Jelentkezz be Regisztrálj
Pulzusmérõk és egyéb nyalánkságok
Írta 2008. június 17. - 10:30
Az ilyen patentot tényleg érdemes kipucolni, ha már így találták ki.
Úgy látszik itt beépítettek egy elõre nem látott hibalehetõséget is.
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
vendég_Charon_*
Írta 2008. június 17. - 09:22
zsírok, fehérjék, peptidek, savak
ezekbõl pedig olyan amorf "kristályokat" öveszthetsz, amik NEM oldódnak fel teljes mértékben az újabb izzadtságban, vagy vízben
tehát pucolni...
Írta 2008. június 16. - 18:23
A száraz kontakt egyébként is szigetel, mindenképp kell nedvesség izzadság hozzá.
Abban a sókristályok azonnal oldódnak.
Biztosan láttad már máshol, én fizikai mûködés szempontjából vizsgálom a dolgokat.
Persze kimosni higiéniai szempontok miatt célszerû de az nem befolyásolja a mûködését.
az elmélet szép dolog, de sokszor ezt gyakorlatban b@szhatod ám
majd próbálj ki pár Polar órát, aztán utána mondj róla véleményt - ez csak jótanács.
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Írta 2008. június 16. - 18:07
A sebesség mindent megold.
Írta 2008. június 16. - 17:51
Írta 2008. június 16. - 17:49
Ha mostaniban lemerül az elem wearlinket veszek vagy új pulzusmérõt.
Írta 2008. június 16. - 15:04
Az új Wearlink nem így néz ki, hanem egységesen mennek az elektródák, s a folytonosságot nem szakítja meg a "jeladó". A pánt oldalt nyílik, s semmiféle elektronikát nem zársz a csattal, az csupán egy egyszerû "csatt". Ez azért jó, mert a sok nyitással nem lazítod ki a rendszert, így érintkezési hiba sem lép fel hosszú ideig tartó használat után. Nálam a "régi" már úgy ki volt lazulva, hogy ha szorosra húztam, majd nagy levegõt vettem, magától leoldott a mellkasomról. Ilyen értelemben tökéletes az új rendszer, bár a szövetpánt tisztítására természetesen ügyelni kell. Ja - és ami a lényeg - kemény mûanyag ezért már sehol sem érintkezik a bõrömmel.
Jó, az a legújabb! Én azért linkeltem ezt, mert az elõzõ hozzászólásokban még a régi T31-klónokról volt szó szóban és képben egyaránt. Dante erre gondol:
Írta 2008. június 16. - 14:44
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Írta 2008. június 16. - 14:38
Az a csatlakozó egy nyirkos nedves környezetben a sós rétegen könnyedén átviszi a jelet.
Ettõl függetlenül mindent lehet és kell is tisztítani amit összeizzadunk.
Hm...
Nekem már volt olyan, hogy a CS600, amit köztudottan nem zavar a felsõvezeték a 2.4 GHz miatt, azt mutatta, hogy a pulzusom 204 bpm, az Andrássy úton. Mivel ott voltam a Fitness-Trade elõtt, bevittem a szervízes Petinek, és õ mondta, hogy van ez a gond. Lemosta vízzel + megkefélte egy fogkefével a kontaktokat és máris nem volt szívrohamom. Szóval ha kiül a só, akkor bizony a kontakthiba miatt mutathat a Polar falsch értékeket.....
Írta 2008. június 16. - 14:30
Ettõl függetlenül mindent lehet és kell is tisztítani amit összeizzadunk.
Írta 2008. június 16. - 14:12
Írta 2008. június 16. - 14:08
A kapocsnak patentnak nincs elektronikus szerepe, az csak rögzít.
Annak közömbösek az elektromos tulajdonságai.
Elbeszéltek egymás mellett. Az "új" wearlink mellkasi pántba be kell "patentolni" a jeladót. A patenten keresztül megy át a jel és így ha ott kicsapódik az izzadtságból a só, akkor ott bizony lehetnek gondok. Egyszerûen ki kell takarítani ecettel és egy régi fogkefével.
A képen jól látható a patent gomb, amivel csatlakozik a jeladó.
Amit meg Balu ír, az a régi verzió (T31).Ott tényleg nem igazán fordulhat elõ "só szigetelés".
Írta 2008. június 16. - 13:58
A kapocsnak patentnak nincs elektronikus szerepe, az csak rögzít.A kapocs viszont nem ér hozzánk. Rólam rakódik ki olyan "só", ami nem igazán oldódik vízben.
Annak közömbösek az elektromos tulajdonságai.
Írta 2008. június 16. - 11:59
A száraz kontakt egyébként is szigetel, mindenképp kell nedvesség izzadság hozzá.
Biztosan láttad már máshol, én fizikai mûködés szempontjából vizsgálom a dolgokat.
Persze kimosni higiéniai szempontok miatt célszerû de az nem befolyásolja a mûködését.
Az egy alapvetõ dolog, hogy benedvesítjük a jeladó velünk érintkezõ részét, még a használati útmutatóban is benne van, ezt hiába mondogatod és mindenki tudja, hogy a sós víz vezeti az áramot. A kapocs viszont nem ér hozzánk. Rólam rakódik ki olyan "só", ami nem igazán oldódik vízben.
vendég_Charon_*
Írta 2008. június 16. - 11:50
két kis fém kapoccsal (kapocs- jobb szót nem találok rá. ilyen kis fém bizbasz)
patent
Írta 2008. június 16. - 10:21
A száraz kontakt egyébként is szigetel, mindenképp kell nedvesség izzadság hozzá.ha kikristályosodik a só, akkor biza szigetel.
Írta 2008. június 16. - 06:52
Ez tényleg szövetes.
Viszont a két oldalon lévõ érzékelõ veszi a bõrön megjelenõ szívizom potenciált, tehát mindkét oldala akár tele is lehet sóval, az nem, hogy zavarná de segíti is a mûködését mert javítja a bõrkontaktust már az elején is ha megnedvesíted. Minkét érzékelõ felület külön elektródot alkot.
ha kikristályosodik a só, akkor biza szigetel.
amúgy nem is a szövetes résznél rakódik ki a só, hanem ahol a mûanyag egységhez kapcsolódik a két kis fém kapoccsal (kapocs- jobb szót nem találok rá. ilyen kis fém bizbasz)
heti egyszer be kell vágni mosógépbe a szövetes részt, az a biztos.
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Írta 2008. június 16. - 01:30
Viszont a két oldalon lévõ érzékelõ veszi a bõrön megjelenõ szívizom potenciált,
tehát mindkét oldala akár tele is lehet sóval, az nem, hogy zavarná de segíti is a mûködését
mert javítja a bõrkontaktust már az elején is ha megnedvesíted.
Minkét érzékelõ felület külön elektródot alkot.
Írta 2008. június 16. - 01:21
Írta 2008. június 16. - 01:14
Esetleg szóljon ha valaki más fajtát ismer.