Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tubeless - a belsõ nélküli rendszer

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1767 hozzászólás a témában

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

remelem ez a tubeless dolog hamarosan standard dolog lesz, nem vmi "kegy", plusz tizszazalekos artobbletert. felninel is most annyira mindegy, hogy kicsit mas profilt csinalnak.

• eddie1978 kedveli ezt

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás

Köszönöm a gyors és részletes választ. Itt veszed a gumikat belföldön, jól gondolom?

https://www.gumispri...s-kerekpar-gumi

• Rabbit kedveli ezt

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
  • LocationKelenföld

Köszönöm a gyors és részletes választ. Itt veszed a gumikat belföldön, jól gondolom?

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás

Eddie, kérlek -mivel már másodszor futok bele, hogy elárulod, mitassal mész-, kérlek írj részletesebben a fenti két gumiról. Milyen nyomáson, milyen folyadékkal használod? Mennyire lassú az X-Field szilárd burkolaton? Semmi CX összehasonlítási alapom nincs Cultivatorral megyek 4 baron, belsővel.

Köszi, előre is!

Vegyesen megyek országúton és terepen is egyaránt. 72kg vagyok. Elöl 3.5, hátul 4bar. Néha lemegyek 3 és 3.5bar-ig. Nem vagyok ügyes bringás terepen. 2016 vége óta van CX gépem. Túl nagy tapasztalattal én sem rendelkezem-e téren.

X-Road: Országúton fog valamennyit a minta. Terepen nekem picit csúszós a sűrű minta miatt. Szerintem legjobb füves talajon. Ott szuper. Tubelessként használva az első felrakáskor mint a szita eresztett az oldalfala. Pár nap után ez megszűnt a Stans folyadékkal. Terepen emelkedőn kiállva nagyon könnyen elkapar nedves  vagy köves talajon. Ehelyett inkább valami semi slick gumit vennék vegyes használatra magamnak.

X-field: Ez az arany középút számomra. Országúton van hangja. Nem éreztem egetverő ellenállásbeli különbséget a Road-hoz képest. Terepen elég jól tapad szinte minden felületen. Most fogom visszarakni. Vettem még egy pár használtat is belőle. Ez első felrakáskor nem rémlik, hogy szivárgott volna az oldalfalon. Ha volt is valami, az jelentéktelen volt. Ezzel elég jól lehet mászni terepen is.

X-Swamp: Most jött meg. Minta elég komoly az előző kettőhöz képest. Majd télen tesztelem.

Folyadékok: Mind a Road és a Field is Stans folyadékkal indult. Aztán amikor az elfogyott a próbálkozások és a defektek során, megvettem a Mitas cuccot. Szép kék. Latex bázisú. Ez is ugyanúgy beleszárad mint a Stans. Eközben dobták piacra a Finish Line csodának reklámozott folyadékát. Megvettem, bár megfogadtam már többször is hogy nem veszek meg megjelenéskor semmit, a csodaszert. Nagy különbséget még nem tapasztaltam. Valamit megfog, valamit nem. Egy előnyét látom, nem köt bele olyan gyorsan és vizzel lemosható. Emiatt egyelőre maradok ennél. Ahogyan elnézem nincsen mindent vivő megoldás. El kell fogadni.

Még egy érdekes kérdés van nyitva, hogyan fog egy új szivárgó oldalfalú külsőt tömíteni.

Mitas jó áron van. Nekem megfelel. Én csak gurulgatok. A Schwalbe X-one, amivel jött a bringa, elég gyorsan kopik a fent említett használat melllett. Jobban mint ezek. Most veszek még az egy darab Swamp mellé egy másikat és akkor egy darabig jó vagyok.

eddie1978 módosította - 2018. szeptember 10. - 11:32

• Kisherceg és Rabbit kedveli ezt

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
  • LocationKelenföld

Jani, egyetértek. Lehet úgy jön le hogy szopás. Nem. Idén év elején váltottam. Elégedetten használom. Ez már csak finomítása a rendszernek.
A gumin tényleg sok múlik. Mitas X-Road szivárgott az oldalán de csak az elején, míg az X-Field nem.
Remélem nem vettem el senki kedvét.

Befejeztem a témát. Jó lesz ez így mint már írtam.
A tubeless rendszer jó. Nem váltanék már vissza.

Eddie, kérlek -mivel már másodszor futok bele, hogy elárulod, mitassal mész-, kérlek írj részletesebben a fenti két gumiról. Milyen nyomáson, milyen folyadékkal használod? Mennyire lassú az X-Field szilárd burkolaton? Semmi CX összehasonlítási alapom nincs Cultivatorral megyek 4 baron, belsővel.

Köszi, előre is!

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.025 hozzászólás

LastingQuestionableCamel-size_restricted

• eddie1978 kedveli ezt

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Inkabb a kompatibilitason... pl nalam a dtswiss felnin a conti protection szivargott korben a peremnel, akarmit csinaltam. Most biztos lehetett volna trukkozgetni a szalagvastagsaggal, etc, de a fene aki szorakozik vele, inkabb visszakuldtem, es maradt a schwalbe.

