Na, akkor nálad is jelentkezett ez a probléma? Ezek szerint mégsem a svájci levegõ a gond?
Igen, valamikor valamelyik topicba (talán március végi szeles idõben) linkeltem is róla egy képet, amit menet közben fényképeztem .
Na, akkor nálad is jelentkezett ez a probléma? Ezek szerint mégsem a svájci levegõ a gond?
A sebesség mindent megold.
Nálam csak a végig cipzáros mez segít ezen vagy az ha felveszek egy aláöltözetet.
Nekem ennek az elõdje volt (2006 MHR), azzal is meg voltam elégedve, még jobban a mostani Rox 9-cel, ami a 2209-hez hasonló (valamivel többet tud).Néztem ezt is, tetszett is, de sokallom (SIGMA BC 2209 MHR COMPUTER - Bringa Butik Webáruház "gyalogló üzemmód [...]
Ez? Nekem ilyen van, csak jó tudok róla mondani.
Sigma BC 2209 MHR wireless Tacho - BIKE-COMPONENTS.DE
Ne lepõdj meg, itthon nem ennyibe kerül.
Fúú, ha sikerül eladnom a gitárom, akkor végre meglesz a keret a km óra és pulzusmérõ upgradejére. Eddig külön volt a kettõ, sõt a pulzusmérõ karóra mer egy ideje meg is halt, szóval az már nincs is.
25ezer körüli keretet szánok rá, jó lenne valamit összehozni. Pedálfordulat, pulzus, alap km mérési dolgok, ez sztem alap. Azon gondolkodom, hogy a magasságmérés kell-e bele nekem. Barometrikus férne max bele ebbe az árba, a GPS-esek drágábbak.
Amúgy amit kinéztem az egy ilyen: CICLOSPORT CM 4.4A HR PULZUS +MAGASSÁGMÉRÕS VEZETÉK NÉLKÜLI COMPUTER - Bringa Butik Webáruház
Meg a másik kérdés, megéri-e ez?!
Amúgy még ott van asszem a polárnak a CS100-asa is, az is mint ha ilyen árban lenne. Nem tudom melyik legyen. esetleg (már bevált) ötletek ilyen árban?
Pulzus, fordulat legyen a km mérés mellett ez a alap, a többi csak extra.
polar 725x azt írja ki, hogy fullon van a memóriája, amikor elindítom a mérést. amikor belemegyek a fájlokba nem látok egyetlen edzést sem.
van ötletetek, hogy mi lehet az oka?
a polar pro trainer programmal tudtam törölni a fájlokat. arra tippelek, hogy merülõben volt az elem és valahogy "beleragadtak" a memóriába a fájlok...lehet, hogy bekapcsolva maradt, és üres edzéssel telt meg?
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
szerintem...
-tiszta-e a mellkaspánt?
-elég szoros-e a mellkaspánt?
-esõben ha nagyon ázol és befolyik a pánthoz is a víz akkor az olyan mintha úsznál...elvész a jel
-elemek nem merültek-e le?
-szõrzet...ha nagyon gorilla vagy az sem jó
szerintem...
egy polar is képes ilyeneket produkálni ha nem használod "normálisan"...
Nálam csak a végig cipzáros mez segít ezen vagy az ha felveszek egy aláöltözetet.Polar RS800CX-em van, és lejtõn többnyire elszáll a pulzus az égig. Jeladó és öv csere után is megmaradt a jelenség. Hosszas utánaolvasás után találtam valami olyasmit, hogy ha a menetszél hatására a mez elõl ugye libeg és odacsapkod a jeladóra, akkor meghülyülhet tõle bizonyos esetekben. A furcsa, hogy otthon ilyet nem produkált, csak itt kint Svájcban. Gondolom nem az itteni levegõ az oka. Ugyanazokat a mezeket használom mint otthon. Ha nedves elõl a mez, akkor többnyire megszûnik a probléma, de félórás lejtõknél elõbb-utóbb kiszárad. Cseréltem mosószert, a probléma maradt, gépi mosásról és szárításról átálltam kézire, ettõl sem lett jobb.
Valakinek van jobb ötlete? A probléma adott, a mez odacsapkod, 99,99%-ig biztos, hogy ez okozza a gondot. Futásnál, vagy egyéb mozgásnál mikor nincs akkora sebesség hogy belibegjen a mez, nincs gond.
A sebesség mindent megold.
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
a tiéd is kódolt, digitális?
ha csak pár ilyen hely lenne, még kibírnám, bár akkor is kellemetlen, hogy nem tudod az edzés végén, mennyi volt a max. pulzus (ha már van ilyen funkció, szeretném kihasználni...) de nekem mostanában csomószor csinálja
egyedül edzek, nem a boly a probléma.
Lehet valami távkábel zavart be (nem feltétlen kell nagyfesz.), nekem is vannak helyek, ahol stabil 255-t mutat, valószínûleg van valami gáz azon a környéken, de ha bolyban tekertél, az is lehet, hogy valaki másé zavart be.
Ja hogy ez karóra és nem biciklicomputer, akkor nem szóltam...
Ha kódolt digitális, akkor nem nagyon szabadna hogy bezavarja az "elektroszmog". Nem egyszerûen arról van szó, mint nálam korábban hogy nem nedvesíted be edzés elõtt a szíjat a szenzoroknál?
Sziasztok!
