Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tubeless - a belsõ nélküli rendszer

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1767 hozzászólás a témában

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Jogos felvetés. Írj az újságnak, simán végeznek rá tesztet, kinézem belőlük! ;)

Máskülönben meg, legtöbbünknél egy montis külső 3-6 hónapot bír, akik sokat megyünk. Nem nagyon van ideje beleszáradni, na! :)

nalam van ideje :D

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

a stans akkor meg mindig nem rossz... nekem pl olyanok is szamitanak, hogy mennyire rohad bele, hogy lehet eltavolitani.

Jogos felvetés. Írj az újságnak, simán végeznek rá tesztet, kinézem belőlük! ;)

Máskülönben meg, legtöbbünknél egy montis külső 3-6 hónapot bír, akik sokat megyünk. Nem nagyon van ideje beleszáradni, na! :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

a stans akkor meg mindig nem rossz... nekem pl olyanok is szamitanak, hogy mennyire rohad bele, hogy lehet eltavolitani.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás

Szmötyik, teszt: http://mbaction.com/...ealant-shootout

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

elvileg mint montin? :) erdekes modon itt a latex jobban gordul:

http://www.bicyclero...beless-clincher

en ugyanigy kinlodtam a vastagfalu cx gumival... a vegen ugy tudtam megoldani, hogy extrasuru mosogatoszert hasznaltam. bar hozza kell tenni, hogy nem tubeless gumi, a pereme se az igazi, de mentsegere legyen szolva, hogy azota flottul tomit. ideje lenne mar kitakaritani, lehet inkabb megprobalom a latexet megint.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás

És mire jó az országúti tubeless?

ne tőlem kérdezd, nem élek vele :)

kollégáé

zscs módosította - 2016. december 08. - 15:12

• MJani01 kedveli ezt

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Road tubeless.

Install? Ez mekkora szívás! Sokadik próbálkozásra, mindenféle korábban általam ismert trükk próbája után végre fent van a külső! Hunt kerékszettre Schwalbe One 25mm-es külsővel.

A nagy trükk az volt, hogy a szappanos vizet felejtsd el: helyette a külső felnire tevése után defektgátló folyafékból körbe-körbe, mindkét oldalon alaposan meg kell kenni. Utána megy akár műhelypumpával is. Előtte még kompresszorral sem sikerült...

Hunt_tubeless_1600px.jpg

És mire jó az országúti tubeless?

A sebesség mindent megold.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás

Road tubeless.

Install? Ez mekkora szívás! Sokadik próbálkozásra, mindenféle korábban általam ismert trükk próbája után végre fent van a külső! Hunt kerékszettre Schwalbe One 25mm-es külsővel.

A nagy trükk az volt, hogy a szappanos vizet felejtsd el: helyette a külső felnire tevése után defektgátló folyafékból körbe-körbe, mindkét oldalon alaposan meg kell kenni. Utána megy akár műhelypumpával is. Előtte még kompresszorral sem sikerült...

Hunt_tubeless_1600px.jpg

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Sziasztok! 

Joe's folyadékból melyiket lenne érdemes megvenni a kettő közül?  Vagy nincs sok jelentősége?

http://ebike.hu/term...omito-folyadek/

a gyári emberkék az eco sealentet ajánlják leginkább

mondjuk az a legfrisebb fejlesztés az tény

a videón látható "fakírágyat" láttam működni, kb 1,5 órán keresztül körözött rajta az ember. az pl ecoval volt feltöltve,

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

TZoli

TZoli

fórumtag

• fórumtag
  • 133 hozzászólás

Sziasztok! 

Joe's folyadékból melyiket lenne érdemes megvenni a kettő közül?  Vagy nincs sok jelentősége?

vamrich

vamrich

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás

Sziasztok!

Tanácsot, megerősítést szeretnék kérni az alábbiakhoz.

Adott egy DT X1700 Spline 2 felni, benne fekete szalag, rajta "tubeless ready" felirattal. A külső tök jól bepattan a helyére, de a küllőknél süvít kifele a levegő :lol: . A felni belső mérete 20mm. Volt 21mm-es Schwalbe kék szalagom, beleragasztottam (perszer a felni belső íve miatt a szalag nem elég széles), javult a helyzet, de még mindig ereszt pár küllőnél.

Feltételezem, a megoldás az lenne, ha szélesebb, és jobb minőségű szalagot tennék rá, pl Stan's 25mm-est. A kérdésem csak annyi, hogy kiszedjem az eredeti szalagot, vagy arra ragasszam rá az újat. Azt ugye nem tudom, hogy a DT szalag olyan szar, hogy nem légzáró, vagy esetleg a szalag szélénél szökik el a levegő?

