Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Pulzusmérõk és egyéb nyalánkságok

* * * * * 1 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
3310 hozzászólás a témában

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Ûgy tûnik itt mindenkinek Polar óraja van, és szenvedtek is vele rendesen. :P

tudsz alternatívát, ami minden téren jobb, mint a Polar?

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

newbiker

newbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 520 hozzászólás

Gondolom azért, hogy ne vonja el a figyelmedet a közlekedésben. Persze az, ha végig azt bámulod, hogy mikor érsz küszöbre, az nem vonja ám el. Lehet, hogy megkérdem Zergét, hátha valahogy meg lehet trükközni.

De ez persze csak oda vezet, hogy az lesz, hogy majd letojom a kilómétereket, a sebességet, s csak az edésidõt fogom mérni. Fõleg éjszaka vicces, mert akkor aztán tényleg leginkább csak a hangjelzésre hagyatkozhatsz.

Newbiker! Rálinkelnél arra az oldalra a Polar weblapon, ahol ezt olvasod?

Itt olvastam a "HR-based target zones with audible alarm" pont alatt van az, hogy "Not in Bike mode".

A CS600 és RS400 is tudja. Bár itt ugye most a bringázásról volt szó. A hétvégén pl. kikaptam egy wearlinket a fiókból, felnyomtam és indultam Vác felé. A CS600 zörög, hogy nézzem meg a jeladót, mert nincs pulzus. Hát nem az RS400 övét vettem fel?!?!:P

enté:
nekem semmi bajom a CS600-al, sõt!

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Ûgy tûnik itt mindenkinek Polar óraja van, és szenvedtek is vele rendesen. :P

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
álítsd át a zónát vagy kapcsold ki vagy tartsd be a zónákat :)

Dante
ha megtudsz valamit, írd meg lécci

edit
Enté
én meg vagyok vele elégedve. de ugye nem lehet minden tökéletes

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás

Polar s710/720/725/8xx tulajdonosok! Az tök komoly, hogy nincs arra mód, hogy bringafunkciókkal is hangjelzés kisérje a zónahatár túllépését (bármely irányba) ? Mert ezek szerint célirányos edzést akkor jobb végezni "bike off" üzemmódban, mert hát nyilván nem bámulhatom végig a kijelzõt, s hangjelzést pedig (a kézikönyv szerint sem and "bike on" esetben "zone alarm-ot"...) nem ad intervall-edzés üzemmódban...Kicsit mérges vagyok, mert ez nem egy logikus dolog. :(

Nekem CS 200 van az tudja. Csipog is egyfolytában hehe.:lol1:

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Gondolom azért, hogy ne vonja el a figyelmedet a közlekedésben. Persze az, ha végig azt bámulod, hogy mikor érsz küszöbre, az nem vonja ám el. Lehet, hogy megkérdem Zergét, hátha valahogy meg lehet trükközni.

De ez persze csak oda vezet, hogy az lesz, hogy majd letojom a kilómétereket, a sebességet, s csak az edésidõt fogom mérni. Fõleg éjszaka vicces, mert akkor aztán tényleg leginkább csak a hangjelzésre hagyatkozhatsz.

Newbiker! Rálinkelnél arra az oldalra a Polar weblapon, ahol ezt olvasod?
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

newbiker

newbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 520 hozzászólás
Ez érdekes. A Polar oldalon is azt írja, hogy "not in bike mode"! Fura, hogy ennek így tényleg nem sok értelme volna.....

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
igen.
nekem is ez a szívfájdalmam, hogy csak futáskor csipog

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Polar s710/720/725/8xx tulajdonosok! Az tök komoly, hogy nincs arra mód, hogy bringafunkciókkal is hangjelzés kisérje a zónahatár túllépését (bármely irányba) ? Mert ezek szerint célirányos edzést akkor jobb végezni "bike off" üzemmódban, mert hát nyilván nem bámulhatom végig a kijelzõt, s hangjelzést pedig (a kézikönyv szerint sem and "bike on" esetben "zone alarm-ot"...) nem ad intervall-edzés üzemmódban...Kicsit mérges vagyok, mert ez nem egy logikus dolog. :(
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

CSEKONICS

CSEKONICS

törzsvendég

• fórumtag
  • 376 hozzászólás
A hajtáshatékonyságra gyúrás egyenlõre nem fog menni,mert platform pedállal nyomom (a maratonokat is)Tudom,hogy ez nem jó.Amúgy alapból is inkább erõböl nyomom,még felfele is.De mivel most olvastam a "térdfájós " topikot,tudom,hogy ez se jó.Ezért is akarok rátérni a gyorsabb pedálfordulatra.
Konásandrás
Én 182 magas vagyok.A cs200-nál a pedálforulat alul,a pulzus mellet van,de nem lehet a kijelzõt ezirányba variálni.Viszont minde esetben kijelzi.
Akár azt gondolod,hogy képes vagy valamire,akár azt,hogy nem,mindenképp igazad van!

