Jelentkezz be Regisztrálj
Tubeless - a belsõ nélküli rendszer
Írta 2006. december 25. - 00:48
A levételkor a közepébe egyszerûen kézzel kell belenyomkodnod mindkét oldalról a gumit és utána kézzel is le tudod szedni.
Írta 2006. december 24. - 19:58
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2006. december 24. - 00:32
szappanos víz a gumiperemre, és akkor simán felmegy -crossmax sl vs. michelin all mountain és michelin xcr dry. így leszedni is könnyebb lesz.
pont ilyen párosítást próbálok én is összeszerelni (Crossmax SL + Michelin XCR), de lassan szétvágom flexxel az egészet...
az egyik külsõ defektes volt, azért nem ment (azt fél óra alatt leküszködtem, most sima külsõ+belsõ van rajta). a másik egész jó volt (2 nap alatt engedte csak el az összes nyomást..., de azt nem én raktam össze), úgyhogy megpróbáltam leszedni. Namost leszedni nem bírom (pedig szereltem már pár sz.r gumit), és mióta megpróbáltam leszedni felfújni sem. Két dolgot mondjatok el nekem: hogyan kell beleigazítani a középsõ vájatba (kézzel igazgattam, nyomogattam, nem jó), illetve mi a technikája a leszedésnek.
igazi bénának érzem magam, de ezzel sehogy nem boldogulok...
tamaska: felrakásnál a mosogatószer miben segít? jobban "csúszik?"
Írta 2006. december 23. - 19:42
Írta 2006. december 23. - 01:16
hat na ez ilyen. ki kell fogni a jot
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2006. december 23. - 00:56
a nobby nicet /meg általába n a sváblikat/ elég könnyû a crossmax xl-re felrakni.......amit feladtam negyed óra próbálkozás és 3 törött gumileszedõ után az a mislen all mountain tömlõvel, az nem ment.....ha nem lenne olyan szar gumi akkor felszenvedtem volna de igy +untam...volt olyan kerek, amit egyszeruen nem birtam felpumpalni. bontrager race lite, bontrager tubeless gumival. akkora volt a hezag a felni es a gumi kozt, hogy siman jott orran-szajan, akarhogy pumpaltam. a kompresszor meg persze nem mukodott...
a contim a sajat race lite-omra sokkal egyszerubben felment, kicsit szenvedosen, de nem ultrauberbrutal modon kellett nyomni neki. meg mosogatoszerrel csinaltuk. aztan bepattant kozepre, adtam neki a levegot, es kijott szepen oldalra, azota is muxik. most egy ideje nem volt hasznalatban [hideg van!] es elengedett nemi luftot, de nem veszes mennyisegben. mondjuk ugy egy bart.
meg most tettem fel egy x819-re egy nobby nic-et, az se volt tul harcos.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2006. december 23. - 00:49
a contim a sajat race lite-omra sokkal egyszerubben felment, kicsit szenvedosen, de nem ultrauberbrutal modon kellett nyomni neki. meg mosogatoszerrel csinaltuk. aztan bepattant kozepre, adtam neki a levegot, es kijott szepen oldalra, azota is muxik. most egy ideje nem volt hasznalatban [hideg van!] es elengedett nemi luftot, de nem veszes mennyisegben. mondjuk ugy egy bart.
meg most tettem fel egy x819-re egy nobby nic-et, az se volt tul harcos.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2006. december 23. - 00:06
szépen igazgasd be a külsõ peremeit a középsõ vájatba /ha mavic, a többit nem ismerem - felszerelni is egyszerûb úgy ha szerelésnél rögtön igazgatod a külsõt/ aztán nyomd meg rendesen a pumpával, és tartania kell......Kis segítséget szeretnék kérni, most szeretném megszeretni a Tubeless kerekeket, de nagyon nem megy...
Van egy UST-s felni, Tubeless gumival (Michelin). Ha felteszem a külsõt a felnire (tényleg nem egy egyszerû szülés...), akkor elvileg csak el kellene kezdenem pumpálni egy normálméretû mûhelypumpával, és felfújódik, vagy van még valami trükk mielõtt fel lehetne fújni?
Az a gondom, hogy semmi nyomást nem tart meg, valahol egybõl ki is jön a levegõ (ekkora lyuk tuti nincs a külsõn)... Kell valahogy kézzel igazgatni a peremét, vagy tekergetni, nyomogatni, fogalmam sincs mit csinálni?
Nagyon új ez még nekem...
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2006. december 22. - 23:42
Van egy UST-s felni, Tubeless gumival (Michelin). Ha felteszem a külsõt a felnire (tényleg nem egy egyszerû szülés...), akkor elvileg csak el kellene kezdenem pumpálni egy normálméretû mûhelypumpával, és felfújódik, vagy van még valami trükk mielõtt fel lehetne fújni?
Az a gondom, hogy semmi nyomást nem tart meg, valahol egybõl ki is jön a levegõ (ekkora lyuk tuti nincs a külsõn)... Kell valahogy kézzel igazgatni a peremét, vagy tekergetni, nyomogatni, fogalmam sincs mit csinálni?
Nagyon új ez még nekem...
Írta 2006. szeptember 25. - 10:29
Írta 2006. szeptember 24. - 20:04
majd egy egész képet lõjjél már a géprõlmegvan a belsonelkuli gumim
conti explorer pro 2.1 UST.
tehat a kerekek igy
elso 714g, hatso 1035g, gumik 650g, xt kazi 260 gramm. 3300 gramm mindenestul
egy szép tisztát.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2006. szeptember 24. - 15:45
conti explorer pro 2.1 UST.
tehat a kerekek igy
elso 714g, hatso 1035g, gumik 650g, xt kazi 260 gramm. 3300 gramm mindenestul
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2006. augusztus 17. - 11:28
Írta 2006. augusztus 17. - 00:04
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2006. augusztus 16. - 23:50
http://www.mtb-news....75&d=1155571070
Erdekel valakit ? privi...
Írta 2006. augusztus 16. - 23:31
Majdnem minden "mai" felnire felvihetö es sujba is tökeletes.
Ha valakit bövebben erdekel, priv. üz. PLZ
http://www.tubelessk...05/Video's.html
Írta 2006. augusztus 16. - 22:16
Írta 2006. június 21. - 13:54
Írta 2006. június 20. - 19:04
Tufo s 33-1 hete van igaz de szilánkosban is voltam.országúti tubelessrõl valaki?
remek,van lötyi is benne.kiváncsi leszek medddig birja.
12 bar benne marad.
Írta 2006. június 20. - 15:33
amugy siman mint belsot ugy foltozol tubelles kulsot
lehet/kell erdesiteni is
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...