Jelentkezz be Regisztrálj
Kerékpárszállítás autóval - tetõn, hátul vagy bent?
Posted 2013. March 04. - 16:58
Posted 2013. March 04. - 15:59
én a vonóhorog mellett raktam le a voksot a tetõvel szemben, viszont elég drága.
levehetõs vonóhorgot akarok, mert csak akkor használnám, mikor biciklit szállítok, máskor csak zavarna a vonóhorog feje
viszont egy ilyen vonóhorog 20+ezer
erre jön még a 3-4-es kerékpártartó 30+-ért
ez így egy vagyon
a tervem: veszek 2 méter zértszelvényt és csináltatok egyet
anyagköltség kevesebb mint 5ezer, már csak egy jó szaki kell, aki megcsinálja a vázat és ugyan ugy fel kell csavarozni, mint a sima venóhorgot
hallotatok már ilyenrõl, hogy valaki ilyet csinál?
köszi
vakrep
Posted 2013. January 20. - 00:36
Ja, a Fusion-ben nincs ESP. Ezert nekem vonohorgom lesz, es arra rakom majd a bringaszallitot. Ilyen pantos hatso ajtora feszitos megoldas az nalam tuti kiesik, valahogy en nagyon fazok toluk. A vonohorog meg jo lehet masra is.
Roof Bars, Roof Boxes, Bike Carriers - MontBlanc UK
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2013. January 19. - 19:16
Jön még sárgára napalm...Borsodban meg a norvég cserediákok új heppje, hogy köpködik, meg dobálják kõvel a kocsikat az autópálya felüljáróról. Legszívesebben közéjük durrantanék egyet, de persze a rendõröket totál nem érdekli a dolog, pedig ez kimeríti a közúti közlekedés veszélyeztetését szerintem. Erre is jó a bringa, vagy tetõbox vagy más a tetõn, mert inkább azt találja el mint a kocsit.
Posted 2013. January 19. - 18:36
A bogarak ellen nem szabad védekezni, attól lesz szép autentikusan véres a gép.
Egyszer egy madárszart sikerült összegyûjtenem. Kb egytízmilliomod az esélye hogy 100as tempónál egy madár le tudja fosni a bringát mégis sikerült neki. Na azóta van rendszeresítve igazából a törlõrongy.
Borsodban meg a norvég cserediákok új heppje, hogy köpködik, meg dobálják kõvel a kocsikat az autópálya felüljáróról. Legszívesebben közéjük durrantanék egyet, de persze a rendõröket totál nem érdekli a dolog, pedig ez kimeríti a közúti közlekedés veszélyeztetését szerintem. Erre is jó a bringa, vagy tetõbox vagy más a tetõn, mert inkább azt találja el mint a kocsit.
Posted 2013. January 19. - 11:16
Nézegetem a használtakat is,köszönöm a tippet.
Posted 2013. January 19. - 09:09
Mindössze arra próbáltam kilyukadni, hogy aki olcsó megoldást keres, azt nem biztos hogy Thule-val kellene kergetni az asztal körül.
Amúgy, igazad van, egyetértek. Ha a fentiektõl eltekintünk.
engem a szomszéd riasztott el az olcsóbb kerékpárszállítótól. megjárták bulgáriát, három bringa volt fent vonóhorgon, mire hazaértek az új kombi astrát hátul tenyérnyi helyen benyomta a bringaszállító. nemtom milyen márka volt, 12ezerért szerezte a csávó...
amúgy nem is igazából a szállító volt drága, hanem a tetõtartó
Posted 2013. January 19. - 08:50
Mindössze arra próbáltam kilyukadni, hogy aki olcsó megoldást keres, azt nem biztos hogy Thule-val kellene kergetni az asztal körül.ez is bringafüggõ. ha kiadtam pár százezret a bringára, nem igazán fogok a szállítón spórolni...
Amúgy, igazad van, egyetértek. Ha a fentiektõl eltekintünk.
Posted 2013. January 19. - 08:49
Posted 2013. January 19. - 08:19
Posted 2013. January 18. - 23:11
Természetesen nekem is van olyan, mint a bicikli tartók, aminél már fontosnak tartom, hogy nem kell szerszám a gép felrakásához és hajlandó vagyok kétszer annyit fizetni mint egy másik gyártó termékéért. De azért van élet a Thule-n innen is, fõleg ha valaki úgy keres hogy árérzékeny.
