Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Magellan

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
5111 hozzászólás a témában

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás

Ha a bringa gyári és gyári bovdenezéssel volt végig használva akkor ez szimpla tervezési hiba

bowdenháztól nem fog, nem tud kidörzsölõdni egy nála keményebb anyag, csak a fényezés. az lehet, hogy a bowdenház külsõ mûanyag borítása megsérült, ami miatt kilátszik a fém rész és az dörzsölte ki, pláne ha nem hosszanti irányú. de ez nem tervezési hiba.

Szerintem fordulj nyugodtan a fogyasztó védelemhez

szerintem meg várjuk meg azt a fényképet, mert lehet, hogy nem akkora a gebasz, mint ahogy mi gondoljuk.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
A személyeskedés akkor itt be is lehet fejezni!

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

hallottad már azt a kifejezést hogy HASZNÁLATBÓL ADÓDÓ KOPÁS?

ha nem akkor vedd fel a szótáradba...
továbbra is azt mondom h ezért Bárminemû garanciális dolgot kérni abszurd!!

Ha a bringa gyári és gyári bovdenezéssel volt végig használva akkor ez szimpla tervezési hiba, hogy szétxxxodik a váz felületkezelése (érdekes módon egy autónál ilyenkor perelnek, furcsa nem).

És atom ciki, hogy egy gyártó nem tud egy ilyen problémára gyári megoldást javasolni és igen, a láncvillavédõ hiánya is vér ciki. Ha nagy gyártóról van szó még inkább, mert a probléma "köztudott", a megoldása pedig kb. 20 ft.

Szerintem fordulj nyugodtan a fogyasztó védelemhez ha a Magellánék nem akarnak meghallgatni. Itt mindenki osztja az észt (én is), de majd a szakhatóság a fogyasztóvédelmi törvény alapján megmondja, hogy akkor most kinek a hibája ez a dolog (mert ugye ez egy hiba, nem esésbõl származik és nem is kopó alkatrész).

Ha nem súlyos a dolog akkor hagyd a fenébe, mert idõ meg fáradság, de ha tényleg zavar vagy sérült a váz anyaga is, akkor ne hagyd magad, mert fizettél érte, gondolom nem is keveset.

dkacsa

dkacsa

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás
MagellanDealer megtudnád nekem mondani, hogy mennyibe kerülnek a polarx extrém vázak?És mikortól lehet kapni?

Dada

Dada

vendég

• fórumtag
  • 25 hozzászólás
Sajna nem x-akta, ha hazaértem megpróbálok vm fénykép félét csinálni...

weqa

weqa

vendég

• fórumtag
  • 183 hozzászólás

igen... ha csak a fényezés lenne, azt lesz*rnám...

Szeretek tekerni, próbálok vigyázni a bringára, de ezt nem vettem észre, mea culpa...

Szvsz akármilyen festés megadta volna magát ennek... (egyébként a matt zöldes színû)

Szerintem tuti nem garis az ilyen sérülés - tégy próbát, ha úgy gondolod, de sok értelmét nem látom.
Ha tudsz, linkelj képet mert marha kiváncsi vagyok erre... ~2200km alatt ilyet tegyen egy bowdenház az nekem x-aktás, szóval kiváncsi lennék rá.

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás
Dada ha tudsz akkor mutass képet, mert erre 0,5-1mm mély kopásra kíváncsi vagyok, mert elég durván hangzik.

van egy 01'-es polar-x vázam, amit már évek óta csak városbajárós bringának használok mivel meg van repedve pár helyen, de elõtte aztán csináltam vele mindent (olyan 4000km belement évente) és a fényezés ugyan le is kopott róla a bowdeneknél de a váz anyaga nem.

lehet, hogy vmi durva felületû a bovdenházad ami viccesen hangzik, de csak így tudom elképzelni.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
hallottad már azt a kifejezést hogy HASZNÁLATBÓL ADÓDÓ KOPÁS?

ha nem akkor vedd fel a szótáradba...
továbbra is azt mondom h ezért Bárminemû garanciális dolgot kérni abszurd!!

Dada

Dada

vendég

• fórumtag
  • 25 hozzászólás

Mondjuk azt én sem értem, hogy hogyan lehetséges 0,5-1mm kopás a vázon (???) - konkrétan a váz anyagába sikerült egy fél-egy mm-es vájatot csinálni?

igen... ha csak a fényezés lenne, azt lesz*rnám...

Epycnek igaza van, ha valaki megbecsüli a gépét, vigyáz rá, akkor azt idejében észreveszi.

Szeretek tekerni, próbálok vigyázni a bringára, de ezt nem vettem észre, mea culpa...

Nem hiszem, hogy a magellan bringák gyatra festése az oka a hibának, már csak azért sem, mert az én speci gépemen ugyan azt csinálja a kábel - fényezett a váz és csúnyán megmattitja a bowdenház, de idõben kezelve több nem is fog látszani.

Szvsz akármilyen festés megadta volna magát ennek... (egyébként a matt zöldes színû)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Vázvédõ matrica, vagy mûa. védõdarab.
http://lizardskins.c...=&page_number=1
http://www.chainreac...x?ModelID=25550

Eddig, ha jól emlékszem, a Canyon volt az egyetlen, ahol gyárilag láttam erre megoldást. De egy Canyon nem is annyiba kerül, mint egy Magellán.:)

weqa

weqa

vendég

• fórumtag
  • 183 hozzászólás
Mondjuk azt én sem értem, hogy hogyan lehetséges 0,5-1mm kopás a vázon (???) - konkrétan a váz anyagába sikerült egy fél-egy mm-es vájatot csinálni?
Epycnek igaza van, ha valaki megbecsüli a gépét, vigyáz rá, akkor azt idejében észreveszi. Nem hiszem, hogy a magellan bringák gyatra festése az oka a hibának, már csak azért sem, mert az én speci gépemen ugyan azt csinálja a kábel - fényezett a váz és csúnyán megmattitja a bowdenház, de idõben kezelve több nem is fog látszani.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Egyébként a régebbi Magellan bringákon elég szerencsétlenül vezették el a bowdeneket, a jobb oldali kezelõszervek bowdenjei a fejcsõ jobb oldalán futottak és állandóan érintkeztek vele. Az utóbbi években szerencsére már a másik oldalról kerülnek. Ez a hiba egyébként néhány perc alatt orvosolható.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Dada

Dada

vendég

• fórumtag
  • 25 hozzászólás

mondjuk ez érdekes, hogy a vázból is kidörzsölt...
milyen sokat használtad mióta megvetted a bringát?

~2200 km körül van most benne...
(idén keveset ültem még rajta, most veszek hozzá spd cumót és tanulok újra bringázni :) )
(egyébkén teljesen elégedett vagyok vele, max annyi talán, hogy hidegben nagyon felkeményedik a telója)

imee

imee

törzsvendég

• fórumtag
  • 684 hozzászólás

És nem, nem csak a fényezés kopott le, amint írtam is, 0,5-1mm mély vájatot dörzsölt a vázba a kábel...

mondjuk ez érdekes, hogy a vázból is kidörzsölt...
milyen sokat használtad mióta megvetted a bringát?

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás

Nem véletlenül kérdeztem rá a dologra, õszintén szólva én is kérdésesnek érzem a garit!

Igen, én is tudhattam volna, de egészen eddig eszembe nem jutott, hogy egyáltalán ilyen megtörténhet...
És nem, nem csak a fényezés kopott le, amint írtam is, 0,5-1mm mély vájatot dörzsölt a vázba a kábel...
És mivel sem a boltban nem szóltak, hogy ilyen megtörténhet, sem a gari leírásában nem találtam erre utaló sorokat és hozzá még láma is vagyok, így kicsit felemásnak érzem a szitut. És igen, talán még az is beleférne, hogy mondjuk gariban kicserélnék a vázat. Persze ha le vagyok tojva, akkor sincs semmi, így jártam, csak ez így egy kicsit sok tanulópénznek. (attól tartok nem keveset esett így a polaris ára)

