Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Szemüveg, avagy védd a szemed világát

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1228 hozzászólás a témában

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 hozzászólás
Lehet venni szemüvegtartó pántot az optikákban, a laza szárú szemüvegre ráhúzod azt, és annak jónak kellene lennie. vagy ne tekerj erõsen! ;)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
a munkavedelmi cuccok altalaban sokkal szigorubb ellenorzesen mennek at, es sokkal olcsobbak is... nekem inkabb az a problemam veluk, hogy altalaban nincs rajtuk tukrozodes mentes reteg. ilyet nem lehet utolag csinalni ra?

nekem egyszeruen attol faj a fejem, hogy a szemuvegkeret a fejemen van... oldalt nyom vmit, es elkezd a tarkom fajni. leveszem, azonnal elmulik. altalaban magasabb pulzusnal, vernyomasnal jon elo, nyugalmi allapotban ok. probaltam olyan szemuveggel, is, amin lehet mindent allitani (doles, hossz, etc ) - nem segit semmi sem. neha mintha kevesebbet szamitana, de osszessegeben ami nem esik le a fejemrol, annal elojon.

nincs olyan szemuveg, aminek nincs a ful moge behuzodo resze, hanem egy pant az egesz?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Onnan hogy becsillan ha oldalról süt a nap! És 1 óra használat után megfájdul a fejem!
Unokanõvérem optikus és mondta egyszer hogy egy pár normális lencse ami valóban UV 100-400 minimum 9000Ft a legolcsóbb boltba is!
Valóban szép és kényelmes szemüvegek csak egyenrangúak a tescós cuccokkal!

Értem.
A fejfájás attól van, mert torzít.
Volt pár éve egy uv400 teszt és a legolcsóbb pár száz forintos szemüvegek is megfeleltek azon, valamelyik tizen-huszonezer forintos divatmárka bukott meg rajta. Szóval a szemüvegek, amik itthon kaphatóak és rajtuk van az uv400 matrica, azok valóban tudják ezt (vannak munkavédelmi szemüvegek is olcsón és azok is tudnak mindent, amit kell). A szemüveg márkák egy része (nem mondok neveket, nem akarok senkinek negatív reklámot) ugyanolyan mint a kerékpáralkatrész márkák nagy része, attól függ az ára, hogy éppen milyen matricát ragasztanak rá.

A sebesség mindent megold.

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek
Onnan hogy becsillan ha oldalról süt a nap! És 1 óra használat után megfájdul a fejem!
Unokanõvérem optikus és mondta egyszer hogy egy pár normális lencse ami valóban UV 100-400 minimum 9000Ft a legolcsóbb boltba is!
Valóban szép és kényelmes szemüvegek csak egyenrangúak a tescós cuccokkal!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Használtam 2 napot! Szemed nem védi hanem roncsolja! Jelenleg flexelek vele!

Ezt honnan tudod?

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás

Használ valaki Merida szemüveget? Ezt néztem ki:

BikeFun - MERIDA - Ruházat - Szemüveg

Ár/értékben majdnem verhetetlen.

engem lebeszéltek róla
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
köszi, akkor le is mondtam róla. Relax szemüvegekrõl valaki hallott? kicsivel drágábban találtam jót belõle Veszprémben.

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek
Használtam 2 napot! Szemed nem védi hanem roncsolja! Jelenleg flexelek vele!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Én. Ugyanezt csak kék lencsével. Csak széles arcúaknak jó.

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás

h734802

h734802

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
Aha. Tehát a tekerés miatt. Rajtam még nem volt.
Bocs, hogy nem találtam a protektor topicot.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
van még protektoros topik is.

amúgy ami nem mûanyag szar és véd is valamit abban el nem tudnám képzeni a tekerést, pláne nyeregben. ilyenem van, járni is elég gorillás benne.
de azért paintballhoz fel szoktam venni. :D

h734802

h734802

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
Sziasztok!
Asszem, ez a leghasonlóbb fórum topic, ahol feltehetek egy "hülye" kérdést: A dh-sok mért nem hordanak herevédõt? Most ezt komolyan kérdem.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
Most tényleg ez volt az egyetlen a polcon :) remélem bírja a strapát. 2 év gari jol hangzik

suhanc

suhanc

törzsvendég

• fórumtag
  • 301 hozzászólás

Decathlon - optikai termékek látás szemüveg - napszemüveg B'TWIN - SG B'twin 700 napszemüveg B'TWIN - kerékpározáshoz.
vettem ma egy ilyet kifutó termékként 4ezerért. tetszetõs és színben is passzol a mezemhez .)

Egy éve vettem ugyanilyet, akkor is kifutó termékként hirdették, ugyanennyiért :D Egyébként nagyon meg vagyok vele elégedve, ár/érték arányban pedig szerintem verhetetlen.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
Decathlon - optikai termékek látás szemüveg - napszemüveg B'TWIN - SG B'twin 700 napszemüveg B'TWIN - kerékpározáshoz.
vettem ma egy ilyet kifutó termékként 4ezerért. tetszetõs és színben is passzol a mezemhez .)

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
a múltkor próbáltam a BBB Protektor szemüveget, és sajnos túl széles a keskeny fejemre.
a kérdésem az lenne, hogy a Winner is hasonlóan széles-e?
van valakinek tapasztalata velük?van valaki aki próbálta mindkettõt?
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

Szimba

Szimba

vendég

• fórumtag
  • 47 hozzászólás
Köszi!

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás

Ne vedd tolakodásnak, de nehezen tudom elhinni, hogyha te 5db oakley napszemüveggel rendelkezel, és emellett használsz mást is, akkor bármely szinten kételkednél az oakley minõségében.

Nem veszem tolakodásnak.
A titán keretes és a fémkeretes rendben van, a mûanyagok szerintem elég olcsó fogásúak.

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
ESS ICE 2.4 - ami egyébként repeszálló is, úgyhogy egy száguldó kavics nem kihívás neki. :)
Én ebben tolom, nem párásodik, jól szellõzik. A feszességet gumipánttal lehet állítani.
ESS Goggles - Protective Goggles - Ballistic Goggles - Eye Protection

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager