Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Pulzusmérõk és egyéb nyalánkságok

* * * * * 1 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
3310 hozzászólás a témában

regent

regent

vendég

• fórumtag
  • 233 hozzászólás
Ha csak a jeladóban akarsz elemet cserélni ahhoz nem kell órás. Te is meg tudod csinálni, csak kell hozzá egy pénzérme, azzal kitekered a hátulját, és kicseréled az elemet. Az enyémhez adtak gyárilag két gumitömítést is, hogy ezzel se legyen gond. Viszont az órában csak szakszerviz cserélhet elemet. Legalábbis ajánlott ott cseréltetni, garancia miatt mindenképpen.
A valóságban szerintem egy átlagos órásmester röhögve kicseréli az elemet egy polárban is, és még vízálló is marad az óra. Garancia lejárta után, ha lemerül, én biztosan nem viszem majd szakszervizbe sok pénzért.

mod: Ja, amúgy igen, szerintem is ez lehet a baja, esetleg az órában merült le,vagy mindkettööben. Ha meg nem, akkor is célszerüü ezel kezdeni a hibakeresést.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
A Polar Wearlink jeladó mennyi idõt kell, hogy kibírjon? Nálam mostanában nagyon gyenge a jel, elveszti simán,s csak akkor veszi fel újra, ha nagyon (20 centi) közel hajolok. (az ába is vicces emiatt, simán teljesen vízszintes szakaszok is vannak benne, ugyanis sok kilengést már nem vesz át) Régebben ilyen porobléma nem volt. Ugye szerintetek is csak az elem merült le? Ezt egy sima órás kicserélheti, vagy speckó boltban kell? (igen, az enyém már csrélhetõ) Kábé 500 óra edzésidõt kapott eddig...hogy számot is mondjak.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Ne nagyon erõlködj, szerintem a külsõ IrDa-k közül csak a saját (gyári) típussal megy.
Én sokat kipróbáltam, azután megvettem a gyárit.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Ezzel én is baromira sokat szenvedtem, s sok esetben kipróbáltam, egy tényt tudok mondani:
az óra az összes általam próbált laptop beépített IRDA-val kommunikált (na hogy az miben különbözik egy USB IRDA-tól, azt egy számítógép zseni megmondhatná...)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás
Ha valakinek sikerült rávennie a nem polar IRDa interface-ét, hogy kommunikáljon a 720i-s órája a számítógépével, az írja légyszi meg az IRDa típusát, mert az enyém nem hajlandó mûködni! Még a polarosok által javasolt beállításokkal sem.

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás
Ezzel most megleptél, nem vettem észre, hogy van rajta magassági adat..
Köszi

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
A maps.google.com is jó, de ott nincs magasság adat.
Én a Google Earth-on néztem meg.

h.

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás

Hát Veszprém mûholdképén nem ismerem ki magam rendesen, de...

Ezt hol találtad??

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás
Köszi!

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Lõdd be az otthont, menj fel egy mérõpontra (pl közeli domb, ráállsz a kõre a kis x rovásra...), majd rohanj haza ezerrel. Ettõl kezdve az lesz az "origó". Elég hozzá egy turistatérkép...

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Hát Veszprém mûholdképén nem ismerem ki magam rendesen, de a következõket látom:

- Keresztezõdés, ahol a fûzfõi; a füredi; valamint a 8-as utak összefutnak: 290m
- buszpályaudvar, a központ környékén: 281m
- focipálya közepe (a központ mellett): 270m
- buszpályaudvar (É-NY -on): 270m

Nem tudom mennyire pontos, de ha felmész valami ismert hegytetõre, akkor kiderül.
:)

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás
Csõ!

