Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Pulzusmérõk és egyéb nyalánkságok

* * * * * 1 votes

• Please log in to reply
3310 replies to this topic

szmöre

szmöre

vendég

• fórumtag
  • 44 posts
A Polar 7xx órák ilyet biza nem tudnak csak a 8xx órák azon be lehet állitani azt, hogy minden sziv összehuzodást eltároljon. Ha nyugalomban mérsz ilyet és megnézed a scatterogammal akkor lehet látni hogy milyen állapotban van a szervezet. Konkrétan méri a szivösszehuzodások idejét milisec-ben. Minnél pontossabban ketyeg a szived azaz egyforma idõközönként húzodik össze a szived annál inkább le vagy pukkanva, és forditva. Dióhéjban kb. ennyi.
ez egy 810i-vel mért nyugalmi pulzus:

Data Value Unit
Duration 0:20:01
Sampling Rate R-R Intervals

Number of Heart Beats 1172 beats
Minimum R-R Interval 734 ms (82 bpm)
Average R-R Interval 1025 ms (59 bpm)
Maximum R-R Interval 2298 ms (26 bpm)
RLX baseline 33 ms
Standard Deviation 142,1 ms
Max/min ratio 3,13
Weighted RR Average 1045 ms
SD1 123,4 ms
SD2 161,0 ms
RMSSD 172,0 ms
pNN50 12,8 %

Total power (0,00 - 0,40 Hz) 112013,82 ms²
VLF (0,00 - 0,04 Hz) 99359,69 ms² (88.7 %)
LF (0,04 - 0,15 Hz) 4678,30 ms² (4.2 %)
HF (0,15 - 0,40 Hz) 7975,84 ms² (7.1 %)
LF/HF ratio 58,7 %

Ennyi baromságot mér aminek sajna nagy részét én sem értem.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Nem teljesen idevág, azaz mégiscsak: szóval elkezdett foglalkoztatni a HRV (szívritmus változékonyság), amit a Polar S7xx órák már mérnek. Nem sokat tudok errõl, annyit utánaolvastam, hogy a változékonyság egyfajta edzettségi állapotot tükröz, s kábé egyenesen arányos a VO2max-al. Feldobok pár képet (ezeket a Polar PPP szoftverébõl le lehet kérni, SCATTEROGRAM (ha nyitva van egy edzés) lehívásával), nálam ezek a jellemzõ rajzlatok, noha fogalmam sincs, milyennek kell(ene) lennie. A Polar7xx tulajdonosok dobjanak már fel plíz néhány rajzocskát, csak úgy összehasonlításképpen!

Nálam így néz ki, ha 6 órát terepezek:
http://heartofwinter...u/Mtb/hrv_1.jpg

Így néz ki, ha mindezt megelõzi egy kiadós buli, s kevés alvás:
http://heartofwinter...u/Mtb/hrv_2.jpg

Ez pedig egy 2 órás verseny:
http://heartofwinter...u/Mtb/hrv_3.jpg
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,150 posts

Nem akarok prudnek tunni de ez akarhogy is nezem allatkinzas

Ha utálnák nem mennének bele.

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
Szerintem önként futnak a hengerben...

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

Grolsch

Grolsch

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,323 posts

http://www.freevlog..../3766.html&ch=5
Kilóméter óra...:D

Nem akarok prudnek tunni de ez akarhogy is nezem allatkinzas
Legyél te is szerencse csomag! :icon_bigg

Lacika

Lacika

vendég

• fórumtag
  • 229 posts
http://www.freevlog..../3766.html&ch=5
Kilóméter óra...:D

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts

Köszi!

átnézegettem az órákat mert az s120 elég ritka darab már!esetleg az fs2 fs3 f4 mennyire jöhet szóba?nem célom hogy olimpiára menjek...:)

Zalaegerszegen van 1 a boltban... Mármint S120... Ha gondolod, megnézem mennyi
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

Atikaaa

Atikaaa

törzsvendég

• fórumtag
  • 304 posts
Köszi!

