Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Pulzusmérõk és egyéb nyalánkságok

* * * * * 1 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
3310 hozzászólás a témában

arcsiba no.1

arcsiba no.1

törzsvendég

• fórumtag
  • 602 hozzászólás
Hello!

Van egy sigma PC7-es pulzusmérõ órám. Már több mint egy éve használom, de mostanában össze vissza, furcsán mûködik. Mikor elkezdem az edzést, akkor szépen mûködik, mutatja a 120 körüli pulzust, de amikor fel akarom nyomni 180 körülre, megbolondul és 65-70-et mutat, miért van ez?
Gyenge már az elem, vagy ki kell dobni? (vagy velem van a gond :))

Köszi a választ, remélem más is használ ilyet!

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás
Hopp, elírtam; a CS300-tól felfelé van ez a HRmax funkció.

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás

Én azért vettem Polart mert ehhez bármikor tudok új érzékelõ övet venni ha tönkremegy. Megbízhatóbb, jobb stb...
CS100-ban van sebességmérés és kb annyiba kerül mint az F6
Gondold meg

Valóban érdemes meggoldolni a CS100-ast, épp a termékleírását nézem... A Polar mellett pedig már le is tettem voksom, a márka már biztos. (Inkább kicsit drágábban, de jót.)
Egy CatEye Velo8-ast használok sebesség- és idõmérésre (plusz kis nyilakkal mindig mutatja, épp esik vagy emelkedik-e az átlagsebességem), nagyon régi társ már és bár sok dologban nem egy nagy eresztés, de egészen hozzám nõtt az évek során. Emiatt filóztam, hogy elég nekem egy karóra, amire néha csak rápillantok.
Szóval, szimpatice ez a sima CS100. Ahogy nézem, bõven elég mindenre, ami engem érdekel, és teljesen szem elõtt van, nem kell ezer felé tekintgetni.

Tényleg, a CS200-nál látok egy ilyet a feature-listán, mint nyúltott funkciót: "Polar OwnIndex® Fitness Test". Meg ezt is: "HFmax(Ermittlung durch Altersformel)". Ez meg ugye kor alapján számol. Igaz a koromat hogyan a francba és mi a frász mérné már meg, hehe :) Bár ez nem igazán fontos, csak ha már szóba került korábban, gondoltam beírom, érdekességképp.

zsola_

zsola_

vendég

• fórumtag
  • 206 hozzászólás
Polarra 2 év garanciát kapsz

zsola_

zsola_

vendég

• fórumtag
  • 206 hozzászólás
Én azért vettem Polart mert ehhez bármikor tudok új érzékelõ övet venni ha tönkremegy. Megbízhatóbb, jobb stb...
CS100-ban van sebességmérés és kb annyiba kerül mint az F6
Gondold meg

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

Kössz az infokat, én is úgy gondoltam hogy 625x, az meg nem zavar, hogy nem W.I.N.D.-es, nekem tökmindegy hogy hány kilo-gigahertzen kommunikál ;) ...

A windes-et elvileg nem zavarja be a vonat, nagyfesz vezeték, etc. A régit meg igen.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Van ezer forintos német km órám is...

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás
Sigma mennyivel lehet pontatlanabb, mint a Polar? Pozitív benyomást keltett, hogy a Sigma egy német(?) márka, gondoltam akkor túl gagyi csak nem lehet - de ezt tényleg csak gondoltam. És igazad lehet, amit a sokkal jobb szervízháttérrõl írsz, valamint a pontosságról, errõl eddig csak jót olvastam/hallottam a Polar esetében.
Nem lehetetlen, hogy hülyeségeket írogatok; végülis azt hiszem, nálam a HRMax beállítása elég lenne, aztán belövöm, hogy - a hasamra ütök csak - 70 és 80% közt akarom tartani a HR-t (Hja, HR mint "emberi erõforrás":)), és ha "kilépek" csak csippanjon, oszt' jóvan. ;) Simán állóképességet akarok fejleszteni egyébként, mert fogyni már nincs hová; max. izomból (29év/185cm/74.5kg). ;)