mrteo

mrteo

törzsvendég

• fórumtag
  • 375 hozzászólás

Lehet, hogy hajtókarcsere elõtt nem ártana megpróbálni, hogy rágyúrtok a hajtáshatékonyságra, körtekerésre?
Decemberben 75-80as fordulatszámmal forgattam a pedált alapból, most már nem okoz gondot a 90-100, pár hét alatt baromi sokat lehet feljõdni ilyen téren.

Én elkezdtem az ilyen irányú edzéseket, de idõ kell hozzá.
A versenyidõszakra remélem javul a helyzet.

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás
Én amikor 170mm-es hajtókarhosszról váltottam 172,5mm-re nem változott a lábfordulatom úgyan úgy 100 körûl maradt.
Ja egyébként van aki a profi országúti mezõnyben is 175ös karral megy és mellette tud pörögni mint állat.:) (pl.: Thor Hushovd)

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

175mm LX

és Te milyen magas vagy?
én 183 vagyok, mtb-n 175ös karhossz van, országútin 170.
a 175ös kényelmesebb, de a rövidebb se gáz, simán tekerek vele 2-3 órát
alapból olyan 80-90 körül pörgetek, amúgy igyekszem a 100at tartani. eleinte nekem is szokatlan volt, "gyakorlás" kérdése az egész...
tegnap hülyeségbõl kipróbáltam mennyi a max csapásszám, (170mm-es hajtókar) 160at tudtam kitekerni belõle...

nem tudom a CS200asodon milyen kijelzõ van, nekem alul mindig a pulzust mutatja, felette levõ két mezõt pedig szabadon választhatom. a középsõ a legnagyobb, oda szoktam beállítani a csapásszámot, hogy mindig jól lássam. felül kicsiben pedig vagy az idõ vagy a sebesség van, mert ezek ugye kevésbé fontosak.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
Lehet, hogy hajtókarcsere elõtt nem ártana megpróbálni, hogy rágyúrtok a hajtáshatékonyságra, körtekerésre?
Decemberben 75-80as fordulatszámmal forgattam a pedált alapból, most már nem okoz gondot a 90-100, pár hét alatt baromi sokat lehet feljõdni ilyen téren.

CSEKONICS

CSEKONICS

törzsvendég

• fórumtag
  • 376 hozzászólás

Mekkora karod van? Lehet rövidebb kellene...

175mm LX
Akár azt gondolod,hogy képes vagy valamire,akár azt,hogy nem,mindenképp igazad van!

mrteo

mrteo

törzsvendég

• fórumtag
  • 375 hozzászólás

Felszereltem a pedálfordulatszámlálót végre.Remélem nem fogom lerugni,pl. tolás közbe.Jó kis dolog.Érdekes összenézni a pulzussal.Alapozáshoz 90-100-at ajánlanak,de nekem a 80 is szenvedés,a 90 meg kész mókuskerék.A 100-at meg szinte meg se tudom tekerni....

Ugyanígy vagyok én is, amikor azt hiszem, hogy elszállok, kiderül, hogy 90-et pörgetek.
Nekem csak 170-es kar kellene, de itthon '08-as XT hajtómûhöz csak 175-ös hosszban lehet hozzájutni.

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Mekkora karod van? Lehet rövidebb kellene... Nekem amikor nem figyelek, akkor 85-95 ha jól megy, amugy meg 10-el kevesebb...
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

CSEKONICS

CSEKONICS

törzsvendég

• fórumtag
  • 376 hozzászólás
Felszereltem a pedálfordulatszámlálót végre.Remélem nem fogom lerugni,pl. tolás közbe.Jó kis dolog.Érdekes összenézni a pulzussal.Alapozáshoz 90-100-at ajánlanak,de nekem a 80 is szenvedés,a 90 meg kész mókuskerék.A 100-at meg szinte meg se tudom tekerni....

zoozoo

zoozoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 857 hozzászólás
Köszönöm, sirály nagyon a cuccos :D
"Nice boys don't play rock and roll"

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

Jaja, tudom, de úgy mégis :D Nem biztos h. megéri szöszölni vele, wattmérõt meg nem hiszem hogy veszek, szóval szerintem marad ez, ez is elég jó

Olyan bizonytalan vagy mostanában. Vagy mégsem? ;)

zoozoo: Isten hozott a Polarosok klubjában! :clap: