Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tubeless - a belsõ nélküli rendszer

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1767 hozzászólás a témában

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.091 hozzászólás

Kicsit elkapkodtam az új kereket, most lesz 2db...

Linkeltem a gumis topikban pár képet a búcsúzó Crossmarkjaimról. Ebben az évben kétszer fordult elõ, hogy verseny elõtt kevesebb, mint egy órával kerékcserére kényszerültem, szerencsére mindkétszer kéznél volt a tartalék szerelt kerék. Ahogy lesz zsém 29-ben is megveszem a második garnitúrát, nyilván töredék áron a másikhoz képest, de akkor is!
Ne bánd, szerelj rájuk valami másféle gumit! ;)

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Egy osztrák biciklisboltban voltam (kerék nélkül), azt mondták van hozzá szerszámuk, 80% eséllyel tudják javítani. Ez esetben viszont nem bontanám el a kereket. Kicsit elkapkodtam az új kereket, most lesz 2db...

h_geri

h_geri

törzsvendég

• fórumtag
  • 459 hozzászólás

Ez alapján is javítható? Figyelembevéve, hogy tubeless és ez a tömítõfelüeltre esik? Vagy hagyjam így, ennyi belefér?

Szerintem ez simán

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Képekben:
1
2
3

Ez alapján is javítható? Figyelembevéve, hogy tubeless és ez a tömítõfelüeltre esik? Vagy hagyjam így, ennyi belefér?

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
a legszakszerubb ha csereled a felnit.

regi/hibas agyvaltokat veszek.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Nincs erre szakszerû javítási technológia?

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
nekem is volt mar ilyen.egyszeru francia kulcsal rafogtam a peremre es visszahajlitottam.

regi/hibas agyvaltokat veszek.

h_geri

h_geri

törzsvendég

• fórumtag
  • 459 hozzászólás

Ehhez kell valami spéci felszerelés? Hol tudnak ilyet szakszerûen javítani? Hogy érted a küllõ peremet? Itt a felni legkülsõ pereme hajlott be, ahol a gumival érintkezik és a tömítõfelület is van.

Nekem is. Nem tudom mivel csinálták, csak azt hogy jó lett :)

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

egy jobb bringaboltban csinálták meg. Nekem csak a küllõ perem hajlott be. Tojás nem igen lett

Ehhez kell valami spéci felszerelés? Hol tudnak ilyet szakszerûen javítani? Hogy érted a küllõ peremet? Itt a felni legkülsõ pereme hajlott be, ahol a gumival érintkezik és a tömítõfelület is van.

h_geri

h_geri

törzsvendég

• fórumtag
  • 459 hozzászólás

Pont a küllõre esik a horpadás, ami minimálisan meglazult (más hangja van mint a többinek, érezni is lehet, de tényleg csak minimális). Még nem forgattam a kereket, gondolom kis 8-as és kis tojás lett benne (kicentírozható szerintem).

Hol lehet peremeztetni?

egy jobb bringaboltban csinálták meg. Nekem csak a küllõ perem hajlott be. Tojás nem igen lett

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Nekem ugyan ilyen volt tavaly, bár a gumit nem vágta ki. Ki tudták peremezni. Jó lett, azóta is használom tejjel.

Pont a küllõre esik a horpadás, ami minimálisan meglazult (más hangja van mint a többinek, érezni is lehet, de tényleg csak minimális). Még nem forgattam a kereket, gondolom kis 8-as és kis tojás lett benne (kicentírozható szerintem).

Hol lehet peremeztetni?

h_geri

h_geri

törzsvendég

• fórumtag
  • 459 hozzászólás

Kicsit eszetlenül mentem ma rá köves részekre, 30km/h körül és felütöttem a Mavic 819-et, az egyik oldalon a felni belsõ pereme enyhén behorpadt. A gumit úgy kivágta, hogy a tej sem tömítette el. A kivágás és a horpadás egy helyen van.

Kuka a felni?

Nekem ugyan ilyen volt tavaly, bár a gumit nem vágta ki. Ki tudták peremezni. Jó lett, azóta is használom tejjel.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Kicsit eszetlenül mentem ma rá köves részekre, 30km/h körül és felütöttem a Mavic 819-et, az egyik oldalon a felni belsõ pereme enyhén behorpadt. A gumit úgy kivágta, hogy a tej sem tömítette el. A kivágás és a horpadás egy helyen van.

Kuka a felni?

xclajos

xclajos

vendég

• fórumtag
  • 158 hozzászólás
Már volt, nem szerettem, azzal is ugyan úgy voltak defektjeim. Ezek a tejekben valahogy jobban hinnék.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás
latex belsõ?

