sziasztok!
lenne egy kérdésem, eléggé el vagyok szontyolodva.
kb. 2 hónapja használok pulzusmérõt, sigma, digitális, ez:
Sigma Onyx Classic (Kiegészítõk | Computer | Pulzusmérõs) | RideBike / Kerékpárüzlet és szervízén elsõre egy olcsóbb analógot akartam venni, de az eladó rábeszélt, hogy azért vegyek digitálisat, mert az analóg sokszor, pl. magasfeszültségû felsõvezeték hatására (vagy ha a közelemben mobiloznak stb.) összezavarodik és nem mér, a digitálissal ellenben ilyen nem fordulhat elõ. nahát az a problémám, hogy dehogynem, sajnos ezzel is tök gyakran elõfordul...
általában csak rövid idõre száll el ilyenkor: nullát mutat, de aztán vagy visszajön magától hamar és újra mér, vagy néha ki-be kell kapcsolnom, vagy megnyomom a gombokat, és ennek hatására mér újra, a lényeg, hogy 2 hónapig azért nem vittem vissza a boltba reklamálni, mert általában hamar visszajött és mért tovább, így az edzéseimet se hiúsította meg,így csak kellemetlen volt és idegesítõ, de azért használható.
ami miatt most írok: az utóbbi héten Bp.-rõl déli irányba mentem edzeni, amerre korábban még nem jártam, egyszer Csepelre (Halásztelek, Szigethalom stb.), 3x pedig Érd felé (1x Balatoni úton, 2x Budafoki úton). a csepeli-szigeten a 2 órás edzésem alatt végig nem mért, egyáltalán nem!! (az elején azt hittem, hogy az úttest mellett menõ HÉV miatt, de aztán késõbb sem tért magához.) Bp. - Érd között szintén nem mért, csak Érdrõl kiérve, majd vissza Bp. felé Budaörs kezdetétõl újra elszállt, és egyáltalán vissza se jött hazáig. így teljesen hazavágta az edzéseimet.
tegnap emiatt visszavittem a ridebike-ba, azonnal készségesen kicserélték egy újra, amit ma kipróbáltam a városban, és nagyon elszomorodtam, mert pont ugyanazokon a megszokott helyeken nem mér, ahol a régi, magyarul ugyanolyan rossz ez is, szóval nem tönkrement az elõzõ, hanem alapból ilyen rossz...
namost a kérdésem:
másnak is van ilyen problémája? lehet ellene tenni valamit, azon kívül, hogy nem megyek többet Csepelre, Érd felé, és a hasonló helyekre (ahol tapasztalatból tudom, hogy nem mér) edzeni? nyugodjak bele, hogy pechem volt és szar márkát választottam, vagy más márkájú digitális pulzusmérõkkel is elõfordul ilyen??
elõre is köszönöm a választ, és bocsánat, hogy ilyen sokat írtam.