Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Magellan

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
5106 replies to this topic

talpfa

talpfa

vendég

• fórumtag
  • 507 posts

Talán ezen látszik leginkább...

Évekig használtam így. Érezhető a különbség, de nekem nem volt zavaró, sőt...

(sajna csak Dart 1)

IMG_3462_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Tényleg nem "gáz", azt hittem jobban emeli az elejét. A "Sőt..." alatt, után mit értesz, kifejtenéd? Menettulajdonságok? Köszi!

laczie

laczie

fórumtag

• fórumtag
  • 120 posts
  • LocationBudapest

Talán ezen látszik leginkább...

Évekig használtam így. Érezhető a különbség, de nekem nem volt zavaró, sőt...

(sajna csak Dart 1)

IMG_3462_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

• talpfa likes this

talpfa

talpfa

vendég

• fórumtag
  • 507 posts

Köszönöm. pár oldallal korábban már tettem fel külön- külön nem túl jó képeket.

A Maitou igazi ritkaság. Sajnos ezt kellően megfizettem , mire újraélesztettem, mivel elfáradtak az elasztomerei, de megérte. 

Z2 - nek max. 60 mm , de azt még mindig szépen járja 

Manitou inkább csak 50 mm de még frissen van generálozva és nem olyan mozgékony. Bár már nem fogom nagyon nyúzni szerintem.

Egy szívességet, (fényképet) kérnék szépen tőled.
Ha már teló, van olyan képed a 18-as méretű Cruxról oldal nézetben, ahol szépen látszik, hogy milyen volt a geometriája, amíg a 80mm Rock Shox Dart2 telód volt benne?

Köszi!

laczie

laczie

fórumtag

• fórumtag
  • 120 posts
  • LocationBudapest

Köszönöm. pár oldallal korábban már tettem fel külön- külön nem túl jó képeket.

A Maitou igazi ritkaság. Sajnos ezt kellően megfizettem , mire újraélesztettem, mivel elfáradtak az elasztomerei, de megérte. 

Z2 - nek max. 60 mm , de azt még mindig szépen járja 

Manitou inkább csak 50 mm de még frissen van generálozva és nem olyan mozgékony. Bár már nem fogom nagyon nyúzni szerintem.

• talpfa likes this

talpfa

talpfa

vendég

• fórumtag
  • 507 posts

Aztamindenit! Egybőlkettő is! :D

Szépek, így együtt!

Különösen jól áll neki a Manitou teló, a Z2 is tetszik. Mind a két telónak 60-65 mm körüli útjuk van?

laczie

laczie

fórumtag

• fórumtag
  • 120 posts
  • LocationBudapest

Ugyan még nem a legvégső állapotuk, de már közelít... 

mont_zs-_20_www.kepfeltoltes.hu_.jpgmont_zs-18_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

• talpfa likes this

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

Csináltam ma egy friss képet....

Találd meg a különbséget a két kép között... ez a végleges(?) állapot...a két különbség pedig a fejcsapágy és a hajtómű.... :D

Néztem, hogy van-e olyan "sárgás" beütésu nyereg, ami nem teljesen sárga, de sajna a flite-okból csak ilyen "nagyrészt sárga" leledzik. (fekete változatokból meg nem tudok olyat, ami sárga feliratos.) Vagy kétszínű változat van, de ott meg piros a felirat, ami nem illene az összképbe.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

Mester! Nincsen teli a posta ládád? :) vagy csak nem állsz szóba velem... :)))

bocsánat az OFF-ért

írtam, "mostan", elvileg van helyem is. :)

ON

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,064 posts

köszi, írok majd hamarosan.

Mester! Nincsen teli a posta ládád? :) vagy csak nem állsz szóba velem...:)))

bocsánat az OFF-ért

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

A tied. Konkrétan egy SL-M740-es. Odaadom a jobbost is, hátha neked több türelmed lesz hozzá.

Érdekel valakit egy LX (nem XT) E-típusú (középcsapágyhoz rögzíthető első váltó? Anno pont azért vettem, hogy az acél váz rugalmasságát kompenzáljam vele, vagyis a hajtással együtt mozogjon az első váltó is... De nem jött be. Számot nem találtam rajta, de biztos, hogy 2003 előtti, vagy legfeljebb akkori.

köszi, írok majd hamarosan.

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 posts

Jó pofa dolog test nyerget árulkni egyébként...sajnos a wtb hazai forgalmazása megszűnt, pedig nagyon jó kis nyergek és ki lehetett próbálni őket...ritka az ilyen itthon...sajnos...viszont az, hogy egy test nyergen nyerészkednek az gáz...ezeket le kellene adni szerintem...hacsak nem pár ezer forintos áron oda adni annak aki nem tudja teljes áron megvenni...az én Devo-mat 18-ért vettem listaáron...29 kicsit túlzás....talán ha titán pálcás, de képen crmo és a tesz nyereg is az volt amivel mentem...

Nekem azt mondták, "interregnum" van a hazai WTB forgalmazásban (nem azt, hogy megszűnik, amit sajnálok), úgyhogy egy darabig nem lesz tesztprogram. (Mert először azt kérdeztem, hogy megy-e még a tesztprogram, innen jutottunk oda, hogy megvehető a tesztnyereg. Visszaadni kinek, minek adnák vissza?)

