Talán nem sírom el magam, na de azért...
Ez a váz többet érdemel, az Alivio hajtókar.. nem is sorolom.
Annyi szép 27.2 nyeregcső van (Thomson, Ritchey Classic...stb)
Szal megérdemelne legalább egy XT szettet.
Na de az a merev villa, nagyon gyárinak néz ki, csak az a matrica az oldalán nem ismerős?
Vagyis is ismerős, olyan rózsaszínes, mint a Tange matrica szokott általában lenni, de a pyxisnek, magellan logó volt a villán.
Egyébként ezen a képen szépnek tűnik a váz, megkímélt állapotban van. Mindenképp gratula hozzá!
Várunk még képeket! Meg egy kis tuning is ráférne.
Nem gyári a villa. Még csak nem is ugyanabban az országban, nem ugyanabban az évben vettem a vázzal.
Először egy Hungary:A telóval volt összerakva. De azzal nem lett jo a geo, "hanyattestem" vele egy komolyabb emelkedőn. Akkor megmérgesedtem, vettem az apróból egy Kona Pahoehoe vázat, és átszereltem arra az egész kócerájt. A merev villát már később vettem, Parndorfban, a Katarga outletben, amikor egyszer hazafelé jöttünk egy céges meetingről Bécsből. Az csak szerencse, hogy stimmel a színe a vázzal, de jól látod, tényleg Tange matrica van rajta.
Ezután egy darabig single speednek volt megépítve, rugós láncfeszítővel. A SS cuccokat aztán a fiam kapta meg egy Mongoose Thunderball vázba, miután valaki felhívta a figyelmemet arra, hogy a vékonyfalú Kona vázzal és a Hungary:A telóval ugratgatnia árthat a fogaknak... A Pyxis ezután megint csak porosodott a padláson, mígnem használt cuccokkal lett újra kistafírozva a Maxi-Bikeból. Na, akkor majdnem full XT volt, kivéve a hajtóművet, egy Truvativ Stylo-t. (Az volt akciós a LBS-ban.) A "direktkurva" fékeket meg az USA-ból hoztam, nem valami nagy szám egyébként, de errefelé ritkaság. A váltókarok nem sokáig voltak XT-k, mert a jobbos gyakorlatilag a beüzemeléskor bedöglött. Újat csak Alivióból tudtam venni, meg akkor már vettem egy új Alivio hátsó váltót a kissé kotyogós használt XT helyett.
Mint említettem, a mostani hajtás és kerekek egy 25e Ft-os, Kelet-Magyarországi, külföldről hozott használt cuccokat áruló ócskapicról hozott "donor" bringáról valók. Amit akkor nem is azzal a szándékkal hozattam, hogy erre tegyem át róla a cuccokat. (A szarvak is arról valók, de azokat le fogom szedni. Nem kell mindent felhasználni csak azért, mert van...) A fékváltókarok meg egy másikról... (Az Alivio hajtómű egyébként kifejezetten választási szempont volt, mert képen látszott, hogy még épek a fogai, és bontható. (A Kreidler egy olyan Sünturhával jött, amin a kistányér a középsőhöz volt rögzítve, és a csavaroknak látszó micsodákról közelebbről nézve kiderült, hogy nem bonthatók.) Csak ott szúrtam el, hogy ez valami egyetlen évjáratban gyártott, lehetetlen lyukkörű modell. Szóval leszedni le lehet róla a lánckerekeket, csak éppen újakat nem kapni helyette sehol...)
Csak aztán végül úgy alakult, hogy a lányom kapta meg a Kreidler vázba a Truvativ Stylo-t, a Mavic-XT kerekeket, az XT fékkarokat, a vadiúj 8-as Alivio váltást... Nekem meg maradt ez.
Mivel pont annak az évnek a májusában estem pofára nulla nehézségű terepen egy olyan gödörben, amiről még tudtam is, hogy valahol ott van (eltörtem az orrcsontomat, az orrnyergembe meg maradandó heget vágott a szemüveg), úgy döntöttem, hogy így 50 felett, a nemlétező reflexeimmel és a sosem létezett ügyességemmel jobb, ha többet nem erőltetem a terepen biciklizést, viszonylag könnyű szívvel vállaltam a downgrade-t. Kapja az a jó cuccokat, aki ki tudja használni... Akkor kapta a bumsztli pedálokat is, amikor eldőlt, hogy innentől csak városi közlekedés meg aszfaltos túra...
Thomsonra nincs pénzem. Általában rövid költségvetéssel (nem) megy nálam a bringaépítés. Ebbe a bringába nem akarok többet invesztálni, ha lenne pénzem bringára, akkor kipróbálnék már inkább egy másik kerékméretet... Ha valaki nagyon "meg akarja menteni", akkor megbeszélhetjük, de elkótyavetyélni nem fogom. (Közelről nézve azért van már rajta néhány lakksérülés meg rozsdapötty. Ez nálam nem díszbringa, hanem használós bringa.) Legfeljebb akkor megveszem a legelső fosadék vázszettet az apróból, és átépítem arra. Az talán nem fogja bántani senki szemét...
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!