Jelentkezz be Regisztrálj

Futás (maraton), duatlon, triatlon, stb.
Posted 2005. November 08. - 11:36

Posted 2005. November 08. - 01:51

Haver rá akar beszélni a sítúrázás örömeire, mert az jó, állítólag.
Azt mondja, a Bükk különösen jó, mert ha okosan nyomja az ember, egy nagy felfele, meg egy nagy lefele van...
Szal, rászánom magam úgy néz ki, s szeretnék venni egy használt cuccot.
amúgy "sima" lesiklásban se vagyok nagy, de szerinte ez nem gond.
Mondjuk, ezt meg tavasszal mondtam neki én a Mátrában, amikor másfél óra mulva indult a vonata....
szóval lehet, hogy bosszú.
komolyra véve: ezzel a sítúrás dologgal/cuccokkal/bevált útvonalakkal-fõleg Bükk érdekelne- szivesen vennék némi infot.
Posted 2005. October 14. - 19:54

állóképességileg birtam, de az izületeim nem voltak hozzászokva a futás okozta terheléshez, plussz a csuka is egy mezei nike vót, oszt' haccóljon.
Érdekes, eddigi életemben rühellettem futni, most heti 2-3 szor lezizzenek egy fél órára.
Meg cimbik rá-rá beszélnek egy-két rendezvényre, fõleg rövidebb távokat illetõen / pl. éjszakai K&H../
s jó.
egész jó.
Posted 2005. October 13. - 19:08

nekem mondjuk az elsõ félmaratonom 89 perces lett.. igaz addigra már majdnem 2000km-t futottam 10 hónap alatt... (és volt mellette duatlon meg vagy 1500km bringa is)
szóval lehet... a kérdés mi a cél...
van egy réges-régi futó mondás:
"Nem a táv öl, hanem a tempó"
Na azért a Spartathlonra még ne gondolj

Live long FireFox!
Posted 2005. October 09. - 20:35

egy félmaraton azért nem olyan sok. ha nem akarsz élen végezni, hanem mondjuk olyan 5 perces ezrekkel végigmenni, az sztem meglesz. még az idén lesz kettõ alkalom

szabály, hogy nyugodtan nekimehetsz olyan távnak, aminek közel másfélszeresét nyomod hetente., szóval heti 30 teljesen jó alap lenne.
Posted 2005. October 09. - 18:14

Posted 2005. October 09. - 12:30

Posted 2005. October 09. - 12:22

Egy-két év??Bazeg.Én arra gondoltam tavasszal bevállalok egyet.
van addig heti 6-8-10 órád futni? akkor nyugodtan vállalj...
a www.futanet.hu oldalon találsz edzésterveket is hozzá...
de a polar personal web trainer oldalon is ajánlanak neked edzéstervet... (ingyenes regisztráció kell hozzá csak)
Live long FireFox!
Posted 2005. October 09. - 08:10

Posted 2005. October 08. - 19:34

Személy szerint 20-25km terepfutástól jobban kifáradok mint 250 km kerékpártól. Pedig nekem az elõbbi megy jobban.
Különben a félmaratonra készûlve érdemes elõszõr 5km-ekkel kezdeni egy hónapig. Aztán folyamatosan 10km majd egy fél évig, aztán lehet hetente egy vagy két 20km-eset futni (persze a többi napon is kell). Egy két év múlva már tudtam többet is egy héten (persze nem tudom, hogy ez jó).
Egy biztos könnyebben kijön az ember a formából, mint a kerékpárnál, ha egy idõre abbahagyja.
Addig is ..Jó futást!
Posted 2005. October 08. - 17:20

Megtetszett a futás, és az érdekelne mennyi felkészülés kell egy félmaratonhoz?Ill a futás az mennyire hasonló a bicajozáshoz? Szóval ha bájkolok rendesen akkor az számít futásnál vagy tök különbözõ a kettõ?
Posted 2005. September 25. - 18:51

Én is megyek a Maratonra :-)
Posted 2005. September 25. - 17:25

HI
Érdekelne, hogy volt-e már valamelyikõtök a Bécs-Budapest utolsó napján, a félmaratonon? Idén elmennék, ha jó vélemények vannak róla.
Tavaly végigmentem rajta bringás kisérõként idén futni fogom. Kicsit más az útvonal tavalyhoz képest, idén a Hõsök terén van a befutó, tavaly meg a Tabán környékén volt ha jól emlékszem.
De az útvonal egyébként ugyanaz, néhány ezer futó, ha jól emlékszem akkor 2 vagy 3 frissítés.
Érdemes indulni. Én ottleszek mint Bécs-Budapestes váltótag...
de elõtte maraton jövõ vasárnap...
Live long FireFox!
Posted 2005. September 24. - 20:12

Érdekelne, hogy volt-e már valamelyikõtök a Bécs-Budapest utolsó napján, a félmaratonon? Idén elmennék, ha jó vélemények vannak róla.
Posted 2005. September 16. - 20:42

Posted 2005. September 16. - 20:24

Posted 2005. September 16. - 08:37

Posted 2005. September 16. - 08:36

Én triatlonozom 1 éve, versenyen még nem indultam , a Budai XI SEbe járok, az edzõm Sáthy István..
hello
örülök h te is ezt a sporot választottad. igaz én a versenysporot 2002-ben abbahagytam. 1994tõl 2002ig csináltam versenyszerûen sok szép eredménynel. sok sikerthozzá!
Posted 2005. September 15. - 21:27

Nekem ez változik egy év során, szerintem valami ritmusa is van.Örülök a mozgásnak
Én is épp a maratonra készülök. Ez lesz a második. Azon morfondírozok, hogy a bicajjal sokkal könnyebb 3-4 órás edzéseket összehozni, mint futva...
Csakhát ezt már megtanultam, hogy hiába leszel erõsebb, edzettebb a tekeréstõl, futni kell leginkább, ha futóversenyen akarsz indulni.
Azt veszem észre rémülten, hogy a kerékpározás iránti szenvedélyes vonzalmam kicsit kezd áttevõdni a futásra... már nem azt várom, hogy nyomjak egy kört a hegyekben, hanem hogy fussak végre. Igaz, futni is egyre inkább dimbes-dombos tájon szeretek. Erre mondjatok valamit.
Tavasz a futkosós, az õsz a tekergõs. Azért egyik felem szokott féltékeny lenni a másikra. Pl most szombat elkészül az új bringám és nem mehetek vele nagy kört mert vasárnam 32km-t kell futni. A két felem most tépi egymást.