Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Kerékpárszállítás autóval - tetõn, hátul vagy bent?

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
829 hozzászólás a témában

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 hozzászólás
Én nem nagyon értek ehhez, de szerintem a rendõr szénné büntet, ha meglátja, hogy valami házibarkács dolog van fenn. Nem beszélve arról, hogy a vonóhorog miatt újra kell vizsgáztatni az autót. Nekem ez utóbbi miatt esett ki a lehetõségek közül ez a megoldás, pedig amúgy sokkal szimpatikusabb lenne, mint a tetõcsomagtartó.

vakrepulo

vakrepulo

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
szevasztok
én a vonóhorog mellett raktam le a voksot a tetõvel szemben, viszont elég drága.
levehetõs vonóhorgot akarok, mert csak akkor használnám, mikor biciklit szállítok, máskor csak zavarna a vonóhorog feje
viszont egy ilyen vonóhorog 20+ezer
erre jön még a 3-4-es kerékpártartó 30+-ért
ez így egy vagyon
a tervem: veszek 2 méter zértszelvényt és csináltatok egyet
anyagköltség kevesebb mint 5ezer, már csak egy jó szaki kell, aki megcsinálja a vázat és ugyan ugy fel kell csavarozni, mint a sima venóhorgot
hallotatok már ilyenrõl, hogy valaki ilyet csinál?
köszi
vakrep

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
en is pont ilyen problemaval szembesultem mint a kollega hogy Ford Fusion-re 2 bringa szallitasat kell megoldani. Belul lehet, persze, de valami kulturaltabb megoldast kerestem, meg ez azert eleg kompromisszumos megoldas. Felhivtam a Mont Blanc-ot (ok is gyartanak OEM-be tetosint, nem csak a thule) ugyanis mi vagyunk a forgalmazok, hogy milyen opcioim vannak. Itt jott az erdekes dolog, ugyanis megkerdezte a csajszi hogy van-e ESP az autoban. Ugyanis ha van akkor 50kiloig, ha nincs akkor viszont csak 25kiloig lehet pakolni az auto tetejere. (sinnel, tartoval egyutt). Ez nyilvan csak nalunk torveny (Anglia), de azert erdemes figyelembe venni mashol is, lehet nem hulyesegbol van igy.

Ja, a Fusion-ben nincs ESP. Ezert nekem vonohorgom lesz, es arra rakom majd a bringaszallitot. Ilyen pantos hatso ajtora feszitos megoldas az nalam tuti kiesik, valahogy en nagyon fazok toluk. A vonohorog meg jo lehet masra is.

Roof Bars, Roof Boxes, Bike Carriers - MontBlanc UK
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház

Borsodban meg a norvég cserediákok új heppje, hogy köpködik, meg dobálják kõvel a kocsikat az autópálya felüljáróról. Legszívesebben közéjük durrantanék egyet, de persze a rendõröket totál nem érdekli a dolog, pedig ez kimeríti a közúti közlekedés veszélyeztetését szerintem. Erre is jó a bringa, vagy tetõbox vagy más a tetõn, mert inkább azt találja el mint a kocsit.

Jön még sárgára napalm...

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás

A bogarak ellen nem szabad védekezni, attól lesz szép autentikusan véres a gép. :D

Egyszer egy madárszart sikerült összegyûjtenem. Kb egytízmilliomod az esélye hogy 100as tempónál egy madár le tudja fosni a bringát mégis sikerült neki. Na azóta van rendszeresítve igazából a törlõrongy. :)

Borsodban meg a norvég cserediákok új heppje, hogy köpködik, meg dobálják kõvel a kocsikat az autópálya felüljáróról. Legszívesebben közéjük durrantanék egyet, de persze a rendõröket totál nem érdekli a dolog, pedig ez kimeríti a közúti közlekedés veszélyeztetését szerintem. Erre is jó a bringa, vagy tetõbox vagy más a tetõn, mert inkább azt találja el mint a kocsit.
11:38:11 IM 2012

Baranyas

Baranyas

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás
Nem feltétlenül az olcsóság az elsõdleges szempont,de mig egy Thule tetõcsomagtartó 50.000 ft addig egy más gyártmányú,megfelelõ minõsitéssel rendelkezõ modell 25-30.000.Ez jelentõs különbség. Az erre felszerelendõ bringatartó megint egy más kérdés,de itt már közel sincs ekkora árkülönbség.
Nézegetem a használtakat is,köszönöm a tippet.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

Mindössze arra próbáltam kilyukadni, hogy aki olcsó megoldást keres, azt nem biztos hogy Thule-val kellene kergetni az asztal körül.
Amúgy, igazad van, egyetértek. Ha a fentiektõl eltekintünk.

