Jelentkezz be Regisztrálj

Magellan
Írta 2019. augusztus 20. - 20:25

Írta 2019. augusztus 20. - 18:31

Ez igazából egy nagyobb kép, egy Index fórumba töltöttem fel. Ott úgy jelenik meg, hogy ha rákattintasz, megjelenik a nagy. Csak a nagy képnek nem tudtam "leszedni" a linkjét, csak az előnézetnek. Itt meg már nem hozza az eredeti képet, ha rákattintasz... Bocs, nem értek hozzá.
Úgyhogy szóban: most egy ismeretlen márkájú bolhapiaci donor bringából származó hajtás-váltás-kerekek vannak benne, Schwalbe Big Ben gumikkal. (Kivéve a hátsó váltót, az a Maxi-Bike-ban használtan vett XT, kicsit kotyog, de 7 fokozatnak mindegy...) A jó cuccokat a lányom kapta meg egy szintén bolhapiaci Kreidler vázra. (Eredetileg ahhoz lett véve a donor, de aztán hármas csere lett.) A donoron hidraulikus Magura felnifékek voltak, de sajnos nem fértek el a gumiktól , maradtak a "noodleless" Cane Creek-ek. (A maradékból meg összelapátoltam a donort, és eladtam. Új sort meg láncot azért kapott...) Az ocsmány szarvakat majd leszedem (úgysem használom őket), lehet, hogy kormányváltás is lesz...
A kép a vászolyi viziszínpadon készült, háttérben a Szent Jakab forrás. Mint látható, a "bikepackinget" nem gondoltam túl...
ha adsz egy linket az index fórumhoz, megnézzük ott, berakjuk ide.
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Írta 2019. augusztus 20. - 17:39

kisebb kép nem volt kéznél?
![]()
Ez igazából egy nagyobb kép, egy Index fórumba töltöttem fel. Ott úgy jelenik meg, hogy ha rákattintasz, megjelenik a nagy. Csak a nagy képnek nem tudtam "leszedni" a linkjét, csak az előnézetnek. Itt meg már nem hozza az eredeti képet, ha rákattintasz... Bocs, nem értek hozzá.
Úgyhogy szóban: most egy ismeretlen márkájú bolhapiaci donor bringából származó hajtás-váltás-kerekek vannak benne, Schwalbe Big Ben gumikkal. (Kivéve a hátsó váltót, az a Maxi-Bike-ban használtan vett XT, kicsit kotyog, de 7 fokozatnak mindegy...) A jó cuccokat a lányom kapta meg egy szintén bolhapiaci Kreidler vázra. (Eredetileg ahhoz lett véve a donor, de aztán hármas csere lett.) A donoron hidraulikus Magura felnifékek voltak, de sajnos nem fértek el a gumiktól , maradtak a "noodleless" Cane Creek-ek. (A maradékból meg összelapátoltam a donort, és eladtam. Új sort meg láncot azért kapott...) Az ocsmány szarvakat majd leszedem (úgysem használom őket), lehet, hogy kormányváltás is lesz...
A kép a vászolyi viziszínpadon készült, háttérben a Szent Jakab forrás. Mint látható, a "bikepackinget" nem gondoltam túl...
Írta 2019. augusztus 20. - 17:19

Én meg a múlt szombaton tekertem egy Veszprém-Almádit a Pyxiskével. Kis kitérővel, Nagyvázsonyon és Balatoncsicsón (Dörgicse, Vászoly, Pécsely, Balatonszőrös...) keresztül.
Remek, végre egy Pyxis! Nagyobb képeket szabadna kérnünk!?
Írta 2019. augusztus 20. - 17:15

Én meg a múlt szombaton tekertem egy Veszprém-Almádit a Pyxiskével. Kis kitérővel, Nagyvázsonyon és Balatoncsicsón (Dörgicse, Vászoly, Pécsely, Balatonszőrös...) keresztül.
kisebb kép nem volt kéznél?
- talpfa kedveli ezt
Írta 2019. augusztus 20. - 17:05

