azért, hogy saját magad adataival tudj kalkulálni, edzeni...
95-100%-on mennyit érdemes?nem tudsz pár 10 másodpercnél többet menni ott
nah jo, de az ember tul tudja magat hajtani. meg tudok xszer ebbe a tartomanyban tekerni egy edzes alatt

azért, hogy saját magad adataival tudj kalkulálni, edzeni...
95-100%-on mennyit érdemes?nem tudsz pár 10 másodpercnél többet menni ott
Ezt most azért linkelted be hogy olvassam végig? (mert nem fogom)
Minden bonyolult problémának van egy egyszerû, világos és rossz megoldása.
Én most kezdtem(megint) foglalkozni azzal hogy mérjem a pulzusom bringázások/edzések közben. Márciusban vettem egy Decathlonos órát, lementem edzeni és megpróbáltam belõni a max pulzust (200 bpm) magamnak. A nyugalmi és a max pulzusomból kiszámoltam a pulzuszónákat, és elhatároztam hogy az ideális zónán belül fogok maradni. Na mondanom sem kell hogy amikor felültem a bringára, tökéletesen felborult az elképzelésem és a tekerés végére az óra 175 bpm átlagpulzust mutatott. Az elõre beállított (több weboldal és könyv átolvasása után "ideálisnak" mondott, az én esetemben 142-164 bpm) pulzuszónában csak 9 percet töltöttem a közel 2 órából amit a bringán töltöttem. Pedig bírtam volna még keményebben is hajtani.
Nem tudom mire véljem ezt...
Én most kezdtem(megint) foglalkozni azzal hogy mérjem a pulzusom bringázások/edzések közben. Márciusban vettem egy Decathlonos órát, lementem edzeni és megpróbáltam belõni a max pulzust (200 bpm) magamnak. A nyugalmi és a max pulzusomból kiszámoltam a pulzuszónákat, és elhatároztam hogy az ideális zónán belül fogok maradni. Na mondanom sem kell hogy amikor felültem a bringára, tökéletesen felborult az elképzelésem és a tekerés végére az óra 175 bpm átlagpulzust mutatott. Az elõre beállított (több weboldal és könyv átolvasása után "ideálisnak" mondott, az én esetemben 142-164 bpm) pulzuszónában csak 9 percet töltöttem a közel 2 órából amit a bringán töltöttem. Pedig bírtam volna még keményebben is hajtani.az mitol van, hogy az atlagos pulzusom magasabb (~15el), de megis jobban birom, mint a tobbiek? en mar hataron mozgok, ok meg majd tobb edzessel tobbet birnak? a masik, hogy egyik havernal felmegy 195 fole is, nekem, ha 180-185, akkor vege - viszont 175-180 kornyeken relativ sokaig birom.
Minden bonyolult problémának van egy egyszerû, világos és rossz megoldása.
azért, hogy saját magad adataival tudj kalkulálni, edzeni...akkor mi ertelme merni?
meg mennyit erdemes 95-100% kozeleben terhelni?
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
33 eves mindegyikunk
A sebesség mindent megold.
az mitol van, hogy az atlagos pulzusom magasabb (~15el), de megis jobban birom, mint a tobbiek? en mar hataron mozgok, ok meg majd tobb edzessel tobbet birnak? a masik, hogy egyik havernal felmegy 195 fole is, nekem, ha 180-185, akkor vege - viszont 175-180 kornyeken relativ sokaig birom.
az mitol van, hogy az atlagos pulzusom magasabb (~15el), de megis jobban birom, mint a tobbiek? en mar hataron mozgok, ok meg majd tobb edzessel tobbet birnak? a masik, hogy egyik havernal felmegy 195 fole is, nekem, ha 180-185, akkor vege - viszont 175-180 kornyeken relativ sokaig birom.
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám