Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tubeless - a belsõ nélküli rendszer

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1767 hozzászólás a témában

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

:)
Na visszaterve az UST-re, a Schwalbenak az a helyzet, mar lassan nincs is UST gumija, csak TLR, abbol is a sima vagy a SnakeSkin. De meg ha van is (NNic, RRalph meg biztosan van, de mar csak 26-osban!), mi nem azokat vesszuk, mert mondjuk 120-150 grammal nehezebb, mint a SnakeSkin, nem beszelve a zsirpapir oldalfalu alap Evo TLR-rol. :) Na, ez utobbit feltolja valaki 3 bar fole (mint elhangzott lejjebb, 3.5 bar...), reggelre jo esellyel lerobban a felnirol.

A masik, hogy rendesen beszappanozott kulso 2 baron is bepattan a helyere, minek tulfujni? ;)

Valóban elhangzott lejjebb a 3.5 bár, de UST gumit rakott fel mert kíváncsi volt a felni állapotára ! :)

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Dante nem mérvadó, az õ kezei között minden szétmálik! :)
UST gumi, belsõs használata, annak mi az értelme ?

:)
Na visszaterve az UST-re, a Schwalbenak az a helyzet, mar lassan nincs is UST gumija, csak TLR, abbol is a sima vagy a SnakeSkin. De meg ha van is (NNic, RRalph meg biztosan van, de mar csak 26-osban!), mi nem azokat vesszuk, mert mondjuk 120-150 grammal nehezebb, mint a SnakeSkin, nem beszelve a zsirpapir oldalfalu alap Evo TLR-rol. :) Na, ez utobbit feltolja valaki 3 bar fole (mint elhangzott lejjebb, 3.5 bar...), reggelre jo esellyel lerobban a felnirol.

A masik, hogy rendesen beszappanozott kulso 2 baron is bepattan a helyere, minek tulfujni? ;)

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Kerdezd meg Dantet;)
Ezek az ertekek belsos hasznalatra vonatkoznak. Belso nelkuli hasznalat eseten ha jol emlekezem Dante kereste meg a Schwalbe-t, akik megerositettek ezt. Most vacak netem van, nem tudok keresni visszafele, de ugy remlik, ebben a topikban volt ez tema, nem is annyira regen.

Dante nem mérvadó, az õ kezei között minden szétmálik! :)
UST gumi, belsõs használata, annak mi az értelme ?

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás

A Schwalbe honlapja szerint UST-s gumi nyomása: 2.0-ás méretben 2.2-4.3 bar

2.1-es méretben 2.0-4.0 bar

2.25-ös méretben 1.8-3.7 bar

Kerdezd meg Dantet;)
Ezek az ertekek belsos hasznalatra vonatkoznak. Belso nelkuli hasznalat eseten ha jol emlekezem Dante kereste meg a Schwalbe-t, akik megerositettek ezt. Most vacak netem van, nem tudok keresni visszafele, de ugy remlik, ebben a topikban volt ez tema, nem is annyira regen.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Freddyke, tényleg jótanácsként, ekkora nyomást soha (!) ne tegyél UST gumiba, többször volt már errõl szó itt... (szálszakadás veszélye, stb.)

@Arn: felni belsõ szélességétõl, elsõ vagy hátsó kerék, külsõ ballonosságától/szélességétõl és nyilván a bicajos tömegétõl függ az ajánlott guminyomás mértéke. 19mm-es felnin egy ~2.0-ás gumi 80 kilós embernél akár 2-2.1 bar is lehet. 21mm-es belsõ szélességû felnin egy ~2.2-es meg mondjuk 1.8-1.9 bar.
75 kilóval elõl 1.6, hátul 1.7-1.8 baron megyek. ZTR Arch EX felni 21mm belsõ szélességgel, jelenleg cserélgetett gumiim 2.25-ös SnakeSkin Schwalbe Rocket Ron/Racing Ralph/Nobby Nic.

A Schwalbe honlapja szerint UST-s gumi nyomása: 2.0-ás méretben 2.2-4.3 bar

2.1-es méretben 2.0-4.0 bar

2.25-ös méretben 1.8-3.7 bar

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
Freddyke, tényleg jótanácsként, ekkora nyomást soha (!) ne tegyél UST gumiba, többször volt már errõl szó itt... (szálszakadás veszélye, stb.)

@Arn: felni belsõ szélességétõl, elsõ vagy hátsó kerék, külsõ ballonosságától/szélességétõl és nyilván a bicajos tömegétõl függ az ajánlott guminyomás mértéke. 19mm-es felnin egy ~2.0-ás gumi 80 kilós embernél akár 2-2.1 bar is lehet. 21mm-es belsõ szélességû felnin egy ~2.2-es meg mondjuk 1.8-1.9 bar.
75 kilóval elõl 1.6, hátul 1.7-1.8 baron megyek. ZTR Arch EX felni 21mm belsõ szélességgel, jelenleg cserélgetett gumiim 2.25-ös SnakeSkin Schwalbe Rocket Ron/Racing Ralph/Nobby Nic.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Valószínûleg eloxált, de most ráraktam egy UST gumit tej nélkül, fél nap alatt 3.5 barról 3.36-ra esett le a nyomás, ez még bõven belefér hibátlan felnivel is. Ha ez így marad, szerintem nem érdemes hozzányúlni.

Egy éve 82-84 kg körül voltam, ahhoz 1.8-1.9 bar kiváló volt. Most 90+kg vagyok, általában 1.9-2 barral mentem az utóbbi idõben (TL és nem TL gumikkal is TL-ként használva). Most töltöttem bele 1.8 bart, amikor ez a baleset történt (persze történhetett volna nagyobb nyomással is, nincs összefüggés)..

ez nem eloxalt? ha igen, akkor az nem a festes, hanem anyagaban rogyott meg. en nem nyulnek hozza, de majd az okosok megmondjak.

ilyen vekonyabb 2-2.1es koruli xc gumiknal mekkora nyomast hasznaltok tlnel?

en olyan 80kg korul vagyok sulyban - belsos rendszernel sokaig hasznaltam 2.5 baron a 2.25os gumikat. aztan ossztelosnal lementem 2.25 barig. majd tubelessnel 2 baron vagy kicsivel alatta. a 2.1esnek mondott ralphnal a 2 bart kevesnek erzem, tunyava valik az egesz bringa. lefele franko volt, de felfele pl annyira szetterul a hatso gumi, ha kicsit erobol tekerek, mintha homokban hajtanek folyamatosan. 2.2on erzem optimalisnak, meg ha jobban is raz (a terfogatvaltozasbol is ez a logikus).

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
ez nem eloxalt? ha igen, akkor az nem a festes, hanem anyagaban rogyott meg. en nem nyulnek hozza, de majd az okosok megmondjak.

ilyen vekonyabb 2-2.1es koruli xc gumiknal mekkora nyomast hasznaltok tlnel?

en olyan 80kg korul vagyok sulyban - belsos rendszernel sokaig hasznaltam 2.5 baron a 2.25os gumikat. aztan ossztelosnal lementem 2.25 barig. majd tubelessnel 2 baron vagy kicsivel alatta. a 2.1esnek mondott ralphnal a 2 bart kevesnek erzem, tunyava valik az egesz bringa. lefele franko volt, de felfele pl annyira szetterul a hatso gumi, ha kicsit erobol tekerek, mintha homokban hajtanek folyamatosan. 2.2on erzem optimalisnak, meg ha jobban is raz (a terfogatvaltozasbol is ez a logikus).

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Ma volt idõm alaposabban megnézni a horpadt Mavic 819-es felnimet. 8-as, tojás, semmi nincs a kerékben (csak amennyi gyárilag is volt). A horpadás helyén levõ küllõ nagyon minimálisan meglazult. Belülrõl is lefotóztam. A festés a horpadás helyén a tömítõfelületen felpattogzott. Képek: 1 2 3. Hozzá szabad ehhez nyúlni egyáltalán vagy simán belefér?

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Van felnifékes Mavic 819 UST felnim.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
manapság ust-s felnifékes felni létezik egyáltalán, vagy mindegyik tárcsafékhez való?

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
Kendának szintén lesz jövõre tubeless cx gumija. IB13: Kenda Adds New Tubeless Cyclocross Tire, Endurance Road & City Tires, More!

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

sváblinak már van a jövõ évi kínálatban

jah, tényleg

csak sajnos 26-osban nem lesz, bár lehet ez csak az elsõ fecske, mondjuk ust-és kerekem sincs :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
jovore cxre gyurok, ott szivesen kiprobalnam... a tl kerekemet megtartanam, csak ott bukik meg a dolog, hogy max 3 bart irnak, ami terepre ok, de aszfalton nem sok egy 35os guminal. no majd utana olvasok, van stannek is vmilyen megoldasa. montin nagyon bejott, itt is szivesen hasznalnam tovabb.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
sváblinak már van a jövõ évi kínálatban
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
treking gumiban vajon miért nincs ust?

tartalék belsõ így sem árt hosszabb távra, meg hidegben, löttyel meg még defektállóbb is lenne a vastagabb gumi alacsonyabb gördülési ellenállás mellett, csomagok esetén pedig még a becsípõdéses defektet is el lehetne felejteni (na mintha nekem valaha lett volna ilyen defektem)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
a lötty igen, szalagról meg nem volt szó.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
A felni adott, de pl a felniszalag es a lotty? Ua?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
elvben ugyanúgy
csak az ust svábli virslikülsõ ajánlott nyomás nem 6-10 csak 5-8 bar

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Az outis tubeless hogyan mukodik? Miben mas mint a montis vonal? Pl hogyan birja a nagyobb nyomast?