Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Hátitatyó - kell-e, ha igen milyen (márka), mekkora?

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
794 hozzászólás a témában

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
a boltoslányok tényleg jól néznek ki, tanúsítom.;)

én at RP-boltban vettem egy 60 lityós kibo lightot, akcióban volt 11ezer, anyaghiba semmi, normális kiszolgálás, és ennyiért nem hiszem, hogy más márkából ilyen minõségû, kényelmes (mert nekem nagyon az, márha egy 60as táska full megtömve lehet kényelmes), 60 lityós zsákot kapsz...az öcsém zsákjára (nem RP) vett esõhuzatról kiderült, hogy nagy a zsákjára (nem emlékeztem, hogy 70es van neki vagy 50es), visszavittem 1 hét múlva, mutatom a blokkot, szó nélkül adtak kisebbet, az árkülönbözetet (párszáz forint) meg elintézték egy jópofa és egészen használható karabinerrel.

most tervezem egy 25ös RP bringászsák beszerzését, én meg vagyok eddig elégedve a márkával.

SanDiablo

SanDiablo

törzsvendég

• fórumtag
  • 443 hozzászólás
Lazac! Nem rosszak az RP-k csak tudni kell vásárolni. Pl: Érdemesebb a boltjukban megvenni. Ott nem rakják ki a hibás darabokat, hanem egybõl visszaküldik. Vagy esetleg elmondják a vevõnek, hogy abból a táskából van tõbb méret... Ott a cordura anyagra örök garanciát válalnak... Ha vmi gondod van nem vacakolnak. Egyszóval õk inkább visszajáró, megelégedett vevõt látják az emberben, nem pedig csak a pénztárcát...
(Ráadásul a boltoslányok rendkívül jól néznek ki!)
"Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan." Tamási Áron
Durung forever!

endru

endru

vendég

• fórumtag
  • 63 hozzászólás
Sziasztok!

Én a következõ képpen jártam hátizsák ügyben:Nem volt pénzem hátizsákra,nem akartam egy gagyi hátizsákot megvenni,igy lemásoltam bátyám Deuter hátiját,magyarán varrtam egyet(2000 ft-ból)Mert volt idõm......Elején jót röhögtek rajtam,de én azt a hátizsákot majd 2 évig használtam,nap mint nap,és ezalatt egy varrás adta meg magát......
Nem egy haverom XY táskája fél év alatt szétesett pedig alig használta.....
De kaptam egy Deuter hátizsákot én is,ezt 1,5 éve használom,de ugy látom ez már kiszolgál,a bátyám hátijának sincs semmi baja pedig már vagy 5 éves...

Amugy nagyon fura,de kb alig jobb mint az amit én csináltam,sõt az enyém bizonyos szempontból még többet is tud.

Egy a lényeg ne sajnáljátok a pénzt egy rendes hátizsákra,mert 15 ezer forintot megér egy táska,ami szinte örök darab(kivételek biztos vannak).
vagy varrsz egyet magadnak,ha idõd mint a tenger,ahogy nekem volt anno......
Minenesetre a régi táskám továbbra is megvan,bár már nem használom,de szép emlék marad.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Camelbak dealereknél biztos van vagy tudnak hozni.

A sebesség mindent megold.

agneovo

agneovo

vendég

• fórumtag
  • 173 hozzászólás
Vettem egy kilimandjaro itatos hátit de az itató csõ végérõl szerintem hiányzik valamilyen zárószerkezet mert simán ömlik a csõbõl a viz ha alacsonyabban van mint a tartály illetve ha magasabban van akkor elöször a csö keresztmetszetébõl adodó levegõmennyiséget kell kiszivni ami nem túl szerencsés. Lehet valahol venni ?

cimarcimar

cimarcimar

vendég

• fórumtag
  • 240 hozzászólás
A topik címére vetettem a tekintetem és hirtelen azt olvastam hogy hánytató! Csak ennyit szerettem volna... köszi!

mihali

mihali

vendég

• fórumtag
  • 47 hozzászólás
nekem remélem nem lesznek ilyen problémáim mert csak 173cm vagyok. majd meglátjuk

