Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Kerékpárszállítás autóval - tetõn, hátul vagy bent?

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
829 hozzászólás a témában

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás

A Thule AeroBar alumínium rúdhoz nincs szükség 889-2 adapterre, hogy az 532-es kerékpártartót rögzítsd! Sok gyári tetõcsomagtartónál ugyanez a helyzet (ahogy DannyL81 példája is mutatja).
Két esetben van szükség az említett adapter készletre:
- Olyan nem Thule csomagtartónál, ahol rúd keresztmetszetét nem fogja át tökéletesen az alap rögzítõ.
- Olyan esetekben jön még jól, amikor több kiegészítõt szeretnénk a tetõcsomagtartóra rögzíteni, és szeretnénk kihasználni a csomagtartó teljes hosszát.

Az adapter kerékpártartóhoz való csatlakoztatását DannyL81 fotója tökéletesen megmutatja!

Nekem egy régebbi gyári Ford (de THULE gyártmányú) tetõcsomagtartóm van, erre fel tudom fogatni ezek szerint az adapter nélkül is.
Ez a felsõ mûanyag fül, amiben van a kerek fém betét a menettel, ezek szerint körbeforgatható, (vagy alulról meghúzható a csavar ?), így rögzítetõ a tartó.
Köszönöm nektek !

You can never have "enough" bikes.

thulebolt

thulebolt

vendég

• fórumtag
  • 45 hozzászólás
A Thule AeroBar alumínium rúdhoz nincs szükség 889-2 adapterre, hogy az 532-es kerékpártartót rögzítsd! Sok gyári tetõcsomagtartónál ugyanez a helyzet (ahogy DannyL81 példája is mutatja).
Két esetben van szükség az említett adapter készletre:
- Olyan nem Thule csomagtartónál, ahol rúd keresztmetszetét nem fogja át tökéletesen az alap rögzítõ.
- Olyan esetekben jön még jól, amikor több kiegészítõt szeretnénk a tetõcsomagtartóra rögzíteni, és szeretnénk kihasználni a csomagtartó teljes hosszát.

Az adapter kerékpártartóhoz való csatlakoztatását DannyL81 fotója tökéletesen megmutatja!

:) Semmi probléma...
A clip-on tartót már használom, de ehhez veszek még tetõ-tartókat is, mert három bringának is már szûkös, én viszont alkalmanként akár ötöt is vinnék, így muszály 3 tetõre szerelhetõt is vennem.
A clip-on-hoz 1200 Ft-os költségbõl csináltam/tunk teljes értékû pótlámpákat és rendszám-tartót, csatlakozó-bekötéssel együtt...
Így meg tudnám ezeket a csavarokat is oldani, ráadásul a 15 éves nagyfiam hobbi-esztergályos tanonc mostanában... ;)
Viszont, amit fentebb írt DannyL81, a gyári Thule ovális alu tetõrúd mérete kisebb. mint a megjelölt max. méret. A bemutató videó szerint semmi értelme az adapterrel vacakolni, hipp-hopp felmegy a gyári alap rögzítéssel is (532-t néztem ki).
Jól látom?
Egyébként mihez, hová rögzül a szóban forgó adapter menetes része a tartón magán?
Köszi elõre is a segítséget !

THULE Partner - Budaörs

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház

Egyébként mihez, hová rögzül a szóban forgó adapter menetes része a tartón magán?

Feltöltött kép

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás

Ha szépen átfut az anyán akkor teljesen biztonságos lesz, használd nyugodtan! Persze a pánt nem teljesen tökéletes felfekvése miatt sérti az alu csomagtartót, ami nem túl szép. Igen, a Thule cuccok egyébként sem az olcsóságukról híresek, ez hatványozottan igaz az alkatrészekre... A 889-2 adapter csavar készlet legalább lehetõséget biztosít a nem Thule csomagtartókra felpakolni az 532-es vagy a korábbi 530-as bringatartókat, tehát a gyártó biztosítja a megoldást. Azt meg mindenki el tudja dönteni, hogy kell e neki adapter csavar 1.166.- Ft./db áron, vagy inkább csináltat "pár száz forintért" ugyanilyen minõségben. Arra azért én is nagyon kíváncsi lennék, hogy egy lakatos/forgácsoló szakember valóban "pár száz forintot" mondana, ha kezébe nyomnék egy ilyen adaptert.

