Jelentkezz be Regisztrálj
Bowden (a szamár fülétõl a farkáig)
Írta 2006. június 13. - 21:20
Melyik boltban lehet venni Jagwire alkatrészeket?
Mert ahol eddig jártam, ott csak szettek voltak, külön ház meg egyéb nem.
Jaés köszönet a tippekért.
Írta 2006. június 13. - 14:31
Írta 2006. június 13. - 12:12
Ilyenrõl még nem nagyon hallottam. Nekem is belefért idáig mindenféle ház, mindenféle pipettába. Lehet, hogy vmi szart fogtál ki.
http://ebike.hu/term...bowden/fek/1831 .... na errõl mondtam én amit mondtam...
Amikor ecseteltem a problémámat a Speed Way-ben azt mondta az eladó, hogy õ is járt már így, éles késsel blankoljam le a legkülsõ réteget és akkor befér a fékpipettába........na inkább vettem Jagwire Hyper-t:)
Amúgy gyári Avid és Shimanó pipettákkal is bróbáltam de szemmel láthatólag kb. 0,3-0,5 mm "plussz" akadályozott meg a sikerben.
Írta 2006. június 13. - 10:16
Arra azért figyelj, hogy a Jagwire, hosszanti, kevláros nem fér bele mindegyik kupakba sõt a V fék pipákat is igen igen meg kell válogatni mert se a Shimano se az Avid sem pedig a névtelen pipába nem fért bele......
Ilyenrõl még nem nagyon hallottam. Nekem is belefért idáig mindenféle ház, mindenféle pipettába. Lehet, hogy vmi szart fogtál ki.
Írta 2006. június 13. - 09:04
Köszi!
És hol lehet ilyeneket venni? Bármelyik bringaboltban? (Hogy néz ki? Van képetek?)
"Kevláros, hosszanti szálas" bowdenházat milyet ajánlotok?
Szervízben (récsei vagy német o.k.) fogom összerakatni, mert nincs semmi szerszámom hozzá. Kell valamire figyelni a bovdenházak méretrevágásánál?
Pl:
Mennyi "tartalékot" kell hagyni a hajlatoknál? stb..
Arra azért figyelj, hogy a Jagwire, hosszanti, kevláros nem fér bele mindegyik kupakba sõt a V fék pipákat is igen igen meg kell válogatni mert se a Shimano se az Avid sem pedig a névtelen pipába nem fért bele......bár ennek ellenére biztos van olyan ami jó hozzá......de azért az XTR szettek kielégítõek és nem is csúnyák az áruk pedig elfogadható
Írta 2006. június 12. - 23:49
Jagwire-nél nézz körbe hosszantiszálas ügyben(ripcord, expressway) meg nézd meg h van-e nekik hozzá olyan kupak vagy megakasztó vgy mifene amit mondtam.
Írta 2006. június 12. - 22:01
És hol lehet ilyeneket venni? Bármelyik bringaboltban? (Hogy néz ki? Van képetek?)
"Kevláros, hosszanti szálas" bowdenházat milyet ajánlotok?
Szervízben (récsei vagy német o.k.) fogom összerakatni, mert nincs semmi szerszámom hozzá. Kell valamire figyelni a bovdenházak méretrevágásánál?
Pl:
Mennyi "tartalékot" kell hagyni a hajlatoknál? stb..
Írta 2006. június 12. - 16:15
és az Expressway-nek?
nameg? váltónak mindenképp Ripcordot szánok köszörült bowdenekkel, de nem tom féknek Ripcord vagy Wxpressway??
forter! asszem lehet venni ilyen bowdenház megakasztó pöcköket.
Írta 2006. június 12. - 15:03
nem tudom, eddig még nem volt baj, pedig már évek óta így takarítom a bowdenházakat
Csak már lehet nincs rajta teflon:) Nem mintha az baj lenne ha van benne vmi olaj.
Írta 2006. június 12. - 14:58
Ha teflonosat vettél, akkor ahhoz sima házat szerezzél mert összeragadhatnak. Nem rossz a teflonos sem annyira, kenés nélkül jobban csúszik. Amíg van rajta bevonat ne kenegesd semmivel. Háznak én vmi kevláros, hosszanti szálasat vennék, az kellõképpen merev lesz tárcsához.
Írta 2006. június 12. - 14:54
Éppen bringát építek (ez az elsõ, az elõzõt egybne vettem, és úgy is adtam el).
Fékek (Avid BB7, FR5 karok), váltók (Deore, LX karok) minden zsírúj.
Gondoltam, h jó legyen, teflonos Alligator bowdeneket vettem mindenhez (2 váltó és 2 fékbowden).
Viszont csak most találtam meg ezt a topikot.
Hülyeség volt teflonos huzalokat venni?
Most hogy ezek vannak, milyen házat vegyek hozzájuk? Szintén teflonosat?
Hogyan kenjem majd õket? Kell egyáltalán?
Igazából nem volt egy nagy összeg a 4 huzal, tehát ha azt mondjátok, h a hagyományos elõhúzott-köszörült bowden teflonos házzal a király, akkor inkább veszek olyat.
És még egy kérdés/probléma:
A vázam olyan, h a hátsó féktesthez vezetõ "gyûrûsor" igazából nem is gyûrûkbõl áll, hanem kis bakokból, amikre szépen fel lehet kötegelõzni a hidrás tárcsafék csövét. Erre hogyan tegyek mech tárcsához bowdent?
Legyen zárt a bovdenház végig?
Vagy van erre vmi speckó megoldás (fül vagy ilyesmi)?
Köszi a segítséget elõre is!
Írta 2006. május 01. - 20:12
Mivel eltörött szegény bowdenházam. Ilyet még nem láttam.
pedig gyakori eset.
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
Írta 2006. május 01. - 20:11
Írta 2006. május 01. - 12:33
Írta 2006. április 30. - 17:28
Írta 2006. április 30. - 15:52
Teflont nem eszi meg?bowdenházat kitakarítani meg különösen jó
kis csövet bedugod a bowdenházba, átfújod rajta, a túloldalon kijön a koszos lé
csodálkoztam is hogy egy ilyen mûvelet+új bowden után úgy vált a deore mint az olajozott villám:)
Írta 2006. április 30. - 12:28
Írta 2006. április 29. - 22:00
kis csövet bedugod a bowdenházba, átfújod rajta, a túloldalon kijön a koszos lé
csodálkoztam is hogy egy ilyen mûvelet+új bowden után úgy vált a deore mint az olajozott villám:)
Írta 2006. április 29. - 21:58
Ez a marketing, egyébiránt egy jól használható és sokoldalú tisztító spray, néhol a kenést is kiválthatja. Minden benzinkútnál kapható, meg obi, tesco, stb.
X.
Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!