Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Magellan

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
5106 replies to this topic

weqa

weqa

vendég

• fórumtag
  • 183 posts

igen... ha csak a fényezés lenne, azt lesz*rnám...

Szeretek tekerni, próbálok vigyázni a bringára, de ezt nem vettem észre, mea culpa...

Szvsz akármilyen festés megadta volna magát ennek... (egyébként a matt zöldes színû)

Szerintem tuti nem garis az ilyen sérülés - tégy próbát, ha úgy gondolod, de sok értelmét nem látom.
Ha tudsz, linkelj képet mert marha kiváncsi vagyok erre... ~2200km alatt ilyet tegyen egy bowdenház az nekem x-aktás, szóval kiváncsi lennék rá.

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts
Dada ha tudsz akkor mutass képet, mert erre 0,5-1mm mély kopásra kíváncsi vagyok, mert elég durván hangzik.

van egy 01'-es polar-x vázam, amit már évek óta csak városbajárós bringának használok mivel meg van repedve pár helyen, de elõtte aztán csináltam vele mindent (olyan 4000km belement évente) és a fényezés ugyan le is kopott róla a bowdeneknél de a váz anyaga nem.

lehet, hogy vmi durva felületû a bovdenházad ami viccesen hangzik, de csak így tudom elképzelni.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
hallottad már azt a kifejezést hogy HASZNÁLATBÓL ADÓDÓ KOPÁS?

ha nem akkor vedd fel a szótáradba...
továbbra is azt mondom h ezért Bárminemû garanciális dolgot kérni abszurd!!

Dada

Dada

vendég

• fórumtag
  • 25 posts

Mondjuk azt én sem értem, hogy hogyan lehetséges 0,5-1mm kopás a vázon (???) - konkrétan a váz anyagába sikerült egy fél-egy mm-es vájatot csinálni?

igen... ha csak a fényezés lenne, azt lesz*rnám...

Epycnek igaza van, ha valaki megbecsüli a gépét, vigyáz rá, akkor azt idejében észreveszi.

Szeretek tekerni, próbálok vigyázni a bringára, de ezt nem vettem észre, mea culpa...

Nem hiszem, hogy a magellan bringák gyatra festése az oka a hibának, már csak azért sem, mert az én speci gépemen ugyan azt csinálja a kábel - fényezett a váz és csúnyán megmattitja a bowdenház, de idõben kezelve több nem is fog látszani.

Szvsz akármilyen festés megadta volna magát ennek... (egyébként a matt zöldes színû)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Vázvédõ matrica, vagy mûa. védõdarab.
http://lizardskins.c...=&page_number=1
http://www.chainreac...x?ModelID=25550

Eddig, ha jól emlékszem, a Canyon volt az egyetlen, ahol gyárilag láttam erre megoldást. De egy Canyon nem is annyiba kerül, mint egy Magellán.:)

weqa

weqa

vendég

• fórumtag
  • 183 posts
Mondjuk azt én sem értem, hogy hogyan lehetséges 0,5-1mm kopás a vázon (???) - konkrétan a váz anyagába sikerült egy fél-egy mm-es vájatot csinálni?
Epycnek igaza van, ha valaki megbecsüli a gépét, vigyáz rá, akkor azt idejében észreveszi. Nem hiszem, hogy a magellan bringák gyatra festése az oka a hibának, már csak azért sem, mert az én speci gépemen ugyan azt csinálja a kábel - fényezett a váz és csúnyán megmattitja a bowdenház, de idõben kezelve több nem is fog látszani.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Egyébként a régebbi Magellan bringákon elég szerencsétlenül vezették el a bowdeneket, a jobb oldali kezelõszervek bowdenjei a fejcsõ jobb oldalán futottak és állandóan érintkeztek vele. Az utóbbi években szerencsére már a másik oldalról kerülnek. Ez a hiba egyébként néhány perc alatt orvosolható.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Dada

Dada

vendég

• fórumtag
  • 25 posts

mondjuk ez érdekes, hogy a vázból is kidörzsölt...
milyen sokat használtad mióta megvetted a bringát?

~2200 km körül van most benne...
(idén keveset ültem még rajta, most veszek hozzá spd cumót és tanulok újra bringázni :) )
(egyébkén teljesen elégedett vagyok vele, max annyi talán, hogy hidegben nagyon felkeményedik a telója)

imee

imee

törzsvendég

• fórumtag
  • 684 posts

És nem, nem csak a fényezés kopott le, amint írtam is, 0,5-1mm mély vájatot dörzsölt a vázba a kábel...

mondjuk ez érdekes, hogy a vázból is kidörzsölt...
milyen sokat használtad mióta megvetted a bringát?

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts

Nem véletlenül kérdeztem rá a dologra, õszintén szólva én is kérdésesnek érzem a garit!

Igen, én is tudhattam volna, de egészen eddig eszembe nem jutott, hogy egyáltalán ilyen megtörténhet...
És nem, nem csak a fényezés kopott le, amint írtam is, 0,5-1mm mély vájatot dörzsölt a vázba a kábel...
És mivel sem a boltban nem szóltak, hogy ilyen megtörténhet, sem a gari leírásában nem találtam erre utaló sorokat és hozzá még láma is vagyok, így kicsit felemásnak érzem a szitut. És igen, talán még az is beleférne, hogy mondjuk gariban kicserélnék a vázat. Persze ha le vagyok tojva, akkor sincs semmi, így jártam, csak ez így egy kicsit sok tanulópénznek. (attól tartok nem keveset esett így a polaris ára)