A bogarak ellen nem szabad védekezni, attól lesz szép autentikusan véres a gép. :D

engem a szomszéd riasztott el az olcsóbb kerékpárszállítótól. megjárták bulgáriát, három bringa volt fent vonóhorgon, mire hazaértek az új kombi astrát hátul tenyérnyi helyen benyomta a bringaszállító. nemtom milyen márka volt, 12ezerért szerezte a csávó...
amúgy nem is igazából a szállító volt drága, hanem a tetõtartó :)

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház

ez is bringafüggõ. ha kiadtam pár százezret a bringára, nem igazán fogok a szállítón spórolni...

Mindössze arra próbáltam kilyukadni, hogy aki olcsó megoldást keres, azt nem biztos hogy Thule-val kellene kergetni az asztal körül.
Amúgy, igazad van, egyetértek. Ha a fentiektõl eltekintünk.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
A bogarak ellen úgy szoktam védekezni, hogy van egy törlõkendõ a kocsiban erre rendszeresítve. Mihelyst megérkezünk még azon melegében letörlöm a kritikus részekrõl az áldozatokat, amúgy meg havonta kéthavonta szoktam ápolgatni a gépet, akkor amúgy is letakarítom. de láttam olyan megoldást is versenyeken, hogy celofánt tekertek a kritikus részekre a kormányon. Nekem mondjuk nem volt opcióm a vásárláskor, mint a tetõcsomagartó, hiszen boxot is tervezünk vásárolni, illetve nyáron veszek egy kajakot is a Balatonra, sõt ha a párom meglátja, szerintem neki is kell majd egy :)

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás
ez is bringafüggõ. ha kiadtam pár százezret a bringára, nem igazán fogok a szállítón spórolni...

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Tetõkorlátos autón nekem volt GreenValley márjákjú tetõcsomim, hibátlan volt. 40 ezer helyett 18e Ft volt és a Thule annyival tudott többet, hogy fele annyi idõ alatt lehetett feltenni a kocsira. Ésszel kell vásárolni, nem katalógusból. ;)

Természetesen nekem is van olyan, mint a bicikli tartók, aminél már fontosnak tartom, hogy nem kell szerszám a gép felrakásához és hajlandó vagyok kétszer annyit fizetni mint egy másik gyártó termékéért. De azért van élet a Thule-n innen is, fõleg ha valaki úgy keres hogy árérzékeny.

kobormuki

kobormuki

vendég

• fórumtag
  • 192 hozzászólás
Miért nem próbálod használtan megvenni? Én így vettem Thulet kb. féláron...

Most megint elbizonytalanodtam.Ha mégis tetõs megoldás lenne ragaszkodjak a Thuléhoz? Láttam ennek már feléért tetõcsomagtartót(pl Totus)

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

Most megint elbizonytalanodtam.Ha mégis tetõs megoldás lenne ragaszkodjak a Thuléhoz?Láttam ennek már feléért tetõcsomagtartót(pl Totus)

én ragaszkodnék... nem hiszem, hogy a kerékpárszállítón értelmes lenne spórolni.

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Nem kell ragaszkodni a Thule-hoz, a minõségi tanusítvány legyen meg és kézcsókolom.
Thule-nak egy nagy elõnye szokott lenni a többi gyártóval szemben, mégpedig az, hogy nagyon gyorsan és praktikusan szerelhetõ.
A bicikli tartóim Thule-k, abból nem is kéne más.

