Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tubeless - a belsõ nélküli rendszer

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1767 hozzászólás a témában

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Van erre speckó anyag is, én ezt használom: Schwalbe Easy Fit gumiszerelő folyadék.

Nekem a szappanos víz, vizes szappan nem segített.

Gumisnál adnak ilyet sör/kóla/vagy más, de ha ezt megveszed életed végéig + 1000 napra elég!  :)

http://www.lincos.co...er-1000ml-10-10

• zeezoltano kedveli ezt

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Mondjuk lényeg a kenés sűrű szappanos víz vagyis vizes szappan még jobb :)

Van erre speckó anyag is, én ezt használom: Schwalbe Easy Fit gumiszerelő folyadék.

Nekem a szappanos víz, vizes szappan nem segített.

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás

Köszi mindenkinek! Simán felmentek ma. Úgy pattantak a helyükre mint az autó gumik! :)

• zeezoltano kedveli ezt

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Köszi. Kipróbálom holnap. Olyasmi az elv gondolom mint az autóguminál. Remélem nem kell minden defektnél ezt eljátszani, kicsit kinyúlik majd idővel ha beül a helyére.

Mondjuk lényeg a kenés sűrű szappanos víz vagyis vizes szappan még jobb :)

Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás

Köszi. Kipróbálom holnap. Olyasmi az elv gondolom mint az autóguminál. Remélem nem kell minden defektnél ezt eljátszani, kicsit kinyúlik majd idővel ha beül a helyére.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Ezek a TL ready külsők direkt ennyire passzentosak? Eddig nem volt ilyenem, de amit most vettem az ilyen. Belsővel akarom használni. A gondom az, hogy nem akar beülni tendesen a helyére. Fokozatosan fújom és maszírozom a helyére, de van ahol nem fekszik be a perembe rendesen. Most felfújtam őket 3 barra, hagyom hogy kirúgják magukat kicsit. Arra gondoltam, hogy holnap megkenem valami szappanos löttyel, remélem az segít, hogy a helyére ugorjon.

Ne masszírozd ha nincs más akkor fújd be ablaktisztítóval. Ne 3 bárra fújd hanem nézd meg mennyit bír a felnid és a gumid maximum értéken és a kevesebbet bíróra. 4.5 általában simán bírják. 

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

elmeletileg a peremben ternek csak el a szimpla kulsotol... igy passzentosabbak.

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás
Ezek a TL ready külsők direkt ennyire passzentosak? Eddig nem volt ilyenem, de amit most vettem az ilyen. Belsővel akarom használni. A gondom az, hogy nem akar beülni tendesen a helyére. Fokozatosan fújom és maszírozom a helyére, de van ahol nem fekszik be a perembe rendesen. Most felfújtam őket 3 barra, hagyom hogy kirúgják magukat kicsit. Arra gondoltam, hogy holnap megkenem valami szappanos löttyel, remélem az segít, hogy a helyére ugorjon.

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás

Megemberelte magát, legalábbis a mai tekerésnél nem kellett pumpálni, úgyhogy nem bántom.

• zeezoltano kedveli ezt
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Az normális, hogy a presta szelepek egyből engednek, ha meglazítom a kontraanyát?

Joe's átalakító szett + stans folyadék. Pumpálás után is csak akkor tömít, miután meghúztam a kontraanyát, a tej vághatta haza a tömítéseket, vagy a szeleptű lehet gyárilag selejt? 

lötty nem árthat neki, a super sealant meg a stans azért hasonlóan működik. a szelepet meg nyilván nem a joe's gyártja. viszont elvileg a szettben kell legyen tartalék tű, próbáld ki azzal esetleg.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Nem... Nem lehet, hogy latextormelek kerult bele? Probald kiszedni a szelepmagot.

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás

Az normális, hogy a presta szelepek egyből engednek, ha meglazítom a kontraanyát?

Joe's átalakító szett + stans folyadék. Pumpálás után is csak akkor tömít, miután meghúztam a kontraanyát, a tej vághatta haza a tömítéseket, vagy a szeleptű lehet gyárilag selejt? 

Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Amikor utantoltotok mennyit szoktatok, rendes 60mlt? 35os cx gumi lenne.

En korabban megcsinaltam parszor, de olyan frankon belerohadt... Joes volt, azota stanst hasznalok, es megfogadtam, hogy mindig szetszedem es kitisztitom, de hogy aktualis lenne, vonzobba valt ismet az utantoltes, mint egy delutannyi szivas egy problemas gumival. :D

arn módosította - 2017. február 24. - 18:35

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Nem tudom hogy csinaljatok, de nekem heti ket hobby jellegu bringazas is nehezen fer be a munka es gyerek melle. Igy max azt tudom csinalni, ahova tehetem bringaval megyek.

A gyerek a legidőigényesebb hobbi :D  

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Kis érdekesség: országúti külsők belsővel, belsőkben szmötyik. normál és latex belső összehasonlítás.

http://www.slowtwitc...art_2_4155.html

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Nem tudom hogy csinaljatok, de nekem heti ket hobby jellegu bringazas is nehezen fer be a munka es gyerek melle. Igy max azt tudom csinalni, ahova tehetem bringaval megyek.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás

Off. Idén kevesebb a terv. Kevesebbet, okosabban :)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Gabóca ezt pár hónapja írtam ZsCs hozzászolására hogy mennyit tekert. szerintem nem kell semmit hozzá tenni.

Zsolti bakker idén több mit egy teljes hónapig kerékpároztál. 7x24=168  728:168=4.33 hét bringázás. Ja és a tempódban. Minden tiszteletem a tiéd.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás

Három, hat hónap egy külső, akkor Ti tényleg baromi sokat mehettek, vagy indokolatlanul sokat fékeztek!  ;)

Csak egy példa. Canyont 2016. március közepén kezdtem használni, most van benne 9800 km. 2. garnitúra gumi kopik már az első keréken is. Lásd itt: https://www.strava.c...thletes/2373507

:)

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Jogos felvetés. Írj az újságnak, simán végeznek rá tesztet, kinézem belőlük! ;)

Máskülönben meg, legtöbbünknél egy montis külső 3-6 hónapot bír, akik sokat megyünk. Nem nagyon van ideje beleszáradni, na! :)

Három, hat hónap egy külső, akkor Ti tényleg baromi sokat mehettek, vagy indokolatlanul sokat fékeztek!  ;)

gaboca1 módosította - 2017. február 03. - 14:26