külhonból származik de már jóideje nem láttam a boltokban, de ha lesz akkor nálam valószínûleg elérhetõ lesz :)
amugy sztem nem gáz a szatyor benne. ereszteni nekem akkor kezdett el amikor elhagytam belõle a tömítést de hát ez természetes..
nemtommmár hányéve használom és tökre meg vok vele elégedve.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Csak Deutert,
meg MT koma nem kupakos, hanem "hajtogassuk" rendszerû szatyorját.
Lehet bizony h én vagyok nemkompatibilis egyén :)
Inkább kulacs, ha ennél több kell, akkor megállok itatópontnál/kútnál/boltnál :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Az ivószatyor sztem használhatatlan, de a legtöbb tipusról ez a véleményem... :) Ez konkrétan kicsit eresztett, a szipkán alig jött, viszont teljesen elzárni sosem lehetett :)
)

Kala deutert, vagy camelback-et próbáltál már ? mert ha azokról is ez a véleményed akkor a hiba a Te készülékedben vagyon :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Jé, pont ilyenem van, csak az enyém emlékeim szerint Kõszegrõl érkezett, Matt fórumtárstól...
Az ivószatyor sztem használhatatlan, de a legtöbb tipusról ez a véleményem... :) Ez konkrétan kicsit eresztett, a szipkán alig jött, viszont teljesen elzárni sosem lehetett :)
Viszont a táska maga nagyon jó, a nagy rekesz okosan növelhetõ, a hálós rész szintén korrekt, fullface is belefér, és a két kicsi is ponty okés, az egészet meg megfejeli az integrált esõvédõ, még sosem ázott be :)

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Bikemate márkejelzéssel került az enyém a boltokba, rák tudja ki gyártja/honnan szerezte a boltos, neten nem nagyon találom.
Kb 10+2 literes (vagy másfél a víz, nem mértem) és a CamelBak M.U.L.E.-re hasonlít.

Ivószelep ráharapós, zárni is így lehet ha fogalla húzom/tolom, egész jól zár, szállításnál max 1-1 csep keletkezik, szal szinte 99%os.
Mindkétoldalon hozható a csõ, nincs külön hõszigeteleve. 2 ismi táskájához képest is kis felületen fexik fel a hátamon, kényelmes; elöl a táska pánta hálós hogy ne izzadhassak be alá. Elöl 2 szürke hátul 1 piros fényvisszaverõ van rajta, plusz a nagy Bikemate logo is fényvisszaverõs a hátulján.

Füleskivezetés oldalán és vízhatlan... ... védõ izé van hozzá, amivel a sár ellen is remekül megvédhetjük a tatyót - aljában pici helyre összecsomagolható kívülrõl, hozzá van kötve, elhagyni nem lehet. http://img2.tar.hu/m...e2/23428182.jpg
180°ban nyílik a fõzseb és elég mélyrõl, a táska magasságának 1/3ától. Kedvenceim a kis fülek rajta, amikre remekül lehet rögzíteni a chipeket maratonokon annélkül hogy atáska anyagát kéne szétszúrkálni!

Ha szivárogna (nem tette 3-4 hónap alatt) a 'tank', van luk amin kifolyhat. Kupakos, elég nagy a töltéshez, takarításhoz nem feltétlen, de ha akarjuk ki lehet törölni fakanalas rásegítéssel mondjuk :).

Fõ rész mögött hálós résszel kapcsolódik a külsõ kis részhez, aminek ofkorsz álíltható a mérete, esõkabátot szeressük iderakni.

Legkívûl egy sima zseb (de mély), külsö rész nagyzsbe hálós zsebeket tartalmaz hogy a kulcs, telefon és egyebek ne vesszenek össze; plusz van benne egy kis (heveder?)akasztó (gondolom kulcsnak, vagy ki mire használja).

Ahhoz képest hogy 2 másik tatyó bõ 2× ennyibe került és azok kevésbé átgondoltak, nincs esõ/sárvédõ cucc se rajtuk én nagyon elédegett vagyok ezzel 4,5K-ért.

(Ha vkit érdekel max megkérdem boltosbácsit hogy honnan kerítette....)

