Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Pulzusmérõk és egyéb nyalánkságok

* * * * * 1 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
3310 hozzászólás a témában

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás
Ez speciel szemuveg nelkul volt (most majdnem megijedtem hogy polarizal a szemem :) )
Azt latod nem probaltam hogy allas kozben is csinalja-e de sztem igen.
Az biztos hogy valamitol atrendezodik a folyadekkristaly.
Viszont itt nem a kijelzett tema valtozik hanem a background hol kontrasztosabbak a szamok hol a sotetebb hatter miatt nem annyira.
Egyebkent eszrevettem azt is hogy bizonyos helyeken pl a margitszigeti szalloda kornyeken megszunik a jelado es az ora kozotti kommunikacio ,ami velhetoen a szalloda igen eros mobilzavarojanak koszonheto, persze ez csak tipp.

regent

regent

vendég

• fórumtag
  • 233 hozzászólás

Mellesleg nincs valakinek otlete arra hogy miert csinal egy erdekes jelenseget ugyanezen ora.
Amikor egy bizonyos iranyban haladok lathatoan elsotetul a a folyadekkristaly teljes felulete, mas iranyban haladva pedig vilagosabb lesz es jobban kivehetok az adatok is. Elvileg bizonyos kornyekeken van ez csak (tobb egymastol fuggetlen helyen is eszleltem).
Lehetseges pl egy kozeli mobiltorony elektormagneses sugarzasatol, vagy mas hasonlo radioszennyezettsegtol?

Szemüvegben nézed, vagy anélkül. Ilyen jelenség lép fel ugyanis a polár szemüvegeknél, amikor elfordítod a szemüveget (vagy a kijelzööt) a folyadékkristályos kijelzöök elhalványodnak, vagy el is tüünnek. (már nem maga a kijelzö, hanem amit kijelez :) )
Nem tudom elképzelni, hogy egy rádiótorony sugárzása befolyással legyen akár a kijelzöö, akár a szemüveg, akár a fény polarizáltságára, de nagyon úgy tüünik, hogy ez a helyzet. Csak akkor lép fel a jelenség, ha haladsz, vagy akkor is, ha egy bizonyos irányba fordulva állsz? Ezt jó lenne böövebben megvizsgálni.

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás

Hidegben nem az elem gyengélkedése okozza a hatótávolság csökkenését?

De, legalabbis az en radios kilcsioramnal ez igy volt.
Mellesleg nincs valakinek otlete arra hogy miert csinal egy erdekes jelenseget ugyanezen ora.
Amikor egy bizonyos iranyban haladok lathatoan elsotetul a a folyadekkristaly teljes felulete, mas iranyban haladva pedig vilagosabb lesz es jobban kivehetok az adatok is. Elvileg bizonyos kornyekeken van ez csak (tobb egymastol fuggetlen helyen is eszleltem).
Lehetseges pl egy kozeli mobiltorony elektormagneses sugarzasatol, vagy mas hasonlo radioszennyezettsegtol?

RoGeR

RoGeR

vendég

• fórumtag
  • 236 hozzászólás

Nem tudja valaki megmondani, hol lehet ilyen ekg zselet vagy mit kapni? Es mennyiert? Akarok telen futni, es idegesit hogy hidegben csak feltavtol mer az ora rendesen.

Nem tudom, én mire a pulzusmérõ felcsatolása után felltöztem és összekészülõdtem, (3 réteg öltözet + cipõ + zárkálás + 400 m séta), addigra már bõven elkapta a jelet az óra.
Max egy kis melegvízzel bekentem a mellkasom a szenzor környékén és máris megvolt a jel.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Jaja, néha keverem a t és r betûket:)

Nitr-O

Nitr-O

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.122 hozzászólás
De azt mondta, hogy csak féltávtól mér és gondolom a táv felére kezd el úgy izzadni, hogy mérjen és nem arra utalt, hogy fele olyan közel kell tartani a jeladót a vevõhöz.

