Jelentkezz be Regisztrálj
Kerékpárszállítás autóval - tetõn, hátul vagy bent?
Írta 2012. június 06. - 18:51
Írta 2012. június 06. - 17:53
Írta 2012. május 30. - 18:24
Írta 2012. május 30. - 17:59
Egy próbýt megérne, hogy mindkét kerék ki, é fejjel lefele keresztbe bepróbálni a csomagtartóba. Ha pedig hátul nem ül senki, elsõ kerék meg nyeregcsõ ki, hosszában be kellene hogy férjenek így.
463as hozzászólásból meríthetsz ötletet hogy hogyan próbáld... Én ott a 2 hosszanti mellé még a csomagtartóba beraktam a harmadikat (18,5"),és két hátsó üllés is maradt hátul, meg csomagoknak is maradt hely - tehát nálad csak 2 bringa meg némi cucc tuti befér valamelyik módon.
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
Írta 2012. május 29. - 12:06
Az a helyzet, hogy a spoiler megakadályozza bármelyik hátsó ajtós bringatartó biztonságos rögzítését! Mivel ezek a kerékpárszállítók jellemzõen a hátsó ajtó felsõ, alsó és bizonyos esetekben az oldalsó peremeit is használják a rögzítéshez, ezért azoknak masszív, karosszéria elemeknek kell lenniük. Egyébként a 2004 elõtti Yaris-nál az ajtó alsó pereménél is gond van! Szorosan záródik a lökhárítóra, ezért amikor lecsuknád az ajtót, nem férnek el a bringatartó alsó rögzítõ pántjai.
Az a rossz hírem van, hogy bármennyire is szeretnéd, de a költséghatékonyabb, hátsó ajtóra szerelhetõ kerékpártartókkal ezen az autón nem tudod megoldani biztonságosan a kerékpárszállítást! Az esetedben csakis a tetõcsomagtartó + kerékpártartó kombináció jöhet szóba.
Sziasztok!
A következõ a problémám: 2003as Yarisra szeretnék valamilyen kerékpárszállító megoldást. A leginkább (már csak az ára miatt is) az a verzió tetszene, amit a csomagtér-ajtóra lehet szerelni. Az azonban a gond, hogy van a kocsin egy "szárny"/spoiler a csomagtérajtó tetején (persze nem gányolt, igazi Toyota tartozék). Így azonban ha jól gondolom nem tudnám felrakni a tartót. Kérdésem egyrészt az lenne, hogy ez tényleg így van? Vagy van vmi megoldás? Ha ez a fajta szállító nem megoldható, mit javasoltok? Tetõsínem nincs, vonóhorgom szintén nincs. Sajna.... Ja, és 2 bicikli szállításáról lenne szó. (Ráadásul az egyik egy vastag vázas férfi, a másik meg egy ferde, lapított vázas nõi). Jelen állás szerint rövid távokon, országon belül szállítanék csak biciklit.
Minden ötletet szívesen vennék! A legjobb ár/érték arányú megoldás érdekelne.
Greg
Írta 2012. május 29. - 11:44
Hello Zebu!
Amennyiben valóban a belinkelt Ford csomagtartód van, arra felszerelhetõ a Thule FreeRide bringatartó!
Az újabb Ford csomagtartók már szélesebb alumínium profilból készülnek, azokra a Thule 889-2 adapter készlettel szerelhetõ fel a Freeride kerékpártartó.
Ha biztosra akarsz menni, gyere el hozzám a boltba, ahol minden kötelezettség nélkül ki tudod próbálni, hogy mûködik e!
Köszönöm szépen a választ!
Szerencsére egyik kollégámnak van egy ilyen bringaszállítója (532), behozza a céghez és vetünk rá egy pillantást!
Írta 2012. május 29. - 10:28
Amennyiben valóban a belinkelt Ford csomagtartód van, arra felszerelhetõ a Thule FreeRide bringatartó!
Az újabb Ford csomagtartók már szélesebb alumínium profilból készülnek, azokra a Thule 889-2 adapter készlettel szerelhetõ fel a Freeride kerékpártartó.
Ha biztosra akarsz menni, gyere el hozzám a boltba, ahol minden kötelezettség nélkül ki tudod próbálni, hogy mûködik e!
Sziasztok!
Köszi az infokat! Nekem is ez volt az érzésem, hogy para a dolog...
Keresztruddam az van, mert egy komplett ford tetõcsomagtartó szettem van.
Szerintem ez az. Mármint ilyen : Ford mondeo tetõcsomagtartó - Tetõcsomagtartó, box | TeszVesz
Erre szeretném felfogatni a cuccot...
Írta 2012. május 29. - 08:43
Köszi az infokat! Nekem is ez volt az érzésem, hogy para a dolog...
Keresztruddam az van, mert egy komplett ford tetõcsomagtartó szettem van.
Szerintem ez az. Mármint ilyen : Ford mondeo tetõcsomagtartó - Tetõcsomagtartó, box | TeszVesz
Erre szeretném felfogatni a cuccot...
Írta 2012. május 29. - 08:16
EuroNCAP teszten azok tartották a biciklit a kocsi tetején, miközben a tartórúdbúl kiugrott a váz egy ütközésnél.