Nemrég írtam itt a fórumon, hogy rossz a pulzusmérõm ( BikeFun - SIGMA - Pulzusmérõ - Pulzusmérõ SIGMA ONYX CLASSIC ) , valaki javasolta, hogy írjak a Bikefun Hungary-nek, hátha kitalálnak valamit. Meg is tettem, és le a kalappal, rögtön készségesen válaszoltak, és kicserélték egy másik, újabb típusra: BikeFun - SIGMA - Pulzusmérõ - Pulzusmérõ Sigma PC 25 DIGI KÓD
Ez kezdetben (hetekig) kifogástalanul mûködött, egyedül a lakihegyi torony közvetlen közelében, kb. 300 méteres szakaszon nem mért, de gondolom ennyire közel egy sugárzó adótoronyhoz ez belefér, ezért ezt még nem tettem szóvá. (2x tekertem ezzel a pulzusmérõvel arrafelé, mind2x ugyanott nem mért, azt írta ki, hogy nem talál jelet.)
Viszont az utóbbi hetekben ez a pulzusmérõ is elkezdett "elromlani": nem mindig, de néha, random valótlan adatokat mutat rövid idõre, de eddig mindig csak pár másodpercekre fordult ez elõ, max. fél percre. Így pl. volt olyan, hogy az edzés végén az elraktározott max. pulzus 207 volt.... Gondolkodtam mit csináljak, nem minden edzésen fordul ez elõ, van, hogy végig rendesen mûködik, gondoltam, várok még, mennyire lesz ez zavaró, vagy hátha elmúlik, nincs kedvem megint reklamálni a Bikefun-nál... De azért mégiscsak zavaró, nem tudom másoknál is elõfordul-e ilyen, más pulzusmérõkkel...
Viszont tegnap esõben edzettem 2,5 órát, és most nem másodpercekre, hanem percekre romlott el, és mért összevissza mindent, 130-200 között, összevissza ugrált.
Arra gondoltam, hogy eddig is a különbözõ sugárzások zavarhatták be (hiába digitális), és ez most a nedves idõben mégjobban elõjött, hiszen a nedves levegõben az elektromosság is jobban terjed. Az szerintem kizárt, hogy beázott volna az óra, hiszen a kijelzõn nem látszott semmi baj, ill. a gombokat nyomogatva is rendesen mûködött. Vagy úgy értitek, hogy a jeladó ázhatott esetleg be?
Szerintetek reklamáljak újra, vagy várjak még? Esetleg próbáljak meg egy elemcserét a jeladóban? (Az órában biztos jó az elem, hiszen mint mondtam, a kijelzõ tök normálisnak tûnik, mondjuk akkor nem tudom a jeladóban mért lenne gyenge az elem...)
Sziasztok!
Nemrég írtam itt a fórumon, hogy rossz a pulzusmérõm ( BikeFun - SIGMA - Pulzusmérõ - Pulzusmérõ SIGMA ONYX CLASSIC ) , valaki javasolta, hogy írjak a Bikefun Hungary-nek, hátha kitalálnak valamit. Meg is tettem, és le a kalappal, rögtön készségesen válaszoltak, és kicserélték egy másik, újabb típusra: BikeFun - SIGMA - Pulzusmérõ - Pulzusmérõ Sigma PC 25 DIGI KÓD
Ez kezdetben (hetekig) kifogástalanul mûködött, egyedül a lakihegyi torony közvetlen közelében, kb. 300 méteres szakaszon nem mért, de gondolom ennyire közel egy sugárzó adótoronyhoz ez belefér, ezért ezt még nem tettem szóvá. (2x tekertem ezzel a pulzusmérõvel arrafelé, mind2x ugyanott nem mért, azt írta ki, hogy nem talál jelet.)
Viszont az utóbbi hetekben ez a pulzusmérõ is elkezdett "elromlani": nem mindig, de néha, random valótlan adatokat mutat rövid idõre, de eddig mindig csak pár másodpercekre fordult ez elõ, max. fél percre. Így pl. volt olyan, hogy az edzés végén az elraktározott max. pulzus 207 volt.... Gondolkodtam mit csináljak, nem minden edzésen fordul ez elõ, van, hogy végig rendesen mûködik, gondoltam, várok még, mennyire lesz ez zavaró, vagy hátha elmúlik, nincs kedvem megint reklamálni a Bikefun-nál... De azért mégiscsak zavaró, nem tudom másoknál is elõfordul-e ilyen, más pulzusmérõkkel...
Viszont tegnap esõben edzettem 2,5 órát, és most nem másodpercekre, hanem percekre romlott el, és mért összevissza mindent, 130-200 között, összevissza ugrált.
Arra gondoltam, hogy eddig is a különbözõ sugárzások zavarhatták be (hiába digitális), és ez most a nedves idõben mégjobban elõjött, hiszen a nedves levegõben az elektromosság is jobban terjed. Az szerintem kizárt, hogy beázott volna az óra, hiszen a kijelzõn nem látszott semmi baj, ill. a gombokat nyomogatva is rendesen mûködött. Vagy úgy értitek, hogy a jeladó ázhatott esetleg be?
Szerintetek reklamáljak újra, vagy várjak még? Esetleg próbáljak meg egy elemcserét a jeladóban? (Az órában biztos jó az elem, hiszen mint mondtam, a kijelzõ tök normálisnak tûnik, mondjuk akkor nem tudom a jeladóban mért lenne gyenge az elem...)