RS800CX multi. Órában márciusban cseréltem CR2032-es elemet, gyári elem egy évig gond nélkül bírta. Ezzel az újjal meg, 4 hónap után már nem találja a mellkasi jeladót (ebben a CR2025-ös elem 1 hónapja cserélve), a bicajon a sebességszenzort és a GPS-t. Tünetek:
- amikor az óra keres, elhalványul a kijelzõ, nem látok semmit (tipikus tünet, várható elemcserére figyelmeztet)
- múlt héten, elsõre a mellkasi jeladót úgy találta meg, hogy alapból 175-190-es pulzuson ugrált a számláló
- pár napja a GPS-t úgy találta meg, hogy egy helyben állva fél perc alatt 10 km mozgást rögzített
- sokadszori, végül sikeres újrapárosítás, majd látszólagos jó edzéslog után (valós km, valós pulzus- és átlagértékek stb.) többszöri áttöltés után is teljesen fals értékek mentek át a ProTrainerbe, mint a GPS, mind a sebesség- és pulzusadatok tekintetében
Több mint valószínû, minden problémát a lemerült elem okoz, csak gondoltam leírom, hátha más is szív majd késõbb hasonlóval, legyen valami támpontja.
Cseréld ki az elemet! Nekem egyik napról a másikra meghülyült az órám, végtelen mennyiségû edzésfile lett benne és blockolva lett a settings menü. A programmal sem tudtam semmit változtatni az óra beállításain. 2 reset után csak megjelent az elemcserét jelzõ ikon is a kijelzõn. Ezután elemet cseréltem, aztán újra reset és meghülyült a kijelzõ. Mint utólag kiderült, elállítódott a kontraszt (merthogy azt is lehet állítani, meg még sokso dolgot, csak sehol nem szólnak róla...). Factory reset tán ami kellett, igazából csak egy gombkombináció, utána bele lehet túrni az óra gyári beállításaiba is.