"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager
Írta 2012. május 29. - 07:38
...nem igazán éri meg értékes bájkot gányolt szállítóval transzportálni. A Mondeon két masszív sín van, arra vegyél két kereszttartót és úgy tedd fel a Thule szállítót. Ha bemész egy Thule boltba, ott készségesen segítenek. De kereszttartót akár a Homasita-nal is vehetsz, ott olcsóbb és a célnak megfelel, csak szállítót ne vegyél ott! Az általad kinézett szállító teljesen tökéletes (bár nekem ez az idei szürke desing nem igazán tetszik).Itt megnézheted, neked mi kell:Sziasztok!
Fel akarnék pakolni a tetõre 3 bicót. 2 MTB-t és egy fitnesz járgányt. Eddig azon törtem a fejem, hogy valahogy hátra kellene raknom a csomagtartóra, de kicsit tartok tõle. Inkább a tetõcsomagtartós megoldás tetszene, hamár egyszer van tetõcsomagtartóm!
Kaptam is ajándékba 2db szállítót, de valami noname eszközök, nincsenek bilincsek a kerekeknél, szóval nem tudom mi lenne, ha felpakolnám a bicókat...
Kinéztem a FreeRide 532-es Thule-t, de nem tudom jó lenne-e a tetõcsomagtartómra. Egy 2002-es Mondeo, 4 ajtós a verda és gyári Ford tetõcsomagtartó van hozzá. Fel lehet rá rakni ezt a Thule kerékpár hordozót?
Üdv,
Z.
THULE Diszkont - Thule Tetőbox, Thule Tetőcsomagtartó, Thule Hólánc, Thule Kerékpártartó
Ridley Noah Fast
Írta 2012. május 28. - 19:17
Fel akarnék pakolni a tetõre 3 bicót. 2 MTB-t és egy fitnesz járgányt. Eddig azon törtem a fejem, hogy valahogy hátra kellene raknom a csomagtartóra, de kicsit tartok tõle. Inkább a tetõcsomagtartós megoldás tetszene, hamár egyszer van tetõcsomagtartóm!
Kaptam is ajándékba 2db szállítót, de valami noname eszközök, nincsenek bilincsek a kerekeknél, szóval nem tudom mi lenne, ha felpakolnám a bicókat...
Kinéztem a FreeRide 532-es Thule-t, de nem tudom jó lenne-e a tetõcsomagtartómra. Egy 2002-es Mondeo, 4 ajtós a verda és gyári Ford tetõcsomagtartó van hozzá. Fel lehet rá rakni ezt a Thule kerékpár hordozót?
Üdv,
Z.
Írta 2012. május 27. - 13:44
Sziasztok!
A következõ a problémám: 2003as Yarisra szeretnék valamilyen kerékpárszállító megoldást. A leginkább (már csak az ára miatt is) az a verzió tetszene, amit a csomagtér-ajtóra lehet szerelni. Az azonban a gond, hogy van a kocsin egy "szárny"/spoiler a csomagtérajtó tetején (persze nem gányolt, igazi Toyota tartozék). Így azonban ha jól gondolom nem tudnám felrakni a tartót. Kérdésem egyrészt az lenne, hogy ez tényleg így van? Vagy van vmi megoldás? Ha ez a fajta szállító nem megoldható, mit javasoltok? Tetõsínem nincs, vonóhorgom szintén nincs. Sajna.... Ja, és 2 bicikli szállításáról lenne szó. (Ráadásul az egyik egy vastag vázas férfi, a másik meg egy ferde, lapított vázas nõi). Jelen állás szerint rövid távokon, országon belül szállítanék csak biciklit.
Greg
szerintem vegyél egy csomagtartót a bringára, és inkább a Yarist vidd a bicajon
Írta 2012. május 27. - 12:49
Greg
Írta 2012. május 03. - 18:29
Írta 2012. május 03. - 11:08
Írta 2012. május 02. - 16:06
Van nálam "elfekvõben" egy olyan komplett kerékpártartó, hevederekkel együtt amit keresel. Egy jelképes összegért megválnék tõle, keress meg privátban ha érdekel!
igen ilyen heveder kéne, csak olyan ami beleakad a csomagtartóajtó réséhez. ha jól tudom úgy szokták ezeket a tartókat rögzíteni.
Írta 2012. május 01. - 15:01
amazon
hollywoodracks
igen ilyen heveder kéne, csak olyan ami beleakad a csomagtartóajtó réséhez. ha jól tudom úgy szokták ezeket a tartókat rögzíteni.
Írta 2012. május 01. - 10:34
Írta 2012. május 01. - 08:06
találtam itthon egy hátsó ajtóra szerelhetõ kerékpártartót. illetve csak a vázát.
http://www.thule.com...ule-FreeWay-968
hasonló mint ez csak ahol itt hajlik a csõ, ott az enyém több elembõl áll és állítható a hajlat szöge. szóval van egy elem amire a bicok akaszthatók, van egy ami a kocsi aljára támaszkodik, meg van egy ami az ablakra, valamint egy-egy egyenes szakasz ami ezeket összeköti.
van rá esély, hogy találok ehhez vmi szíjat, csatot bármit amivel odafogatható az ajtóhoz? thule árul külön ilyeneket?
bármi ötletet szívesen fogadok. jó lenne spórolni 30-40ezret, ha nem muszáj nem veszek egy komplett tartót.