Szombaton tekertem a bicóval egy B.aliga-Fonyód szakaszt. Ünnepélyesen le is takarítottam utána "őfelségét"
és szerintem ezzel el is raktam az idénre!? Innentől kezdve, az idei szezonban főszerepben az a sárga bicó. ...
- talpfa kedveli ezt
Írta 2019. augusztus 20. - 16:40

Szombaton tekertem a bicóval egy B.aliga-Fonyód szakaszt. Ünnepélyesen le is takarítottam utána "őfelségét" és szerintem ezzel el is raktam az idénre!? Innentől kezdve, az idei szezonban főszerepben az a sárga bicó.
Pár képet rakok fel ide - engedelmetekkel - háttérben OFF.
- Kisherceg kedveli ezt
Írta 2019. augusztus 20. - 14:18

Azért legyünk realisták (és véletlenül sem bántásból), de ez a fenti villa nehéz. A könnyű 26-os villák 750-800gr körül vannak, mint ez a Spinner:
(Megvettem, aztán rá kellett jönnöm, hogy valszeg túl van azon a határon, ahonnan még vissza lehetne hozni és biztonsággal, nyugodtan használni.
)
Jaj, dehogy is..
Tisztában voltam vele, hogy nem "besztoff" villája van a cruxnak, sőt az váza sem az.
Láttam az ősmontisoknál a facen, egy fekete, talán Ritchey villát, 800g körül.
De engem ezek gramm mániák hidegen hagynak. Nem baj, ha valami könnyű cucc van a bringán, de soha nem ez volt az elsődleges választási szempont, bármit is vettem. A szépség, tartósság, mindig előtte végzett -nálam- a rangsorban.
Csak egy példa, a gyári crux nyeregcső bilincs könnyebb, mint az a BTS, ami most van a bringán. Magyarul nehezebb vagy 5 grammal BTS, de ha jobban tetszik, akkor hol érdekel ez.
De egyébként nincs szégyenkezni valója a cruxnak, asszem 11,5 kg körül van, ahogy a képen is látható. Nem tudom, ez most mennyire jó vagy nem?
Pedig se kevláros gumik, se semmi. Amikor építettem, direkt 36 küllős kerekeket "építettem" választottam, a tartósság miatt.
talpfa módosította - 2019. augusztus 20. - 14:30
Írta 2019. augusztus 20. - 11:07

A villa viszont súlyban kb ugyan ott van, mint az előd volt. 2 cm-el hosszabb a villád, + kb 270 g nehezebb is. Elhanyagolható...
Azért legyünk realisták (és véletlenül sem bántásból), de ez a fenti villa nehéz. A könnyű 26-os villák 750-800gr körül vannak, mint ez a Spinner:
(Megvettem, aztán rá kellett jönnöm, hogy valszeg túl van azon a határon, ahonnan még vissza lehetne hozni és biztonsággal, nyugodtan használni. )
Írta 2019. augusztus 20. - 10:59

Most nézem, milyen gumi van rajta, ilyen van a Konamon!
Nekem nagyon bejön, olyan "mindenes", ahol én megyek.
Meg is dicsértem a gumiválasztásodat a Kona bemutatásakor. Nekem is bejött, tényleg igazi mindenes, nem találtam hátrányát.
Írta 2019. augusztus 18. - 21:19

Most nézem, milyen gumi van rajta, ilyen van a Konamon! Nekem nagyon bejön, olyan "mindenes", ahol én megyek.
Írta 2019. augusztus 14. - 16:14

Nem is hagyom és hagytam ott soha semmilyen körülmények között.
Ezt a lakatot a nyár elején vettem. Volt, hogy megálltam egy finom kávét inni, valami frankó kis útszéli kávézónál, büfénél.
Pont a Kona-val voltam, le kellett raknom, amíg sorba állok. Ott volt mögöttem 3 méterre és idegbajt kaptam, másodpercenként fordulgattam hátra, nehogy valaki eltolja.
Hát mondom magamban ezt így nem lehet.
Na ez a lakat pont erre szolgál és nem többre, ha túrázok, tekerek és hátat fordítok a bringának (de nem megyek be sehova, nem hagyom magára) addig is oda van lakatolva, míg kikérem a hamburgerem vagy a kávém...stb
Aztán lecsücsülök a fűbe, kőre, fára, a bringa mellé, megeszem, megiszom és indulunk tovább..
Ez pont egy ilyen volt, ettem
Igaz itt nem volt büfé, csak a saját szendvicsem. (Óvatosan raktam le, szigorúan a fűbe .
)
Megnyugodtam....már rémképeket vízionáltam
Írta 2019. augusztus 14. - 16:10

Amúgy mi a NORBA sztenderd? Kissé olvastlan vagyok a témával kapcsolatban
A NORBA sztenderd még az MBAH olvasgatós időszakból maradt meg a fejemben, a 71 fokos fejcső- és 73 fokos nyeregvázcső-szöget jelölte, mint általánosan jónak elfogadott XC geo. Persze ma már túlhaladott, inkább csak amolyan "bennfentes" poén.
- petyko kedveli ezt
Írta 2019. augusztus 14. - 15:46

Szép, nyálcsorgatóan szép. Na de LAKAT ??!! Ilyen bringát soha semmi körölmény között nem hagynám magára, kizárt!
Nem is hagyom és hagytam ott soha semmilyen körülmények között.
Ezt a lakatot a nyár elején vettem. Volt, hogy megálltam egy finom kávét inni, valami frankó kis útszéli kávézónál, büfénél.
Pont a Kona-val voltam, le kellett raknom, amíg sorba állok. Ott volt mögöttem 3 méterre és idegbajt kaptam, másodpercenként fordulgattam hátra, nehogy valaki eltolja.
Hát mondom magamban ezt így nem lehet.
Na ez a lakat pont erre szolgál és nem többre, ha túrázok, tekerek és hátat fordítok a bringának (de nem megyek be sehova, nem hagyom magára) addig is oda van lakatolva, míg kikérem a hamburgerem vagy a kávém...stb
Aztán lecsücsülök a fűbe, kőre, fára, a bringa mellé, megeszem, megiszom és indulunk tovább..
Ez pont egy ilyen volt, ettem Igaz itt nem volt büfé, csak a saját szendvicsem. (Óvatosan raktam le, szigorúan a fűbe .
)
talpfa módosította - 2019. augusztus 14. - 15:56
Írta 2019. augusztus 14. - 14:57

A villán nem veszünk össze.
Lehet, hogy a telóval te jártál közelebb a jó megoldáshoz, feltéve, ha hihetünk a kicsit visszább linkelt cikkben szereplő geo táblának:
73 és 75 fokos fej- és nyeregcső szögek? Telóval pont kiadhatja a 71/73 NORBA sztenderdet.
Amíg az építésre várunk, rátehetnéd a vázat a mérlegre, lássuk, mennyivel több/kevesebb, mint a "régi".
Ő meg marad.
Amúgy mi a NORBA sztenderd? Kissé olvastlan vagyok a témával kapcsolatban
Írta 2019. augusztus 14. - 14:01

Nem antik, de Crux.
Még a múltkori tekerésről...
Szép, nyálcsorgatóan szép. Na de LAKAT ??!! Ilyen bringát soha semmi körölmény között nem hagynám magára, kizárt!
Írta 2019. augusztus 13. - 16:57

Írta 2019. augusztus 12. - 21:47

Parancsolj, 22cm nyak, holnap melóhelyen összemérem egy komolyabb mérleggel az itthonit, ha nem szólok, ez a pontos súly
IMG_20190812_203921 by Petyko, on Flickr
A villa viszont súlyban kb ugyan ott van, mint az előd volt. 2 cm-el hosszabb a villád, + kb 270 g nehezebb is. Elhanyagolható...
Írta 2019. augusztus 12. - 21:33

A váz mérete (bocs, passz hogy hány col): üléscsö c-c 40,5cm
IMG_20190812_204448 by Petyko, on Flickr
Így ránézésre is tuti hogy18 as vázad van. Nagyjából 300grammal nehezebb, mint az előd volt.
Gondolom csupaszon mérted?
talpfa módosította - 2019. augusztus 12. - 21:36