Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Hátitatyó - kell-e, ha igen milyen (márka), mekkora?

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
794 hozzászólás a témában

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
milyen táskát érdemes venni?
-ivószatyor nem kell ( kulacsok)
-nem kell drasztikusan sok hely: mp3, telefon, kaja, és annyi pakolhatóság, hogy egy esetleges BAlaton kerülésnél se kelljen otthonhagyni a cseremezt, zoknit ill. esõkabátot..
Az se baj ha szellõzik is egy cseppet:)

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
RP túrazsákom van, akcióban vettem kb. június elején. vándortábort simán kibírta. utána itthon lepucoltam, beraktam a szekrénybe. gólyatábor elõtt bepakoltam, a 60 literes zsák alig volt tele (reggel akartam belerakni a kajákat meg még pár dolgot), reggel nézem, hát elpattant az egyik varrás az elülsõ zseb mellett...nézegetem, hát nem is feszült neki semmi, és a varrás is volt vagy 5 centi hosszú...

ez volt júniusban, azóta csak a szekrényben pihent. ma elvittük az RP boltba, mutatjuk hogy mi van, egybõl veszik elõ a "Jegyzõkönyv - a fogyasztó minõségbeli panaszai" vagy valami hasonló fejcímû tömböt. kérdik, mikor vettem a zsákot - mondom július, és 2x használtam, mondják, hogy ja látszik, nincs rajta por sem. mennyibe került? hasamra ütök, nem emlékeztem pontosan az akciós árra - azt mondom 10ezer akcióban, akörül volt. ezeket mind rendesen felírták, jegyzõkönyvrõl fénymásolatot adtak, 1 hét múlva menjek be - vagy megcsinálják addigra a zsákot, vagy cserélik, ha ez nem lehetséges.

mindezt anélkül, hogy egy szó is esett volna a blokkról és/vagy számláról...(ami nincs meg, jól kidobtuk)egyszerûen látták, hogy 1x használva a zsák és hogy egy 5-7 centis elég combos varrás nem szakad ki ennyitõl. respect az RP-s srácoknak, ez igen, így kéne mindenhol.

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.703 hozzászólás

Van olyan bringás hátitatyó (~25 literes), aminek az esõhuzatán van fényvisszaverõ? :chin: Tudom, hogy az esõhuzat baromi vékony anyag, így nehéz kivitelezni a dolgot, de valami terebélyesebb felirat is megoldaná a dolgot.

nekem Redbrooks van (Mountexbe' vettem 5-ér' akcióba'), annak a kapucniján kifejezetten fényvisszaverõ csík van, csak ez kevesebb mint 25 lityi (nemtom, mennyi lehet, talán 16...)

edit: valahol biztos kapni külön csíkot is, annyi mindenen van már gyárilag, tehát biztos nem drága... fényvisszaverõ karszalag, ilyesmik..

Aty22

Aty22

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás

Van olyan bringás hátitatyó (~25 literes), aminek az esõhuzatán van fényvisszaverõ? :chin: Tudom, hogy az esõhuzat baromi vékony anyag, így nehéz kivitelezni a dolgot, de valami terebélyesebb felirat is megoldaná a dolgot.

Szerintem majdnem minden esõvédõn van ilyen fényvisszaverõs felirat, az RP Bani hátizsákomon is olyan van és a Vaude zsák esõvédõjén is. A régi Vaude zsákomhoz vettem külön, Tatonka, és azon is fényvisszaverõs az embléma.

Ati001

Ati001

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás
A Cross Airbe lehet venni még egy 3 L-s víztartályt. Nagyon jól lehet bele pakolni. Jó, kicsit hajtogatni kell a ruhát, de ha ügyes vagy, akkor 3-4 napi cuccot bele lehet varázsolni. Én nagyon szeretem.
"Van, hogy örülsz, mert minden összejön s van, hogy kiborulsz, mert midnen összejön."

epinefrin

epinefrin

vendég

• fórumtag
  • 224 hozzászólás
Ááá, köszi mindenkinek! :prosze: Azt hiszem nyugdíjba küldöm a régi tatyómat.

