Jelentkezz be Regisztrálj
Pulzusmérõk és egyéb nyalánkságok
Posted 2006. July 19. - 11:39
Bikertigger szép pontosan 2 ütésen belül van az elõírthoz:)
Posted 2006. July 19. - 11:36
Amúgy ha valaki beírja a max pulzust, odaírná, hogy hány éves?
Mert ugye nagyon nem mindegy. Esetleg még azt, hogy saját meglátása szerint mennyire edzett. En kocabringás vagyok, hétvégi és/vagy jóidöös.
nekem 150-160 között már kicsit nagyobbakat kell lélegeznem, 162 felett meg hirtelen elfogy a levegöö, ki kell nyitnom a számat is a megfelelöö mennyiségért. Amúgy a polar szerint 162 a zónám felsöö határa, és szerintem baromira igaza van, mert gyakran rá sem kell néznem az órára, és tudom, hogy most már nem 162, hanem 164, mert nem elég a levegöö.
Posted 2006. July 18. - 19:02
de 36 éves vok
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2006. July 18. - 18:45
Posted 2006. July 18. - 15:40
172-180(max) pulzus
Soxor hallottam már ilyen számokat... Nekem tök meglepõ. Az index fórum "idõfutamon" is 178-185 körüli átlag-pulzusszámokat adtak meg az emberkék rövid idõfutamról, még Gellérthegyrõl is.
Nekem a 172 még ilyen komfortos zónának számít, amikor keményen megyek, de semmi extra. Futottam már Margitszigetkört 190es átlagpulzussal (akkor nagyon gyenge, talán kicsit beteg is voltam, azért szaladt fel ennyire). Az eddig mért maximumom 203. Ha Gellérthegy-idõfutamot mennék, tuti 190 fölött lenne az átlag.
1ébként kocabringás vok, nem versenyzõ, csak mókából van pulzusmérõm is. A legalacsonyabb eddig mért pulzusszámom, fekve, tudatosan lelassított légzéssel 47. Normál nyugalmi inkább 55-60 környéke lehet.
Beírná mindenki, hogy mennyi az eddig mért legmagasabb pulzusszáma? Kíváncsi vok, hogy mennyire extrém az én maximumom.
Posted 2006. July 18. - 15:16
alapvetõen semmit nem vártam ... csak amit kaptam, egy véleményt, hogy rossz a pulzusom, edzetlen vagyok ...
amúgy terep gumi, betonon.
De nehogy komolyan vedd, aztán írtam is, hogy tréfát félretéve.
Egyszerüüen nem lehet megmondani ezen adatok alapján, hogy edzett vagy, vagy nem.
Ugy látszik, hogy Dante-hoz képest edzetlenebb vagy.
Amúgy meg teljesen mindegy, hogy másokhoz képest milyen állapotban vagy.
Soha nem tudhatod, hogy aki elhúz melletted könnyedén, az nem a következöö sarokig sprintel-e, míg te éppen egy 80 km-es túrára indulsz, és nem akarod magad széthajtani.
Amúgy, most komolyan: nektek nem szokott zsibbadni az arcotok, mikor a max pulzuson tekertek egy ideig? Nekem jellemzööen kemény hosszú hegymenetnél szokott elööfordulni, mikor nincs lehetööség visszavenni, mert akkor megállna a bicaj, ezért 5-10 percig is 172-180(max) pulzuson tekerek.
Na ilyenkor érzem a végén, hogy nem érzem az arcom.
Menjek orvoshoz?
más: mikor pókerezem, és bejön egy jó lap amit megjátszok, hirtelen felugrik a pulzusom kb 120-130-ra a nyugalmi 60-70-rööl. Szinte félelmetes, hogy 1-2 másodperc alatt ekkora változásra képes. Hiába, ez az adrenalin csodákra képes.
Posted 2006. July 18. - 14:26
Szerintem félreérted.. Tény, hogy elég magasnak tûnik, de ez viszonyítás kérdés, mert, ha neked alapból magasabb a pulzusod, akkor ahhoz képest lehet normál érték is.. Ezért is van a polár órákon egy nyugalmi pulzus meghatározás, mert ehhez már lehet viszonyítani..alapvetõen semmit nem vártam ... csak amit kaptam, egy véleményt, hogy rossz a pulzusom, edzetlen vagyok ...
Másrészt pont azért mondták, hogy semmi konkrétumot nem írtál.. Pl ha a terepgumid nincs elég keményre fújva, akkor ugyanazzal az "erõvel" 2-3 km/h-val kevesebbet tudsz kihajtani..
Hmm, 5 perc alatt már vissza kellene állni normál állapotra, ha nem széthajtottad magad azokon a lépcsõkön... De talán akkor is..Nah, ez volt így az a bizonyos "nyugalmi helyzet"...
Nekem mondjuk, ha épp vérnyomást, pulzust, ekg-t mérnek, akkor össze-vissza kezd el verni a szívem.. Az agy sok mindenre képes..
Posted 2006. July 18. - 13:38
Milyen nyugalmi helyzetben, wazze? 120nak sétálás közben kéne lenni. Tényleges nyugalmi helyzetben, hosszabb székben ücsörgés után illene nagyjából 50 és 70 között lennie valahol, edzettségtõl föggõen. 120 gyakorlatilag kizárt...
A sulimtól elsétáltunk a dokihoz, ez olyan 600 méter volt, aztán ültünk vagy 30 percet és gyalog végigjártuk az épületet, lépcsõkön keresztül, be a különbözõ termekbe...
Mielõtt lemérték a ulzusomat, vagy 5 percet ültem...
Nah, ez volt így az a bizonyos "nyugalmi helyzet"...
