Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Pulzusmérõk és egyéb nyalánkságok

* * * * * 1 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
3310 hozzászólás a témában

sysspo

sysspo

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás
Kipróbáltam az új Garmin EDGE 305 GPS készüléket. Alapjában véve jó de néhány dolog meghökkentett.
Az összemelkedés kb. 20%-kal többet mutat, mint a barometrikus CICLO Master CM434-nél.
Az edzés software jól konstruált, jók a grafikák de vajon mi tartotta vissza a fejlesztöket attól, hogy egy nap helyett egy hónap vagy egy szabadon definiálható idöszak is értékelhetö legyen?
Utálom, ha egy készülékben csak integrált aku van. Mit csinálok, ha mondjuk 3 napig nem tudok tölteni, mert nincs rá lehetöség.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Kérdés: excellbe nem copy-paste üzemmódban be lehet valahogy konvertálni az értékeket?
A pulzushatárértékeket csak akkor tudom beállítnai, ha valamelyik edzésmódban beállítom? Mert a Basic beállításban nincsen ilyen...
Üdv:Thy

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Nekem is 720 van, de most ismerkedünk:) Rohadt bonyolult...még magyarnyelvûvel is:)
De szintrajzot tud. Le is töltheted a szgépre, meg át lehet rakni wordbe...stb...
Üdv:Thy

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
725 kompatibilis az új protrainer szoftverrel, foot-pod -ot tud (futóknak valami sebesség-táv számítás), mûanyag ház.
a 725 használatija jár a 625-höz is

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás

Az S720 és az S725 között van valami lényeges különbség az árán kívül? Az S720-al lehet PCn szintdiagrammot készíteni?

Szerintem csak a design. Nekem 720as van.
A 725-ös mintha carbon-os lenne.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

Técs

Técs

vendég

• fórumtag
  • 58 hozzászólás
A ciclo HAC4 tipusú órája ilyen. Tud magasságot, átlag max szintet mérni méterben és százalékban, emelkedést,süllyedést,pulzust, pedálford szám mérõ is kapható hozzá, szval mindent tud és adnak hozzá csuklópántot is. A biondóban 45 körül vesztegetik, németben 130 euróért hozzájutsz.

t-works

t-works

törzsvendég

• fórumtag
  • 964 hozzászólás
Ha irsz Zergének mailt, tuti elmondja. Mellesleg neki is 720van (asszem), és szerintem tudja a szintrajzos dolgokat... Ha 725ön gondolkozol... hát, én mégeccer nem vennék

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.179 hozzászólás
Az S720 és az S725 között van valami lényeges különbség az árán kívül? Az S720-al lehet PCn szintdiagrammot készíteni?

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

itt van mégegy, bár asszem ezis csak bringás rögzítõvel bír....+ gyanítom nem occsó...
http://www.delphicyc...s.com/home.html

85£

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Köszi az infókat.
A VDO az nem jó, pl futásra magammal vinnem kényelmetlen :)
Karóra stílusú kéne...
/(terep)futóknak nem pont magasság + pulzus kell?/

itt van mégegy, bár asszem ezis csak bringás rögzítõvel bír....+ gyanítom nem occsó...
http://www.delphicyc...s.com/home.html
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
Köszi az infókat.
A VDO az nem jó, pl futásra magammal vinnem kényelmetlen :)
Karóra stílusú kéne...
/(terep)futóknak nem pont magasság + pulzus kell?/

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
vagy ha még valahol a ládafiában elfexik egy cateye cc-at 100-as, az 20 alatt volt.....persze ez is meg a vdo is csak bringás cucc

casionak van még magasságmérõs karórája, de az meg nem bringás cucc és nem olcsó...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
burce;
Nincs ilyen. A gyártók vannak olyan genyák, hogy ezek a funkciók nem nagyon vannak meg (együtt) a csúcsmodell alatt. VDO MC 1.0 a legolcsóbb lehetõség 30.xxx körül... A Polar a magasságmérõt csak az S7xx és fölé rakja, azaz 70.000+. :(
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
Érdeklõdés szintjén megkérdezném, hogy melyik az az óra, amelyik magasságmérõs, csuklópántos órás(, ami esetleg bringára is rakható) és 'occsó'?
Nézeggetem katalógusokat, de elvesztem bennük.

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

szmöre

szmöre

vendég

• fórumtag
  • 44 hozzászólás
A 7xx sorozatú órák tudnak 5 mp, 15 mp, 60 mp mintavételt, a 8xx tud minden szív összehúzódást mérni. A dante által feltett szórás diagramm x és y tengelyén a pulzus értékek találhatók, a 8xx óráknak meg ha akarom a szívösszehúzodáok idejét tünteti fel milisec-ben megadva. És ez a döntõ különbség a kettõ között. Ilyen szórás diagrammot akár a régi aqurexel vagy xtrainerrel is csinálhatsz, mert ezt maga a polar SW softver tudja. A pulzus értékes szórás diagramból csak azt tudod leszürni hogy mennyire volt egyenletes az edzésed pl. egy aerob jellegû futásnál kisebb, ha montizol és veretsz hegyen-völgyön naná hogy nagyobb lesz a szórása a diagramnak. Lásd gyalogkakuk diagramjait: görgõ sik és egyenletes vagy országúti . Ha érdelel a téma behatóan akkor tudok még irni okosakat :), vagy kereds meg a TF-en Dr. Pertekanits Máté-t õ pont ezzel a témakörrel foglalkozik.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Írjatok egy privit vagy emailt az Olivérnek, õ biztos tudja a választ.

A sebesség mindent megold.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Most megnevezés kérdése, hogy a szórásdiagrammot annak vesszük-e, de a 7xx-esek is minden ütést (és ütésintervallt) eltárolnak. De a kérdés így is áll. :)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

sysspo

sysspo

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás
Dante, szerintem is a 8xx órák mérnek HRV-t. A Ti szórásdiagrammotok nem az már csak a mértékegység miatt sem. Én legalább is így látom.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Én annyit hallottam, hogy minden melléütés az edzetlenség jele, s hogy annál inkább nyílhegy alakú (azaz magas terhelésnél egyre tökéletesebben egyenletesen ver a szíved), minnél edzettebb vagy. A szesz beüt, mint látható, mindkettõnknek "szór" a csúcs. Az alja kiterebélyesedik - elvileg. A nagyon extrém eltérés meg általában zavar, pl nagyfesz. Mondjuk nálad Kakukk a görgõ is elég tompa - nem lehet, hogy fáradtan álltál neki? Nálam akkor szokott a "hegye" a tûélesrõl "legömbölyödni". Elvileg arra jó, hogy ne hajtsd túl magad. Meg egy állapotot ad a szívterhelésrõl, de tökre nem értek hozzá.

(egyébként nekem is S720i van)

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.739 hozzászólás
a Polar 7xx órák pedig biza tudnak ilyet ;) Nekem 720 van és sztem Dante-nak is valami hasonló.

mivel csak tavaly év végén lett meg az óra, így csak a mostani edzésekrõl tudok mutatni...

2 óra görgõ
http://img78.imagesh...9/polar1eu1.gif

3,5 óra aszfalt (erõs szeszelés után, alapozásnak szántam volna... :) )
http://img118.images...6/polar2or6.gif

azt nem tudom mire jó ez, egy sima eloszlásgörbe a pulzusadatokból