:) Semmi probléma...
A clip-on tartót már használom, de ehhez veszek még tetõ-tartókat is, mert három bringának is már szûkös, én viszont alkalmanként akár ötöt is vinnék, így muszály 3 tetõre szerelhetõt is vennem.
A clip-on-hoz 1200 Ft-os költségbõl csináltam/tunk teljes értékû pótlámpákat és rendszám-tartót, csatlakozó-bekötéssel együtt...
Így meg tudnám ezeket a csavarokat is oldani, ráadásul a 15 éves nagyfiam hobbi-esztergályos tanonc mostanában... ;)
Viszont, amit fentebb írt DannyL81, a gyári Thule ovális alu tetõrúd mérete kisebb. mint a megjelölt max. méret. A bemutató videó szerint semmi értelme az adapterrel vacakolni, hipp-hopp felmegy a gyári alap rögzítéssel is (532-t néztem ki).
Jól látom?
Köszi elõre is a segítséget !

thulebolt

thulebolt

vendég

• fórumtag
  • 45 hozzászólás
Ha szépen átfut az anyán akkor teljesen biztonságos lesz, használd nyugodtan! Persze a pánt nem teljesen tökéletes felfekvése miatt sérti az alu csomagtartót, ami nem túl szép. Igen, a Thule cuccok egyébként sem az olcsóságukról híresek, ez hatványozottan igaz az alkatrészekre... A 889-2 adapter csavar készlet legalább lehetõséget biztosít a nem Thule csomagtartókra felpakolni az 532-es vagy a korábbi 530-as bringatartókat, tehát a gyártó biztosítja a megoldást. Azt meg mindenki el tudja dönteni, hogy kell e neki adapter csavar 1.166.- Ft./db áron, vagy inkább csináltat "pár száz forintért" ugyanilyen minõségben. Arra azért én is nagyon kíváncsi lennék, hogy egy lakatos/forgácsoló szakember valóban "pár száz forintot" mondana, ha kezébe nyomnék egy ilyen adaptert.
THULE Partner - Budaörs

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
A menet pont elég és végig ér az anyán, bár éppen hogy csak. Fel tudom tenni, csak zavarta a szemem a dolog, meg kicsit gyakja az acél csatt az alu profilt.
Köszönöm a válaszod! Mindenesetre hosszú távon lehet jobb lenne ezzel a csavarral, csak agyatlan ára van, ahhoz képest ami valójában. :) Azért lehet veszek majd.

thulebolt

thulebolt

vendég

• fórumtag
  • 45 hozzászólás
Sziasztok!

A T-profil adapterek a Thule ProRide 591 és a Thule OutRide 561 kerékpártartóknál található meg az alapcsomagban, a Thule FreeRide 532 bringatartóhoz pedig opcionális! DannyL81 az esetedben amennyiben a kis hengeres anyában végig be van hajtva a csavar, nem csak 1-2 menet tart (a mellékelt képeken ez nem látszik) akkor nincs szükség a 889-2 adapter készletre! Egyébként ennek a csavar készletnek valóban nem "szabványos" (én inkább metrikusnak nevezném) a menetemelkedése, de ez nem a trükközés miatt van, hanem azért hogy a végén található excenteres csat beállítása kellõen finom legyen, ami most pont jól jön a gyári Ford csomagtartódnál!
THULE Partner - Budaörs

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Utána néztem a dolognak és azt írják használható így is, amennyiben a profil mérete nem haladja meg az 55x30mm-t. Az enyém benne van, szóval így marad.
3.500 Ft-ot elkérni 3db csavarért több mint pofátlan, fõleg hogy kéne 3 csomaggal. :)

Nekem is ilyen tetõrudam van, én is most nézegetem, milyen tartót vegyek és azt hogyan tudom rögzíteni. Ez a megoldás, viszont ezért a három csavarért nemigen fogok ennyit fizetni... Párszázas tétel, mégha lakatoshoz kell is vele menni...

