Jók nekem az alap dolgok is. A polar az biztos, csak nem tudok típust.
A böngészõm sz*ara×ik, meg se tudom nézni
CSoda, hogy fórumozni tudok
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Pulzusmérõk és egyéb nyalánkságok
Indította
Lovas_Gabi
, 2003. május 13. 21:40
Írta 2005. augusztus 25. - 18:14
vendég_rvilike_*
Írta 2005. augusztus 25. - 18:07
Alap dolgokat. Még sosem volt ilyenem, szóval nem tudom mit tud egy gyengébb és egy erõsebb óra...
Pulzus (az alap ) magasság, megtett táv, lábfordulat, bár nem olyan fontos.
kalória égetés. Ilyesmikre gondoltam.
A pulzus alap funkcio, megtett tavot csak a bicajos orak tudnak (pl s150), de a pedalfordulat es a magassagmeres a dragabb orak kivaltsaga Ill. s150 is tud pedalfordulatot,de az vezetekes.Amugy szerintem megeri egy 150esbe beruhazni,nagyon lementek most a polar arak.Alapfunkciok a pulzusmeres,atlagpulzus,beallithato hatarertekek,stopper,ora,naptar vilagitas.Kb ennyi
Szerintem most hogy olcsobbak lettek a polarok mindenkeppen azt erdemes venni,en nem gondolkoznek mas markaban, pontossag es megbizhatosag teren polar az etalon.
Írta 2005. augusztus 25. - 18:00
Alap dolgokat. Még sosem volt ilyenem, szóval nem tudom mit tud egy gyengébb és egy erõsebb óra...
Írta 2005. augusztus 24. - 20:54
Milyen kell, mit tudjon az óra? Kell számitógép csatlakozás pl.15 ezerért kellene pulzusmérõ. Néztem polarokat S150 <, de 28 az alapár.
Mondták, hogy 12ért is lehet már polart venni, az melyik típus, hol szerezzem be ?:chin:
Írta 2005. augusztus 24. - 18:18
15 ezerért kellene pulzusmérõ. Néztem polarokat S150 <, de 28 az alapár.
Mondták, hogy 12ért is lehet már polart venni, az melyik típus, hol szerezzem be ?:chin:
Írta 2005. július 23. - 14:10
Köszi. Közben cseréltem a jeladóban elemet, de nem segített. Az órás meg elküldött a sunyiba (na jó, valami spéci szervízbe), hogy ezt nem lehet szimplán kicserélni, merthogy valami beállításokról zagyvált. Hö? :scratchhe
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Írta 2005. július 23. - 13:43
Ha jol vettem ki akkor most valami radios kerekparkomputerrol irtal.
Nekem a Cateye cordlessel az volt a tapasztalatom hogy a jelado hamarabb megadja magat (felteve hogy az orat nem nyomkodod allandoan. De azert ne vedd kp nak, tudni kene minek nagyobb az energiaigenye. Sztem az nagyon fontos parameter ,hogy milyen tavol van a jelado az oratol. Mivel ha a limit kozeleben mozogsz akkor hiaba merul egyenletesen mindket elem, a jeladoban levo mar nem lesz eleg eros ahoz hogy felkuldje a jelet. A masik erdekes tapasztalatom is ezzel (a tavolsaggal) fugg ossze. Ugyanis a tavolsag mellet a kornyezeti homerseklet is befolyasolta nalam a dolgot. Pl osszel ,tavasszal (es mostmar nyaron is) Ha 15 fok alatt volt a homerseklet akkor nem mert az ora egeszen addig,amig ossze nem nyomodott a telo (ilyenkor ugye csokkent a tavolsag az ado es a vevo kozott). Persze lehet az ora volt rossz, de azert erdekes volt.