__________________HoNLaPoM______________________
Gyõzni Tudás: Mást Tenni Mint Amit A Legyõzöttek!
Posted 2006. July 18. - 13:24
Nekem vagy 4 hónapja mérték a pulzusomat.
Nyugalmi helyzetben volt 120 vagy 125...
Nekem nincs pulzusmérõm, sajna, de majd egyszer beszerzek egyet...
Ez az érték amit nálam mértek ez átlagos, rossz avagy jó?
Azthiszem jócskán több volt mint a társaimnak...
Milyen nyugalmi helyzetben, wazze? 120nak sétálás közben kéne lenni. Tényleges nyugalmi helyzetben, hosszabb székben ücsörgés után illene nagyjából 50 és 70 között lennie valahol, edzettségtõl föggõen. 120 gyakorlatilag kizárt...
Posted 2006. July 18. - 13:18
Nyugalmi helyzetben volt 120 vagy 125...
Nekem nincs pulzusmérõm, sajna, de majd egyszer beszerzek egyet...
Ez az érték amit nálam mértek ez átlagos, rossz avagy jó?
Azthiszem jócskán több volt mint a társaimnak...
__________________HoNLaPoM______________________
Gyõzni Tudás: Mást Tenni Mint Amit A Legyõzöttek!
Posted 2006. July 18. - 12:21
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Posted 2006. July 18. - 03:33
Nekem montival országúton, síkon, szélcsendben, terepgumival, 32-es tempó 110-120-as pulzus. Slickgumival, szélcsendben, ugyanez 35-re igaz. De mondjuk 37-hez már 150-es lesz, 38-hoz már 160, s simán 170 körüli, ha 40-es átlagot megyek. Tök relatív, semmi értelme a kérdésnek. Nem, nekem semmim sem zsibbad.
és mindezt egy zselével...
bocsi, nem tudtam kihagyni. nem gonoszkodok, csak ma ilyen napon van
amúgy tényleg érdekes milyen durván megy le a pulzus azonos tempónál az edzések hatására. A nyugalmi pulzusom is lement 52-re, ami nálam már királynak minõsül.
Posted 2006. July 18. - 00:43
én speciel kaptam hozzá, soknyelvût, pl magyart is (igaz nem ez a típus, de polar)
hmmmm ... nem is tudom mit mondhatnék ... legjobb lenne semmit ... de kénytelen vagyok beismerni ... hogy khmmm ..... izéé...
egy második leírás is volt a dobozban ...
amit eddig is láttam: egy francia-angol
és ami most elõkerült: magyar ...
khmm .....
süllyedek sárga föld alá ...
köcce mindent, és sziasztok!!!!!!!!
van egy másik topik, "ki mennyit tekert le" ... nem akarod okda beírni.
Én 20,000-et az eémúlt 15 év alatt ... nem sok, tudom
Posted 2006. July 17. - 22:41
Posted 2006. July 17. - 21:54
amúgy terep gumi, betonon.
de ami miatt beírtam, az az hogy magyar leírást nem-e tud valaki az órához?
Posted 2006. July 17. - 13:33
Posted 2006. July 17. - 13:26
Sziasztok!!
25kmp/h 178-on (notmál szembeszél 170)
22 kmp/h 168-170-en nagyon rossz? (notmál szembeszél 165)
Igen ez nagyon rossz!
Gyakorolj még egy kicsit, és aztán gyere vissza!
Most tréfát félretéve, mit vársz mit mondjunk? Nem ismerünk semmilyen konkrét adatot, azt sem tudjuk országútival mész-e, vagy rücsköskerekes montival, aszfalton, vagy homokban.
Meg amúgy is. Mindenki különbözöö.
Nekem a 178 az már felsöö határ közeli, ilyankor már zsibbadni szokott az arcom. ( Tényleg nektek nem szokott zsibbadni az arcotok, mikor a max pulzus közelében mentek? ) Vagy ez valami egyedi dolog, esetleg nagy gáz?
Posted 2006. July 16. - 18:54
Nekem egy Polar RS200-asom van
Irdalmatlanul átláthatatlan számomra a kezelése
Nincs valakinek magyar leírása hozzá?
Bár ez futó óra, de kerózáshoz hazsnálom,
Nem vagyok nagy kerós, csak már régóta tekergetek, volt 2 év kihagyásom.
szembeszélben
25kmp/h 178-on (notmál szembeszél 170)
22 kmp/h 168-170-en nagyon rossz? (notmál szembeszél 165)
Posted 2006. July 01. - 10:57
Akkor elsõ körben jól lepucolom az érintkezõket, majd elemcsere jön. Azért valószínûbb számomra az elem, mert ha közelebb hajolok, újra mindig felveszi a jelet. Még elvilega a tömítõgyûrûk is megvannak. Igen durva a szórásdiagramm, tisztára mint egy szívbajos! Órát azért nem hiszem, mert akkor a sebességet is elvesztené...de majd meglátjuk.
Posted 2006. June 30. - 15:30
Az új tipusú jeladók elemei elég sokáig birják, de sok probléma van abból hogy a csatlakozásnál ahol a össze kell patentolni eloxidálodnak a fém érintkezõk az izzadságtól meg a sótól meg a kosztól. Láttam már pár ilyen érzékelõt amik igy jártak.
Az óra elemcseréjét meg érdemes a szakszervizben csináltatni, mert ott kicserélik a tömitéseket is nemcsak az elemet is, és ha rendszeresen használod vizes közekben biza megéri az a plusz pénz. Szerintem nem éri meg kockáztatni egy drága pénzen megvett órát egy elemcserével.