A Thule-s csavar emelkedése nem szabványos az már tuti, megnéztem. Nem bízták a véletlenre a srácok. Ha esetleg sikerült gyártatnod korrekt, tisztességes áron, akkor megoszthatnád velem a dolgot, engem is érdekelne.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Nekem is ilyen tetõrudam van, én is most nézegetem, milyen tartót vegyek és azt hogyan tudom rögzíteni. Ez a megoldás, viszont ezért a három csavarért nemigen fogok ennyit fizetni... Párszázas tétel, mégha lakatoshoz kell is vele menni...

Az Outride 561-esnél a csomag része volt kérdezd meg melyik tartó tudja a ,,T" hornyos rendszert.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás
Igen.

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás

Ilyenre gondolsz?
Thule T-horony adapter 889-2

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház

Felülrõl azt a gumi csíkot nem lehet kivenni és esetleg ott alatta nem egy ,,T" horony van amihez kaptál a bicó tartóhoz idomot?

Ilyenre gondolsz?
Thule T-horony adapter 889-2

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Végül gyári Ford tetõcsomagtartót vettem, mert jóval olcsóbb volt, de ma megpróbáltam rátenni a Thule szállítót és egy valami nem annyira tetszik.

A képeken látszik, hogy a rúd felül ívelt, alul egyenes. A Thule rögzítéséhez meg pont fordítva lenne ideális, mert így kicsit furán áll. Tartja rendesen, de megsérti a rudat. Van valami más adapter a Thule 532-höz ami ilyen profilú rúdhoz jó vagy éljek ezzel együtt?

KÉP1
KÉP2

Felülrõl azt a gumi csíkot nem lehet kivenni és esetleg ott alatta nem egy ,,T" horony van amihez kaptál a bicó tartóhoz idomot?

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Végül gyári Ford tetõcsomagtartót vettem, mert jóval olcsóbb volt, de ma megpróbáltam rátenni a Thule szállítót és egy valami nem annyira tetszik.

A képeken látszik, hogy a rúd felül ívelt, alul egyenes. A Thule rögzítéséhez meg pont fordítva lenne ideális, mert így kicsit furán áll. Tartja rendesen, de megsérti a rudat. Van valami más adapter a Thule 532-höz ami ilyen profilú rúdhoz jó vagy éljek ezzel együtt?

KÉP1
KÉP2

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Köszönöm!

thulebolt

thulebolt

vendég

• fórumtag
  • 45 hozzászólás
Elküldtem privátban!
THULE Partner - Budaörs

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Köszi szépen! Igazából szereltem már össze ilyet, így használatira nincs szükségem.
Viszont egy árajánlatot megköszönnék! Leginkább a legolcsóbb érdekelne, mert az se lesz kevés pezó ha jól sejtem.
Köszi!

thulebolt

thulebolt

vendég

• fórumtag
  • 45 hozzászólás
Hello DannyL81!

Már kapható az új Focus sedanra Thule tetõcsomagtartó, ez a rendszer:

Thule 754 rapid rendszerû tetõcsomagtartó = T754 talp + T769 SquareBar acél rúd vagy T869 AeroBar alumínium rúd vagy T969 WingBar szélzajmentes alumínium rúd + T1634 Focus kit + T544 4db-os zár készlet.

Ha érdekel elküldöm emailben a szerelési útmutatót!

Legújabb Ford Focus sedan-ra van már Thule tetõcsomagtartó? Ha igen, akkor mi a pontos típusa? Köszi!
Erre gondolok.

THULE Partner - Budaörs

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Az sux! Köszi!

BluElefantino

BluElefantino

törzsvendég

• fórumtag
  • 364 hozzászólás
Megnéztem a Thule katalógusában és a legfrissebb amit Focushoz lehet kapni az a 2008-2011 modellekre való, 2012-es Focusra még nincs!