Annyi okossagot leirok meg hogy jeladashoz !altalaban! nagyobb energia szukseges mint a vetelhez ,lasd radio ado es vevo (pl cb)
Nekem a Cateye cordlessel az volt a tapasztalatom hogy a jelado hamarabb megadja magat (felteve hogy az orat nem nyomkodod allandoan. De azert ne vedd kp nak, tudni kene minek nagyobb az energiaigenye. Sztem az nagyon fontos parameter ,hogy milyen tavol van a jelado az oratol. Mivel ha a limit kozeleben mozogsz akkor hiaba merul egyenletesen mindket elem, a jeladoban levo mar nem lesz eleg eros ahoz hogy felkuldje a jelet. A masik erdekes tapasztalatom is ezzel (a tavolsaggal) fugg ossze. Ugyanis a tavolsag mellet a kornyezeti homerseklet is befolyasolta nalam a dolgot. Pl osszel ,tavasszal (es mostmar nyaron is) Ha 15 fok alatt volt a homerseklet akkor nem mert az ora egeszen addig,amig ossze nem nyomodott a telo (ilyenkor ugye csokkent a tavolsag az ado es a vevo kozott). Persze lehet az ora volt rossz, de azert erdekes volt.
Annyi okossagot leirok meg hogy jeladashoz !altalaban! nagyobb energia szukseges mint a vetelhez ,lasd radio ado es vevo (pl cb)
Írta 2005. július 23. - 12:19
Hehhe. Elemcsere - ha aktuáis (mert annyira gyenge a jel, hogy nem jön át), akkor honnan tudjam, hogy a jeladó vagy az óra gyengus? Vagy csak a jeladó az aktív? Már jó régi modell, mindkettõ, csak kíváncsi vagyok, minek nagyobb a tendenciája, hogy hamarabb merüljön le. Értelemszerûen igen, a számlap is picit halványabb mint újkorában, szóval az órában sem fullos már a szufla...
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
Írta 2005. június 07. - 07:24
Hááát, Polar mmég mindig drága. Javaslom a Timex Ironman modelleket. Nagyon jók, s 25ezer jörül már gyakorlatilag a felsõ kategóriás modellek közül lehet válogatni. Vízhatlanok, mérnek célzónát, részadatokat tárolnak, határértékeket stb. Mondjuk tény, hogy a Polarok komolyabbak, de sokszoros áron.
vendég_rvilike_*
Írta 2005. június 06. - 18:51
Engem az idegesit uj polarokban,hogy elvileg a pulzuscelzonak az egyes timerekhez vannak,gyakorlatilag amikor lejar az 1-es pl es elkezdodik a 2es megse valtja a pulzus celzonat magatol(kivetel interval).Regi orak(Protrainer stb) valtottak..
Írta 2005. június 06. - 15:22
Emberek,iszonyat modon lementek a polarnal az arak,most nezem az arlistajukat,ha valaki akar venni akkor most vegyen!!!
http://www.pulzusmer...un/arlista.html
Ja, és ha valaki az "S7"-tel kezdõdõ órák (S710, S720, S725) közül választana, és kell neki az AUTOSTART funkció, akkor ne a 725-öst vegye! A másik kettõben benne van, ezt a különbséget nem emlegetik.
Ráadásul a hozzáadott program sem tud olyat, hogy csak azokat az adatokat mutassa, amikor tényleg haladtam is.
(Erõsen gondolkozom olyan program készítésén, ami megoldaná ezt a problémát. Ha valaki tud ilyenrõl, ne tartsa magában!)
"Nem felejtem soha el, hogy ki volt mindig velem, azt is mindig tudni fogom, ki fordult ellenem."
vendég_rvilike_*
Írta 2005. június 05. - 09:35
Emberek,iszonyat modon lementek a polarnal az arak,most nezem az arlistajukat,ha valaki akar venni akkor most vegyen!!!
Írta 2005. május 16. - 13:56
a napokban jutok hozzá egy polar s150-hez ,van v.kinek v.milyen tapasztalata az órával kapcsolatban (pozítív, v. negatív) ?
...a legrosszabb, ha a hülyeség szorgalommal párosul!!!
Írta 2005. március 08. - 16:43
vendég_rvilike_*
Írta 2005. március 07. - 22:25
Msc-3dx-rol anno meg a mountain bike actionban irtak.Meg van a cikk,ha erdekel be tom scannelni!Ugy emlekszem eleg sokat tud
Írta 2005. március 06. - 17:03
Nekem CC-HB100 van, a néhány oldallal elõbb leírt problémán kívül nincs más bajom vele. Elég pontos, és megbízható. Nem kódolt, de még egy maraton rajtjánál sem bolondult meg. Mondjuk a max pulzust rögzíthetné, és lehetne háttérvilágítása, akkor lenne a tökéletes (nekem). Az ára 17 ezer körüli.
Írta 2005. március 06. - 14:06
A polar mégiscsak túl drága nékem:)
Errõl a 2-rõl mi a vélemény,esetleg áracska?A forgalmazó lapján nem találtam...
cateye MSC-3Dx / MSC-2Dx / CC-HB100
Errõl a 2-rõl mi a vélemény,esetleg áracska?A forgalmazó lapján nem találtam...
cateye MSC-3Dx / MSC-2Dx / CC-HB100
Írta 2005. március 05. - 21:04
Azért vannak más lehetõségek is, és 65ezer elég sok pénz...
VDO MC 1.0 kerékpárcomupter, pulzust nem mér, viszont minden mást igen 36e
(Biketrade97)
IROX karórák, pl EXPLORER típus 35ezer, pulzuson kívül mindent mér, iránytû és idõjáráselõrejelzés (www.irox.com, M.o.-n az ansis kft forgalmazza)
Oregon Scientific: rs-109: pulzus, barométer, hõmérséklet, idõjárás, kutyafüle, 60ezerért. (neuzer)
(forrás: bikemag shopping guide-ok, és bringa)
Más.
ha már ismét elõkerült az Oregon Scientific jól csengõ neve: van valakinek tapasztalata a pulzusmérõikkel? (tudom, hogy már volt kérdés, de hátha azóta...)
üdv!
VDO MC 1.0 kerékpárcomupter, pulzust nem mér, viszont minden mást igen 36e
(Biketrade97)
IROX karórák, pl EXPLORER típus 35ezer, pulzuson kívül mindent mér, iránytû és idõjáráselõrejelzés (www.irox.com, M.o.-n az ansis kft forgalmazza)
Oregon Scientific: rs-109: pulzus, barométer, hõmérséklet, idõjárás, kutyafüle, 60ezerért. (neuzer)
(forrás: bikemag shopping guide-ok, és bringa)
Más.
ha már ismét elõkerült az Oregon Scientific jól csengõ neve: van valakinek tapasztalata a pulzusmérõikkel? (tudom, hogy már volt kérdés, de hátha azóta...)
üdv!
vendég_rvilike_*
Írta 2005. március 03. - 21:29
Suunto-nak vannak ilyen orai,amit te keresel.De g*ci dragak,szerintem se jossz ki 65 alatt...
Magassagot nyomas+homersekletbol mernek,es nagyon pontosak.Polar 710/720 is full pontos.Bar az lehet hogy nyomast nem is mer,fene tudja.De a legtobb magassagmero nyomas/homerseklet.
Polarnak is megjelent egy uj szeriaja,ami ilyen outdoor kategoria,hasonlo mint amit keresel.Itthon meg nincsnek ha jol tudom,polar oldalan meg tudod nezni.
Amugy meg Tengerszem-be es Mountex-be menj be,ott talalsz ilyeneket.
Magassagot nyomas+homersekletbol mernek,es nagyon pontosak.Polar 710/720 is full pontos.Bar az lehet hogy nyomast nem is mer,fene tudja.De a legtobb magassagmero nyomas/homerseklet.
Polarnak is megjelent egy uj szeriaja,ami ilyen outdoor kategoria,hasonlo mint amit keresel.Itthon meg nincsnek ha jol tudom,polar oldalan meg tudod nezni.
Amugy meg Tengerszem-be es Mountex-be menj be,ott talalsz ilyeneket.