Aty22

Aty22

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Nekem is van Bani zsákom, szerencsére nincsenek ilyen problémáim a minõséggel, de tényleg nem egy testreszabható darab, munkába járásra meg ilyesmi használom...
Túrára egyébként Vaude zsákokat használok, van egy kicsi és egy nagyobb is, na ezeket aztán be lehet állítani, változtatható a vállheveder hossza testmagasságtól függõen (a párnázott rész hosszára gondolok, nem arra hogy összehúzható) nagyon jó minõségûek, a régi több mint 6 éves és azon kívül hogy kifakult, semmi baja még mindíg, pedig nagyon sokat használtam. Próbáltam Deuter zsákot is, de azzal ugyanúgy jártam mint Te a Banival, mármint nem a minõséggel volt baj, hanem hogy nem tudom a magasságomhoz kényelmesen beállítani (182 cm vagyok), egy darabig használtam aztán azóta ott porosodik a szekrényben, pedig nem volt olcsó. Azt a vásárlást nagyon elkapkodtam úgyhogy csak annyit tudok ajánlani, ha egy jó minõségû, jól testre szabható zsákot szeretnél akkor Vaude szerintem, de bármilyen márkát is választasz, mindenképpen próbálgasd õket nézd meg minden beállítását stb. mielõtt megveszed.
Sok sikert a vásárláshoz! :)

lazac

lazac

vendég

• fórumtag
  • 145 hozzászólás

azért én sem veszem drágán a kiszemelt táskát.
8ezer !!! nem gondoltam hogy 10 alatt meglesz.
ha vki ilyet keres:
http://outdoor.lanit...ID=1597&CID=216[/URL]

Üdv!

Majdnem megrendeltem innen, de szerencsére mégis inkább a személyes vásárlást választottam az Europark Hervisben. Az utolsó (kiakasztott, lehet, hogy raktáron van még) RP Bani 25-öst hoztam haza, ott 9990-.

185 cm vagyok, a táska gyakorlatilag beállíthatatlan erre a méretre. A vállpántok maximumra engedve, a csípõ-párnázás azonban még így sem a csípõmön van, a csípõ heveder a köldököm magasságában fut keresztbe, s így igen kényelmetlen. Nem beszélve arról, hogy így a vállpántok is kényelmetlenek, a mobiltartó pl. a vállam tetejére kerül... Ha meg azt állítom be, akkor meg a hátam nem szellõzik, mert az egész táska feljebb kerül. Egy szó mint száz, kicsi a táska.

Na nem ûrtaltalomra! Rendkívül jól pakolható, YKK zipp-zárak, szóval nem akadozik, esõvédõ huzat + Cordura anyag, meg minden nyalánkság, látszik, hogy ezt a zsákot megtervezték. Vagy lemásolták, de az mindegy. :D Alacsonyabb embereknek jó választás is lehetne... Ha... nem az lenne ráírva, hogy a Kínai Népköztársaságban gyártották (lelkes kezû munkásasszonyok).

Merthogy:
Anyaghibás fogantyú?
Feltöltött kép
Csak fél centi cérna maradt le...
Feltöltött kép
Na meg az eldolgozatlan szálak (vagy eldolgozottak, de le nem vágottak, ilyenbõl jópár van):
Feltöltött képFeltöltött kép

Szóval én úgy döntöttem, hogy visszaviszem, és megnézek egy Deuter vagy Vaude zsákot, hasonló hátkiképzéssel (kétszeres áron :( ). Ha azok is ilyenek, akkor feladtam. Nem mondom, együtt tudnék élni némi varrat/díszvarrathibával, ha azok egyébként sem befolyásolják a tartósságot (mert a fentiek valószínûleg nem), de nem ennyiért. Az 1500 forintos Lidl hátizsákomtól elnéztem, hogy 2 hét után elpattant a hálós zseb varrata (most, 2 év után pedig kettészakadt az egész :) ), ezeknél viszont nem fogom. Na meglátjuk.

mihali

mihali

vendég

• fórumtag
  • 47 hozzászólás

rákérdeztem és valóban van nekik mind3 szinben és olcsobb is mint áRPi-éknál.
köszi

azért én sem veszem drágán a kiszemelt táskát.
8ezer !!! nem gondoltam hogy 10 alatt meglesz.
ha vki ilyet keres:
http://outdoor.lanit...ID=1597&CID=216[/URL]

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 hozzászólás

egyet találtam 4.600-ért (igaz ez nagyker)
ezt: http://hatizsakok.in...B-807/C---Blue/

végülis emellett döntöttem, felhívtam a nagykert hogy lehet-e efetleg
hogy 1db-ot veszek.

és akkor jött a disznó szerencse :)

kiderült hogy épp megszûnik a magyar nagyker szóval "kiárusítanak"
mindent... én a nagykeráron 4.600-as tatyót 2000-ért megkaptam
és minden táskájuk kb a nagyker ár 40%-án vihetõ kb hétfõig
(vasárnap is vannak)

nézegessétek az oldalt, a tulaj mondta hogy érdemes egy telefont
megereszteni mielõtt odamentek.

csak ha valaki épp táskát venne :D
A Paripa (Magellan Serpens): Blau - http://pix.bikemag.h...ry.php?cat=3077

mihali

mihali

vendég

• fórumtag
  • 47 hozzászólás
rákérdeztem és valóban van nekik mind3 szinben és olcsobb is mint áRPi-éknál.
köszi

Zsoláj

Zsoláj

vendég

• fórumtag
  • 33 hozzászólás
Nem látott valaki valahol jó minõségû hátitáskát, aminek csak egy pántja van? Az a keresztben hordós... Elhullott az enyém :cry:

mxpro

mxpro

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.453 hozzászólás

rp bani 25l-es cordura táskát keresek. sajnos a márkaboltban nem lehet kapni (az interneten sem).
nem tudjátok, hogy merre lehetne pesten ilyet beszerezni? ha valahol akcióban lenne az még jobb lenne.

Hervisben általában szokott lenni RP hátizsák. De az is jó ha felhívod a céget. Ott biztos meg tudják mondani melyik márkaboltban van.

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 hozzászólás
már hetek óta keresek, de nemnagyon találok megfelelõ (árú) hátizsákot
a nyárra...

olyan kéne amin hálós merevítõ van és viszonylag kicsi.

a baj az hogy a legtöbb helyen 12 ezernél kezdõdnek ezek a tatyók
ami nekem nem éri meg...

egyet találtam 4.500-ért (igaz ez nagyker)
ezt: http://hatizsakok.in...B-807/C---Blue/

nem kell bele tartály semmi sem csak a hálós-merevítõs megoldás.
tudtok esetleg valamit javasolni ezen kívül?
(akár még olcsóbbat :D )

az ebike-on van az a citadel táska, csak nem tudom hogy az hálós-e
(képen nem látszik) a másik meg hogy most nem rendelhetõ...
http://ebike.hu/term...a/hatizsak/3907
A Paripa (Magellan Serpens): Blau - http://pix.bikemag.h...ry.php?cat=3077

mihali

mihali

vendég

• fórumtag
  • 47 hozzászólás
rp bani 25l-es cordura táskát keresek. sajnos a márkaboltban nem lehet kapni (az interneten sem).
nem tudjátok, hogy merre lehetne pesten ilyet beszerezni? ha valahol akcióban lenne az még jobb lenne.

Aty22

Aty22

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Na, már ezt is tudjuk... hát, akkor a RP Bike 20 kiesett a listából...

vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*

• vendég
Akkor nem...:(
A Bike 20-ban 19cm x 25 cm-es a zseb.

Aty22

Aty22

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
igen, szerintem a nagy hálós zipzár nélküli lesz az.
A CamelBak 3l-es 19 cm széles és 46 cm magas üresen.

• vendég
Aham, ja ilyet vettem. Belül 2 "zseb" is van, nem tom pontosan melyik az ivószatyoré. Sztem a nagyobb, nem-zipzáras, hálós. Ebbe látás alapján belefér 3l-es, de ha mondtok pontos méreteket (zacsira vonatkozóan), akkor tutira meg tudom mondani.