Nem tudom a Magellan kerók használatijában mi van, de azt tudom, hogy a Meridánál megemlítik a karbantartást, mint olyat. És valljuk be, ha az ember kicsit is szereti a bringáját, akkor havonta 1x lecsutakolja, átfutja a láncot, vázat, stb., (szóval karbantartja) akkor észreveszi ezeket a problémákat (én pl. fejbõl tudom, hogy hol vannak a karcok a kerómon:)). Szerintem ezek a Magellanos srácok vannak olyan jó fejek, hogy kitalálnak valami megoldást, ha megfelelõ hangnemet ütsz meg velük;)

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

Dada

Dada

vendég

• fórumtag
  • 25 posts

Szerintem ilyen cserére a kerékpáripar 120 éves története alatt még nem került sor.
Mehetsz reklamálni a Fogyasztóvédelemhez, de ez is csak idõpocséklás lenne.
Ahogy azt a vevõt is elhajtották, aki a télen-nyáron szabadban tárolt rozsdás bringáját akarta kicserélteni.

Nem szó sincs róla, nem akarom ezt az egészet túllihegni, de szvsz ennyit megért...

(legalább elpanaszolhattam valakinek búmat bánatom :) )

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

És igen, talán még az is beleférne, hogy mondjuk gariban kicserélnék a vázat. Persze ha le vagyok tojva, akkor sincs semmi, így jártam, csak ez így egy kicsit sok tanulópénznek. (attól tartok nem keveset esett így a polaris ára)

Szerintem ilyen cserére a kerékpáripar 120 éves története alatt még nem került sor.
Mehetsz reklamálni a Fogyasztóvédelemhez, de ez is csak idõpocséklás lenne.
Ahogy azt a vevõt is elhajtották, aki a télen-nyáron szabadban tárolt rozsdás bringáját akarta kicserélteni.

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Dada

Dada

vendég

• fórumtag
  • 25 posts
Nem véletlenül kérdeztem rá a dologra, õszintén szólva én is kérdésesnek érzem a garit!

Igen, én is tudhattam volna, de egészen eddig eszembe nem jutott, hogy egyáltalán ilyen megtörténhet...
És mivel sem a boltban nem szóltak, hogy ilyen megtörténhet, sem a gari leírásában nem találtam erre utaló sorokat és hozzá még láma is vagyok, így kicsit felemásnak érzem a szitut. És igen, talán még az is beleférne, hogy mondjuk gariban kicserélnék a vázat. Persze ha le vagyok tojva, akkor sincs semmi, így jártam, csak ez így egy kicsit sok tanulópénznek. (attól tartok nem keveset esett így a polaris ára)

imee

imee

törzsvendég

• fórumtag
  • 684 posts
érdekes kis vitaféleség...nem is értem...
ha a gyártó a hibás, akkor gyakorlatilag az összes létezõ bringagyártó bunyik, mert így adja ki a bicókat...
sztem nem garis abszolút nem...ez majdnem olyan, mintha azért vinnéd vissza a bicót, mert a lánc leverte a festéket a láncvilláról...igaz van amelyik gyártó tesz rá egy ilyen gagyi kis vinnyettát, ami kb sz@rt se ér,ha terepen is használod, vagy esetleg ugri-bugrizol lépcsõkön lefele...

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Én meg mindjárt visszaküldöm a törölközõmet a gyárba és javítást kérek, mert 10 használat után elkezdett bolyosodni... :mybad:

Szerintem ez nem egy törölközõ, legalább egy hónapig dolgozott valaki érte és ha gond van akkor nem feltétlen a használó a hülye.

Más kérdés, hogy kinek éri meg vagy kinek nem emiatt visszavinni, de ha valaki úgy dönt, hogy neki megéri, akkor nehogymán a gyártó faxát keljen nyelvel simogatni.

Amúgy a törülközõs példánál maradva: dolgoztam a mountexnél és a polár kardigánok úgy 15-20 rugó körüli árban voltak és a fõnököm szerint a minõség egyik mutatója volt, hogy mennyire hamar bolyhosodik....

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Én meg mindjárt visszaküldöm a törölközõmet a gyárba és javítást kérek, mert 10 használat után elkezdett bolyosodni... :mybad:

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

lényegébe már a kérést / kérdést sem értem. :chin: (holott én se maggidíler vagyok :D)
mire számítanál most gari gyanánt? uj festésre? ez abszurd..
mindenestre legalább tanultál az esetböl ;) legközelebb egyböl levéded a kényes helyeket.

Hát igen. Ez egy jó kérdés. Ha ennyire evidens, hogy ott le kell ragasztani, mert a gyártó ezt úgy oldotta meg, hogy a rendeltetés szerû használat mellett lekopjon illetve tönkre menjen a váz felületkezeklése, akkor a gyártó a hibás, mivel ezt nem tette meg, gondolom egy védõ fólia felragasztása nem lett volna túl nagy dolog Magellánéknak sem. Nekik tudniuk kellett errõl az "evidens" problémáról, neked viszont nem, mivel gondolom nem volt benne a kerékpár használati utasításában.

Szerintem vidd vissza és kérd szépen a javítását, mert a váz fényezése nem kopó alkatrész és ne hagyd magad hülyének nézni.

dkacsa

dkacsa

vendég

• fórumtag
  • 10 posts
Heló mindenki azt szeretném kérdezni hogy mennyibe kerülnek a polarx extrém vázak? Konkréten a manual érdekelne. Mert csak komplet kerékpár árat találtam:/

vendég_Magellan Eastern Hungary_*

vendég_Magellan Eastern Hungary_*
  • vendég
Jelentem kész az új bicaj, már hajtjuk :D

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts
2006-os pyxis team váz milyen? 16os elég kicsi lesz 160 centihez? 16os kona nagy volt