Nem tudom a Magellan kerók használatijában mi van, de azt tudom, hogy a Meridánál megemlítik a karbantartást, mint olyat. És valljuk be, ha az ember kicsit is szereti a bringáját, akkor havonta 1x lecsutakolja, átfutja a láncot, vázat, stb., (szóval karbantartja) akkor észreveszi ezeket a problémákat (én pl. fejbõl tudom, hogy hol vannak a karcok a kerómon:)). Szerintem ezek a Magellanos srácok vannak olyan jó fejek, hogy kitalálnak valami megoldást, ha megfelelõ hangnemet ütsz meg velük;)

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

Dada

Dada

vendég

• fórumtag
  • 25 hozzászólás

Szerintem ilyen cserére a kerékpáripar 120 éves története alatt még nem került sor.
Mehetsz reklamálni a Fogyasztóvédelemhez, de ez is csak idõpocséklás lenne.
Ahogy azt a vevõt is elhajtották, aki a télen-nyáron szabadban tárolt rozsdás bringáját akarta kicserélteni.

Nem szó sincs róla, nem akarom ezt az egészet túllihegni, de szvsz ennyit megért...

(legalább elpanaszolhattam valakinek búmat bánatom :) )

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

És igen, talán még az is beleférne, hogy mondjuk gariban kicserélnék a vázat. Persze ha le vagyok tojva, akkor sincs semmi, így jártam, csak ez így egy kicsit sok tanulópénznek. (attól tartok nem keveset esett így a polaris ára)

Szerintem ilyen cserére a kerékpáripar 120 éves története alatt még nem került sor.
Mehetsz reklamálni a Fogyasztóvédelemhez, de ez is csak idõpocséklás lenne.
Ahogy azt a vevõt is elhajtották, aki a télen-nyáron szabadban tárolt rozsdás bringáját akarta kicserélteni.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Dada

Dada

vendég

• fórumtag
  • 25 hozzászólás
Nem véletlenül kérdeztem rá a dologra, õszintén szólva én is kérdésesnek érzem a garit!

Igen, én is tudhattam volna, de egészen eddig eszembe nem jutott, hogy egyáltalán ilyen megtörténhet...
És mivel sem a boltban nem szóltak, hogy ilyen megtörténhet, sem a gari leírásában nem találtam erre utaló sorokat és hozzá még láma is vagyok, így kicsit felemásnak érzem a szitut. És igen, talán még az is beleférne, hogy mondjuk gariban kicserélnék a vázat. Persze ha le vagyok tojva, akkor sincs semmi, így jártam, csak ez így egy kicsit sok tanulópénznek. (attól tartok nem keveset esett így a polaris ára)

imee

imee

törzsvendég

• fórumtag
  • 684 hozzászólás
érdekes kis vitaféleség...nem is értem...
ha a gyártó a hibás, akkor gyakorlatilag az összes létezõ bringagyártó bunyik, mert így adja ki a bicókat...
sztem nem garis abszolút nem...ez majdnem olyan, mintha azért vinnéd vissza a bicót, mert a lánc leverte a festéket a láncvilláról...igaz van amelyik gyártó tesz rá egy ilyen gagyi kis vinnyettát, ami kb sz@rt se ér,ha terepen is használod, vagy esetleg ugri-bugrizol lépcsõkön lefele...

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Én meg mindjárt visszaküldöm a törölközõmet a gyárba és javítást kérek, mert 10 használat után elkezdett bolyosodni... :mybad:

Szerintem ez nem egy törölközõ, legalább egy hónapig dolgozott valaki érte és ha gond van akkor nem feltétlen a használó a hülye.

Más kérdés, hogy kinek éri meg vagy kinek nem emiatt visszavinni, de ha valaki úgy dönt, hogy neki megéri, akkor nehogymán a gyártó faxát keljen nyelvel simogatni.

Amúgy a törülközõs példánál maradva: dolgoztam a mountexnél és a polár kardigánok úgy 15-20 rugó körüli árban voltak és a fõnököm szerint a minõség egyik mutatója volt, hogy mennyire hamar bolyhosodik....