"Embernek lenni nagy betegség. És gyógyíthatatlan is" (Rejtõ Jenõ)

- - -> LOVAK <- - -

Ati001

Ati001

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás
Nekem egy Deuter Cross Air (kép) tatyóm van, ami 22 L-s és az esõhuzata rikító sárga, amin a Deuter márkanév fényvisszaverõs. (kép)
"Van, hogy örülsz, mert minden összejön s van, hogy kiborulsz, mert midnen összejön."

newbiker

newbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 520 hozzászólás

szia,

a Deuter esõhuzatán a felírat fényvisszaverõs. nekem egy Race EXP Air táskám van és az ahhoz adott huzaton is ilyen van. lehet külön is kapni. próbáld meg a tengerszemben.

epinefrin

epinefrin

vendég

• fórumtag
  • 224 hozzászólás

"Embernek lenni nagy betegség. És gyógyíthatatlan is" (Rejtõ Jenõ)

- - -> LOVAK <- - -

SanDiablo

SanDiablo

törzsvendég

• fórumtag
  • 443 hozzászólás
Próbálkozz susztereknél. Õk hozzá vannak szokva az erõs anyagokhoz és ráadásul alapból tökösebb cérnával operálnak.
"Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan." Tamási Áron
Durung forever!

nyissz

nyissz

vendég

• fórumtag
  • 187 hozzászólás
Szépjónapot!
Nem ismer valaki véletlen egy varrónõt, aki tudna nyereg alatti táskán zipzárat cserélni? A Mountexben voltam már, de az ottani varrónõ nem vállalta, mert túl erõs az anyag. Ez egy Deuter táska vízálló zipzárral.

emeri

emeri

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
hi
én az elejébe (teteje) szúrtam középre egy lukat tûvel, utána mikor ráharaptam teljesen jól kihasadt. mentem vele nyomban hegyezni egy jót és már be is járatódott :)
(ez egy decathlonos rockrider 3990,- huf 2L-es tartállyal)
http://www.btwincycl...4508/index.html
ilyen csak szürkében
full jó sztem ennyiért, csak ajánlani tudom (megjegyzem csak viztartály 1Les 2700,- 2Les 3300,- HUF ugyanott)

agneovo

agneovo

vendég

• fórumtag
  • 173 hozzászólás
Ha megrágcsálom és nem "keletkezik" rés akkor az elejét vagy az oldalát vágjam ?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Nekem is L alakú elzárható csappal és a papírján volt, hogy össze kell nyomni többször és nem szabad kivágni.

A sebesség mindent megold.

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás
Az enyémet ki kellett vágni. Az ilyen "L" alakú csonk, kis elzáróval, a végén a szeleppel...ha nyitva van a csap és ráharapok, akkor lehet "szívni"...:D

MJani01: Akkor lehet elb@sztam, de úgy emlékszem azt írta, hogy ki kell vágni...mindegy, azóta (~2 év) is mûködik.
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Nekem eddig két Camelbak és egy névtelen "szopókám" volt, egyiket sem kellett kivágni csak sokszor összenyomni és magától megjelent a lyuk.

A sebesség mindent megold.

agneovo

agneovo

vendég

• fórumtag
  • 173 hozzászólás
Sikerült vennem a csõ végére valamit. Csak azt nem értem hogy a gumi szopókán nincsen nyilás ki kell vágni ? (ez biztos nagyon amatõr kérdés sorry)

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás

Egyik táskán sem volt ebbõl arra következtettem hogy nem is kell hozzá semmi, vagy az összes táskáról lelopták vagy tényleg adniuk kellett volna basszus....

Holnap szerzek egy cumis üveget megprobálom ráoperálni a végét hátha jó lesz.

Ha nincs messze, menj vissza...;)
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

agneovo

agneovo

vendég

• fórumtag
  • 173 hozzászólás

Menj vissza, és kérdezz rá; elvileg a pénztárnál vagy a szervízben kéne, hogy adjanak hozzá...
Egyébként egy Camelbak szelep nagyságrendileg kb annyiba kerül, mint a kilimanjaro kompletten.

Egyik táskán sem volt ebbõl arra következtettem hogy nem is kell hozzá semmi, vagy az összes táskáról lelopták vagy tényleg adniuk kellett volna basszus....

Holnap szerzek egy cumis üveget megprobálom ráoperálni a végét hátha jó lesz.

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás

Vettem egy kilimandjaro itatos hátit de az itató csõ végérõl szerintem hiányzik valamilyen zárószerkezet mert simán ömlik a csõbõl a viz ha alacsonyabban van mint a tartály illetve ha magasabban van akkor elöször a csö keresztmetszetébõl adodó levegõmennyiséget kell kiszivni ami nem túl szerencsés. Lehet valahol venni ?

Menj vissza, és kérdezz rá; elvileg a pénztárnál vagy a szervízben kéne, hogy adjanak hozzá...
Egyébként egy Camelbak szelep nagyságrendileg kb annyiba kerül, mint a kilimanjaro kompletten.