Posted 2013. January 18. - 23:07
Most megint elbizonytalanodtam.Ha mégis tetõs megoldás lenne ragaszkodjak a Thuléhoz? Láttam ennek már feléért tetõcsomagtartót(pl Totus)
Posted 2013. January 18. - 16:21
Most megint elbizonytalanodtam.Ha mégis tetõs megoldás lenne ragaszkodjak a Thuléhoz?Láttam ennek már feléért tetõcsomagtartót(pl Totus)
én ragaszkodnék... nem hiszem, hogy a kerékpárszállítón értelmes lenne spórolni.
Posted 2013. January 18. - 13:56
Thule-nak egy nagy elõnye szokott lenni a többi gyártóval szemben, mégpedig az, hogy nagyon gyorsan és praktikusan szerelhetõ.
A bicikli tartóim Thule-k, abból nem is kéne más.
Posted 2013. January 18. - 13:24
Posted 2013. January 18. - 09:34
A hátfalra rakható tartónak vannak még elõnyei a tetõre szerelhetõ ellenében: Könnyû fel,- és leszerelés, mélygarázsba is be tudsz hajtani, bogármentesség . Mindkettõt használom, mert 5 bringát csak így tudok szállítani.
Ami a tetõn van, egész nyáron tuti dzsuvás lesz, mire megérkezel. Viszont kaptak már esõt a hátul utazók is, és meglepetésemre egyáltalán nem lettek koszosak, csak vizesek. A bringákat hamar le lehet venni, a tartóval pedig fel lehet nyitni a csomagtartót. Vagy kalaptartó otthon marad, és a belsõ térbõl pakolsz...
szerintem a tetõszállítóra semmivel sem tart tovább feltenni a bringát. a rovar probléma viszont jogos, nyáron tényleg elég gáz
a legkomolyabb hátránya a hátra szerelhetõnek viszont akkor jelentkezik, ha netán valaki belédrongyol hátulról. mert akkor a bringáknak tuti kampec. sõt, ha véletlenül Te koccansz neki valakinek, akkor a Te hátsó szélvédõdnek is tuti kampec.
Posted 2013. January 18. - 09:11
A hátul szállítás szerintem szívás. Lesz egy kis esõ vagy épp vizes úton indulsz neki és tiszta dzsuva lesz a bringa. Ráadásul ha ki/be akarsz nyulkálni a kocsiba hátulról, le kell szedni a bringákat aztán meg visszapakolni. A tetõ egyetlen hátránya, hogy a fogyasztáson dob kb fél litert, illetve nem célszerû száguldozni ilyenkor. Plusz ha késõbb kedvet kapnál egyéb téli/nyári sportokhoz, mást is lehet rá pakolni a megfelelõ kiegészítõkkel felszerelve pl. tetõbox,sí, snowboard, vagy akár egy kajak.
Jah meg persze a lényeg, egy ilyen szállítót csak egyszer kell megvenni, utána az marad egy jó darabig, nem érdemes a költségein spórolni ami a keretbe belefér azt kell megvenni.
A hátfalra rakható tartónak vannak még elõnyei a tetõre szerelhetõ ellenében: Könnyû fel,- és leszerelés, mélygarázsba is be tudsz hajtani, bogármentesség . Mindkettõt használom, mert 5 bringát csak így tudok szállítani.
Ami a tetõn van, egész nyáron tuti dzsuvás lesz, mire megérkezel. Viszont kaptak már esõt a hátul utazók is, és meglepetésemre egyáltalán nem lettek koszosak, csak vizesek. A bringákat hamar le lehet venni, a tartóval pedig fel lehet nyitni a csomagtartót. Vagy kalaptartó otthon marad, és a belsõ térbõl pakolsz...
You can never have "enough" bikes.
Posted 2013. January 18. - 08:59
Jah meg persze a lényeg, egy ilyen szállítót csak egyszer kell megvenni, utána az marad egy jó darabig, nem érdemes a költségein spórolni ami a keretbe belefér azt kell megvenni.
Posted 2013. January 18. - 08:38
Megköszönném,ha akár privátban,tudnál küldeni infót.
Rendben.
A Thule clip-on 9103-as tartóról beszélek, ehhez lesz jó, bár másikhoz is biztos meg lehet csinálni...
Küldök képeket, leírást.
You can never have "enough" bikes.
Posted 2013. January 17. - 16:54
Megköszönném,ha akár privátban,tudnál küldeni infót.Ezer-párszáz forintból meg tudod csinálni.
Szívesen leírom/fotózom neked, ha belevágnál.