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

xclajos

xclajos

vendég

• fórumtag
  • 158 hozzászólás
Urak ! Egy rövid kérdés. Nem akarok belsõ nélküli rendszert csinálni, csupán csak egy kis vágyam van: Túlélni ezt a királydinnyés idõszakot ! (a héten is egyik nap 4 db volt egyszerre a kerekemben:()
Ha veszek 2 ilyet: NoTubes The Solution Reifen Dichtmittel 59ml és beletöltöm 2 belsõbe, az már segítene nekem ? Ez mûködhet ? És tényleg 7 havonta újra kell tölteni ?
A Slime esetleg tartósabb, több ideig tartana ? SLIME DEFEKTGÁTLÓ FOLYADÉK BELSÕBE/10004 - Bringa Butik Webáruház
Köszönöm !

h_geri

h_geri

törzsvendég

• fórumtag
  • 459 hozzászólás

Sziasztok!
Adott egy mavic crossride kerékszett. Ugye ez nem UST. Elég lehet hozzá, ha leragasztom a küllõfuratokat a ZTR-hez való ragasztóval, és összerakom lötyivel? Hope Tubeless Kit for Hoops on Stans ZTR | Chain Reaction Cycles vagy felejcsem el, mert mindenképpen kell hozzá a gumiszalag? Igazából valahogy defektmentesíteni akarom õket, mert mostanában rám jár a rúd... a parasztust-t nem eröltetném, mert nálam a flex hamarabb kezembe akad mint a nagykés :) akkor marad a slime belsõ...

Tomíteni sztem a stanssalag is tömíthet, de ha nem elég széles, akkor a WTB 23-as szalagja biztosan jó lesz.
Kérdés csak a perem, mivel nem TL ready a kiképzése. Így lehet hogy terheléskor el-el szisszen egy kis levegõ :)

Bioritm

Bioritm

újonc

• fórumtag
  • 10 hozzászólás
Sziasztok!
Adott egy mavic crossride kerékszett. Ugye ez nem UST. Elég lehet hozzá, ha leragasztom a küllõfuratokat a ZTR-hez való ragasztóval, és összerakom lötyivel? Hope Tubeless Kit for Hoops on Stans ZTR | Chain Reaction Cycles vagy felejcsem el, mert mindenképpen kell hozzá a gumiszalag? Igazából valahogy defektmentesíteni akarom õket, mert mostanában rám jár a rúd... a parasztust-t nem eröltetném, mert nálam a flex hamarabb kezembe akad mint a nagykés :) akkor marad a slime belsõ...

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Én épp ma kellett egyet szétszedjek - meg se próbáltam kitisztítani. Igaz, utána az elsõ felfújás nem ment sima pumpával (bár nem is szappanhaboztam), ellõttem rá egy CO2 patront.

mivel tobbszor toltottem utana, eleg vastagon van mar benne :( es persze a futofeluleten, ezeknel a vekony gumiknal meg mindig az oldalfal a kritikus. a stansel amugy is jobbak tapasztalataim, ott 60mlel is tokeletesen tomitett, itt ha kicsit kezdett kiszaradni, akkor az egyik gumi mar nem tartott normalisan, es sokkal tobb folyadek volt benne.

mephisoft

mephisoft

törzsvendég

• fórumtag
  • 453 hozzászólás

Sima belsõs tiptop foltot nyomtam oda. No Flats tej van benne. Azóta jó, mert meg sem találom, hogy hol volt ez a szúrás.

Épp most fejeztem be ugyanezt: TipTop folttal és ragasztóval ragasztottam egy Contit belülrõl, és Joe-val töltöttem föl. Kicsit aggódtam, hogy a lötyi nem árt-e meg a foltnak vagy a ragasztónak, de most ezzel megnyugtattál. Ha mégsem mûködik, akkor majd tudósítok. Mondjuk nálam extra nehezítés, hogy a vágás nagyon közel van a gumi pereméhez. Emiatt a foltot hosszában ketté is vágtam, hogy már a vágás helyén is meglegyen a teljes vastagsága.

Amúgy a kb. 30 kg-os fiam ütötte föl a tubeless kerekét, a külsõn lett egy kb. 2mm-es vágás, és a felni is behorpadt egy picit. Nyilván nem volt benne elég levegõ. Indulás elõtt csak kézzel ellenõrizték, hiszen tegnap fújták. (Nem voltam ott.) Sajnos a Conti X-King Protection Joe-val nem tartja a nyomást - a családban 3 keréken is szívunk ezzel. Ha elkopik, többet ilyet nem veszek. 3 másik tubeless keréken Schwalbe Evo Tubeless Ready cucc van, azokat elég havonta fújni.