Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Kerékpárszállítás autóval - tetõn, hátul vagy bent?

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
829 hozzászólás a témában

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás

Köszönöm a válaszokat.Hajlok a hátul szállitásra,de félek a kiegészitõ rendszám-világitás táblát nem úszom meg.

Ezer-párszáz forintból meg tudod csinálni.
Szívesen leírom/fotózom neked, ha belevágnál.

You can never have "enough" bikes.

Baranyas

Baranyas

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás
Köszönöm a válaszokat.Hajlok a hátul szállitásra,de félek a kiegészitõ rendszám-világitás táblát nem úszom meg.

Baranyas

Baranyas

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás

Akkor marad a tetõ, nem kell hozzá tetõkorlát. Ha kinyitod az ajtót, belül-felül fogsz látni kis lyukakat. Na lehet kapni olyan tetõcsomit ami abba kapaszkodik.

Ez Thule
Tetõcsomagtartó keresõ - THULE herbály

A helyedben megkérdezném a gyári Ford tetõcsomit is. Nekem 2012-es Focus sedam-on van és arra a gyári olcsóbb volt mint a Thule.
Apropó van a Ford-nál kedvezményem, ha gondolod megkérdezhetem neked mennyibe fájna.

Kérdeztem, a békéscsabai Ford szalonban 50.000 ft-ot mondtak.Ez nagyságrendileg annyi amennyibe a Thule kerülne.Ha ehhez még hozzáveszem a kerékpár szállitókat is az közel 80.000.Ezt kicsit sokallom.

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház

A gyári tetõcsomagtartót is általában a Thule gyártja, csak így olcsóbban adja a Ford.

Lehet. Bár én a Focus-ra néztem a Thule-t is meg a gyárit is ami van, és nem is hasonlítanak egymásra.

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás

Segitséget szeretnék kérni.Ford Fusionhoz keresek megoldást 2 bicikli szálitásához. Tetõcsomagtartó,vonóhorog nincs,a hátsó ajtó elrendezése pedig olyan.hogy alul a rendszámot felül a lámpákat takarnák a bringák.Ritkán,hosszabb utakra használnám.Szerintetek milyen biztonságos megoldást úsznék meg a legolcsóbban.

http://forum.bikemag...tml#post1088696
Két bringához a legjobb megoldás, bár, mivel ha a bringák fent vannak, nem tudod nyitni a hátulját, ez sem tökéletes.
Esetleg a kalaptartót otthon hagyod és belülrõl férsz hozzá a csomagokhoz...

Akkor marad a tetõ, nem kell hozzá tetõkorlát. Ha kinyitod az ajtót, belül-felül fogsz látni kis lyukakat. Na lehet kapni olyan tetõcsomit ami abba kapaszkodik.

Ez Thule

A helyedben megkérdezném a gyári Ford tetõcsomit is. Nekem 2012-es Focus sedam-on van és arra a gyári olcsóbb volt mint a Thule.
Apropó van a Ford-nál kedvezményem, ha gondolod megkérdezhetem neked mennyibe fájna.

A gyári tetõcsomagtartót is általában a Thule gyártja, csak így olcsóbban adja a Ford.
Viszont a Fusion-on a felfogatás helyeit nem úgy éred el, ahogy írod. A felsõ gumicsíkot kell levenni, szétvágni, ezek alatt van a leglettelt, mûanyag csavarokkal védett M 5ös menet, ide lehet felfogatni a gyári tartót.

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház

Ez Thule

Baranyas

Baranyas

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás
Sajnos nem jó,mert családdal, csomagokkal szoktunk utazni.

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház

Segitséget szeretnék kérni.Ford Fusionhoz keresek megoldást 2 bicikli szálitásához. Tetõcsomagtartó,vonóhorog nincs,a hátsó ajtó elrendezése pedig olyan.hogy alul a rendszámot felül a lámpákat takarnák a bringák.Ritkán,hosszabb utakra használnám.Szerintetek milyen biztonságos megoldást úsznék meg a legolcsóbban.

Ledöntöd a hátsó ülést és betolod oda.