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás
Jani, egyetértek. Lehet úgy jön le hogy szopás. Nem. Idén év elején váltottam. Elégedetten használom. Ez már csak finomítása a rendszernek.
A gumin tényleg sok múlik. Mitas X-Road szivárgott az oldalán de csak az elején, míg az X-Field nem.
Remélem nem vettem el senki kedvét.

Befejeztem a témát. Jó lesz ez így mint már írtam.
A tubeless rendszer jó. Nem váltanék már vissza.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Én most a másik végletről írok. :)
Összetevők: cube nem tubeless felni, amiről minden gumit kézzel le tudok szedni, chaoyang valódi! tubeless gumik, két kör aldis szövetes ragasztószalag, stans szelepek, stans folyadék. Összeraktam, felfújtam elsőre és azóta egy hete szivárgásmentesen tartja a levegőt.

Tehát nem feltétlenül a szopásról szól ez, a gumin nagyon sok múlik.

A sebesség mindent megold.

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás

Bocs, nem akarom telefosni a topicot a hülyeségemmel. Ezt találtam amit használhatott az említett ex kollégám.

Folyékony gumi spray

Vannak aggályaim. Nem tudom azt, hogy fentmaradna-e hosszú távon a külső gumi belső felületén. Nem hiszem hogy bármit is ki fogok próbálni. Hagyom ahogyan van. Inkább pumpálok és utántöltök. Nem akkora probléma.

hmmm Másnak is az eszébe jutott a gumi spray.

eddie1978 módosította - 2018. szeptember 09. - 22:16

embé

embé

fórumtag

• fórumtag
  • 95 hozzászólás
Talán a Conti gyári videóban van, hogy felszerelésnél körömkefével és sok tejjel végignyomja a belsejét a guminak, hogy a pórusokba is beledörzsölje a cuccot. Esetleg próbáld meg.

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás

Megpróbálhatsz bele fújni egy defekt habot, az tud egy hártyát képezni a gumi falán.

Nem tudom érdemes-e enrgiát beletennem az oldalfal szivárgás megszüntetésébe. Volt kollégám használt műszerfal elemekhez valami rugalmas gumiszerű festéket. Majd megkérdezem.

Szerintem hagyom így.

eddie1978 módosította - 2018. szeptember 09. - 20:28

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Ó baxa fax, akkor az UST a megoldás? Szuper. Viszont az UST ritkább jóval mert grammánia van. Sőt nem is találok most hirtelen.

Köszi!

Megpróbálhatsz bele fújni egy defekt habot, az tud egy hártyát képezni a gumi falán.

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás

Van ilyen, Bikertigger írta itt az előző oldalon... :D

Ó baxa fax, akkor az UST a megoldás? Szuper. Viszont az UST ritkább jóval mert grammánia van. Sőt nem is találok most hirtelen.

Köszi!

eddie1978 módosította - 2018. szeptember 09. - 10:52

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.025 hozzászólás

Elgondolkodtam rajta, hogy van-e a külsö gumi belső felületének a lekezelésére megoldás ami lezárja a felületet? Majd keresgélek.

Van ilyen, Bikertigger írta itt az előző oldalon... :D

Kisherceg módosította - 2018. szeptember 09. - 09:36

• eddie1978 kedveli ezt

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás

Finish Line folyadék sem szereti a szivárgó oldalfalú külsőket. Besűrűsödhet a víztartalom csökkenése miatt. Kíváncsi leszek nálam hogyan viselkedik.

Elgondolkodtam rajta, hogy van-e a külsö gumi belső felületének a lekezelésére megoldás ami lezárja a felületet? Majd keresgélek.

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás

Honnan rendelted a szalagot? Ebay-ről?

Igen. https://www.ebay.com...872.m2749.l2649

trek8k

trek8k

vendég

• fórumtag
  • 145 hozzászólás

Tegnap megjött a Tesa 4289 ragasztószalag. Jónak tűnik. Picit erősebbnek látom mint a DT szalagot. Ha valaki éppen megszorult, mert nincsen kéznél szalag, szívesen adok itt Székesfehérváron.

Honnan rendelted a szalagot? Ebay-ről?

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás

Tegnap megjött a Tesa 4289 ragasztószalag. Jónak tűnik. Picit erősebbnek látom mint a DT szalagot. Ha valaki éppen megszorult, mert nincsen kéznél szalag, szívesen adok itt Székesfehérváron.

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás

Na kérem, beledugtam a javítíó kukacot a gumiba. Tömít ahogyan kell. Kellett egy kis noszogatás, de jó lett.

Köszönöm a tanácsokat!

Rendeltem még egy adag Finish Line folyadékot. Illetve az itt ajánlott Tesa 4289 szalagot. Ez így jó lesz.