Jelentkezz be Regisztrálj
Tubeless - a belsõ nélküli rendszer
Posted 2010. May 21. - 11:05
Posted 2010. May 21. - 10:42
Vettem ilyen No flats tejet.Azt olvastam hogy tömlõnélküli kerékbe 60-120ml kell bele.Az lenne a kérdésem, hogy ha belsõvel használnám akkor nem elég kevesebbet tenni bele?
de elég bele úgy 40-60 ml a monti kerékbe (2.1 be inkább már 60 ml)
Posted 2010. May 21. - 09:26
Posted 2010. April 24. - 19:52
Rendben.Akkor úgy döntöttem kipróbálom.Ti milyen külsõt használtok?Tudtok ajánlani nekem egy külsõt?Használnám aszfalton és földúton is, fõleg száraz idõben.
Dobj priviben egy emil címet.
Posted 2010. April 24. - 16:44
Posted 2010. April 24. - 15:56
Köszi
Azok a szalagok amiket adnak a szettekhez fontosak, vagy ajánlatos használni?
"igazi" ust-hez nem adnak szalagot és nem is kell
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2010. April 24. - 13:44
Azok a szalagok amiket adnak a szettekhez fontosak, vagy ajánlatos használni?
Posted 2010. April 24. - 13:20
Én is fontolgatom, hogy tubeless rendszerre váltok.Nemsokára megjön az XT kerékszettem és ki szeretném használni az UST adottságát.Nem nagyon értek hozzá de mi szükséges hozzá felni, és gumin kívül?
Nézegettem a No Flats Joe's Super Sealant nevû folyadékot, ezt csak bele kell tölteni és kész is?A leírásban írják, hogy akár fél centis lyukat is betömít, ez kicsit hihetetlen szerintem.
Hány ml kell belõle egy 2-2.2-es kerékbe?
Köszi a válaszokat!
Más nem kell hozzá, a defekt tömítõ sem az összeszereléséhez kell az UST-s felni, UST gumival anélkül is mûködik, de nem kell defektet javítani ha benne van. Hát a Joesnál én sem igen hiszem el, (én is ezt használom) de amit elõtte használtam a Slime márkájú az tudta csak sokkal sûrûbb és nehezebb volt. Szerelésnél még jól jöhet a síkosítás a gumi pereménél én a gumisomtól kértem azt a krémszerûséget amivel az autó gumikat rakják fel.
Posted 2010. April 24. - 12:49
Nézegettem a No Flats Joe's Super Sealant nevû folyadékot, ezt csak bele kell tölteni és kész is?A leírásban írják, hogy akár fél centis lyukat is betömít, ez kicsit hihetetlen szerintem.
Hány ml kell belõle egy 2-2.2-es kerékbe?
Köszi a válaszokat!
Posted 2010. April 22. - 19:05
Meglepõ, hogy nem éreztem kényelmetlennek a 3,x bart(bár az hozzá tartozik a dolgokhoz, hogy 29er-rel versenyzek:-).
A gumi perem dologra visszatérve sztem a FF-nek nagyon jó a felnibe tökéletesen bepattanó pereme van(FRM felnivel használom aminek alacsony a pereme, szóval rendesen beül a gumma széle).
Posted 2010. April 22. - 17:15
jobb terepkovetes? guminal az mi?
Gondolom azt jelenti, hogy alacsonyabb nyomáson (és ráadásul futófelület vastagságát növelõ belsõ nélkül) a gumi jobban le tuja követni a terep kissebb-nagyobb egyenetlenségeit, ezért kisseb lesz a görülési ellenállása, de mégis jobban tart kanyarban és jobban fékezhetõ.
Posted 2010. April 22. - 17:04
Ez hibás felfogás. Ha nyersz a kényelmen és a jobb terepkövetésen jó pár másodpercet, szerinted mit számít +50 gramm perdületben?
Amúgy pl. Geax Barro MTN 620 gramm, Barro Race 500 gramm, bele kell még ~50-60 gramm latextej, de annak nincs perdülete, mert nem tehetetlen tömeg. Ja és felniszalagod sincs, az is 8-12 gramm.
Posted 2010. April 22. - 16:37
Ebike Kupára hátra feltettem lötyivel egy Furious Fredet, kb3-3,5 barra fújtam és tök jó volt.
