Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Pulzusmérõk és egyéb nyalánkságok

* * * * * 1 szavazat

  • Lépj be és szólj hozzá
3310 hozzászólás a témában

#3181
ultio

ultio

    TARC

  • fórumtag
  • 1.167 hozzászólás
Almos!
Az én edzéstervemben a fõ elv, hogy minden héten minden fõ! testrészemet edzem. Ezek a: mell, bicepsz, tricepsz, láb, váll, hát. Könnyû matematikai képlettel kiszámítható, hogy egy napon 2 testrész edzése történik, tehát 3 napot szoktam edzeni egy héten ideális esetben. De kettõt mindenképpen. Variálni szoktam a gyakorlatokat, mert ahogy helyesen :D írta Trollember, megszokja a test, az izom az egyforma terhelést, és pihenni kell. Én ezt a pihenést váltom ki részben a variálásokkal, meg így nekem is édekesebb az edzés. De azért én is kihagyok 3-4 havonta egy hetet. Én csak egy hetet, mert ennyi idõ alatt nem fejlõdök vissza, de 2 hét alatt már igen. Szóval változik hétrõl-hétre a terv. Az izomcsoportok párosítását is változtatom. Leírom az e heti tervemet, amúgy van, hogy edzés elõtt pár perccel döntöm el, mi is lesz. Már szinte érzem, milyen gyakorlatokra van szüksége az izmaimnak. 8) Ez kicsit nagyképûen hangzott, de tényleg így van, egy idõ után lehet érezni, hogy mi kell a testednek. A nõn kívül. Szóval a héten kedden, szerdán, csütörtökön megyek edzeni. Megjegyzem, ez nem a legjobb, mert több pihenõ kellene, de csak így van idõm. A legideálisabb a 3 nap edzés, 1 nap pihenõ lenne folyamatosan 2-3 hónapig, aztán 1-2 hét pihenõ, de mozgással, pl. bicaj 8) 8) 8) 8), futás, foci. Jó még a 2 nap edzés, 1 nap pihenõ, 1 nap edzés, 1 nap pihenõ és elõlrõl. Mivel nyár van, ezért szálkásítok 10-12 ismétléssel. Tehát kedden, azaz holnap mell+bicepsz+has (has minden edzésen van).
[glow=red,2,300]Mellre[/glow]: fekvenyomás ferdepadon rúddal 4*10-12; fekvenyomás egyenes padon rúddal 4*10-12; tárogatás egyenes padon 3*12; kereszthúzás csigával 3*12-15. [glow=red,2,300]Bicepsz[/glow]: Scott-pados bicepsz ülve 4*10-12; egykezes bicepszezés állva 4*10-12; bicepszezés csigával guggolva 3*12; koncentrált bicepsz 2*12; csigás bicepszezés állva 1*15. [glow=red,2,300]Has[/glow]ra 7-8 gyakorlatot csinálok egy szériákat 15-25 ismétléssel.
Szerdán hát+váll+has. [glow=red,2,300]Hát[/glow]: mellre húzás csigán szûk fogással 4*10-12; döntött törzsû evezés 4*10-12; egykezes evezés 3*12; nyak mögé húzás csigán széles fogással 3*12-15. [glow=red,2,300]Váll[/glow]: mellrõl nyomás 4*10-12; oldalemelés egykezes rúddal 2*10-12; oldalemelés csigával 2*12; vállból nyomás egykezes rúddal 3*10-12; vállvonogatás 3*12-15; has mint kedden. Csütörtökön láb+tricepsz+has. [glow=red,2,300]Láb[/glow]: állóvádli 4*12-15; lábtolás 4*10-12 (ritkán guggggolok, mert növeszti a feneket :D :D, nekem tényleg nõtt); lábnyújtás 4*12-15, ebbõl kétszer egy lábbal; lábhajlítás 4*10-12 ebbõl kétszer egy lábbal; ha van kedvem kitörés 2*18-20 vagy felhúzás 2*12-15; ülõvádli 4*15. [glow=red,2,300]Tricepsz[/glow]: letolás csigán térdelve 4*12-15; tricepsznyújtás ülve egykezes súllyal 4*12-15; letolás kötéllel 3*12-15; lórugás 2*15; letolás csigán egykézzel 1*15. Hs lásd fentebb. Mivel szálkásítok, ezért kis súlyokat használok, és nem is egyformán minden edzésen, mert van amikor jobban bírom, és van amikor nem. Pl. mellnél fekvenyomás, mindenki ezt írja, pedig nem biztos, hogy ez a legimpozánsabb, 70 kg-al 10-et, 80-al 8-10, 80-al 8-10; 70-el 10. De pl. nem szálkásításnál és nem a kánikulában 70 kg-al 12-t, 80-al 8-10; 90-el 6; 80-al 6-8. De mondjuk lábtolásnál a gépen 180-200 kg van fent, és tolok 6-8-at. Az étkezésre odafigyelek, hogy ne egyek túlságosan zsíros kaját, bár az az elvem, hogy mindent lehet enni, torta, tejszínhab, csak le kell dolgozni és kész. Soha nem szedtem szteroidokat, még táplálék kiegészítõket sem, teljesen naturál vagyok a szó szoros értelmében, nem úgy, ahogy sokan értik.
Egy jó oldal, ahol hasznos infók vannak: http://body.builder.hu
Bocs, ha hosszan írtam, de csak segíteni akartam.