Baranyas

Baranyas

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás

thulebolt

thulebolt

vendég

• fórumtag
  • 45 hozzászólás
Ön és közveszélyes! A szomorú az, hogy ezzel a kerékpártartóval normálisan és biztonságosan is meg tudná oldani.....
THULE Partner - Budaörs

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás

:D :D :D
Feltöltött kép

hárdkór :o

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
:D :D :D
Feltöltött kép

thulebolt

thulebolt

vendég

• fórumtag
  • 45 hozzászólás
Na örülök, hogy minden rendben volt. Egyébként szombaton én is szereltem gyári Ford csomagtartóra 532-est, teljesen jól és biztonságosan rögzíthetõ a kengyeles rögzítõvel!
THULE Partner - Budaörs

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Na én meg a hétvégén "meghordoztam" 3db gépet a tetõn, a sima felfogatással, a gyári Ford alu csomagtartón.
Nem volt semmi gond vele. A szorító füleket körbetekertem szigszallaggal, hogy ne karcolja az alu profilt és így nem volt semmi gondom a dologgal.

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

thulebolt

thulebolt

vendég

• fórumtag
  • 45 hozzászólás
Hello Szabii!

A Liana-hoz hasonló tetõvel rendelkezõ (nincs semmilyen gyárilag kialakított rögzítési pont) autókat hívjuk normál tetõsöknek. Ezeknél az autóknál a tetõcsomagtartó a tetõ szélén támaszkodik egy gumi talpon és a tetõ pereméhez húzza egy felfogató fül. Az így rögzített tetõcsomagtartóra tudsz szerelni kerékpártartókat. Arra azért felhívnám a figyelmed, hogy bár a legtöbb ilyen módon rögzíthetõ tetõcsomagtartó terhelhetõsége 75 kg, viszont a Suzuki a Liana tetejének terhelhetõségét 50 kg-ra korlátozza! Az esetedben 3 bringánál többet nem ajánlanék a tetõn szállítani, még az is határeset!

Sziasztok!
2004-es Suzuki Liana Sedanra tudok valahogy bringát rakni?
A tetõn két fekete csík van, de nem találtam semmilyen felfogatási lehetõséget...

Köszönöm a segítséget!

THULE Partner - Budaörs

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
Ilyen (hajtókarszorongatós) szállítóval kinek van tapasztalata?
https://nl.biddio.co...mages/349-1.jpg

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Sziasztok!
2004-es Suzuki Liana Sedanra tudok valahogy bringát rakni?
A tetõn két fekete csík van, de nem találtam semmilyen felfogatási lehetõséget...

Köszönöm a segítséget!

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás

Felnyitva forgatható, úgy lehet lazítani és szorítani.

A régebbi Ford csomagtartóknál úgy emlékszem mûködik az adapter nélküli rögzítés, de azért ki kell próbálnod. A gyári Ford csomagtartókat valóban a Thule gyártotta, de a Ford kérésére teljesen más profillal, rögzítõ rendszerekkel, stb., mint az egyébként kereskedelmi forgalomban kapható, eredeti Thule csomagtartókat. Úgyhogy azon kívül, hogy ugyanabban a Thule üzemben készültek, sok közük nincs egymáshoz!

Katt ide: Thule FreeRide szerelési útmutató , és látni fogod az excenter mûködési elvét!

Köszönöm mindkettõtöknek a segítséget !

thulebolt

thulebolt

vendég

• fórumtag
  • 45 hozzászólás
A régebbi Ford csomagtartóknál úgy emlékszem mûködik az adapter nélküli rögzítés, de azért ki kell próbálnod. A gyári Ford csomagtartókat valóban a Thule gyártotta, de a Ford kérésére teljesen más profillal, rögzítõ rendszerekkel, stb., mint az egyébként kereskedelmi forgalomban kapható, eredeti Thule csomagtartókat. Úgyhogy azon kívül, hogy ugyanabban a Thule üzemben készültek, sok közük nincs egymáshoz!

Katt ide: Thule FreeRide szerelési útmutató , és látni fogod az excenter mûködési elvét!
THULE Partner - Budaörs

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Felnyitva forgatható, úgy lehet lazítani és szorítani.

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager