Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Magellan

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
5106 hozzászólás a témában

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás
Lehet, már valaki szóba hozta, de...

Miért _kell_ minden évben új dizájn? Nyugodtan be lehetne 2009-re rendelni a 2008-as modelleket. Fejlesztési költség 0, és idõben itt van a szállítmény. Vázakat elég lenne 2 évente változtatni. Szerintem a Magellan nem (sem) az a kategória, ahol évente cserélik a tulajok a technikát.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

megyeriarni

megyeriarni

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Tudna nekem valaki segíteni abban hogy honnan szerezzek B+ matricákat?

mrteo

mrteo

törzsvendég

• fórumtag
  • 375 hozzászólás
Persze a "mezei" felhasználónak mindegy, de kérdés, hogy ha a kereskedõ átáll más márkákra, akkor rendel-e következõ évben a Csekétõl?

ppeter

ppeter

vendég

• fórumtag
  • 229 hozzászólás
Igen valami hasonló mint amit András írt .
Az volt a lényege : aki megveszi a hydrat annak mindegy , hogy 2008-as vagy 2009-es a bringa ( magyarul jobb esetben semmit nem fog észrevenni abból ,hogy a magellannak nem megy a szekér ).

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
mondjuk egy 2 gyermekes családapa, aki szeretne egy bringát venni a kisfia általános iskolás ballagására.
neki nagyjából mindegy mi van a vázra írva, a lényeg, hogy a kis lurkó örüljön a kétkerekûnek.
én ezt vettem ki a "nem hozzáértõk"-bõl

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Kismaki

Kismaki

vendég

• fórumtag
  • 40 hozzászólás
Kedves ppeter!

Kérlek, fejtsd már ki kicsit bõvebben, hogy mit értesz a "nem hozzáértõk" alatt? ;)

ppeter

ppeter

vendég

• fórumtag
  • 229 hozzászólás
Na csak annyit akartam mondani , hogy a (1-es) kereskedõk nem hülyék , és a boltjukban eddig nem forgalmazott bringákat is behoztak idén (pl. Trek ) .
Amúgy a caprine nem mindenhol alternatíva.
Az volt a lényeg , hogy aki tavaly nem adta el az összes Magellan bringáját az idén tud mit árulni ( ideig óráig ) , persze nem a hozzáértõknek .

mrteo

mrteo

törzsvendég

• fórumtag
  • 375 hozzászólás

Amúgy 1-es helyeken ebbõl nem sok mindent fognak észrevenni a vevõk:)
A közeli bringás boltban 2008-as hydra bringából még volt 1 jópár kitéve , szóval van mit megvenni:)
Persze ez nem 1 nagyforgalmú üzlet!
Észrevehetõ viszont hogy megjelent 1 új márka már a 2009-es bringákkal ami nem más mint a TREK , szóval a kersekedõ pótolta a hiányt ( és trekben is van 1 jópár alsókategóriás bringa).

Gondolom ez egy konkrét boltra vonatkozik, jellemzõen Merida, Gepida, Kelly's bringákkal szoktál feltölteni a készletet. Alacsony árkategóriának meg ott a Caprine.
A Magellán azért "volt" jó, mert a minõsége miatt nyugodtan kinálták, ráadásul elérhetõ áron.

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
A trek nagyonnemúj márka ;)
És a magellánnal sem nagyon konkurál, igencsak nemzetközi..

És miért ísz mindenhova 1-est
Áá értem m1mag :)

Ride everywhere.

.

ppeter

ppeter

vendég

• fórumtag
  • 229 hozzászólás
Amúgy 1-es helyeken ebbõl nem sok mindent fognak észrevenni a vevõk:)
A közeli bringás boltban 2008-as hydra bringából még volt 1 jópár kitéve , szóval van mit megvenni:)
Persze ez nem 1 nagyforgalmú üzlet!
Észrevehetõ viszont hogy megjelent 1 új márka már a 2009-es bringákkal ami nem más mint a TREK , szóval a kersekedõ pótolta a hiányt ( és trekben is van 1 jópár alsókategóriás bringa).

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
hát ez sajnos egy öngerjesztõ folyamat, hogy nincs eladható áru (mert a gyors pénz reményében kiszórták akciósan) - nincs pénz - nem tudnak fizetni a beszállítóknak - nincs váz - késés lesz ismét - ami miatt nincs pénz.
sajnálom, hogy megérhetem a legjobb magyar kerékpármárka lesüllyedését.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
A szerszámot.

Hát most csalódtam, azt hittem megbecsülik a versenyzõiket.

Kala most nincs igazad! Én is tettem javaslatot, és tudod, jelenleg magellánom van és kivételesen nem festettem le a márkajelzést sem mert ez a váz tetszik..

Ride everywhere.

.

ppeter

ppeter

vendég

• fórumtag
  • 229 hozzászólás
Srácok annyi versenyzõ egyén van itt a fórumon!
Biztosan egy jópáran dumáltok Szilárdal és akkor megkérdezhetnétek tõlle , hogy mit lát õ most a gyárban az összeszerelõ sor mellett :)

mrteo

mrteo

törzsvendég

• fórumtag
  • 375 hozzászólás

Most január van. Hónapok óta ássátok a sírját a márkának. Ha csak a fele igaz annak, amit leírtok, az elég gáz, de biztos, hogy érdemes rátenni még egy lapáttal azzal, hogy naponta beírja valaki, hogy a Magellannak vége KELL, hogy legyen?

Most õszintén, szerinted az itteni beszélgetés miatt fog becsõdölni a cég?
Senki sem azt mondja, hogy meg KELL szünnie a Magellannak, hanem pont ellenkezõleg, mindenki azt eröltetné, hogy végre történjen valami, és inkább attól fél, hogy a kedvenc márkája eltûnik.
Ha figyelmesen olvastál, rengeteg javító szándékú ötltettel is elõjettek páran.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Nem értem, hogy ezt miért télen kell tesztelni. Már tavaly tavasszal oda kellett volna adni neki az idei vázakat. Nem hiszem, hogy télen többet érezne a geometriából mint nyáron...

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

geffennaa

geffennaa

vendég

• fórumtag
  • 45 hozzászólás

"...Még egy 2009-es festetlen Pyxis vázra épített bringával jártuk a zalai dombságot..."
a linken belül találtok képet is a vázról...
és ha jól sejtem, ez a kép január 1-jén készült :) Sõt, már a két ünnep közt is ezzel ment...

Igen ez tény, de ez a váz nem 2009-es, egyszerûen csak abból a kettõ "mintavázból" van, amit katalógusból berendeltek májusban, tesztelés céljából, azóta meg még csak design se készült, ugye, mivel sajnos egy pályázat sem nyerte el a tetszését a csekének, de még õk sem tudtak kreálni semmit, még egy sima pdf ig sem jutottak, ez a 2009-es festetlen pyxis váz olyan, mint a 400 lóerõs fiat polski 600 sose volt sose lesz....

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

... hogy õ a magellan versenyzõje, és tavaly már január 1én újévi modellel roboghatott, idén meg más márkával nyomja, ...

"...Még egy 2009-es festetlen Pyxis vázra épített bringával jártuk a zalai dombságot..."
a linken belül találtok képet is a vázról...
és ha jól sejtem, ez a kép január 1-jén készült :) Sõt, már a két ünnep közt is ezzel ment...

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Most január van. Hónapok óta ássátok a sírját a márkának. Ha csak a fele igaz annak, amit leírtok, az elég gáz, de biztos, hogy érdemes rátenni még egy lapáttal azzal, hogy naponta beírja valaki, hogy a Magellannak vége KELL, hogy legyen?

geffennaa

geffennaa

vendég

• fórumtag
  • 45 hozzászólás
Itt nem az a lényeg, hogy mit csinál, ezzel maximálisan egyetértek, de az õ hirnevének sem tesz jót, hogy õ a magellan versenyzõje, és tavaly már január 1én újévi modellel roboghatott, idén meg más márkával nyomja, ez a szégyen, meg az hogy a magyar kiskereskedõket hülyítik, hogy majd lesz áru amit el tudnak adni, de az ígéretbõl nem lehet fenntartani egy üzletet, meg alkalmazottat, meg sorolhatnám......
Azt írta az anonimus, hogy már nincs szakember aki csinálná, õ volt az utolsó aki tudta mi fán terem a magellan.

san marco

san marco

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás
nem ezen van a hangsúly, hogy szerelõ, hanem ahogy tálalva lett. nehogymár vki azt gondolja, hogy Szilárd vázakat tervez... azon meg kifejezetten mosolyogtam kínomban, hogy majd egy mérnök segítheti... anno vmelyik topiktárs írta
felteszem a kérdést: 2007 közepe óta hány mérnök végzettségû alkalmazott tervez vázat a csekénél?
lehet tippelni....