Baranyas

Baranyas

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás
Most megint elbizonytalanodtam.Ha mégis tetõs megoldás lenne ragaszkodjak a Thuléhoz?Láttam ennek már feléért tetõcsomagtartót(pl Totus)

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

A hátfalra rakható tartónak vannak még elõnyei a tetõre szerelhetõ ellenében: Könnyû fel,- és leszerelés, mélygarázsba is be tudsz hajtani, bogármentesség :) . Mindkettõt használom, mert 5 bringát csak így tudok szállítani.
Ami a tetõn van, egész nyáron tuti dzsuvás lesz, mire megérkezel. Viszont kaptak már esõt a hátul utazók is, és meglepetésemre egyáltalán nem lettek koszosak, csak vizesek. A bringákat hamar le lehet venni, a tartóval pedig fel lehet nyitni a csomagtartót. Vagy kalaptartó otthon marad, és a belsõ térbõl pakolsz...

szerintem a tetõszállítóra semmivel sem tart tovább feltenni a bringát. a rovar probléma viszont jogos, nyáron tényleg elég gáz :)
a legkomolyabb hátránya a hátra szerelhetõnek viszont akkor jelentkezik, ha netán valaki belédrongyol hátulról. mert akkor a bringáknak tuti kampec. sõt, ha véletlenül Te koccansz neki valakinek, akkor a Te hátsó szélvédõdnek is tuti kampec.

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás

A hátul szállítás szerintem szívás. Lesz egy kis esõ vagy épp vizes úton indulsz neki és tiszta dzsuva lesz a bringa. Ráadásul ha ki/be akarsz nyulkálni a kocsiba hátulról, le kell szedni a bringákat aztán meg visszapakolni. A tetõ egyetlen hátránya, hogy a fogyasztáson dob kb fél litert, illetve nem célszerû száguldozni ilyenkor. Plusz ha késõbb kedvet kapnál egyéb téli/nyári sportokhoz, mást is lehet rá pakolni a megfelelõ kiegészítõkkel felszerelve pl. tetõbox,sí, snowboard, vagy akár egy kajak.

Jah meg persze a lényeg, egy ilyen szállítót csak egyszer kell megvenni, utána az marad egy jó darabig, nem érdemes a költségein spórolni ami a keretbe belefér azt kell megvenni.

A hátfalra rakható tartónak vannak még elõnyei a tetõre szerelhetõ ellenében: Könnyû fel,- és leszerelés, mélygarázsba is be tudsz hajtani, bogármentesség :) . Mindkettõt használom, mert 5 bringát csak így tudok szállítani.
Ami a tetõn van, egész nyáron tuti dzsuvás lesz, mire megérkezel. Viszont kaptak már esõt a hátul utazók is, és meglepetésemre egyáltalán nem lettek koszosak, csak vizesek. A bringákat hamar le lehet venni, a tartóval pedig fel lehet nyitni a csomagtartót. Vagy kalaptartó otthon marad, és a belsõ térbõl pakolsz...

You can never have "enough" bikes.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
A hátul szállítás szerintem szívás. Lesz egy kis esõ vagy épp vizes úton indulsz neki és tiszta dzsuva lesz a bringa. Ráadásul ha ki/be akarsz nyulkálni a kocsiba hátulról, le kell szedni a bringákat aztán meg visszapakolni. A tetõ egyetlen hátránya, hogy a fogyasztáson dob kb fél litert, illetve nem célszerû száguldozni ilyenkor. Plusz ha késõbb kedvet kapnál egyéb téli/nyári sportokhoz, mást is lehet rá pakolni a megfelelõ kiegészítõkkel felszerelve pl. tetõbox,sí, snowboard, vagy akár egy kajak.

Jah meg persze a lényeg, egy ilyen szállítót csak egyszer kell megvenni, utána az marad egy jó darabig, nem érdemes a költségein spórolni ami a keretbe belefér azt kell megvenni.

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás

Megköszönném,ha akár privátban,tudnál küldeni infót.

Rendben.
A Thule clip-on 9103-as tartóról beszélek, ehhez lesz jó, bár másikhoz is biztos meg lehet csinálni...
Küldök képeket, leírást.

You can never have "enough" bikes.

Baranyas

Baranyas

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás

Ezer-párszáz forintból meg tudod csinálni.
Szívesen leírom/fotózom neked, ha belevágnál.

Megköszönném,ha akár privátban,tudnál küldeni infót.