Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Pulzusmérõk és egyéb nyalánkságok

* * * * * 1 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
3310 hozzászólás a témában

BCI

BCI

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 hozzászólás
A Polar szortverét be lehet állítani hogy a kirívóan magas értékeket kiszûrje.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Az a fura, hogy ez a "bezavarás" erõsen mágnesfüggõ, szerintem. Én azóta zavaródom be a Keleti közelében a Kerepesi úton, hogy mágnest cseréltem, s feltettem a grammániás változatot. A régi durung mágnessel okés volt, de az meg hülye hangokat adott.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
A Polarban azért ez a legjobb:
Feltöltött kép

Ha az ember hazaér, meg tudja nézni mitõl fáradt el...
:)

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Nekem a Sigmat is pont ugyanennyire zavarta. Annyi volt a kulonbseg, az 0-t mutatott olyankor.

akkor lehet nekem szerencsésebb darabom volt.....igaz villanyos sinen nem próbáltam :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

rvilike_2

rvilike_2

vendég

• fórumtag
  • 181 hozzászólás
Nekem a Sigmat is pont ugyanennyire zavarta. Annyi volt a kulonbseg, az 0-t mutatott olyankor.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Igaz, de megis.

kösz a figyit Hozé, de már 6 éves koromban 20kv-os kapcsolótérben tologottam a csattogós lepkét :) nekem vakahogy úgy rémlett hogy lenyomja a máv a középfeszültséget, ilyen 1,5-re de akkor rosszul....
de hogy on is legyek a sigmát tényleg nem hatotta meg se a 220, se a 120.....igaz azóta magától bedöglött a szekrény mélyén....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

rvilike_2

rvilike_2

vendég

• fórumtag
  • 181 hozzászólás

akkor a polar érzékenyebb mint a sigma :)

egyébként a villanyos messze nem magasfeszültség, ráadásul egyenáram /ha jól tom/ szal attól nem kéne....

Igaz, de megis.

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Biker!
A vasútnál 20kV-van, nem 1,5. Ne nagyon menj közel hozzá :).

Egyébkén zavarja az órát keményen.
Igazából mendegy, hogy egyenáram, vagy sem (egyébként az) de van rajta egy nagy csomó nagyfrekvenciás zavaró jel is.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Magasfeszultsegtol mutat ilyen magas erteket. Ha villamossinen megyek, pulzus 230, pedalfordulat 190, sebesseg 150, ilyeneket mutat.

akkor a polar érzékenyebb mint a sigma :)

egyébként a villanyos messze nem magasfeszültség, ráadásul egyenáram /ha jól tom/ szal attól nem kéne....

rvilike_2

rvilike_2

vendég

• fórumtag
  • 181 hozzászólás
Magasfeszultsegtol mutat ilyen magas erteket. Ha villamossinen megyek, pulzus 230, pedalfordulat 190, sebesseg 150, ilyeneket mutat.

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás
Közbe' megtaláltam a neten is: http://ironman.tar.h...estervezes.html Nem kell gépelnem/szkennelnem! :bananadan
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás
Megvan a cikk, csak az a baj, hogy nyomtatott formában. Valamiért nem akarom begépelni...ha beszkennelem (mondjuk holnap este, vagy hétfõn), akkor hogyan tudom feltenni?
Ráadásul nem vagyok benne biztos, hogy ez az egész-e...:chin:
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
akkor a mobil lehetett, köszi tigris a tapasztalatmegosztást:D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

jameg a vasútállomáson is volt magasfeszültség, szerintem inkább az kavart be. a manualt el is olvasom mégegyszer, és köszi:D

a rádió és tv torony alatti elhaladással szerintem nem mész sokra, mert azok a magasban küldik a jeleket, nem a torony lábánál. legalábbis én így tudom.

én egyszer kisérletképp a gagyi sigma órával mászkáltam 220as távvezeték alatt, meg 120/20 as trafó mellett, semmit nem zavarta........vasútnál meg asszem 1,5 kv van szal az nem hiszem zavarná

szerk : ja az értékek kv-ban értendõk

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
jameg a vasútállomáson is volt magasfeszültség, szerintem inkább az kavart be. a manualt el is olvasom mégegyszer, és köszi:D

a rádió és tv torony alatti elhaladással szerintem nem mész sokra, mert azok a magasban küldik a jeleket, nem a torony lábánál. legalábbis én így tudom.

rollingwheels

rollingwheels

vendég

• fórumtag
  • 117 hozzászólás
Hát, a 234 tényleg emberfeletti lenne :)
Elvileg bekavarhatott a telcsid, minden útmutatóban leszögezik, hogy rádiófrekis zavarok befolyásolják a mérést, és a felfelé eltérés arra is utal. Bár én meg tegnap direkt elfutottam egy rádió-TV adótorony alatt és meg se kottyant a polaromnak (kopp-kopp)
Javaslom, teszteld le, küldess magadnak egy SMS-t direkt amikor rajtad van a cucc.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
ma mentem két kört a velencei tó körül, és edzés végén a polarom szerint a maxpulzusom 234 volt. ez képtelenség, mert a max pulzusom 204 (saját mérés, a hányáshatáron voltam). mi történhetett, amitõl igy megugrott az órám? az számit valamit, hogy a mez farzsebében vot a mobilom, és menet közben 1 smst kaptam?

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
köszönöm és megköszönném' :)

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás

Sziasztok, úgy adódott, h mostantól ha elég alap módon is, de tudok pulzust mérni ( pillanatnyi pulzus )
Tud valaki linkelni hasznos olvasnivalókat, meg felvilágosítani, hogy a pulzusmérés miként tud segíteni az edzésben?
Meg, h mik ~ a megfelelõ pulzusértékek a mihez.

Volt még annó a neten az Eisenkrammernak valami "Edzéstervezés" címû cikke, pár oldal, a lényeg, érthetõen. Szerintem az elég jó volt...ha esetleg megtalálod még...talán a Bikemag oldalon is fent volt...:chin:
Én ezt régen letöltöttem, ha nem felejtem el (és te nem találod meg), akkor megnézem a másik gépemen, hátha megvan.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
linkelni azt sajna nem tudok, én speciel az armstrong féle edzéses könybõl tanultam meg hogy mit hogy miért mikor....meg Pixel könyvében is van egy edzéssel foglalkozó rész, az az alapokat elég jól leírja. a könyvet meg letöltheted innen: http://www.mtbrider.hu (nem kalózkodás, mint már mondtam, ez a könyv nekem megvan élõben is!).. (a pdfben a 72. oldaltól kezdõdik ez a rész!).