Működik, de előtte jól szárítsd ki a külsőt, a beivódott defeklötyitől nem ragad oda rendesen. Létezik ez a kimondottan UST javító, erősebbek a foltok és nagyon jó a ragasztó is.
http://bringabutik.h...dorzsi-10g.html
Köszönöm, turkáltam egyet a dobozban és pont ilyenem is van, valamikor anno még vettem a giliszta elött de azóta nem kellett, viszont ebben jelenleg csak egy nagyobb hátoldalán felirat nélküli narancssárga szegélyű folt van (és egy 8x5 cm téglalap vastag gumi). Asszem akkor kérdeztem is a különbséget a sárga/kék folt között, pontosabban az érdekelne lehet e keresztbe használni a ragasztókat amit hozzáadnak, mert a 8 mindenféle szettből ami így összegyűlt (tombolán is nyertem ) már nem mindenről egyértelmű melyik hova tartozik (a tubusokról igen, de van pl. 2 kék foltom is aminek a hátoldalára TipTop van írva, de van egy olyan érzésem hogy az a Rema Tubeless dobozból származik és ha volt kék folt a Zefal szettben akkor azt már elhasználtam belsőn, próba szerencse alapján).
Amit nem fog meg a lötty azt mivel ragasszam?
Tubeless giliszta, nem mindent fog meg de messze veri a külsőleszedést és belsőberakást ha sietsz. Ha vékony a hasítás akkor néha enged a szélein, ha szúrás amit épp nem fog meg a lötty akkor meg néha macerás kinagyítani hogy beleférjen a giliszta (errevaló 'szúró-reszelő' van a szettben).
a képen látom, hogy "oldalról" töltik bele a löttyöt a gumiba. Na ez nekem nem ment, nem is javaslom..
Ezt szoktam csinálni és semmi gond vele, felni/gumi kombó függős. Na meg mindig elfelejtem átcserélni a szelepet kicsavarósra, az egy darabból levőn úgyse nagyon lehet betölteni
4; A sárgaszélű és a kékszegélyű tiptop közti különbség, hogy utóbbi nem nyúlik: ezért javasolt a külső javítására. Beszerezni persze nehezebb.
Aha! Köszönöm, végre megtudtam A kék valamivel nagyobb is, ami hasznos vágásoknál. A Zefal féle szettben van egy nagy darab téglalap vastag gumi is ha a folt túl kicsi.
Tubeless-el az elején sokat vacakoltam, nehezen meg a felfújás rendes, lyukmentes UST felnire is. Idővel rá lehet érezni.
Nekem a felfújás rögtön megy egyszerű műhelypumpával (teljes UST felni+gumi), viszont a felrakással először megszenvedtem, aztán simán ment, most megint volt egy szenvedés, úgy látszik a gumitoleranciák se ugyanazok. Lehetne felrakás elött tágítgatni persze. Még egy probléma amivel most találkoztam először: a szelep egyik oldalán nem akart beférni a gumi, le kellett fejtenem és kicsavarni a szelepet (tehát +1 szenvedés a felrakással), félig betolt szelepnél elfért mellette és úgy tekertem rá a zárógyűrűt fogóval. Ha ezt terepen kell megjátszani akkor baj van mert a fogót azért nem szoktam vinni
A röhely az hogy ma este ugyanez megtörtént egy belsős felütéssel (szépen függőlegesen levágott hiányzó aszfaltdarab hogy jó éles legyen a pereme, csak úgy a sötétben az utca közepén), megfoltoztam a harapás mindkét oldalán, beraktam, felfújtam, észrevettem hogy kívül ül a szelepnél, megint leeresztem, erre az egyik folt el kezdett ereszteni és nem sikerült újra megragasztani.. Végülis hazatoltam mert ettek a szúnyogok és jelenleg nincs lelkierőm megint foltozgatni Ilyenkor rossz a lötty mert nem fogja meg a folt a gumit.