Sztetek ezt így necces használni(kizárólag versenyen)?Ha igen mi okozhat gondot(kiszakad, elvágja vmi...?)
köszi
Csak hát mi értelme az UST-nek, ha így felfújod...
A necces relatív - szerintem igen, legalábbis nekem nem érne meg stabil 10%-ot a kiállás kockáztatása versenyenként. A kiszakadást nem bírja, s egy kisebb felületi vágás, ami nem vágja teljesen el az oldalfalat, pont elég lehet ahhoz, hogy belsõ nélkül már fröcsögve távozzon a levegõ, a belsõt pedig a szövet még bent tartaná. A másik hibája, hogy a túl nagy könnyítés miatt a perem nem ül fel tökéletesen a felnire, mint egy kifejezetten UST gumi, így hajlamosabb a felnirõl lefordulásra, bár ez a veszély 3.5 bar-on tény, hogy nem fenyeget. Egyedül súlyelõnyöd származik belõle, kérdés, hogy megéri-e. Sprintbefutóval nyertél?
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Posted 2010. April 22. - 13:44
Sztetek ezt így necces használni(kizárólag versenyen)?Ha igen mi okozhat gondot(kiszakad, elvágja vmi...?)
köszi
Posted 2010. April 22. - 12:35
azt nem szeretnem, hogy nehezebb legyen - a mostani kulso+belso ~620g
Ez hibás felfogás. Ha nyersz a kényelmen és a jobb terepkövetésen jó pár másodpercet, szerinted mit számít +50 gramm perdületben?
Amúgy pl. Geax Barro MTN 620 gramm, Barro Race 500 gramm, bele kell még ~50-60 gramm latextej, de annak nincs perdülete, mert nem tehetetlen tömeg. Ja és felniszalagod sincs, az is 8-12 gramm.
Posted 2010. April 22. - 10:32
Nem, de onnan kezdve, hogy nem UST, ugye minden a mázlin múlik. Egy 390 grammos külsõ még tejjel sem lesz megbízható, ahogy azt Parti Andris tavalyi "produkciója" is mutatja. Ha súlyra mész, vegyél könnyû-UST cuccot, sok ilyen gyártó van, ilyen pl a Maxxis LUST és a Geax TNT technológiája, ezek viszont tej nélkül nem is használhatóak (rá van írva, hogy UST-ként csak löttyel nem enged el).
azt nem szeretnem, hogy nehezebb legyen - a mostani kulso+belso ~620g
Posted 2010. April 22. - 09:50
Én idén váltottam tubeless-re, majd meglátjuk milyen lesz.
De azért kérdezd meg azokat a hazai maratonversenyzõket, akik valódi tubeless + lötyivel mennek, hogy mi a véleményük róla. Egyikük se fog rosszat mondani (talán néhányan a schwalbe külsõkkel szívtak az eldurranó perem miatt, de más semmi). Se szúrás, se felütés, se szakadás, jobb tapadás, kisebb gördülési ellenállás terepen, nagyobb kényelem.
Pontosan. Nekem is nagyon bejött.
egyebkent csak ust felnivel erdemes belevagni? ill az ust gumi mennyire ajanlott? meglatom, hogy mennyire valik be a latex, aztan a kov korben lehet en is valtok
Nem, de onnan kezdve, hogy nem UST, ugye minden a mázlin múlik. Egy 390 grammos külsõ még tejjel sem lesz megbízható, ahogy azt Parti Andris tavalyi "produkciója" is mutatja. Ha súlyra mész, vegyél könnyû-UST cuccot, sok ilyen gyártó van, ilyen pl a Maxxis LUST és a Geax TNT technológiája, ezek viszont tej nélkül nem is használhatóak (rá van írva, hogy UST-ként csak löttyel nem enged el).
Posted 2010. April 22. - 08:33
Posted 2010. April 22. - 05:48
szoval sala elmondhatjuk hogy ebbe bizony csunyan belesultel
akkor azóta fejlõdött egy kicsit a rendszer, utolsó emlékem , h mindenki szidja....
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Posted 2010. April 22. - 00:47
RAUH-Welt
B E G R I F F