Jelentkezz be Regisztrálj
Pulzusmérõk és egyéb nyalánkságok
Írta 2007. június 20. - 16:09
Amúgy meg a Polar vs Sigma dilemmához egy érv a Sigma javára: a Polar jeladójában nem lehet elemet cserélni, a Sigmáéban viszont igen.
--Trifo
Gyermekeink képekben. Régebbi képek: ITT , pici Hanka itt és pici Ignác itt
Írta 2007. június 20. - 13:03
használ valaki Polart két kerékpárral? Lenne pár kérdésem, hogyan lehet távolságot, stb. külön listázni a két kerékpárnál.
szia,
nekem a CS200cad órám van. abban a "settings" menüben, van a "bike settings". itt meg tudod adni mind2 bringa kerékméretét (bike1 & bike 2). a "totals" menüben van az odometer. ezt a CS200 úgy kezeli (látszólag), hogy összeadja az odometer1-et és odometer2-õt. az a total odo. lásd itt most nincs elöttem az óra, de gondolom, hogy a totals-ban az odometer-nél nyomsz egy "next-et" akkor adja meg a odo1-et és utána odo2-õt. gondolom ennek meg feltétele, hogy a bike settingsben elötte megadod mind2 kerékméretet...
Írta 2007. június 17. - 20:48
eddig jó volt, mert csak a montin volt, így az odo-ból tudtam mennyit mentem vele (karbantartás, stb). Most lett egy outi (majd teszek képet róla holnap talán ), és azon is szeretném használni egy másik szenzorral, de összefog kavarni mindent.
vendég_Charon_*
Írta 2007. június 17. - 17:49
Írta 2007. június 17. - 14:49
Írta 2007. június 08. - 22:41
"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."
Írta 2007. június 08. - 22:06
offilyen eltolódásal nekem megfelel-komolyan
a sárga pontot a második lépcsõn találtam-valóban ott volt-kössz
ja az pont úgy volt, hogy kezdték mérni a területet a lidli építése elõtt, ott voltak a földmérõk, gyorsan "letámadtam" a srácot, és akkor mondta hogy az a sárga pont ott annyi....
on
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2007. június 08. - 21:57
a sárga pontot a második lépcsõn találtam-valóban ott volt-kössz
Írta 2007. június 08. - 21:25
namost hajszál pontos egyik sem lesz....de öszintén 1700 méter szintnél 10-15 m ide-oda nem mindegy ?ma is volt egy tesztes utam/utolsó vélemény-nem untatlak benneteket/
a Tigger által mondott magasságnál nekem kétszer is egyforma eredményt mutatott a vissza úton/136/-dobogókõnél állítottam be 700-ra
a mai egy 142-es kör volt amihez egy 1472-es szint tartozik/zugló-dömör-királykút-p.Marót,balos-dobogókõ-vissza marót/malom völgy/-visegrád-pap rét-p.sztL.-dömör-zugló
tehát lett volna ideje kihagyni,de nem volt ilyen
eddig bevált,természetese,hogy pontos-e....
majd ehez az órához igazodom
tény nem polár,de az ára is az x %-a
nekem a cateye is meg a vdo is használaton kívûl a garázsban áltlában elállítódnak soxor nem is keveset, rendszerint elfeljtem indulásnál beállítani....
de a megtett szintet akkor is jól méri....
Írta 2007. június 08. - 20:33
ma is volt egy tesztes utam/utolsó vélemény-nem untatlak benneteket/meg tudod nézni google earth-on is......de ha nem vagy sokkal magassabban mint a duna akkor veheted 103 -105m -nek...de ha túrázol egyet szentendre felé, a kerékpárút mellett van egy lidl , annak a szomszédságában van egy motorkereskedés, annak a lépcsõjén van egy sárga folt...az 104,5 m.... (komolyan)
de ha jártodban keltedben a környéketeken vam útfelújítás, és éppen vannak földmérõk, megkérdezed Õket megmondják....
a Tigger által mondott magasságnál nekem kétszer is egyforma eredményt mutatott a vissza úton/136/-dobogókõnél állítottam be 700-ra
a mai egy 142-es kör volt amihez egy 1472-es szint tartozik/zugló-dömör-királykút-p.Marót,balos-dobogókõ-vissza marót/malom völgy/-visegrád-pap rét-p.sztL.-dömör-zugló
tehát lett volna ideje kihagyni,de nem volt ilyen
eddig bevált,természetese,hogy pontos-e....
majd ehez az órához igazodom
tény nem polár,de az ára is az x %-a
Írta 2007. június 08. - 09:37
vendég_Charon_*
Írta 2007. június 08. - 07:43
Ha ezek után is elõfordul - sajnos nem egy ilyen sigmáról hallottam, az enyém is ilyen - akkor így jártál. Néha elveszti a jelet, és nem tudni, hogy miért. Ezért féltem/félek kicsit az új magasságmérõstõl is.
