Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tubeless - a belsõ nélküli rendszer

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1767 hozzászólás a témában

piszta

piszta

törzsvendég

• fórumtag
  • 612 hozzászólás
  • LocationEger

A Ritchey Z-Maxok nem tubeless verziójából csinált már vki tubelesst? Használható?

Kvázi

Kvázi

újonc

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
Vágom....jogos!

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Ezek szerint le van tesztelve és nem szedi szét ezt a gumit a lötty?
Szerintem legegyszerübb lenne Joe's ragszalagot rakni alá nem? Az tuti tart.

A lötty ezzel nem érintkezik! Ezzel a felni árkot töltöd fel, aztán felragasztod a sárga tubeless szalagot, érted?

Kvázi

Kvázi

újonc

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
Ezek szerint le van tesztelve és nem szedi szét ezt a gumit a lötty?
Szerintem legegyszerübb lenne Joe's ragszalagot rakni alá nem? Az tuti tart.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

McGywer errõl a habszalag trükkrõl írhatnál pár sort! Épp a felniárok az én és a yellow tape problémája. :D

Vegyél ilyet: LIDL Most lõttem 3 tekercset én is. :D

Egy kereket már megcsináltam ilyennel. 1, max 2 rétegben akármekkora árkot fel lehet vele tölteni és öntapadós is. Ez alá is kell persze valami a furatokra, nem hinném, hogy ez a puha gumi sokáig bírja az éleken, ha nincs min. 1 réteg szigszalaggal levédve alatta, vagy ha ráérsz és grammozni szeretnél, akkor csak a furatokat ragaszd le egyesével. Ha ez megvan, mehet az ároktöltõ szalag, arra meg a yellow tape.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Sikerült rárakni a gumit. Azt az oldalát, amit megbontottam, megigazítottam, hogy amennyire lehet üljön a felni szélén. Az ív 1/4-én nem ült fel. Bevizeztem körben a felni/gumi szélét és folyékony szappant nyomtam bele: fõleg arra az ívre, ahol nem ült fel, de körben is egy keveset. Simán, elsõre bepattant mûhelypumpával. Tej nélkül viszont le fog ereszteni szerintem, de már bármikor felpumpálható, mert a gumi a helyén ül.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Beletettem egy belsõgumit, felfújtam, bepattant a felnibe. Levételkor csak az egyik oldalát bontottam ki, a másik fele most benne ül a felniben. De a szigszalag így sem segít. Tej nélkül nem fog menni?

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Én egy Xkinggel szívtam így. A megoldás az lett, hogy szigetelõszalaggal körbe oda ragasztottam a gumit felnihez. Az pont annyit tartott, hogy bepattant a helyére és nem szökött el a levegõ.

Megpróbáltam feltenni egy hajtogatható (nem TL) gumit a 819-re, ilyen már volt rajta egyébként. A szigszalagos trükk nem vált be, nehezebb pumpálni, de b@szik mozdulni a gumi. Mindkét oldalron körberagasztottam, próbáltam hogy hagyok rést, félkörívben leszedem, de sehogy sem ment. Egyéb ötlet?

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Gabikám tudod van még az edzetlen és a csóró kategória :D
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

kösz azt én is tudom, csak drága lenne szétfûzni meg újra. :) azért kérdtem felnit .

Aha akkor ezt elnéztem, egyben gondolkodtam, e van ha az ember gyári kerekeket használ. :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
kösz azt én is tudom, csak drága lenne szétfûzni meg újra. :) azért kérdtem felnit .
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

amúgy mavicon kívûl létezik valamely gyártónál ust felni ? (s lehetõleg 650b az spec a mavicnak sincs) mert nekem most így nem megy séróból.

Van: Shimano XT WH-M785 Disc 27,5" Laufradsatz

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Nekem is szerszám nélkül megy a 819 fel-le, ha berakom a gumi peremét a középsõ perembe. Bár én eddig csak Maxxis-al és NN TL-Ready-val próbáltam. Azt nem tudtam, hogy a középsõ mélyedésben kell hagyni és úgy pumpálni. Valóban?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
amúgy mavicon kívûl létezik valamely gyártónál ust felni ? (s lehetõleg 650b az spec a mavicnak sincs) mert nekem most így nem megy séróból.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

ZTR felni + svábli nobbinikk

Sima ügy, a régi hervises mûhelypumpával mindig megy, le-fel cserélgetem a Nobby/RRalph/RRon-t, sõt, szerszám nélkül lehet leszedni, feltenni. Szerelés szempontjából a ZTR egy álom

(has)Pókember

(has)Pókember

törzsvendég

• fórumtag
  • 486 hozzászólás
Igen, de a szelep belsõ része pont úgy nyomja szét a gumit, hogy nem tart semmit. Persze lehet, hogy csak az én szelepem gagyi, vagy túl nagy a belsõ gumigyûrû, ami tartja, vagy ilyesmi. Illetve a legvégsõ és legvalószínûbb magyarázat: béna vagyok :-)

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Ha már egyszer fenn van, akkor istenes. De amíg bekapja... én kézzel lapogattam a gumi a szelep környékén, hogy kinyomjam a szélét a felnihez, és közben pumpáltam. Az a lényeg, hogy egy rövid idõre legyen egy része a rendszernek, ami megtartja a levegõt, és utána már van akkora nyomás, hogy kinyomja magát a felni széléig, és lehet tovább pumpálni. Trükkös, mert úgy nem megy (ezzel a gumival, de másikkal meg igen), hogy felfújom belsõvel, és az egyik fele bepattintva figyel a felnin. Viszont: nem kell hozzá szappanos víz, kompresszor, kutyafütty, kis türelemmel mûhelypumpával ala naturell felvarázsolható.

Érdekes, Rendes UST-nél pont az a lényeg a gumi bent legyen mindenütt középen a mélyedésben akkor lazán megy mûhely pumpával.

Kvázi

Kvázi

újonc

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
McGywer errõl a habszalag trükkrõl írhatnál pár sort! Épp a felniárok az én és a yellow tape problémája. :D

(has)Pókember

(has)Pókember

törzsvendég

• fórumtag
  • 486 hozzászólás
Ha már egyszer fenn van, akkor istenes. De amíg bekapja... én kézzel lapogattam a gumi a szelep környékén, hogy kinyomjam a szélét a felnihez, és közben pumpáltam. Az a lényeg, hogy egy rövid idõre legyen egy része a rendszernek, ami megtartja a levegõt, és utána már van akkora nyomás, hogy kinyomja magát a felni széléig, és lehet tovább pumpálni. Trükkös, mert úgy nem megy (ezzel a gumival, de másikkal meg igen), hogy felfújom belsõvel, és az egyik fele bepattintva figyel a felnin. Viszont: nem kell hozzá szappanos víz, kompresszor, kutyafütty, kis türelemmel mûhelypumpával ala naturell felvarázsolható.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
anno a mavic felni UST sváblival majdnem a kézzel szerelhetõ ketegória volt, -miután eccer megmutatták hogy kell-.