Azért legyünk realisták (és véletlenül sem bántásból), de ez a fenti villa nehéz. A könnyű 26-os villák 750-800gr körül vannak, mint ez a Spinner:
(Megvettem, aztán rá kellett jönnöm, hogy valszeg túl van azon a határon, ahonnan még vissza lehetne hozni és biztonsággal, nyugodtan használni. )
Jaj, dehogy is..
Tisztában voltam vele, hogy nem "besztoff" villája van a cruxnak, sőt az váza sem az.
Láttam az ősmontisoknál a facen, egy fekete, talán Ritchey villát, 800g körül.
De engem ezek gramm mániák hidegen hagynak. Nem baj, ha valami könnyű cucc van a bringán, de soha nem ez volt az elsődleges választási szempont, bármit is vettem. A szépség, tartósság, mindig előtte végzett -nálam- a rangsorban.
Csak egy példa, a gyári crux nyeregcső bilincs könnyebb, mint az a BTS, ami most van a bringán. Magyarul nehezebb vagy 5 grammal BTS, de ha jobban tetszik, akkor hol érdekel ez.
De egyébként nincs szégyenkezni valója a cruxnak, asszem 11,5 kg körül van, ahogy a képen is látható. Nem tudom, ez most mennyire jó vagy nem?
Pedig se kevláros gumik, se semmi. Amikor építettem, direkt 36 küllős kerekeket "építettem" választottam, a tartósság miatt.
talpfa módosította - 2019. augusztus 20. - 14:30