Persze annyi pénzért rohadtul megéri! Ez az esetleges hiba igazából nem túl bosszantó.
Írta 2007. június 07. - 22:20
Írta 2007. június 07. - 21:35
ma volt az elsõ próbája a Sigma 2006 órának
vezetéknél/vasút/megmaradtak a funkciók
gondolom akkor az uvh-n jöttél át, ha ott nem "bolondult meg" akkor kb mindent kibír....egyébként érdekes nekem egy szutyok alap sigma pulzmérõm van, az sem hülyült meg se a 20KV-os gyûjtõsín alatt mászkálva se a 120-a távvezeték alatt.....
Írta 2007. június 07. - 20:51
Jó, hogy a magasság és a pulzus állandóan a szemem elõtt van. Sokat segít a mászásban. Ha térképen megnézem mire számíthatok, a magasság alapján már be tudom lõni, hogy hol járok a hegyen, míg a pulzus abban segít, hogy ne hajtsam túl magam. Egy élmény így a mászás...
Durung forever!
Írta 2007. június 07. - 20:42
Szia! Tudnál majd pár szót írni a tapasztalataidról? Én is erõsen gondolkozom egy ilyen óra vásárlásán.
ma volt az elsõ próbája a Sigma 2006 órának
vezetéknél/vasút/megmaradtak a funkciók
prédikálón beállítva a magasság és dobogókõnél 1m-t tévedett
kapott esõt de eddig nem mutat beázást
az össz km-t pontosan mérte a másikkal ellenõrizve
pulzusmérõt elõször használtam így elõször láttam a teljesítményemet
tetszik a mûködése csak félek,hogy a gumigyûrû egyszer kihagy és elvesztem az egész "kütyüt"
az össz km és a szint remélem jó /zugló-dömör-prédikáló-tekla villa-dömös-rám alatt királykút-K dobogókõ-S tölgyikrek-sikáros-zugló/
1266 szint és össz 108 km
nem versenyszellemben tekerek csak a magam szórakozására de ez a szintû óra nekem megfelel,fõleg így 40 után és ad egy kis + élményt
csak ajánlani tudom eddig a sigmát
Írta 2007. június 07. - 19:45
A windes-et elvileg nem zavarja be a vonat, nagyfesz vezeték, etc. A régit meg igen.
Van már valakinek ilyen Windes cucca?
Kiváncsi lennék milyen a gyakorlatban. (Bezavarja-e a WI-fi,stb.)
Írta 2007. június 07. - 19:43
A PC15 esetén a HR-limiteket manuálisan adhatom meg
Úgy van hogy beállítod az órában a korod meg a súlyod, és õ ez alapján kicsámolja a maxodat, meg a zónahatárokat. Így aki nem tudja mi a max pulzusa, annak ad egy beállítást. De ezeket az értékeket át tudod állítani. Szóval mindent megadhatsz ahogy szeretnéd. Gondolom a többi is ilyen.
Pontossághoz: Mióta van pulzusmérõm rájöttem hogy nem számít a pontosság, ha téved 1-2 netán 3 szívverést, akkor sincs semmi. De egyébként valószínûleg mindegyik viszonylag pontos.
Írta 2007. június 07. - 19:17
Hopp, elírtam; a CS300-tól felfelé van ez a HRmax funkció.
Teljesen mindegy, ez a nagy HRmax számítás abból áll, hogy kivonja az életkorodat 220-bõl. Szerinte ez a maxod.
Amúgy maxot úgy lehet jól megmérni, hogy elõtte nap lefexel este 8kor, tésztával a hasadban, felkelsz, kajálsz mint egy verseny elõtt, melegítesz 30 percet, aztán nekivágsz egy legalább15-20 perces emelkedõnek úgy, hogy fokozatosan növeled a teljesítményt, majd amikor már le akar szakadni a lábad, és ki akar esni a tüdõd, akkor nyomsz egy 30 másodperces max spintet.
Amit ekkor mutat, az a maxod.
/vagy elmész terheléses vizsgálatra, csak az meg drága :S/
Írta 2007. június 07. - 15:34
"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"