Előre is kösz!

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás

Sziasztok, tegnap egy 29-es ZTR crest felnire megpróbáltam feltenni egy schwalbe nobby nic-et (Tubeless ready, Evo,...) és azt tapasztaltam, hogy elég könnyen felment, vagyis utána pumpával esélytelen volt felugrasztani. A korábbi gumim egy Vredestein Blac Panther volt - amúgy ezt nagyon ajánlom - azt nagyobb szívás volt feltenni viszont azonnal ugrott a peremre kb. 2 pumpálás után. (Szilvásvárad sajnos "megette", kihasadt oldalt 2 helyen)

Kérdés: mit csináljak, van értelme még egy kör DT tubeless szalagot feltennem a felnire, hogy szorosabb legyen vagy ezzel csak fogyasztom a szalagomat.

Előre is kösz

Oké...oké... tudom, vegyek egy kompresszort az aldiban.

láttam már NN-et lerobbanni felniről, nem egyet. szerintem először használd belsővel, mondjuk nem keveset és ha alacsony nyomáson nem fordul le, akkor jó lehet.

kompresszor helyett pedig készíts két szelep és egy kólás flakon segítségével "gettókompresszort"! annyi, hogy a kimenő oldal lehetőleg autószelep legyen, nyilván a szelepmagtól megfosztva. 

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Sziasztok, tegnap egy 29-es ZTR crest felnire megpróbáltam feltenni egy schwalbe nobby nic-et (Tubeless ready, Evo,...) és azt tapasztaltam, hogy elég könnyen felment, vagyis utána pumpával esélytelen volt felugrasztani. A korábbi gumim egy Vredestein Blac Panther volt - amúgy ezt nagyon ajánlom - azt nagyobb szívás volt feltenni viszont azonnal ugrott a peremre kb. 2 pumpálás után. (Szilvásvárad sajnos "megette", kihasadt oldalt 2 helyen)

Kérdés: mit csináljak, van értelme még egy kör DT tubeless szalagot feltennem a felnire, hogy szorosabb legyen vagy ezzel csak fogyasztom a szalagomat.

Előre is kösz

Vegyél egy belsőt fújd fel 3 barra hagyd úgy egy napot , mikor kiveszed a belsőt az egyik oldal már be van pattanva, a másik oldalt meg bekened a schwalbe gumi szerelő folyadékával vagy egyszerűen körbe fújkálod ablaktisztító habbal, műhelypumpa oszt jó napot

• petter78 kedveli ezt
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás

Előre is kösz

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Vagy talpas folt.

Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

basic79

basic79

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Köszönöm a segítséget!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Szúrt dffektet hogyan lehet javítani? Van külön készlet külső belső falának a ragasztásához?

Hagyományos folttal.

A sebesség mindent megold.

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

A löttyöt akkor nem rakom bele. Felfújásnál ezt is szappanozzam meg?
Szúrt dffektet hogyan lehet javítani? Van külön készlet külső belső falának a ragasztásához?

http://www.justridin...repair-kit.html

Belső falat még nem ragasztottam, de egy nagy szakadásnál (szintén UST) útszélen talált gumidarabot beraktam a belső és külső közé, a nyomás odafogta.

Lötty akkor is hasznos kissebb szúrásoknál, az UST nem azt jelenti hogy soha nem fog vele semmi történni, csak hogy kissebb az esély mert több anyag van benne. Szappant sose használok, szerintem fölösleges.

basic79

basic79

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás

ha minden ust akkor így van

de -bár sokkal sűrűbb szövésű cuccea épül- azért szúrt defekted lehet.

de true ust gumija már kb már csak a maxxisnak van a nagyok közül.

Értem, köszi. Mavic felni és gumi is, mindkettő ust.
A löttyöt akkor nem rakom bele. Felfújásnál ezt is szappanozzam meg?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Sziasztok!

Tanácsotokat kérném!
Azt olvastam, hogy UST-s rendszerhez nem kell folyadék, mert tökéletesen tömít.
Mik ezzel kapcsolatban a tapasztalatotok?
Enduro felhasználásra szeretném így használni az alacsony (1.5) guminyomás miatt.

Köszi
Zoli

ha minden ust akkor így van

de -bár sokkal sűrűbb szövésű cuccea épül- azért szúrt defekted lehet.

de true ust gumija már kb már csak a maxxisnak van a nagyok közül.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való