Feltöltött kép

Jah, idáig Duna Bükk és Mátra marcin is fullra volt pakolva (mert csak nekem volt sárban használható tatyóm, így haver cuccait is én hoztam benne), itteni túrákon is megpakoltam párszor, néha nehézzel is, és eddig igazolta a rendesen 'összerakott' kinézetét (varrások korrektek, anyag is).

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

mxpro

mxpro

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.453 hozzászólás
Vagy a hálós rész mögött csatold össze. Én ott szoktam.

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás
Akkor engedd ki hosszúra a hevedert és csatold össze a zsák mögött!

vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*

• vendég
Igen, de a gond az, hogy az enyé árnázott, és még nincs meg a tuti ötletem...ha csak simán összehúzom, eléggé nyomja a hátam. Az is jó megoldás lenne, ha a táska alatt lógna, de mivel párnázott csak vízszintesen mozgatható, nem tud lógni...:(

Aty22

Aty22

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
A Banit csak városban használom, túrázáshoz van másik, így én összehúztam a derékhevedert kicsire és összekapcsoltam, így a hátam mögött elfér és nem is lóg nagyon. (Mondjuk nekem a régi típus van annak még sima derékhevedere van, nem párnás.)
A minõségére szeintem nem lesz gondod, én már elég régen vásárlójuk vagyok, sokmindent vettem már, és soha nem volt semmivel minõségi problémám.

• vendég
Nos. Végre megérkezett a táskám Pestrõl. Egy RP Bike 20 Cordura az. Kék/szürke színben. Amúgy ez tök ugyanaz, mint Bani 25, csak sokkal kisebb. Egyenlõre jónak tûnik, sok funkció, lehetõség, remélem ugyanilyen tartós is lesz...:chin:
Amúgy az RP boltról csupa jót...tök korrektek, gyorsak és normálisak voltak.
Egy kérdés, mert még nem filóztam rajta...ha városban járkáltok mit csináltok a párnázott derékpánttal? Oké, hogy bringázáshoz/túrához kell, de városban zavarna...behajtjátok a hátatok mögött v. lóg lefelé?

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás
Decathlon, Quechua Arpenaz, 20l, kb. 6e.

krokodilus

krokodilus

törzsvendég

• fórumtag
  • 303 hozzászólás
Hellosztok, kéne valami tatyó, viszonylag olcsón, amin könnyen lehet szállítani fullface sissakot!
Tudtok ilyet? És hol lehet kapni?

Marzocchi Bomber 66 RC2 ETA
Avid Code-ot mindenkinek!:dance2:
:chomik:BIKELAND:chomik:

Aty22

Aty22

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás

Az adatoknál a csomagtér térfogatában benne van a víztartály is (pl. a mule 9+3l -es)?

Szerintem igen, mivel csomagtérként van megahatározva ezért én úgy gondolom hogy a víztartály helyén kívül még van 9l rakodóhelyed.
A másik amiért szerintem így van, hogy ezeknek a hátizsákoknak az alapfelszereltségében benne van az ivózsák is, tehát nem lenne értelme teljes térfogatot írni, mint egy olyan zsák esetében amelyiknél csak helye van meg az ivózsáknak.

Kboy

Kboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 308 hozzászólás

Hol lehet RP zsákokat kapni?

http://www.alpin.hu/...ndb/aruhaz.html
Mondjuk itt ?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Hol lehet RP zsákokat kapni?

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Az RP zsákok jó része most akciós!

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Az adatoknál a csomagtér térfogatában benne van a víztartály is (pl. a mule 9+3l -es)?

Aty22

Aty22

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Elvileg bármit lehet rakni, csak a tisztántartása miatt a gyártók csak vizet javasolnak, bár a CamelBak zsákok könnyen tisztíthatók, nagy a nyílásuk belefér a kézfejed is simán. Lehet hozzá tisztítókészletet is kapni.
Én csak vizet rakok bele, már 4 éve használom a 3 literes CamelBak ivózsákomat, azonkívül hogy "cumit" cseréltem rajta nem kellett semmit tennem vele, persze tisztítani kell néha még így csak vízhasználat esetén is.
Persze ez mindennel így van gondolom ezt mindenki tudja hogy a karbantartást bizony meghálálja minden.