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Minden óránál manuálisan állítható be a határérték, mivel az óra nem tudja, hogy Neked éppen alap-állóképességi, esetleg robbanékonyságfejlesztõ edzésed legyen ma. Talán (de ebben nem vagyok biztos) van olyan Polar amiben van edzéstervezõ, de nem ebben az árkategóriában.
A másik: Polar vs. Sigma: Szerintem érdemesebb egy szerényebb tudású polart venni, mint egy "mindentudó" Sigmát. Sokkal megbízhatóbb, nagy és jó a szervízháttere, továbbá pontos mint az atomóra.
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás
Jópár oldalnyit visszaolvasgattam a fórumon, s ez a Sigma egészen szimpatikus most. Már egy éve kokettálok egy sima Polar F6-tal (elég az nekem), de ugye egy Sigma PC 15 is tud mindent s féláron, mint amit az elõbb említett Polar - maximum nincs benne SonicLink; de hát istenem, csak kibírom enélkül valahogy! ;)
Egy kérdés csak. A PC15 esetén a HR-limiteket manuálisan adhatom meg (gondolom adnak hozzá egy papírt, ahol korom és egyéb paramétereim szerint kikereshetõ egy átlagérték is). A Polar F6 vajon olyan, hogy méréssel is beállíthatóak ezek? Néztem a polar-deutschland.de -t, de nem vagyok valami jó németes, ez a rész nem tiszta nekem.

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Kössz az infokat, én is úgy gondoltam hogy 625x, az meg nem zavar, hogy nem W.I.N.D.-es, nekem tökmindegy hogy hány kilo-gigahertzen kommunikál ;) ...
Polaron kívül nem nagyon vennék amúgy más márkájú bringás bizgentyût...

Amúgy Konás, a 625x-et 45-ért venném, ami 20ezerrel olcsóbb, mint a legolcsóbb 725x ami az ebay.de-n van

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Ilyenkor szeretném t.könszúrni magam.
Épp lemondtam a pulzusmérés + magasság kombóról (sigma nem játszik nálam) és berendeltem egy vdo mc 1.0+ -t (csak magasságot mér), erre lélektani határesetként megjelenik egy polar. Ejj.

Mivel mindkét óra 5khz-es és nem w.i.n.d.-es, így kicsit gáz, de a 625x többet tud.
Kicsit átbogarásztam:
ownoptimizer, automatikus körléptetés, szoftverrel magasságadatok bizgerálása, aerob anaerob határral valami? és maradék memória kijelzés

Egyébként töltsd le a user manualt és olvasd végig. Kiderül minden.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
akkor ha annyira ragaszkodsz hozzá, én a 625x-et választanám. újabb óra, remélhetõleg jobb is.
de egyébként ugyanannyiba kerül, mint a 725x...:)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás

itthonról vennéd? okosba kapod vagy kedvezményesen?
s725x ;)
vagy
cs600
igaz kicsit drágább a 725 (68ezer), a cs600 meg olyan 75E körül van

Hát ja, a kicsit drágább az nem jó, az s710-et külföldrõl, a 625x-et pedig "okosba" venném ;)

Amúgyis a CS600 nem jó, mert nem karóra, a 725 meg nem tud semmivel többet mint a 625, csak karbon a háza, szóval marad az eredeti kérdés :D

SanDiablo

SanDiablo

törzsvendég

• fórumtag
  • 443 hozzászólás

Szia! Tudnál majd pár szót írni a tapasztalataidról? Én is erõsen gondolkozom egy ilyen óra vásárlásán.

Lentebb már írtam pár sort, de ezen kívül érdemes meglátogatni a Sigma honlapoját. Van ott leírás bõven és a simulátor is élethûen adja vissza a dolgokat.
"Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan." Tamási Áron
Durung forever!

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
itthonról vennéd? okosba kapod vagy kedvezményesen?

s725x ;)
vagy
cs600

igaz kicsit drágább a 725 (68ezer), a cs600 meg olyan 75E körül van

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Hello!
Pm.óra vásárlás elõtt állok és egy-két független vélemény is érdekelne.
A két jelölt: ----Polar s 710---- vagy ----Polar s625x----?
Mindkét óra 45-50 ezer lenne, és csak a kerékpáros funkciók érdekelnek.

Mike76

Mike76

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás

megvettem a sigma-t,a jövõ héten majd kipróbálom.remélem mindem OK-lesz
/bc 2006 mhr/
nagyon tetszetõs darab

Szia! Tudnál majd pár szót írni a tapasztalataidról? Én is erõsen gondolkozom egy ilyen óra vásárlásán.

SanDiablo

SanDiablo

törzsvendég

• fórumtag
  • 443 hozzászólás
Gratulálok!
Használdsokezerkilóméterenkeresztül!
"Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan." Tamási Áron
Durung forever!

oldbike

oldbike

törzsvendég