"De én most megiszom a sörömet és vidám leszek!!"
/Fabian Cancellara/

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Hidegben nem az elem gyengélkedése okozza a hatótávolság csökkenését? Akárhogy nyálazod az érzékelõt, sztem vagy mûködik vagy nem. Ha mûködik, akkor a kiküldött rádiójel erõssége aligha függ attól, hogy mennyire tisztán hallja a kicsi szíved zörgését.

Jaboccs, hogy mikor elindulsz, nem mér egyáltalán? Wazze, benne van a használati útmutatóban, hogy vizezd/nyálazd be.

Nitr-O

Nitr-O

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.122 hozzászólás
Egyszerû testápoló is jó, de a nagy magyar szokás, hogy benyálazod a tappancsot. Nekem mind2 mûködött eddig.

"De én most megiszom a sörömet és vidám leszek!!"
/Fabian Cancellara/

rvilike_2

rvilike_2

vendég

• fórumtag
  • 181 hozzászólás
Nem tudja valaki megmondani, hol lehet ilyen ekg zselet vagy mit kapni? Es mennyiert? Akarok telen futni, es idegesit hogy hidegben csak feltavtol mer az ora rendesen.

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás

asszem ez mindent tud a leirtakból
http://www.garmin.hu...dex.php?pid=485

a részletes leírása nem jön be, nem tom mér

Mondjuk azt nem értem miért van benne GPS, ha a magasságot barometrikusan, a sebességet meg jeladóval méri. Bár aztán meg azt írják nincs szükség kalibrációra.(szóval lehet mégis gps méri a magasságot, bár akkor írták volna)

http://www.nelo.hu/s...product&pid=379

Egyébként ez magyar termék?

Tondach

Tondach

törzsvendég

• fórumtag
  • 586 hozzászólás
[
[B]Beírná mindenki, hogy mennyi az eddig mért legmagasabb pulzusszáma? Kíváncsi vok, hogy mennyire extrém az én maximumom.

Egy éve van órám,idáig 193 volt a max. valamelyik maratonon.
DE érdekes módon vasárnap a Tisza-marcin ami ugye tök sík volt 174-es átlaggal és 203-as max-al mentem.Nagyot néztem amikor láttam a memóriába az adatokat.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Szerintetek létezik olyan kilóméteróra(illetve ismertek ilyet? mert én nem találtam a neten), ami mér pedálfordulatot, pulzust, hõmérsékletet, magasságot(mondjuk pontosan pl gps-el) és persze sebességet és össze lehet kötni számítógéppel az adatok letöltése végett? Nem mintha akarnék venni csak kiváncsiságból:)

asszem ez mindent tud a leirtakból
http://www.garmin.hu...dex.php?pid=485

a részletes leírása nem jön be, nem tom mér
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás
Szerintetek létezik olyan kilóméteróra(illetve ismertek ilyet? mert én nem találtam a neten), ami mér pedálfordulatot, pulzust, hõmérsékletet, magasságot(mondjuk pontosan pl gps-el) és persze sebességet és össze lehet kötni számítógéppel az adatok letöltése végett? Ja és persze ezeket a funkciókat PONTOSAN tudja. Vagy úgy is feltehettem volna mit használnak a profik. Nem mintha akarnék venni, csak kiváncsiságból.:)

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás
Az hogy mit oroklunk es mit nem az egy dolog. De kihagyod az egyenletbol az emberi tudatot, az akaraterot ami sokmindenre kepes es sokmindent legyoz, vagy eler. Ha emlekeztek az Animatrix cimu animacios rajzfilmek egyikeben volt egy rovidtavfuto aki szinten az "agyaval" gyozott. Persze ez ide talan egy picit kicsavart pelda , de sztem ertheto. Persze ha arra is gondolsz hogy az is orokolt ki mennyit bir agyilag, ugy mar elfogadom. :))

A masik hogy ha valaki szeretne letesztelni magat pulzusilag ,ajanlom figyelmebe a Pilis valamelyik szakadekosabb reszet (akar kerekpart tolva is) 35 fok melegben eso utan, 100 szunyoggal a seggeben. Garantaltan elered a maximum hatart.