#3182
nyissz

nyissz

    vendég

  • fórumtag
  • 187 hozzászólás
Mivel még nem rakták át, így itt köszönöm meg: THX!

#3183
TrollEmber

TrollEmber

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 905 hozzászólás
írok kettõt, ami három, remélem elég ;)

1.
alaphelyzet: állva, két kezed kinyújtva oldalra (vízszintes), benne súlyzó.
gyakorlat: a karjaidat nyújtva tartod és közelíted egymáshoz a fejed fölött a súlyokat. utána leengeded az alaphelyzetbe

2.
alaphelyzet: elõrehajolva majdnem vízszintesig, egyenes háttal (térd kicsit behajlítva). Karjaid függõlegesen lefelé lógnak, bennük súlyok.
gyakorlat: A súlyzókat egy kb. függõleges sík mentén emeled vízszintesig (a karod kicsit behajlíthatod), majd visszaengeded.
Vigyázz, ne kapkosj, mert elrepülsz ;D

3.
Állva, kezeidben súlyok, karok a teszt mellett függõlegesen lefelé. Olyasmit kell csinálni, montha a válladat vonogatnád (szimmetrikusan), csak szerintem hatásosabb, ha a vállaidat nem a füledhez, hanem kicsit hátrébb, a nyakad mögé próbálod közelíteni.

ismétlésszámot az elõttem levök szerint lõdd be, ehhez igazítsd a súlyt

ps: miért nem EBBE a topikba írjuk ???
"valaki" átrakja? léccccci ;)

#3184
nyissz

nyissz

    vendég

  • fórumtag
  • 187 hozzászólás
Kössz mindenkinek a választ! Ilyen gyorsan ennyi választ még nem kaptam :)

Gyalogkakukk: nem pulzusmérõ, de az egyéb nyalánkságba talán belefér ;) A "jónapot" gyakorlatot néha csináltam, de mivel nem tudtam mire jó, így abbahagytam. Úgy tûnik, fel kellene eleveníteni... A másik is szimpatikus! THX

TROLLember: a táskán van mellmagasságban is keresztpánt. Szal akkor marad a gyúrás arra is. A rombuszizomra hogy lehet gyúrni? (a csuklyás ismerõs)

#3185
TrollEmber

TrollEmber

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 905 hozzászólás
AAAAAAAARRRRRRRGGHHHHHHHHH

#3186
Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 1.739 hozzászólás
OFF:
Alsó hátizom: alsó hátizom pedig létezik és igenis fontos a tekerésnél,
ugyanis nagyrészt ezzel tartod meg a felsõtested. Sok kerekesnek e-miatt
szokott fájni a dereka. Elég jól lehet edzeni:
Van egy otthon is elég egyszerûen végezhetõ gyakorlat: Feküdj hassal a
földre, karok nyújtva a fej mellett, a lábak 20 cm-es
terpeszben. Emeld fel a jobb karod és a vállad, és ezzel egy idõben a
bal lábad. Érezd, ahogy a derekadnál feszül a hátad, majd engedd vissza,
és jöhet az ellentétes oldal. Így felváltva kell emelgetned a tested és
a lábad. Egy szettnél a bal és a jobb oldal is mozgott. Ebbõl csinálj
4*15-20-at kezdetnek, majd mehetsz 4*30-ig is.

A konditermes lehetõsség pedig az, hogy keresel egy rudat (nem túl nagy
súllyal), azt a válladra teszed (a nyakad mögé), megfogod a két kezeddel,
és elkezdesz elõre törzshajlításokat csinálni( mintha meghajolnál). Csak
deréktól felfele mozogj, és lehetõlleg legyen minnél egyenesebb a hátad.
Ebbõl csinálj kb. 3*10-et. (ja, és az alsó holtponton ki kellene tartani
1-2 mp-ig). Asszem ezt a gyakorlatot "jó-napot" -nak hívják... ;D

És bocs az off-ért, tudom ennek már nem sok köze van a pulzusmérõkhöz... ;D

#3187
TrollEmber

TrollEmber

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 905 hozzászólás
nem erector véletlen? "Gerinc egyenesítõ izom" ? Mos nem mindegy h. magyarul mondom ???

MOST AZ A DIVAT,HOGY MINDENKI A SZAVAIMON LOVAGOL?!?!?!?!?

#3188
zolle

zolle

    bentlakó

  • fórumtag
  • 8.703 hozzászólás

Sztem a hátfájásnál inkább a gerincfeszíto, vagy tövisek közti izmokról van szó, "alsó hátizom"-ról még nem hallottam ::)


Musculus errector spinae a becsületes latin neve. A gerincen 2 oldalt fut végig, és homorítással lehet edzeni rendesen. Ettõl tudsz nindzsásan felugrani a földrõl is:)

#3189
TrollEmber

TrollEmber

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 905 hozzászólás
Sztem a hátfájásnál inkább a gerincfeszíto, vagy tövisek közti izmokról van szó, "alsó hátizom"-ról még nem hallottam ::)
Erre gondoltál?
A legegyszerubb gyakorlat, mikor a hasadon fekve megpróbálod minél jobban homorítani a hátad, majd visszaengeded magad. Ezt lehet variálni is, van hozzá ilyen "pad" vagy mi, ahol beakasztod a lábad, és elore hajolva engeded le majd emeled fel magad.
A lényeg ezeknél, hogy a csípod ne nagyon mozduljon el a gyakorlat végzése közben, mert akkor farizommal rásegítesz, és most nem az a cél.

Hátizsákhoz:
Van rajta heveder, amivel össze tudod húzni a mellkasodon a pántokat? Ez sokat segít az ilyen dolgokon. Ha van és így rossz, akkor valszeg a csuklyás izmod állóképességével van probléma, de lehet a rombuszizommal is. Annyi kis rohadék izom van arrafelé, ::) :) nem véletlen, hisz' jó sok irányba kell mozgatni a felkart ;)
Erre is gyúrni akarsz?

#3190
nyissz

nyissz

    vendég

  • fórumtag
  • 187 hozzászólás
A konditermes témához lenne 1 kérdésem:
Ti hogy, milyen gyakorlatokkal szoktatok alsó hátizomra erõsíteni?

Na jó, még1 kérdés ;)
A dolog lényege, hogy amikor hátizsákkal tekerek viszonylag hosszabb ideig (mondjuk 1napos túrán), akkor utána úgy megfájdul a vállam (valahogy a csuklyásizom környékén), hogy 1 héttel utána is megérzem. Ez ellen mit lehet tenni?

THX

#3191
KillerTom

KillerTom

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 1.570 hozzászólás

BombrideR, te most amerikában vagy, vagy Afrikában? Valamit lehet, hogy rosszul értettem... :D


hegy az van sivatag az nincs .. lamat latok tevet azt nem ..

#3192
KillerTom

KillerTom

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 1.570 hozzászólás

BombrideR, te most amerikában vagy, vagy Afrikában? Valamit lehet, hogy rosszul értettem... :D


..ha nem lennenek a hegyek azt hinnem Afrikaban .. , de nem !