Megjött ma az altis VDO-m. Tudtok-e esetleg olyan oldalt ajánlani, ahonnan kideríthetném a veszprémi állatkert, vagy a Hotel Betekints tengerszint feletti magasságát?

november13

november13

vendég

• fórumtag
  • 22 hozzászólás
Helló!
Nekem is PC 15-ös órám van, az elem alapból nem volt túl jó a jeladóban, de nem túl drága, és a cseréje után kiválóan mûködik.Amúgy szerintem klassz óra, csak a jeladó szíjára vigyázz, nekem leesett és egybõl eltört a füle, bár 800 Ft-ért hoztak új gumi pántot.Amúgy a vastag átizzadt ruha állítólag árnyékol, de énnekem decemberben is mûködött a mecseken.kinyújtott karral mérnie kell.ennyi

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.150 hozzászólás
Cseréld ki az elemet a jeladoban és ha akkor se javul meg akkor menj vissza a kereskedöhöz. Én amikor megvettem az pulzusméröm szinte egybõl ki kellet cserélni az elemet, mert elég gyenge volt a jele, ez lehet attól is, hogy sokat állt az üzletben ahol vetted. Az elektromos dolgok tényleg bezavarhatják nekem volt olyan, hogy sin mellet tekertm elment 1 vonat, aztán majd 10 percig nem tért magához szegény, de azota is müködik, csak pillanatnyi zavar volt, mindenesetre akkor azért megilyettem, hogy hazavágodott.

Szóval szerintem cseréld ki az elemet a jeladoban valoszinüleg az lehet a baj.

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
A ruha nem befolyásolja természetesen, ha csak nem valami fémszálas dolog. Az öv szorossága sem játszik, ha a benedvesített felület rendesen a bõrödhöz ér, akkor nem lehet gond.
Ha távolságfüggõ a dolog, az inkább gyenge jeladó elemtõl lehet. Esetleg külsõ zavar, villamos, hév, vonat, távvezeték.

purge4

purge4

vendég

• fórumtag
  • 35 hozzászólás
Sziasztok!Boldog ?!? tulajdonosa lettem egy sigma pc 15 órának. Az után érdeklõdnék, hogy nagyjából, ideális esetben a jeladónak milyen messze kell küldeni a jeleket, ill. ezt mi befolyásolhatja? Pl. pulóver, az õv szorossága, stb. Sajnos én a távolsággal nem minden esetben vagyok megelégedve, s érdeklõdök, hogy aggódjak-e, vagy ez normális ezeknél az óráknál.Fõleg futásnál teszteltem, s volt olyan, hogy a kinyújtott kezem csuklómon az órával már messzinek bizonyúlt a jelvételhez, bár volt rajtam pulcsi rendesen. Köszi!

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás
Hozé: persze, a magasságmérés nekem is csak az "érzés" miatt kell. Egyszerûen jó látni, hogy az ember mit tett meg.
Viszont ezek szerint nincs alternatíva letölthetõ magasságmérésre..
Körülnézek és ha találok, akkor azért linkelek egyet..

BCI

BCI

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 hozzászólás
Pffff... már hogyne lenne szüksége egy amatörnek is?!

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Urak!
A GPS egy jó buli, de ne feledjétek, hogy ritán bírnak ki egy napnál (10-12 óra) többet elem töltés nélkül.
Senkit nem akarok se lebeszélni se rábeszélni semmire, de ne feledjétek, hogy a mi szintünkön(bocs ha valaki profi itt, rá nem vonatkozik) semmi szükség pulzusmérõre, meg magasságmérõre.
Az egész arra jó, hogy jobban érezd magad attól a tudattól, hogy látod az adataidon, hogy fejlõdtél.
Azt az érzést meg utálom, amikor néhány nap mulva rájövök, hogy "nem ezt kellett volna megvenni".
Ezért vettem a drágábbat, ami mindent tud.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
5e Ft-s pulzusmérõs, rádiós óra... (tjah és mellé még mûködik is! leszámítva a nagy méretét és az érzékenységét a mágnes helyes beállítására, egész kellemes darab)
a bilincs sem a szokványos tipusok közé tartozik
stucnira nem lehet rakni, cserébe a +2 csukló bõdületesen sok elhelyezési lehetõséget biztosít (megoldható így az is, h a stucnira feküdjön fel maga a kijelzõ)