Nem rossz egyébként a Vitál sem - van mindenük, és segítenek - de néha vannak furcsa dolgaik. Például fékbetét akciósan, aztán a pénztárnál kiderül, hogy a ráírt ár egy párra vonatkozik, a csomagolásban meg két pár van... Jól van, ....ák meg, végül is így sem volt sokkal drágább, mintha a neten rendelem... De beszéljünk inkább Magellánokról.

Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,064 posts

Jó pofa dolog test nyerget árulkni egyébként...sajnos a wtb hazai forgalmazása megszűnt, pedig nagyon jó kis nyergek és ki lehetett próbálni őket...ritka az ilyen itthon...sajnos...viszont az, hogy egy test nyergen nyerészkednek az gáz...ezeket le kellene adni szerintem...hacsak nem pár ezer forintos áron oda adni annak aki nem tudja teljes áron megvenni...az én Devo-mat 18-ért vettem listaáron...29 kicsit túlzás....talán ha titán pálcás, de képen crmo és a tesz nyereg is az volt amivel mentem...

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 posts

Túl sárga lenne...egyébként nem volt lehetőség megvenni a teszt nyerget...

A nyereg nekem is érdekes sztori volt.

De van olyan bolt, amelyik árulja is őket:
http://www.fehervark...tegoria/Ffi_347

Ettől a bolttól, ami 14490-ért, illetve huszonsokért kínálja a tesztnyergeket, egy kb. 800 méterre lévő másikban vettem az enyémet hatér'. (Mondjuk az is 5e volt először, aztán mire visszamentem a kp-vel már 5990 lett, de a másikhoz képest még így is megérte.) Ez egy Pure, a linkeltek közül leginkább a Silveradora hasonlít, Cr-Mo pálcás.

Szóval próbálkozni érdemes, hátha odaadják, és hátha jó áron...

Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 posts

Engem érdekelne az a balos xt váltókar.

A tied. Konkrétan egy SL-M740-es. Odaadom a jobbost is, hátha neked több türelmed lesz hozzá.

Érdekel valakit egy LX (nem XT) E-típusú (középcsapágyhoz rögzíthető első váltó? Anno pont azért vettem, hogy az acél váz rugalmasságát kompenzáljam vele, vagyis a hajtással együtt mozogjon az első váltó is... De nem jött be. Számot nem találtam rajta, de biztos, hogy 2003 előtti, vagy legfeljebb akkori.

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,064 posts

Túl sárga lenne...egyébként nem volt lehetőség megvenni a teszt nyerget...

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts
Engem érdekelne az a balos xt váltókar.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

Flite-ból van sárga, sőt, sárga-fekete "harlekin-kétszínű" változat is (olyan turbomatic2-esem volt).

Flite MAX is létezik sárgában, ami még egy fokkal komfortosabb. :)

De fekete nyereggel a legjobb, a sárga már szerintem túl sok lenne.

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 posts

Volt rajta olyan nyereg...mielőtt megvettem elhoztam a próba nyerget amin sárgák voltak a feliratok... :) viszont volt rajta egy baromi nagy "test ride" felirat is...na az nem tetszett...

A váltókar direkt ilyen...nem kell a kijelzős...de köszi az ajánlatot...

Igen, van rajta egy nagy Test Ride felirat. Nekem sem az tetszett, hanem hogy 6000-ért meg tudtam venni egy aránylag jó, gyakorlatilag új nyerget. (Az erdőben meg ki nézi?)

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,064 posts

Volt rajta olyan nyereg...mielőtt megvettem elhoztam a próba nyerget amin sárgák voltak a feliratok...:) viszont volt rajta egy baromi nagy "test ride" felirat is...na az nem tetszett...

A váltókar direkt ilyen...nem kell a kijelzős...de köszi az ajánlatot...

• Vejne likes this

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 posts

Ritchey Logic Pro Nitanium...

19480459_63e13021a3fb6a1b2d49b85b9dc51c0

Érdekes, ilyen matrica nincs az enyémen, akkor sem volt, amikor megvettem. Az alsócső alján Magellán matrica se...

Amúgy  a sárga bowdenházakhoz meg a sárga markolathoz már csak egy WTB tesztnyerget kéne szerezned, azokon is ilyen sárga a felirat... (Én vettem egyet az enyémre, no nem a színharmónia miatt, hanem mert az előző nagyon keskeny, nekem kényelmetlen volt.)

Egyébként van egy 8-as XT váltókarom, rossz, de kijelzős, és ezeken a házat se bonyolult cserélni. Holnapra megnézem, hogy milyen széria. Ha kell... (Megvan a balos párja is, az is kijelzős, az működik is, de magába' mit csináljak vele?)

Ezeken a vázakon tényleg jobban mutat az ötkaros hajtómű, sajnos az enyémen is csak négykaros van. Maxi-bikenál volt egy időben egy pofás Stronglight, de nehéz lett volna hozzá tányérokat szerezni.

Edited by Exile, 2015. October 02. - 21:49.