Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Kerékpárszállítás autóval - tetõn, hátul vagy bent?

- - - - -

  • Lépj be és szólj hozzá
829 hozzászólás a témában

#821
mount

mount

    vendég

  • fórumtag
  • 27 hozzászólás
Persze a festes miatt mindenkeppen raknek ala valamit, de en attol felek, hogy egy erosebb oldalszel belekap, aztan faszantosan behorpasztja a kivekonyitott falu alu csovet -> vaz -> kuka... :(

#822
XC_Rider

XC_Rider

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 1.218 hozzászólás
Nekem és sajna a bicómnak is csak rossz tapasztaunk van a tetõre szerelhetõ tartókról. Az egyszerûbbekbe nehéz úgy befogatni egy aluvázat hogy ne csessze szét a festést, mert vékonycsövekhez való a bilincse. Csak úgy érdemes ha polifoamcsövet raksz az alsócsõre és úgy szorítod rá. Legbiztosabb az autón belül szállÍtani. Kerekek üléscsõ kiszed, hátsó ülések lehajt és biztonságban van a gép.
Jobb megoldás a tetõnél szerintem a hátsó ajtó, bár ide is max. 3 bicót érdemes felpakoni kerekek nélkül

#823
mount

mount

    vendég

  • fórumtag
  • 27 hozzászólás
Hi, engem az erdekelne, hogy nem tesz-e kart a vazban a hagyomanyos kerekpartarto (ami az also csovet fogja meg ket ruddal). Amilyeneket a teszkoban meg a koraban lehet kapni.
En most vettem ket ilyet, de nem merem rarakni a bringat, azt hiszem inkabb fel fogom kotozni (a kerekeket belekotozom a sinbe, kotellel rogiztem oldaliranyba.)
Illetve mennyire erosen kell rogziteni a bringat, hogy az oldalszel, kanyarodas, stb ne tepje le a tetorol (max 110km/h)?

#824
Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 1.725 hozzászólás
Ide várom azokat, akik autón szállítják a bicajukat egy távolabbi versenyre vagy összejövetelre.
Tippeket, tanácsokat és tapasztalatokat a tetõtartókról, hátsó bicajtartókról.

Én jelenleg a tetõn szállítom a gépe(ke)t, de úgy néz ki, hogy a hátsó ajtóra vagy vonóhorogra szerelhetõ tartó a jobb megoldás.

#825
Endroo

Endroo

    bentlakó

  • fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
Nem kell. Az alsó része a lökhárítón támaszkodik, a felsõ része az üvegen és az egészet hevederek rögzítik a hátsó ajtóhoz.

Persze a legegyszerûbb, ha szétszeded az egész bringát és berakod a csomagtartóba.  ;D

#826
templar

templar

    vendég

  • fórumtag
  • 129 hozzászólás
Köszi fiúk..

Thule közben telefonon megvolt, fickó mondta ja van ilyen, 25 rugó...

Emiatt dilemmázom. Amúgy azon agyalok, hogy ha ledöntöm a hátsó ülést, és az elsõ kerekeket is kiveszem a bringákból, lehet, hogy beférnek (nem egyterû a szállítóeszköz...), csak ettõl a 4-5 személyes járgány mindjárt 2 személyesre változik :(

(ami mondjuk pl. Szegedre  ;D nem mind1)

A kocsiszekrény hátuljára szerelhetõ tartóhoz kell vonóhorog? Mer' eddig csak olyanról hallottam, és az nekem nincs.



#827
TOM

TOM

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 836 hozzászólás
En csak a Thulet tudom ajanlani.
De az egyik legjobb megoldas a bicaj szempontjabol ha olyat veszel, aminel ki kell venni az elso kereket, es kerek helyett a sinbe gyorszarazod be az elso villat.
A hatso kerek meg megy bele a sinbe...


#828
Endroo

Endroo

    bentlakó

  • fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
Nekem is olyan csomagtartóm van, amit a kocsi hátuljára lehet rögzíteni. Szintén van belõle Thule gyártmány (ár: 21.000,- Ft). De én valami utángyártott olaszt vettem és az csak 8 ezer volt. Most egy Puntom van, de fel lehet rakni lépcsõshátúra, meg ötajtósra is. (szóval nem kell 8 milkát kidobnod egy egyterûre)  ;)

Három bringát lehet felrakni, bár ha én fölrakom a DH-t, már csak szûkösen fér el kettõ. Ja és nem mindegy, hogy 20 kilóval a tetõre tornászol vagy fél métert kell megemelni.  ;D

#829
vendég__*

vendég__*
  • vendég
Hali!

nekünk thule tipusu a tartónk ( ha budapesti vagy, akkor a XI.ker ben van asszem az október 23.a utca környékén egy bolt, ahol lehet kapni ), ez egy német márka, elég sok féle kapható és elég tág árhatárok között....
ami nekünk van abba belefér minden ( kivéve a boa :-) ), lazán visszi a merida sport light vázat és magellan crux-ot is..
érdemes elrugaszkodni az 5lettõl hogy a tetõn viszed, mer ha pl. egyterûd van akkor célszerübb a popsijána szállítani ( kisebb légellenálás - kevesebb fogyasztás - és nem kell kislétra hogy levedd )


tom

#830
templar

templar

    vendég

  • fórumtag
  • 129 hozzászólás
Üdv!
Kerékpártartó témában szeretnék segítséghez jutni (autó- tetején bringa ;D)... A következõ a problémám:
Van nekem egy alsó vázcsövet "fogó" rögzítésû kpártartóm, amelyik csúnyán felsértette egy Boomer alsócsövét, mert menet közben kicsit "belemart" :(
Az elsõdleges oka az, hogy vacak a tartó, mert csak kerek vázcsõre lehet rendesen rögzíteni, a Boomer meg ugye egy nyújtott lekerekített háromszög lenne metszetileg.. Ugyanez a helyzet a mérettel is, mert az újabb bringák ugye kisebb-nagyobb mértékben, de "oversize" alsócsõvel bírnak. Van valakinek olyan tippje, hogy hol találkozott kerékpárkímélõ rögzítésû tetõtartóval? Márka, fellelhetõségi hely, hozzávetõleges ár érdekelne!

(vagy saját megoldás, ha valakinek házilag már sikerült)

kösz