#3193
TrollEmber

TrollEmber

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 905 hozzászólás
ultio-nak mindenben igaza van, támogatom :)
én kb. 8 éve járok edzõterembe, kisebb-nagyobb megszakításokkal (vizsgaidõszak stbstbstb) és csak bólogatni tudok ;)

annyit még hozzátennék, hogy jót tesz a fejlõdésnek mondjuk 3-4 havonta 3-4hét szünet. Ennyi idõ alatt nem esel túl sokat vissza (én legalábbis még épphogy nem....pár héttel több, és az effekt ugyan az, mint almos-nál) viszont mikor visszamész edzeni és már "összeszedted magad" (2-3hét) jobban fog menni a dolog, mint elõtte. Vagyis más szemszögbõl: 3-4 hónap folyamatos edzés után az izmaid hajlamosak "beállni" azaz hiába terheled, erõleteted õket, csak nagyon lassan fejlõdnek. Ezt ki lehet lõni a pár hetes szünet megtartásával.


#3194
tamaska

tamaska

    Beast of the East

  • globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
BombrideR, te most amerikában vagy, vagy Afrikában? Valamit lehet, hogy rosszul értettem... :D

#3195
almos

almos

    vendég

  • fórumtag
  • 48 hozzászólás
hello ultio,
neked most hogy nez ki az edzesterved?
kb 10kg van koztunk , szoval az is erdekelne, h mennyivel csinalod a sorozatokat, ill. milyen gepeket hasznalsz
figyelsz arra, h mit es mennyit eszel egyebkent?
nalam nincsenek merev szabalyok, sem a kerekparra, sem a kondira, sem a kajara vonatkozoan, bar azt elterveztem, h most nyaron nagyon minimalis alkoholt fogyasztok majd :))
tenyleg, vernyomast szoktatok merni?
nem ertek hozza, csak mivel van otthon egy digitalis, neha felcsatolom, es tobbnyire 140-150 / 45-55 a ket ertek, a szuleim szerint ugye az elso magas, a masodik pedig alacsony, a pulzus az tobbnyire (este vagy reggel, szoval mar nyugi van) 48-55 ertek

meg annyit, h vigyazzatok a darazsakkal, engem tegnap megcsipett egy kb 40-nel berepult a fulembe, nagy csattanas es fajdalom, majd bedagadt, es meg mindig kellemetlen, bar igazi gaz akkor van, ha lenyeled veletelenul, vagy a nyakadat csipi meg,
tenyleg, mit csinalnatok ilyenkor, mondjuk 40km re egy korhaztol, nem tudod, h emegfulladsz e vagy sem, de potyara meg hulyeseg kihivni egy kocsit... bar remelem ezt senki sem tapasztalja majd meg

#3196
ultio

ultio

    TARC

  • fórumtag
  • 1.167 hozzászólás
Almos! Ha te 2,5 órát edzettél egy alkalommal, akkor már túledzetted magad. Régen tényleg így edzettek a profi testépítõk, de ma már rájöttek, hogy hatékonyabb60-80 perces edzéseket tartani. Én hetente 3-szor járok konditerembe. Szerintem egy bicajosnak nem jó a nagy izomtömeg, én 78 kg vagyok, és ezt soknak találom. Persze nem akarok az izomtömegembõl veszíteni.
Egy kerósnak elsõsorban az állóképességét kell fejleszteni, ezt kis súlyokkal, nagy ismétlésszámmal lehet megtenni. A testépítõknél ezt szálkásításnak hívják. 10-12-15 ismétlésszámot jelent. Ha az ismétlésszám 6-8 körül van, akkor a tömeged fog nõni, ha pedig 0-4 ismétlésszámmal dolgozol, akkor az erõd. Az erõs emberek így edzenek. Persze ezek mellett erõsödik is a test mindenfajta edzésnél, fõleg ha kezdõ az illetõ, viszont egy profi már nem igazán, csak ha tartja a fentebb leírtakat. Természetesen embertõl függ, mindenkinek ismernu kell a testét.
Ha egy bicajos megy konditerembe, akkor eddze az egész testét, minden izmát, mert így van értelme. Természetesen a lábat is. ha van valakinek kérdése, és tudok rá válaszolni, szívesen megteszem.

#3197
KillerTom

KillerTom

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 1.570 hozzászólás

tenyleg, ti hogy birjatok ezt a forrosagot?
engem nagyon elalmosit a kerekparon, tegnap este 7 kor meg ragadt az aszfalt, szonryu szerintem....


na akkor ezt kapd ki .. 30-35 C fok 80-95% paratartalom mellett .. es meg nem sirok..

#3198
mgyarmati

mgyarmati

    vendég

  • fórumtag
  • 27 hozzászólás
Meleg!!! Én még életemben nem izzadtam ennyit... Szinte els ehiszem hogy képes vagyok naponta akár 6 liter folyadékot meginni úgy hogy max ha 2 szer megyek wc-re.
Szeritem meg nagyon is szükséges a sulyzós edzés egy kerékpáros számára is. Lábra pedig kifejezetten hasznos lehet. Mert nagyon hamar eltudod érni az izomzatod határát, így könnyen tudsz feljõdni akár állóképeségre akár izomtömgre van szükséged. Én jan.-tól ápr.-ig hetente 4-szer jártam és mondhatom többet ért mint pár ezer kilóméter. Csak tudni kell hogy az ember mit akar és azt hogyan érheti el. És pl a hátfájás attól is lehet hogy az alsó hátizmok nem elég erõsek és a terheléstõl megfájdul. Két lehetõséged van. Vagy fájlalod két hónapig míg mederõsödik vagy lemész kétszer egy héten és rádolgozol. Egy két hét és már nincs is hátfájás. Nálam ez volt tavasszal. És még számtalan példát mondhatnék hogy miért is érdemes egy kerékpárosnak tremben edzenie.
És tény hogy minden profi edz teremben is.



#3199
lcs

lcs

    vendég

  • fórumtag
  • 160 hozzászólás
Hi

almos, tény az, hogy a súlyzózást "jobban el lehet felejteni", azaz nagyobbat romlasz a nem gyakorlástól. ez minden anaerob sport esetén így van tudásom szerint. A másik dolog, hogy a kétféle edzés- mozgás-megtrehelés pont egymás ellen dolgozik abból a szempontból, hogy egymás rovására szaporodna a különbözõ rostok. Szóval igazán tényleg a nagyobb izomtömeg a megoldás, mert különben vagy- vagy.
A melegrõl: és akkor mi lenne, ha Marokkóban élnénk? Különben meg: lámpa elõ, este 10 után ragyogó idõ van.

#3200
almos

almos

    vendég

  • fórumtag
  • 48 hozzászólás
a sulyzosashoz visszaterve, szerintem is nagyon hasznos, mint ahogy pcycle irta, en tavaly novembereben kezdtem el, es sajnos a jo ido bekoszontevel aprilisban alltam le szinte teljesen :))
sokat jelent, ha bicepszel es mellkassal elbirod a sulyod, es erdemes hatra, vallra is erositeni
(en az elejen kis sulyokkal sokat, majd nagyokkal egy kicsit kevesebbet csinaltam, atlagban 2,5 orat voltam lent)
a labat viszont kihagytam, nem akartam megeroltetni, ugy gondolom, h osztol jarok majd spinningezni, csupa jo dolgokoat hallottam rola
meg annyit a kondizasrol, h nagyon hamar le lehet epulni, ami eleg elszomorito volt szamomra..
kepzeljetek, mar siman 75 kg szeriaztam fekve, 5x10 et, es neha sikerult kinyomni a 100 kg ot is
4 het szunet utan mar ereztem, h nem feszul a bicepszemen a kerekparos mez, es h mintha nehezebben ment volna kiallva a maszas is,
lementem a terembe es tessek, meghaltam a 60kg os sorozatoktol, es a max amit ki birtam nyomni 80 kg , de inkabb csak duhbol mint izombol...
aztan megint eltelt 3 het, es mar 50 kgmal nyomtam fekve.....
persze a kerekparba ez ido alatt belement kb 2000 km, de azert sajnalom, h igy leepultem
tenyleg, ti hogy birjatok ezt a forrosagot?
engem nagyon elalmosit a kerekparon, tegnap este 7 kor meg ragadt az aszfalt, szonryu szerintem....