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Bár McGywer te elég súlymániás vagy, neked a mûvelet ellenjavallt.

Ja:
184 -et már mértem, 44 évesen. A 154-es átlag megy 7 órán keresztül.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

regent

regent

vendég

• fórumtag
  • 233 hozzászólás
Busz üldözésnél az a jó, hogy a tüdööd nemcsak az oxigénbööl dolgozik, hanem beépítheti a különbözöö nehezebb anyagokat is. :)
Biztos ettööl lett olyan magas a pulzusod.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
18évesen 205 volt a max. Egyszer busz üldözés közben kiakadtam és meg kellett állni, utána megnéztem a max-ot, és 229 volt... szerintem az órával volt valami gáz, igaz, akkor kb. úgy érzetem mintha szegycsonton rúgtak volna.
Idén most 22évesen úgy tûnik h. 200 a max.

andrasx2s

andrasx2s

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sziasztok!

Sztem fontos, hogy ki mit sportolt, vagy sportol kezdetektõl fogva. Én spec kenuztam, akkor a nyugalmi pulzusom 38-40 között mozgott, terhelési pulzusom 200-210 között.
Ma ehhez képest 180-190 között kényelmesen futok szigetkört, igaz igencsak nyargalok ilyenkor, de nem érzem a légszomjat.
Manager szûrésnél leállították a kerékpár terhelést, mert nem ment fel a pulzusom egy idõ után bármennyire is emelték az ellenállást.
Tehát: tökre relatív, hogy most kinek mennyi és mit bír, ember specifikus. Alapvetõen öröklött tulajdonságokkal születünk, ha az állóképességrõl beszélünk. Az állóképesség is 80-90%-ban öröklés által meghatározott.
Tehát nem mérvadó az egyénenként beírt adatok.
A legfontosabb, hogy figyelni kell a mért pulzus értékeket. Ehhez természetesen segít a szakirodalom, melyben a fokozotasosság szabályait személyre szabottan beállíthatod. Pl. Conconi teszt.
Néhány számolási módszer a maximális pulzus meghatározására:
Pár módszer a legmagasabb érték kiszámolására.
Módszer 1:
Férfiaknál, 220 - életkor években = MHR
Nõknél, 226 - életkor években = MHR
(pl. 35 éves férfi esetében, 220-35 = 185 MHR)

Módszer 2:
Férfiaknál, 210 - életkor fele (évek) - 11% testsúly (kg) + 4 = MHR
Nõknél, 210 - életkor fele (évek) - 11% testsúly (kg) + 0 = MHR
(pl. 35 éves férfi 80kg, 210-17,5-8,8+4 = 188 MHR, kerekítve)

Módszer 3:
Férfiaknál, 214-(0,8 x életkor) = MHR
Nõknél, 209-(0,7 x életkor) = MHR

Ez a legjobb viszonyítási alap, melyhez igazodni szükségeltetik.
Ez kiindulási alap, majd ehhez kell tervezni a terheléseket.

MrGyulagy

MrGyulagy

vendég

• fórumtag
  • 147 hozzászólás
48-196 33 éves vagyok néha tekerek Mondjuk ha tekerek 100km országuton 1 kis emelkedõvel fûszerezve az átlagpulzusom 155
MrGyulagy bármikor,bármit megszerelek

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Rhihi, elég durva értékeket mondasz. Nekem sétálás közben (Polar sétateszt 70 fölé alig megy...). Max 202 és 27 vagyok. Egy maratonon, ha mondjuk az elsõ 10%-ban beérek, akkor 165 körüli az átlag, túrán 135-145 közötti.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)