átnézegettem az órákat mert az s120 elég ritka darab már!esetleg az fs2 fs3 f4 mennyire jöhet szóba?nem célom hogy olimpiára menjek...:)

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
polar s 120-at ha még találsz (bringavilágban még láttam egyet, 17-18e volt), akkor egy cateyeal párosítva olyan 20-23 ezerbõl kijön az alap pulzusmérõ funkciók+kerékpárosóra funkciók kombó...esetleg s150 vagy cs100-as polar.

http://www.pulzusmeres.hu

http://www.zerge.info/ora.php

Atikaaa

Atikaaa

törzsvendég

• fórumtag
  • 304 posts
sziasztok!

tervezem egy pulzusmérõ beszerzését, melyiket ajánlanátok?ha lehet ne 50-100 ezer ft-os kategoria legyen:D szóval valami megfizethetõ de mégis használható érdekelne!

köszi!

Grolsch

Grolsch

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,323 posts
Van olyan Polar amire az van rairva Made in Hungary :D
Legyél te is szerencse csomag! :icon_bigg

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,739 posts
ha ráér hétvégéig, fel tudom tenni neked valahova. Sztem publikusan nem hozzáférhetõ, mert akkor feltették volna a Polar oldalra is, de ott csak a helpet lehet letölteni... :)

Tondach

Tondach

törzsvendég

• fórumtag
  • 586 posts
Megtalálható neten a Polar sw,vagy illegál a dolog?Nem találom a lemezem és az asszony gépére is fel szeretném tenni...

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
Különben ki szedné le az adataidat?

Tondach

Tondach

törzsvendég

• fórumtag
  • 586 posts
A Polar sw-nek telepitve kell lennie a gépen ha az óráról az adatokat át akarom küldeni?Ma két laptopon próbáltam és egyiken sem ment,de a connect müködöttt...

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
Én 10 alatt vettem, (igaz egy éve) itt:

www.pulzusmeres.hu

Bp. 1094 Páva utca. (tel:217-50-63)

Tondach

Tondach

törzsvendég

• fórumtag
  • 586 posts
A vége tudom,hogy az lesz.Polar infra.De azért csak motoszkál az emberben a kisördög,hogy hátha majd nekem sikerül...:) Ja,és hol van 10-ért itthon???

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Éhérdekes. Nekem az ÖSSZES laptoppal mûködött, az ultragagyi Acer ócskától az Asus Lamborghini-ig... (nem mutatja, hogy van kapcsolat btw, hanem egyszerûen csak átrántják az adatokat!)

Az összes USB infra mutatja, hogy van kapcsolat, ehhez képest az adatátvitelt nem indítják el. Van egy nagy csomó (itthon nehezen beszerezhetõ) márka, amivel mûködik (google...) - egyszerûbb azonban tutira venni, s venni egy Polar-t. Itt nincsenek észérvek Tondach, megértem, hogy próbálod logikus úton megközelíteni aproblémát...de felejtsd el, nem fog mûködni. Hozé esetleg majd bõvebben kifejti, hogy miért is nem mûködik, ha jól emlékszem, õ jobban beleásta magát a témába.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Tondach

Tondach

törzsvendég

• fórumtag
  • 586 posts

Ha egy kicsit visszaolvasol, láthatod, hogy senki sem tudta még megoldani USB és nem-polar infrával. (a laptopokkal mûködik speciel) Szóval szokj hozzá a gondolathoz, hogy vehetsz 5-6ezerért egy Polar infrát az e-bayen. (vagy 10ért itthon bótban) Szomorú, de ez van.

Visszaolvastam.Már 3 laptoppal próbáltam,2 olyannal amiben van infra,na ezek abszolút nem csináltak semmit és az enyémmel amelyik usb infrás,ez legalább mutatta,h van kapcsolat.

xle

xle

vendég

• fórumtag
  • 155 posts
Vagy az alaplapra köthetõ infra a megoldás - csak mert az olcsóbb.
"Nem felejtem soha el, hogy ki volt mindig velem, azt is mindig tudni fogom, ki fordult ellenem."